Alla till Valla 26/7

Drill Kronos i front, Rose Hill utvändigt och Mellby Kaliber i rygg.


Här kommer rapporten från dagens Solvallabesök!

Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen, Epsom Kronos (e. Muscle Hill) utvändigt och Gloria (e. Southwind Frank) tassade med
Glenn i ledningen, Epsom utvändigt, Gloria i rygg. Den här trion gick 1.20,5/1.600 meter med 1.17 sista 500. Epsom strulade till det av orutin in på upploppet, men ställde sig och avslutade 1.15 över upploppet med mersmak.

Huron Bro (e. Coin Perdu) satt i spets, Kaboom Mearas (e. Face Time Bourbon) utvändigt och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) i rygg. Den här trion traskade 1.19,5/1.600 meter med 1.17 sista 500 och uppförde sig bra med att lösa allt väldigt lätt.

Kingen Mearas (e. Chapter Seven) och Fearless Flier (e. Bold Eagle) hade inte sett banan på ett tag och fick behålla långvagnen. Duon öppnade 1.30 på varvdet och avslutade 1.20 sista 500 på positivt sätt.

Sist ut var Drill Kronos i front, Rose Hill utvändigt och Mellby Kaliber i rygg. Här blev det bra 1.16-tryck hela vägen, Drill Kronos schabblade till på upploppet, men det fanns krafter kvar, övriga två kom hem på 1.15,5/1.600 meter med plusbetyg. För Drill blir det lite balansslipning på och ett nytt banbesök inom kort.

Alla till Valla 9/8

En hel del tvååringar fick känna på Solvalla denna soliga tisdag då det kördes fem heat totalt. Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen med Gloria (e. Southwind Frank) utvändigt och Konstantia Sisu (e, Maharajah) i rygg. Den här trion kom hem på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 och redde ut ett rejält störningsmoment … Läs mer

Mogens var tillbaka

Return Of Mogens hade fått en nyttig genomkörare och var redo för ett besök i vinnarcirkeln på Bergsåker. Ulf Ohlsson fick ”lägga lasset” första biten för att försvara ledningen, men kunde dämpa upp till varvning. Sista 500 meterna gick lika fort som första, det vill säga efter 1.11 och då kunde ingen följa Return of … Läs mer

Drake på rätt väg!

Drake Kronos imponerade stort i dagens uttagningar till E3 då han formligen lämnade sina konkurrenter. Ulf Ohlsson forcerade till front och Drake Kronos låg ”mysigt” på bettet. Efter jämn 1.12-fart första rundan stack Drake Kronos undan till smått överlägsen seger utan att se helt bottnad ut på strålande 1.11,2a/1.640 meter! Nu vankas final för Drake … Läs mer

Gimmie, Gimmie, Gimmie Brodde!

Stallets första tvååringsstart skedde på Solvalla och det kunde knappast slutat bättre. Gimmie Brodde smögs iväg till ledarryggen av Erik Adielsson och kunde bida tid där fram till 500 meter före mål då Erik gled ut i andra ytter. Attacken kom in på upploppet och Gimmie Brodde visade fin uppfattning när han kopplade knappt, men … Läs mer

Alla till Valla 2/8

Ett fempack fick känna på Solvalla denna tisdag, däribland ”Skilda Världar-kallisen” Monster Elden. För tvåårige ”Monster” var det första besöket på Solvalla i livet, men han verkade trivas med alla intryck och hade sällskap i heatet. Det blev 2.09/1.600 meter med 2.00 sista 500 meterna, han är lite trång i gången och balansjusteringar behövs inför nästa … Läs mer