Eskilstuna 220628

  • Rose Hill: (Lopp 3) Gjorde ett godkänt lopp senast även om hon missgynnades av omstarten. Hon har bra form för dagen och gör säkert en bra prestation här bara hon tar sig iväg på ett hyggligt sätt. Motståndet är dock stentufft och mer än en plats vågar jag inte tro på. Det blir i alla fall barfota fram och om hovarna tillåter barfota runt om.
  • Mellby Kaxa: (Lopp 7) Gjorde ett bra lopp i försöket där hon hängde på fint till en finalplats. Hon blir allt bättre men kanske att hon är lite för grön ännu för att kunna slåss om de riktiga topplaceringarna. Högt tempo skulle gynna oss och blir det så då är hon ett platsbud. Det blir barfota runt om som i försöket och dessutom får hon prova jänkarvagnen för första gången.
  • Nuzzle´Em: (Lopp 10) Var jag helnöjd med i försöket och han avslutade verkligen starkt. Det var första gången han fick anfalla från kön och det gjorde han bra även om han bröt något i kurvorna. Jag byter därför huvudlag till den här starten och dessutom blir det barfota runt om för första gången. Motståndet är stentufft men min är så pass kapabel att han ändå kan dyka upp där framme om det skulle stämma på vägen.
  • Waterford Wine: (Lopp 10) Hängde på bra i försöket och hade faktiskt lite sparat i mål. Han har verkligen lyft sig sedan han började tävla barfota och numera duger han i de flesta sammanhang. Här har vi en stentuff uppgift framför oss men även om inte är något hett segerbud så blir jag inte förvånad om han skulle dyka upp i platsstriden. Det blir barfota runt om, norskt huvudlag samt jänkarvagn.

Solvalla 220809

Establishment: (Lopp 1) Hängde på bra i comebacken och det var ett skönt besked efter hans långa tävlingsuppehåll. Loppet har säkert gjort honom gott och jag räknar med att formen är på väg spikrakt upp. Han behöver kanske något lopp till innan han ska räknas som ett hett vinstbud men en plats ligger absolut inom räckhåll. … Läs mer

Mantorp 220810

Lacille Boko: (Lopp 7) Har inte lyckats fullt ut på slutet trots flera bra insatser. Hon har bättre form än raden antyder och med rätt resa ska hon räcka en bit här. Det blir ett snällt upplägg då hon har stoderbyt som nästa uppgift men skulle det stämma då är hon inte borta. Barfota runt om … Läs mer

Örebro 220811

Mo Salah Boko: (Lopp 1) Var jättefin senast och det var lite överraskande även för mig att han var så pass förbättrad. Jag har alltid känt att han har haft mycket inombords och även om han har varit lite trög inledningsvis så har jag bara väntat på att det ska lossna. Här har vi en tilltalande … Läs mer