Alla till Valla 28/6

Onemorebirthday med Just Fontaine utvändigt och Vega Face i rygg.

Tvååringar fick farthållare i form av treåringar i fem heat denna tisdag på Solvalla.

Först ut var Gloria (e. Southwind Frank) som gick i front med Eau de Noix utvändigt och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) i rygg. Den här trion trummade på för att landa på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 med plusbetyg och Eau de Noix fick fortsätta ytterligare några 100 meter i rask fart efter mål.

Stina Laday traskade utvändigt om Ka Boom Mearas (e.Face Time Bourbon) med Huron Bro (e. Coin Perdu) i rygg. Den sistnämnde skyggade för grus 800 kvar och tappade några längder, men höll sedan jämna steg med tätduon som kom hem på 1.19/1600 meter med 1.16 sista 500.

Gimmie Brodde (e. S.J.’s Caviar) var ledarhäst med Supermackan utvändigt och Konstantia Sisu (e. Maharajah) i rygg. Konstantia visade lite orutin, sprang hem och blev lite efter övriga två som drog iväg 1.18/1.600 meter med vass avslutning.

One More Birthday (e. Coin Perdu) gick i ledningen med Just Fontaine utvändigt och Vega Face i rygg. Det blev 1.18/1.600 meter, vilket löstes med lätthet av samtliga som kvitterade ut överbetyg.

Karma Mearas (e. Face Time Bourbon) gick i front, Xzibit C.D. utvändigt och Knockboot Mearas (e. Cantab Hall) tassade med bakom. Den här trion landade på 1.19/1.600 meter med 1.17 sista 500.

Alla till Valla 9/8

En hel del tvååringar fick känna på Solvalla denna soliga tisdag då det kördes fem heat totalt. Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen med Gloria (e. Southwind Frank) utvändigt och Konstantia Sisu (e, Maharajah) i rygg. Den här trion kom hem på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 och redde ut ett rejält störningsmoment … Läs mer

Mogens var tillbaka

Return Of Mogens hade fått en nyttig genomkörare och var redo för ett besök i vinnarcirkeln på Bergsåker. Ulf Ohlsson fick ”lägga lasset” första biten för att försvara ledningen, men kunde dämpa upp till varvning. Sista 500 meterna gick lika fort som första, det vill säga efter 1.11 och då kunde ingen följa Return of … Läs mer

Drake på rätt väg!

Drake Kronos imponerade stort i dagens uttagningar till E3 då han formligen lämnade sina konkurrenter. Ulf Ohlsson forcerade till front och Drake Kronos låg ”mysigt” på bettet. Efter jämn 1.12-fart första rundan stack Drake Kronos undan till smått överlägsen seger utan att se helt bottnad ut på strålande 1.11,2a/1.640 meter! Nu vankas final för Drake … Läs mer

Gimmie, Gimmie, Gimmie Brodde!

Stallets första tvååringsstart skedde på Solvalla och det kunde knappast slutat bättre. Gimmie Brodde smögs iväg till ledarryggen av Erik Adielsson och kunde bida tid där fram till 500 meter före mål då Erik gled ut i andra ytter. Attacken kom in på upploppet och Gimmie Brodde visade fin uppfattning när han kopplade knappt, men … Läs mer

Alla till Valla 2/8

Ett fempack fick känna på Solvalla denna tisdag, däribland ”Skilda Världar-kallisen” Monster Elden. För tvåårige ”Monster” var det första besöket på Solvalla i livet, men han verkade trivas med alla intryck och hade sällskap i heatet. Det blev 2.09/1.600 meter med 2.00 sista 500 meterna, han är lite trång i gången och balansjusteringar behövs inför nästa … Läs mer