Coin mot nya äventyr

Coin Perdu och Erik Adielsson Foto: Sulkysport

Han vann Svensk Uppfödningslöpning som tvååring.
Och satte rekord i sista starten som åttaåring.
Femfaldige miljonären Coin Perdu lägger skorna på hyllan efter 21 segrar på 35 starter.

Coin Perdu har genom hela karriären visat intelligens, kapacitet och inställning utöver det vanliga. Som tvååring vann han Svensk Uppfödningslöpning, som treåring E3 och var tvåa i Kriteriet.
– Så mycket som han har betytt och eftersom han alltid ger sitt yttersta varje start, så är vår skyldighet att vara vaksamma på minsta signal. Nu har vi fått den signalen och med tanke på talangen som hans avkommor visar så blir det spännande att ta nästa steg och ge honom chansen som avelshingst, säger Svante Båth.
Något Coin Perdu fuskade med 2020.
– Han fick ju några avkommor födda 2020 och jag har en handfull av dem i träning. Det är några riktiga talanger och precis som pappa S.J.’s Caviar ser Coin Perdu ut att nedärva tidighet som gåva, säger Svante Båth.
I tisdags var tre av dem inne på Solvalla.
– Alla tre har sänkt tiderna helt enligt plan. Glenn, Onemorebirthday och Huron Bro travade mellan 1.20 och 1.22 över 1.600 meter på väldigt positivt sätt, berättar Svante Båth.
KB Capulus Horses äger Coin Perdu, vars makalösa facit på tävlingsovalen stoppar vid 35 st: 21–4–1, 5,9 miljoner intjänat och rekordet 1.12,0am satte han vid seger i sista starten.

Äntligen Maximize’Em!

Maximize’Em har fin kapacitet genom hela karriären men också känsligt humör och något tidskrävande. På Bergsåker idag var det comeback och fyraåringens skötte sig äntligen perfekt för Ulf Ohlsson. Maximize’Em fick fin tempohjälp i rygg ledaren och 500 kvar klev Ohlsson sonika ut och övertog täten för att försvinna till lätt vinst på för klassen … Läs mer

Alla till Valla 28/6

Tvååringar fick farthållare i form av treåringar i fem heat denna tisdag på Solvalla. Först ut var Gloria (e. Southwind Frank) som gick i front med Eau de Noix utvändigt och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) i rygg. Den här trion trummade på för att landa på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 med plusbetyg … Läs mer

Ture starkast mitt i natten

Global Adventure drog till Skellefteå på midsommardagen, men fick nästan vänta till midnatt innan det var dags för tävling. Per Linderoth satt i sulkyn och inledde från 60 meters tillägg (som såg ut som 100) över tre varv. Försiktigt jobbade de sig fram till sjunde par utvändigt och varvet före mål skaffade Linderoth perfekt lift … Läs mer

Alla till Valla 21/6

Sex treåringar var inne för finslipning denna tisdag då Solvalla verkligen levde upp till namnet. Först ut var Mellby Kaliber som hade Biba Dushi utvändigt och Jon Snow Pellini i rygg. De två förstnämnda löste 1.19/1.600 meter med 1.16 sista 500 problemfritt, medan Jon Snow inte trivdes på ny balans. Svante tog ytterligare en ”kurva” … Läs mer

Nu måste vi jobba!

Nu måste vi ”jobba” för att få tillbaka publiken på banorna. Vi har på grund av pandemin blivit socialt lata (gäller även undertecknad:) Kanske inte så konstigt, möten sker på distans, utbildningar via en skärm. TV/dator nyttjas mer än någonsin istället för åka ut och vara på plats. Vi vill ju ha tillbaka så mycket … Läs mer