Coin mot nya äventyr

Coin Perdu och Erik Adielsson Foto: Sulkysport

Han vann Svensk Uppfödningslöpning som tvååring.
Och satte rekord i sista starten som åttaåring.
Femfaldige miljonären Coin Perdu lägger skorna på hyllan efter 21 segrar på 35 starter.

Coin Perdu har genom hela karriären visat intelligens, kapacitet och inställning utöver det vanliga. Som tvååring vann han Svensk Uppfödningslöpning, som treåring E3 och var tvåa i Kriteriet.
– Så mycket som han har betytt och eftersom han alltid ger sitt yttersta varje start, så är vår skyldighet att vara vaksamma på minsta signal. Nu har vi fått den signalen och med tanke på talangen som hans avkommor visar så blir det spännande att ta nästa steg och ge honom chansen som avelshingst, säger Svante Båth.
Något Coin Perdu fuskade med 2020.
– Han fick ju några avkommor födda 2020 och jag har en handfull av dem i träning. Det är några riktiga talanger och precis som pappa S.J.’s Caviar ser Coin Perdu ut att nedärva tidighet som gåva, säger Svante Båth.
I tisdags var tre av dem inne på Solvalla.
– Alla tre har sänkt tiderna helt enligt plan. Glenn, Onemorebirthday och Huron Bro travade mellan 1.20 och 1.22 över 1.600 meter på väldigt positivt sätt, berättar Svante Båth.
KB Capulus Horses äger Coin Perdu, vars makalösa facit på tävlingsovalen stoppar vid 35 st: 21–4–1, 5,9 miljoner intjänat och rekordet 1.12,0am satte han vid seger i sista starten.

Alla till Valla 9/8

En hel del tvååringar fick känna på Solvalla denna soliga tisdag då det kördes fem heat totalt. Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen med Gloria (e. Southwind Frank) utvändigt och Konstantia Sisu (e, Maharajah) i rygg. Den här trion kom hem på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 och redde ut ett rejält störningsmoment … Läs mer

Mogens var tillbaka

Return Of Mogens hade fått en nyttig genomkörare och var redo för ett besök i vinnarcirkeln på Bergsåker. Ulf Ohlsson fick ”lägga lasset” första biten för att försvara ledningen, men kunde dämpa upp till varvning. Sista 500 meterna gick lika fort som första, det vill säga efter 1.11 och då kunde ingen följa Return of … Läs mer

Drake på rätt väg!

Drake Kronos imponerade stort i dagens uttagningar till E3 då han formligen lämnade sina konkurrenter. Ulf Ohlsson forcerade till front och Drake Kronos låg ”mysigt” på bettet. Efter jämn 1.12-fart första rundan stack Drake Kronos undan till smått överlägsen seger utan att se helt bottnad ut på strålande 1.11,2a/1.640 meter! Nu vankas final för Drake … Läs mer

Gimmie, Gimmie, Gimmie Brodde!

Stallets första tvååringsstart skedde på Solvalla och det kunde knappast slutat bättre. Gimmie Brodde smögs iväg till ledarryggen av Erik Adielsson och kunde bida tid där fram till 500 meter före mål då Erik gled ut i andra ytter. Attacken kom in på upploppet och Gimmie Brodde visade fin uppfattning när han kopplade knappt, men … Läs mer

Alla till Valla 2/8

Ett fempack fick känna på Solvalla denna tisdag, däribland ”Skilda Världar-kallisen” Monster Elden. För tvåårige ”Monster” var det första besöket på Solvalla i livet, men han verkade trivas med alla intryck och hade sällskap i heatet. Det blev 2.09/1.600 meter med 2.00 sista 500 meterna, han är lite trång i gången och balansjusteringar behövs inför nästa … Läs mer