Coin mot nya äventyr

Coin Perdu och Erik Adielsson Foto: Sulkysport

Han vann Svensk Uppfödningslöpning som tvååring.
Och satte rekord i sista starten som åttaåring.
Femfaldige miljonären Coin Perdu lägger skorna på hyllan efter 21 segrar på 35 starter.

Coin Perdu har genom hela karriären visat intelligens, kapacitet och inställning utöver det vanliga. Som tvååring vann han Svensk Uppfödningslöpning, som treåring E3 och var tvåa i Kriteriet.
– Så mycket som han har betytt och eftersom han alltid ger sitt yttersta varje start, så är vår skyldighet att vara vaksamma på minsta signal. Nu har vi fått den signalen och med tanke på talangen som hans avkommor visar så blir det spännande att ta nästa steg och ge honom chansen som avelshingst, säger Svante Båth.
Något Coin Perdu fuskade med 2020.
– Han fick ju några avkommor födda 2020 och jag har en handfull av dem i träning. Det är några riktiga talanger och precis som pappa S.J.’s Caviar ser Coin Perdu ut att nedärva tidighet som gåva, säger Svante Båth.
I tisdags var tre av dem inne på Solvalla.
– Alla tre har sänkt tiderna helt enligt plan. Glenn, Onemorebirthday och Huron Bro travade mellan 1.20 och 1.22 över 1.600 meter på väldigt positivt sätt, berättar Svante Båth.
KB Capulus Horses äger Coin Perdu, vars makalösa facit på tävlingsovalen stoppar vid 35 st: 21–4–1, 5,9 miljoner intjänat och rekordet 1.12,0am satte han vid seger i sista starten.

Boom, Boom Ka Boom Mearas

Ka Boom Mearas har gjort det mesta rätt i uppträningen och tävlingsdebuten utgjorde inget undantag. Ulf Ohlsson valde att sätta sig utvändigt ledaren i det lilla kvarvarande fältet och kunde bekvämt kontrollera farthållningen. Efter 1.21 första 500 blev det bättre fart på slutvarvet och 200 meter före mål kopplade Ka Boom Mearas greppet. Segertiden i … Läs mer

Waka Waka – en får tacka!

Waka Waka har hittat ytterligare en växel i tillvaron och trots tolftespår på Solvalla hade hon inga problem att runda till seger. Ulf Ohlsson smet igenom fint från start till tredje utvändigt. Dryga 700 kvar kom attacken och Waka Waka rundade raskt fram utvändigt om ledaren. Över upploppet stack Waka Waka undan och via 1.12,3 … Läs mer

70-procentig Real Scotch

Real Scotch hade fått en liten paus från tävling, men trots sin fuxiga färg visade han ingen ringrost i Gävle. Ulf Ohlsson hukade sig rejält från start och körde bestämt i 600 meter innna ledningen övertogs. Real Scotch utmanades till slut, men gled undan utan större problem sista biten fyraåringen och har därmed sju segrar … Läs mer

Hög kaliber på Mellby

Mellby Kaliber hade fått två ”ögonöppnare” och var redo en riktigt rejäl prestation på Solvalla. Erik Adielsson hittade andra ytter och kunde behålla andra ytter trots flera positionsskiften framför. I sista sväng öppnade det sig och trots att Mellby Kaliber hade en bra bit fram till ledaren bet avslutningen i 1.12-tempo riktigt bra och kort … Läs mer

Alla (två) till Valla!

Höstligt men småmysigt väder på Solvalla denna tisdag där blott två hästar testades av lite tuffare. Adventure Ahead har varit borta länge på grund av en hovbensfraktur, men visade allt väl i 1.17,5/1.600 meter där han pinnade under 1.12 sista 500 ensam. Han kvitterade ut plusbetyg för intrycket och det kan inte var alltför långt … Läs mer