Alla till Valla 14/6

Glenn i front med Karma Mearas utvändigt. Duon sprang 1.22/1.600 på plusbetonat sätt.

Tvååringar visade vägen, treåringar höll farten.
16 hästar luftades på Solvalla denna tisdag.

Ett gäng tvååringar som under en period visat att de är redo fartsänkningar fick sällskap av ett år äldre hästar i flera heat.

Supermackan fick agera farthållare utvändigt om tvåårige Knock Boots Mearas (e. Cantab Hall) med Konstantia Sisu (e. Maharajah) i rygg. Efter 1.23 första 1.000 blev det 1.16 sista 500 och trion landade på strax över 1.21/1.600 meter med klara plusbetyg.

Eau de Noix såg till att Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) fick pacerhjälp och Gloria (e. Southwind Frank) i rygg. 1.25 första 1.000 och 1.17,5 sista 500 löstes på bra sätt, även om Gloria rullade över i galopp i temposkärpningen.

Tredje heatet såg Eightpack som högerytter om Gimmie Brodde (e. S.J.’s Caviar) och Huron Bro (e. Coin Perdu) tassande i rygg. Den här trion kom hem på 1.22/1.600 meter med en 1.18-avslutning och bra betyg till samtliga.

Borups Victory fick träna ensam och skickades iväg 1.13/1.600 meter med ännu lite snabbare avslutning. Trots den fartuppvisningen var Båth inte helt tillfreds, utan hade små synpunkter på förbättringskartan.

Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen och hade likaledes tvååriga Karma Mearas (e. Face Time Bourbon) utvändigt. Det blev 1.18 sista 500 på den här duon när de kom hem på strax över 1.22/1.600 meter efterlämnandes mycket fint intryck.

Stina Laday fick arbeta utvändigt om Ka Boom Mearas (e. Face Time Bourbon) och den här duon nådde 1.600 meter efter 1.21 med lite bättre än 1.18 sista 500 på mersmakande sätt.

Just Fontaine gick utvändigt om Onemorebirthday (e. Coin Perdu) som pinnade på riktigt bra. Den sistnämnda blev dagssnabbast av tvååringarna och 1.20,5/1.600 meter med 1.17 sista 500 var inte någon riktig utmaning.

Äntligen Maximize’Em!

Maximize’Em har fin kapacitet genom hela karriären men också känsligt humör och något tidskrävande. På Bergsåker idag var det comeback och fyraåringens skötte sig äntligen perfekt för Ulf Ohlsson. Maximize’Em fick fin tempohjälp i rygg ledaren och 500 kvar klev Ohlsson sonika ut och övertog täten för att försvinna till lätt vinst på för klassen … Läs mer

Alla till Valla 28/6

Tvååringar fick farthållare i form av treåringar i fem heat denna tisdag på Solvalla. Först ut var Gloria (e. Southwind Frank) som gick i front med Eau de Noix utvändigt och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) i rygg. Den här trion trummade på för att landa på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 med plusbetyg … Läs mer

Ture starkast mitt i natten

Global Adventure drog till Skellefteå på midsommardagen, men fick nästan vänta till midnatt innan det var dags för tävling. Per Linderoth satt i sulkyn och inledde från 60 meters tillägg (som såg ut som 100) över tre varv. Försiktigt jobbade de sig fram till sjunde par utvändigt och varvet före mål skaffade Linderoth perfekt lift … Läs mer

Alla till Valla 21/6

Sex treåringar var inne för finslipning denna tisdag då Solvalla verkligen levde upp till namnet. Först ut var Mellby Kaliber som hade Biba Dushi utvändigt och Jon Snow Pellini i rygg. De två förstnämnda löste 1.19/1.600 meter med 1.16 sista 500 problemfritt, medan Jon Snow inte trivdes på ny balans. Svante tog ytterligare en ”kurva” … Läs mer

Nu måste vi jobba!

Nu måste vi ”jobba” för att få tillbaka publiken på banorna. Vi har på grund av pandemin blivit socialt lata (gäller även undertecknad:) Kanske inte så konstigt, möten sker på distans, utbildningar via en skärm. TV/dator nyttjas mer än någonsin istället för åka ut och vara på plats. Vi vill ju ha tillbaka så mycket … Läs mer