Alla till Valla 10/5

Karma Mearas i ledningen med Gimmie brodde utvändigt.

Mängder med tvååringar var inne och bekantade sig med Solvalla och först ut var Invisible Touch (e. S.J.’s Caviar) och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension).

Invisible Touch gick i front med Mellby Lucky utvändigt. Efter 1.35 första rundan skärptes farten rejält till 1.24 sista 500 och de kom hem på 1.31/1.600.

Macao Keeper (e. Southwind Frank) frontade med Epsom Kronos (e. Muscle Hill) utvändigt och den här duon löste 1.28/1.600 meter med 1.23 sista 500 med lätthet och mersmak.

Treårige Winchester stack emellan med ett ensamheat där han fick lufsa på rejält sista varvet. Det blev 1.17,5/1.600 meter med strax under 1.15 sista 500.

Gimmie Brodde (e. S.J.’s Caviar) sällskapade med Karma Mearas (e. Face Time Bourbon) där den sistnämnde gick i ledningen. 1.27/1.600 meter med 1.21 sista 500 löstes på bästa tänkbara sätt för duon.

Mellby Lurk (e. Maharajah) gick i ledningen med Evoque Kronos (e. Face Time Bourbon) utvändigt och Kingen Mearas (e. Chapter Seven) i rygg. Trion lufsade 1.29/1.600 meter med 1.25 sista 500. Evoque Kronos sprang hemåt i sista sväng, men kom tillbaka med lätthet och var inte långt efter övriga två vid målgång.

Alla till Valla 9/8

En hel del tvååringar fick känna på Solvalla denna soliga tisdag då det kördes fem heat totalt. Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen med Gloria (e. Southwind Frank) utvändigt och Konstantia Sisu (e, Maharajah) i rygg. Den här trion kom hem på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 och redde ut ett rejält störningsmoment … Läs mer

Mogens var tillbaka

Return Of Mogens hade fått en nyttig genomkörare och var redo för ett besök i vinnarcirkeln på Bergsåker. Ulf Ohlsson fick ”lägga lasset” första biten för att försvara ledningen, men kunde dämpa upp till varvning. Sista 500 meterna gick lika fort som första, det vill säga efter 1.11 och då kunde ingen följa Return of … Läs mer

Drake på rätt väg!

Drake Kronos imponerade stort i dagens uttagningar till E3 då han formligen lämnade sina konkurrenter. Ulf Ohlsson forcerade till front och Drake Kronos låg ”mysigt” på bettet. Efter jämn 1.12-fart första rundan stack Drake Kronos undan till smått överlägsen seger utan att se helt bottnad ut på strålande 1.11,2a/1.640 meter! Nu vankas final för Drake … Läs mer

Gimmie, Gimmie, Gimmie Brodde!

Stallets första tvååringsstart skedde på Solvalla och det kunde knappast slutat bättre. Gimmie Brodde smögs iväg till ledarryggen av Erik Adielsson och kunde bida tid där fram till 500 meter före mål då Erik gled ut i andra ytter. Attacken kom in på upploppet och Gimmie Brodde visade fin uppfattning när han kopplade knappt, men … Läs mer

Alla till Valla 2/8

Ett fempack fick känna på Solvalla denna tisdag, däribland ”Skilda Världar-kallisen” Monster Elden. För tvåårige ”Monster” var det första besöket på Solvalla i livet, men han verkade trivas med alla intryck och hade sällskap i heatet. Det blev 2.09/1.600 meter med 2.00 sista 500 meterna, han är lite trång i gången och balansjusteringar behövs inför nästa … Läs mer