Alla till Valla 10/5

Karma Mearas i ledningen med Gimmie brodde utvändigt.

Mängder med tvååringar var inne och bekantade sig med Solvalla och först ut var Invisible Touch (e. S.J.’s Caviar) och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension).

Invisible Touch gick i front med Mellby Lucky utvändigt. Efter 1.35 första rundan skärptes farten rejält till 1.24 sista 500 och de kom hem på 1.31/1.600.

Macao Keeper (e. Southwind Frank) frontade med Epsom Kronos (e. Muscle Hill) utvändigt och den här duon löste 1.28/1.600 meter med 1.23 sista 500 med lätthet och mersmak.

Treårige Winchester stack emellan med ett ensamheat där han fick lufsa på rejält sista varvet. Det blev 1.17,5/1.600 meter med strax under 1.15 sista 500.

Gimmie Brodde (e. S.J.’s Caviar) sällskapade med Karma Mearas (e. Face Time Bourbon) där den sistnämnde gick i ledningen. 1.27/1.600 meter med 1.21 sista 500 löstes på bästa tänkbara sätt för duon.

Mellby Lurk (e. Maharajah) gick i ledningen med Evoque Kronos (e. Face Time Bourbon) utvändigt och Kingen Mearas (e. Chapter Seven) i rygg. Trion lufsade 1.29/1.600 meter med 1.25 sista 500. Evoque Kronos sprang hemåt i sista sväng, men kom tillbaka med lätthet och var inte långt efter övriga två vid målgång.

Showen fortsätter!

Även idag var Stall Båth obesegrat, två starter, två segrar. I Gävle avslutade Show Must Go On med den riktig uppvisning. Erik Adielsson körde resolut för ledningen efter 800 meter och fick lägga en rejäl speed för att nå dig, men det hade ingen betydelse för utgången. Show Must Go on tågade bara undan till … Läs mer

Drake flög lågt i Gävle

Drake Kronos fick nygammal balans på sig och löste uppgiften i Gävle problemfritt, vilket innebar lätt spetstriumf. Ulf Ohlsson fick lägga lasset första biten för att hålla ledningen, men kunde sedan diktera villkoren som han ville. Drake Kronos gled undan lätt sista biten, via 1.11.5 sista 500 meterna, för att landa på 1.14,1a/2.140 meter. – … Läs mer

High Line tog femman

High Line Pellini är inne i en trivsam utvecklingsfas och karriärens femte seger kom i nionde starten. Ulf Ohlsson fick tredjespår en bit i första sväng fram utvändigt ledaren, men såg inte det minsta bekymrad ut över det. High Line Pellini skruvade åt trycket på ledaren genom slutsvängen och klev undan i smått överlägsen stil … Läs mer

Waka Waka var tillbaka

Waka Waka har väl inte haft rätta turen på sistone, vilket inte var fallet på Bergsåker heller, men trots en resa utvändigt om ledaren var hon bara tuffast till slut i ett fyraåringslopp. Ulf Ohlsson fick iväg henne bra från tillägg, men dödens var enda lediga position. Ohlsson körde ”fältet” genom slutsvängen och när han … Läs mer

Nuzzle’Em glänste

Nuzzle’Em hade på nytt en fin uppgift på Solvalla och från innerspår var han aldrig hotad om ledningen. Erik Adielsson fick bestämma farten till 1.18 på varvning, men sedan gick det desto fortare. Det gick i 1.12-blecket hela sista rundan och Nuzzle’Em klev undan utan problem sista biten. Segertiden blev fina 1.15,1/2.140 meter. – Det … Läs mer