Coin visade skallen – igen!


Det som på förhand såg ut som en promenad i parken eller välbetalt snabbjobb blev en strid på kniven då Coin Perdus konkurrenter i Visby varken visade respekt eller var på bjudhumör.
Erik Adielsson fick inleda i tredjespår genom första sväng, andraspår utan rygg i den andra innan han kom till ledningen och knappt fick Coin Perdu andas innan en konkurrent trampade gasen i botten. Adielsson fick släppa ledningen, men attackerade på nytt in på upploppet. Coin Perdu visade ännu en gång sin underbara löpskalle och satte nosen först på linjen. Segertiden var strålande 1.12,0a/2.120 meter.
– Det var verkligen ingen bluffprestation och Coin Perdu är en krigare som inte är lätt att hålla bakom sig, sade Erik Adielsson.
KB Capulus Horses i Kullavik äger Coin Perdu som sköts av Mia Båth.

Runda bordet, skohorn och psykologi

Sporten brottas med problem med att injicera mer prismedel till dom aktiva. Det ser ut som 50 miljoner till kommer vara möjliga men kravet från basorganisationerna är 200. Att strejka och/eller låna är i alla fall inte min melodi men finns det verkligen inget sätt att försöka få ihop 150 miljoner till? Eller i alla … Läs mer

Alla till Valla 29/11

Blandat höst och vinterrusk och något hårt underlag, men ändå fullt godkända förhållanden med tanke på årstiden. Eau de Noix gick i front med Captain Kronos utvändigt och Drill Kronos i rygg. Efter 1.19 första rundan skärptes farten och trion kom hem på 1.18/1.600 meter i ett något vassare rutinjobb. Very Kronos fick jaga formen … Läs mer

Gorm tvålade till eliten

Gorm fortsätter på sin inslagna linje och efter att ha varit omslagspojke på travsport.se var det dags för jobb på riktigt där han ställdes mot Stjärnblomster. Ulf Ohlsson gjorde verkligen alla rätt när han kom till ledningen efter en bit. Han höjde själv tempot och såg till att skaffa sig ointagliga längder och även om … Läs mer

Maximal svepning

Maximize´Em har hittat stilen och visade överkapacitet för klassen vid dagens lunchtrav i Örebro. Ulf Ohlsson hittade fjärde ytter från tillägg, men det var många längder fram till ledarhästen när Ulf tog högertöm 1.200 meter före mål. 200 meter senare satt han nämligen i ledningen efter en imponerande svepning av fältet! Mazimize’Em stack ifrån övriga … Läs mer

Albacete hela vägen

Albacete har visat fin form utan att få sätta pricken över i, men idag på Bergsåker var det dags för både prick och utropstecken. Kim Moberg lyfte iväg honom bra från start och satt i ledningen relativt smidigt. Väl där var det ingen som ville utmana fyraåringen som gled undan i mycket säker stil sista … Läs mer