Alla till Valla 26/4

Diamond Kronos i front med Winchester utvändigt.

En underbar tisdagförmiddag på Solvalla i strålande vårväder och fyrbenta löften som värmde.

Macao Keeper (e. Southwind Frank) gick i ledningen med Gimmie Brodde (e. S.J.’s Caviar)
utvändigt och Epsom Kronos (e. Muscle Hill). Efter 1.35,5 på varvet skärptes farten rejält sista 500 för att trion skulle nå mållinjen på 1.31/1.600 meter. Epsom Kronos blev ”toa-nödig” genom slutsvängen, men tog ifatt markförlusten och var med övriga två i mål.

Karma Mearas (e. Face Time Bourbon) gick i ledningen med Onemorebirthday (e. Coin Perdu) i dödens och Mellby Lurk (e. Maharajah) tassandes i rygg. Den här trion kom hem på 1.31/1.600 meter med 1.24,5 sista 500 utan några som helst problem och kvitterade ut överbetyg.

Kanté (e. Googoo Gaagaaa) gick i front med Fearless Flier (e. Bold Eagle) på utsidan. Efter 1.41 på varvet blev det 1.27-tempo sista halvvarvet för att landa på 1.36/1.600 meter. Kanté uträttade lite behov i slutsvängen, men fortsatte även han i 1.27-fart sista 300 meterna.

Lion Brodde agerade farthållare med Return of Mogens utvändigt och den här duon fick en ”urblåsare” när de kom till mål på 1.15,5/1.600 meter med ännu snabbare sista 500. Båth såg nöjd ut och det dröjer nog inte alltför länge innan de dyker upp i en startlista nära dig.

Diamond Kronos var sist ut och hade Winchester utvändigt som sällskap. Den här duon skärpte farten till 1.16 sista 500 för att landa strax under 1.20/1.600 meter i ett rutinjobb.

Äntligen Maximize’Em!

Maximize’Em har fin kapacitet genom hela karriären men också känsligt humör och något tidskrävande. På Bergsåker idag var det comeback och fyraåringens skötte sig äntligen perfekt för Ulf Ohlsson. Maximize’Em fick fin tempohjälp i rygg ledaren och 500 kvar klev Ohlsson sonika ut och övertog täten för att försvinna till lätt vinst på för klassen … Läs mer

Alla till Valla 28/6

Tvååringar fick farthållare i form av treåringar i fem heat denna tisdag på Solvalla. Först ut var Gloria (e. Southwind Frank) som gick i front med Eau de Noix utvändigt och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) i rygg. Den här trion trummade på för att landa på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 med plusbetyg … Läs mer

Ture starkast mitt i natten

Global Adventure drog till Skellefteå på midsommardagen, men fick nästan vänta till midnatt innan det var dags för tävling. Per Linderoth satt i sulkyn och inledde från 60 meters tillägg (som såg ut som 100) över tre varv. Försiktigt jobbade de sig fram till sjunde par utvändigt och varvet före mål skaffade Linderoth perfekt lift … Läs mer

Alla till Valla 21/6

Sex treåringar var inne för finslipning denna tisdag då Solvalla verkligen levde upp till namnet. Först ut var Mellby Kaliber som hade Biba Dushi utvändigt och Jon Snow Pellini i rygg. De två förstnämnda löste 1.19/1.600 meter med 1.16 sista 500 problemfritt, medan Jon Snow inte trivdes på ny balans. Svante tog ytterligare en ”kurva” … Läs mer

Nu måste vi jobba!

Nu måste vi ”jobba” för att få tillbaka publiken på banorna. Vi har på grund av pandemin blivit socialt lata (gäller även undertecknad:) Kanske inte så konstigt, möten sker på distans, utbildningar via en skärm. TV/dator nyttjas mer än någonsin istället för åka ut och vara på plats. Vi vill ju ha tillbaka så mycket … Läs mer