Alla till Valla 11/1

Winchester utvändigt om Mo Salah Boko och i rygg tassar Prins Sjöhammar.

Ett sjupack luftades på Solvalla under tisdagmorgonen.

Först ut var fuxige Mo Salah Boko som gick i ledningen med Winchester utvändigt och Prins Sjöhammar i rygg. Den här trion treåringar varvade på 1.21 och skärpte till 1.16 sista 500 för att landa nära 19/1.600 meter med plustecken i kanten.

Välvuxne Lion Brodde hade Always Proud utvändigt, Nuzzle’Em i ”hålet” och Mellby Kaxa i andra utvändigt. Efter 1.19,5 på varvet rasslade gänget iväg 1.15 sista 500 och kom hem på 1.18/1.600 meter, även här med mersmak och samtliga som var inne på Solvalla idag visar fin utvecklingskurva.

Icon Mearas bygger staket

Ulf Ohlsson och Icon Mearas hade fått ett ”A” i träslöjdbetyg efter höst- och vinterterminen. På Gävle fortsatte staketbygget och sjätte raka triumfen kunde räknas in för fyraårige Icon Mearas. Ulf Ohlsson var väldigt bestämd och lotsade Icon Mearas till spets från bakspår efter 500 meter. Väl där kunde duon bestämma farten och gled undan … Läs mer

Alla till Valla 18/1

Solvalla bjöd på läckert vinterväder när solen tittade fram och nio Båth-hästar fick äntra ovalen. Trion Highline Pellini, Captain Kronos och Albacete var först ut. Highline gick i ledningen med Captain Kronos i rygg och Albacete utvändigt. Den sistnämnde fick hemlängtan i sista sväng, men övriga två kom hem på 1.18/1.600 meter med 1.12 sista … Läs mer

Torpeden i Gävle!

Global Adventure fick en hel del törnar initialt i dagens gulddivision i Gävle och från sjundespår fick Erik Adielsson parkera absolut sist i fältet. När tempot sjönk drastiskt efter en snabb inledning med favoriten i spets såg det mer eller mindre uppgivet ut. Global Adventure fick halvknackig draghjälp på slutvarvet och i sista sväng tröttnade … Läs mer

Resultatet klart – vi kallar till ny start!

Favoritfesten fortsatte även efter halvårskiftet i Stall Svante Båths treåringstävling. Kvintetten som hade hästarna Chipper Kronos, Lacille Boko, Mellby Jinz och Glorious U.M. seglade hem tävlingen och det krävdes en kontroll i regelverket för att kora vinnaren. Den som lämnat in först av ”Vi Fem” var Staffan Callhammar och han tar därmed hem förstapriset på … Läs mer

Sifforna bakom siffrorna 2021

112 segrar, nära 17 miljoner. Men samtidigt som nyårsklockorna ringer nollställs också räkneverken runt om för landets travstallar. Det är inget undantag för oss i Stall Svante Båth, men vi som seden bjuder vill vi gärna blicka tillbaka, ta en stund för att minnas och bryta ned resultaten i detaljer. Det är ett fantastiskt jobb … Läs mer