Sifforna bakom siffrorna 2021

112 segrar, nära 17 miljoner.
Men samtidigt som nyårsklockorna ringer nollställs också räkneverken runt om för landets travstallar.

Det är inget undantag för oss i Stall Svante Båth, men vi som seden bjuder vill vi gärna blicka tillbaka, ta en stund för att minnas och bryta ned resultaten i detaljer. Det är ett fantastiskt jobb som ligger bakom, av trogna hästägare, dedikerade medarbetare i stallarna och så klart fyr- och tvåbenta stjärnor på ovalen.

Det blev några anledningar att ”korka upp” för Erik Adielsson under 2021. Foto: TRBILD

Totalt blev det 112 segrar under 2021 för Stall Båth. Fördelningen triumfer mellan stallets två mest använda kuskar slutade i knapp ”seger” för Erik Adielsson som vände upp mot vinnarcirkeln 45 gånger. Ulf Ohlsson nöjde sig med 44.
Kim Moberg vann sex lopp, Magnus A Djuse och Per Lennartsson fem vardera, Viktor Svanstedt tog två triumfer samt Per Linderoth och Örjan Kihlström en per näsa med Båth-tränat.

***
25 av segrarna var med sexsiffriga belopp i förstapris och här dominerar herr Adielsson. Vid 22 av vinsterna med 100.000 kronor eller mer i förstapris satt Erik bakom, däribland miljonsegern i Sundsvall Open Trot med Very Kronos. Ulf Ohlsson tog två sexsiffriga segrar och Kim Moberg en, med M.T.Sollentuna i ASVT:s Auktionslöpning.

M.T.Sollentuna tog hem ASVT:s Auktionslöpning. Foto TRBILD

Här är alla hästar som vann lopp med 100.000 eller mer:

 • Lacille Boko (4)
 • Chipper Kronos (3)
 • Coin Perdu (3)
 • Global Adventure (2)
 • Mellby Jinx (2)
 • Very Kronos (2)
 • Gorm
 • Zante Grif
 • Glorious U.M.
 • Albacete
 • M.T.Sollentuna
 • Borups Victory
 • White Walker
 • Highline Pellini
 • Cool Kronos
Very Kronos tog miljonsegern i Sundsvall Open Trot. Foto TRBILD

***
Totalt gjorde stallet 573 starter och 20 procent av dem slutade med seger! 259 gånger var resultatet en pallplacering, vilket gav 45 i platsprocent.
Varje gång en Svante Båth-häst selades ut till start tjänade den i genomsnitt 29.459 kronor!

Snitthöjaren Mellby Jinx gjorde nio starter och tjänade två miljoner jämnt! Foto: TRBILD

***

16.880.200 kronor sprang hästarna in till sina ägare och det är en siffra som vi definitivt siktar på att passera under 2022.
Idag 1 januari börjar vi dock från noll. Ni vet väl att ni kan hänga med oss på resan, här på hemsidan, på twitter @stallbath eller på instagram: #stallbath

Och så ses vi i vinnarcirkeln!

Icon Mearas bygger staket

Ulf Ohlsson och Icon Mearas hade fått ett ”A” i träslöjdbetyg efter höst- och vinterterminen. På Gävle fortsatte staketbygget och sjätte raka triumfen kunde räknas in för fyraårige Icon Mearas. Ulf Ohlsson var väldigt bestämd och lotsade Icon Mearas till spets från bakspår efter 500 meter. Väl där kunde duon bestämma farten och gled undan … Läs mer

Alla till Valla 18/1

Solvalla bjöd på läckert vinterväder när solen tittade fram och nio Båth-hästar fick äntra ovalen. Trion Highline Pellini, Captain Kronos och Albacete var först ut. Highline gick i ledningen med Captain Kronos i rygg och Albacete utvändigt. Den sistnämnde fick hemlängtan i sista sväng, men övriga två kom hem på 1.18/1.600 meter med 1.12 sista … Läs mer

Torpeden i Gävle!

Global Adventure fick en hel del törnar initialt i dagens gulddivision i Gävle och från sjundespår fick Erik Adielsson parkera absolut sist i fältet. När tempot sjönk drastiskt efter en snabb inledning med favoriten i spets såg det mer eller mindre uppgivet ut. Global Adventure fick halvknackig draghjälp på slutvarvet och i sista sväng tröttnade … Läs mer

Alla till Valla 11/1

Ett sjupack luftades på Solvalla under tisdagmorgonen. Först ut var fuxige Mo Salah Boko som gick i ledningen med Winchester utvändigt och Prins Sjöhammar i rygg. Den här trion treåringar varvade på 1.21 och skärpte till 1.16 sista 500 för att landa nära 19/1.600 meter med plustecken i kanten. Välvuxne Lion Brodde hade Always Proud … Läs mer

Resultatet klart – vi kallar till ny start!

Favoritfesten fortsatte även efter halvårskiftet i Stall Svante Båths treåringstävling. Kvintetten som hade hästarna Chipper Kronos, Lacille Boko, Mellby Jinz och Glorious U.M. seglade hem tävlingen och det krävdes en kontroll i regelverket för att kora vinnaren. Den som lämnat in först av ”Vi Fem” var Staffan Callhammar och han tar därmed hem förstapriset på … Läs mer