Sifforna bakom siffrorna 2021

112 segrar, nära 17 miljoner.
Men samtidigt som nyårsklockorna ringer nollställs också räkneverken runt om för landets travstallar.

Det är inget undantag för oss i Stall Svante Båth, men vi som seden bjuder vill vi gärna blicka tillbaka, ta en stund för att minnas och bryta ned resultaten i detaljer. Det är ett fantastiskt jobb som ligger bakom, av trogna hästägare, dedikerade medarbetare i stallarna och så klart fyr- och tvåbenta stjärnor på ovalen.

Det blev några anledningar att ”korka upp” för Erik Adielsson under 2021. Foto: TRBILD

Totalt blev det 112 segrar under 2021 för Stall Båth. Fördelningen triumfer mellan stallets två mest använda kuskar slutade i knapp ”seger” för Erik Adielsson som vände upp mot vinnarcirkeln 45 gånger. Ulf Ohlsson nöjde sig med 44.
Kim Moberg vann sex lopp, Magnus A Djuse och Per Lennartsson fem vardera, Viktor Svanstedt tog två triumfer samt Per Linderoth och Örjan Kihlström en per näsa med Båth-tränat.

***
25 av segrarna var med sexsiffriga belopp i förstapris och här dominerar herr Adielsson. Vid 22 av vinsterna med 100.000 kronor eller mer i förstapris satt Erik bakom, däribland miljonsegern i Sundsvall Open Trot med Very Kronos. Ulf Ohlsson tog två sexsiffriga segrar och Kim Moberg en, med M.T.Sollentuna i ASVT:s Auktionslöpning.

M.T.Sollentuna tog hem ASVT:s Auktionslöpning. Foto TRBILD

Här är alla hästar som vann lopp med 100.000 eller mer:

 • Lacille Boko (4)
 • Chipper Kronos (3)
 • Coin Perdu (3)
 • Global Adventure (2)
 • Mellby Jinx (2)
 • Very Kronos (2)
 • Gorm
 • Zante Grif
 • Glorious U.M.
 • Albacete
 • M.T.Sollentuna
 • Borups Victory
 • White Walker
 • Highline Pellini
 • Cool Kronos
Very Kronos tog miljonsegern i Sundsvall Open Trot. Foto TRBILD

***
Totalt gjorde stallet 573 starter och 20 procent av dem slutade med seger! 259 gånger var resultatet en pallplacering, vilket gav 45 i platsprocent.
Varje gång en Svante Båth-häst selades ut till start tjänade den i genomsnitt 29.459 kronor!

Snitthöjaren Mellby Jinx gjorde nio starter och tjänade två miljoner jämnt! Foto: TRBILD

***

16.880.200 kronor sprang hästarna in till sina ägare och det är en siffra som vi definitivt siktar på att passera under 2022.
Idag 1 januari börjar vi dock från noll. Ni vet väl att ni kan hänga med oss på resan, här på hemsidan, på twitter @stallbath eller på instagram: #stallbath

Och så ses vi i vinnarcirkeln!

Showen fortsätter!

Även idag var Stall Båth obesegrat, två starter, två segrar. I Gävle avslutade Show Must Go On med den riktig uppvisning. Erik Adielsson körde resolut för ledningen efter 800 meter och fick lägga en rejäl speed för att nå dig, men det hade ingen betydelse för utgången. Show Must Go on tågade bara undan till … Läs mer

Drake flög lågt i Gävle

Drake Kronos fick nygammal balans på sig och löste uppgiften i Gävle problemfritt, vilket innebar lätt spetstriumf. Ulf Ohlsson fick lägga lasset första biten för att hålla ledningen, men kunde sedan diktera villkoren som han ville. Drake Kronos gled undan lätt sista biten, via 1.11.5 sista 500 meterna, för att landa på 1.14,1a/2.140 meter. – … Läs mer

High Line tog femman

High Line Pellini är inne i en trivsam utvecklingsfas och karriärens femte seger kom i nionde starten. Ulf Ohlsson fick tredjespår en bit i första sväng fram utvändigt ledaren, men såg inte det minsta bekymrad ut över det. High Line Pellini skruvade åt trycket på ledaren genom slutsvängen och klev undan i smått överlägsen stil … Läs mer

Waka Waka var tillbaka

Waka Waka har väl inte haft rätta turen på sistone, vilket inte var fallet på Bergsåker heller, men trots en resa utvändigt om ledaren var hon bara tuffast till slut i ett fyraåringslopp. Ulf Ohlsson fick iväg henne bra från tillägg, men dödens var enda lediga position. Ohlsson körde ”fältet” genom slutsvängen och när han … Läs mer

Nuzzle’Em glänste

Nuzzle’Em hade på nytt en fin uppgift på Solvalla och från innerspår var han aldrig hotad om ledningen. Erik Adielsson fick bestämma farten till 1.18 på varvning, men sedan gick det desto fortare. Det gick i 1.12-blecket hela sista rundan och Nuzzle’Em klev undan utan problem sista biten. Segertiden blev fina 1.15,1/2.140 meter. – Det … Läs mer