Alla till Valla 21/12

Endless Love med Rose Hill utvändigt och No Business i rygg.

Med några dagar kvar till julafton var det Solvalla-besök för en sextett från Knivsta.

Tvååringarna Xzibit C.D. (e. Maharajah) och Still Stormin’ (e. Conway Hall) var först ut i långvagn. Still Stormin’ fick springa i ledning första 600 meterna, innan Xzibit C.D. lämnade ryggen och tog på sig blåstället utvändigt. Duon kom hem på 1.25/1.600 meter med lite snabbare avslutning och går framåt för varje jobb.

Endless Love (e. Maharajah) frontade med Rose Hill utvändigt och No Business tassande med i rygg. Efter 1.20 på varvet var trion nere i 1.14-fart när Endless Love snubblade till kort före mål och hon kommer få lite tyngre balans fram nästa gång. Rose Hill och No Business kom hem relativt obrukade på 1.17,5/1.600.

Maximize’Em fick avslutningsvis prova lite ny utstyrsel. Efter ett mycket lugnt inledningsvarv körde Svante under 1.14,5 sista 700 med ännu vassare fart över upploppet och Maximize’Em höll ihop aktionen på ett sätt som skvallrade om att ändringarna utfallit till belåtenhet.

Icon Mearas bygger staket

Ulf Ohlsson och Icon Mearas hade fått ett ”A” i träslöjdbetyg efter höst- och vinterterminen. På Gävle fortsatte staketbygget och sjätte raka triumfen kunde räknas in för fyraårige Icon Mearas. Ulf Ohlsson var väldigt bestämd och lotsade Icon Mearas till spets från bakspår efter 500 meter. Väl där kunde duon bestämma farten och gled undan … Läs mer

Alla till Valla 18/1

Solvalla bjöd på läckert vinterväder när solen tittade fram och nio Båth-hästar fick äntra ovalen. Trion Highline Pellini, Captain Kronos och Albacete var först ut. Highline gick i ledningen med Captain Kronos i rygg och Albacete utvändigt. Den sistnämnde fick hemlängtan i sista sväng, men övriga två kom hem på 1.18/1.600 meter med 1.12 sista … Läs mer

Torpeden i Gävle!

Global Adventure fick en hel del törnar initialt i dagens gulddivision i Gävle och från sjundespår fick Erik Adielsson parkera absolut sist i fältet. När tempot sjönk drastiskt efter en snabb inledning med favoriten i spets såg det mer eller mindre uppgivet ut. Global Adventure fick halvknackig draghjälp på slutvarvet och i sista sväng tröttnade … Läs mer

Alla till Valla 11/1

Ett sjupack luftades på Solvalla under tisdagmorgonen. Först ut var fuxige Mo Salah Boko som gick i ledningen med Winchester utvändigt och Prins Sjöhammar i rygg. Den här trion treåringar varvade på 1.21 och skärpte till 1.16 sista 500 för att landa nära 19/1.600 meter med plustecken i kanten. Välvuxne Lion Brodde hade Always Proud … Läs mer

Resultatet klart – vi kallar till ny start!

Favoritfesten fortsatte även efter halvårskiftet i Stall Svante Båths treåringstävling. Kvintetten som hade hästarna Chipper Kronos, Lacille Boko, Mellby Jinz och Glorious U.M. seglade hem tävlingen och det krävdes en kontroll i regelverket för att kora vinnaren. Den som lämnat in först av ”Vi Fem” var Staffan Callhammar och han tar därmed hem förstapriset på … Läs mer