Alla till Valla 23/11


Ett rejält gäng besökte Solvalla, de flesta av dem tvååringar som får ”rutinjobb” med påsyn av såväl oval som omgivning så här i slutet av året.

Spagat (e. Nuncio) gick i ledningen med Jackpot Mearas (e. Muscle Hill) utvändigt, Supermackan (e. Father Patrick) i andra ytter och Still Stormin (e. Conway Hall) i ledarryggen. Supermackan fick lite hemlängtan 800 kvar med en kort galopp, men sög sig ändå ifatt och var med övriga vid målgång. Efter 1.28 första varvet blev det 1.22 sista 500 med ännu lite snabbare upplopp i långvagn och samtliga kvitterade ut överbetyg.

Det andra heatet anfördes av Sjöhammars Olympia (e. Make It Happen) med Eightpack (e. Villiam) utvändigt, Jon Snow Pellini (e. Explosive Matter) i rygg och Xzibit C.D. (e. Maharajah) som andrahäst i andraspår. För det här gänget blev det verkligen ett rutinjobb och de landade strax över 1.30/2.100 meter i långvagn. Eightpack galopperade kort i slutsvängen, vilket kusken Svante Båth tog på sig; ”Vi får prova ett helstängt nästa gång för att underlätta för kusken”.

Eau de Noix (e. Charly du Noyer) frontade med Winchester (e. Bold Eagle) i dödens och Mo Salah Boko (e. S.J.’s Caviar) samt Stina Laday (e. Orlando Vici) löpandes i ryggar. Stina sprang hem i stallsvängen, men visade fin fart efteråt. Tättrion rundade på 1.26, men skärpt farten till 1.18 sista 500 och det var absolut ett steg i rätt riktning.

Eucalyptus (e. Magic Tonight) och Rose Hill fick sällskapa och den sistnämnde spelade högerytter. Duon kom hem på 1.17,5/1.600 meter i rätt så jämn fart utan att behöva visa botten.

Icon Mearas bygger staket

Ulf Ohlsson och Icon Mearas hade fått ett ”A” i träslöjdbetyg efter höst- och vinterterminen. På Gävle fortsatte staketbygget och sjätte raka triumfen kunde räknas in för fyraårige Icon Mearas. Ulf Ohlsson var väldigt bestämd och lotsade Icon Mearas till spets från bakspår efter 500 meter. Väl där kunde duon bestämma farten och gled undan … Läs mer

Alla till Valla 18/1

Solvalla bjöd på läckert vinterväder när solen tittade fram och nio Båth-hästar fick äntra ovalen. Trion Highline Pellini, Captain Kronos och Albacete var först ut. Highline gick i ledningen med Captain Kronos i rygg och Albacete utvändigt. Den sistnämnde fick hemlängtan i sista sväng, men övriga två kom hem på 1.18/1.600 meter med 1.12 sista … Läs mer

Torpeden i Gävle!

Global Adventure fick en hel del törnar initialt i dagens gulddivision i Gävle och från sjundespår fick Erik Adielsson parkera absolut sist i fältet. När tempot sjönk drastiskt efter en snabb inledning med favoriten i spets såg det mer eller mindre uppgivet ut. Global Adventure fick halvknackig draghjälp på slutvarvet och i sista sväng tröttnade … Läs mer

Alla till Valla 11/1

Ett sjupack luftades på Solvalla under tisdagmorgonen. Först ut var fuxige Mo Salah Boko som gick i ledningen med Winchester utvändigt och Prins Sjöhammar i rygg. Den här trion treåringar varvade på 1.21 och skärpte till 1.16 sista 500 för att landa nära 19/1.600 meter med plustecken i kanten. Välvuxne Lion Brodde hade Always Proud … Läs mer

Resultatet klart – vi kallar till ny start!

Favoritfesten fortsatte även efter halvårskiftet i Stall Svante Båths treåringstävling. Kvintetten som hade hästarna Chipper Kronos, Lacille Boko, Mellby Jinz och Glorious U.M. seglade hem tävlingen och det krävdes en kontroll i regelverket för att kora vinnaren. Den som lämnat in först av ”Vi Fem” var Staffan Callhammar och han tar därmed hem förstapriset på … Läs mer