Alla till Valla 23/11


Ett rejält gäng besökte Solvalla, de flesta av dem tvååringar som får ”rutinjobb” med påsyn av såväl oval som omgivning så här i slutet av året.

Spagat (e. Nuncio) gick i ledningen med Jackpot Mearas (e. Muscle Hill) utvändigt, Supermackan (e. Father Patrick) i andra ytter och Still Stormin (e. Conway Hall) i ledarryggen. Supermackan fick lite hemlängtan 800 kvar med en kort galopp, men sög sig ändå ifatt och var med övriga vid målgång. Efter 1.28 första varvet blev det 1.22 sista 500 med ännu lite snabbare upplopp i långvagn och samtliga kvitterade ut överbetyg.

Det andra heatet anfördes av Sjöhammars Olympia (e. Make It Happen) med Eightpack (e. Villiam) utvändigt, Jon Snow Pellini (e. Explosive Matter) i rygg och Xzibit C.D. (e. Maharajah) som andrahäst i andraspår. För det här gänget blev det verkligen ett rutinjobb och de landade strax över 1.30/2.100 meter i långvagn. Eightpack galopperade kort i slutsvängen, vilket kusken Svante Båth tog på sig; ”Vi får prova ett helstängt nästa gång för att underlätta för kusken”.

Eau de Noix (e. Charly du Noyer) frontade med Winchester (e. Bold Eagle) i dödens och Mo Salah Boko (e. S.J.’s Caviar) samt Stina Laday (e. Orlando Vici) löpandes i ryggar. Stina sprang hem i stallsvängen, men visade fin fart efteråt. Tättrion rundade på 1.26, men skärpt farten till 1.18 sista 500 och det var absolut ett steg i rätt riktning.

Eucalyptus (e. Magic Tonight) och Rose Hill fick sällskapa och den sistnämnde spelade högerytter. Duon kom hem på 1.17,5/1.600 meter i rätt så jämn fart utan att behöva visa botten.

Alla till Valla 9/8

En hel del tvååringar fick känna på Solvalla denna soliga tisdag då det kördes fem heat totalt. Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen med Gloria (e. Southwind Frank) utvändigt och Konstantia Sisu (e, Maharajah) i rygg. Den här trion kom hem på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 och redde ut ett rejält störningsmoment … Läs mer

Mogens var tillbaka

Return Of Mogens hade fått en nyttig genomkörare och var redo för ett besök i vinnarcirkeln på Bergsåker. Ulf Ohlsson fick ”lägga lasset” första biten för att försvara ledningen, men kunde dämpa upp till varvning. Sista 500 meterna gick lika fort som första, det vill säga efter 1.11 och då kunde ingen följa Return of … Läs mer

Drake på rätt väg!

Drake Kronos imponerade stort i dagens uttagningar till E3 då han formligen lämnade sina konkurrenter. Ulf Ohlsson forcerade till front och Drake Kronos låg ”mysigt” på bettet. Efter jämn 1.12-fart första rundan stack Drake Kronos undan till smått överlägsen seger utan att se helt bottnad ut på strålande 1.11,2a/1.640 meter! Nu vankas final för Drake … Läs mer

Gimmie, Gimmie, Gimmie Brodde!

Stallets första tvååringsstart skedde på Solvalla och det kunde knappast slutat bättre. Gimmie Brodde smögs iväg till ledarryggen av Erik Adielsson och kunde bida tid där fram till 500 meter före mål då Erik gled ut i andra ytter. Attacken kom in på upploppet och Gimmie Brodde visade fin uppfattning när han kopplade knappt, men … Läs mer

Alla till Valla 2/8

Ett fempack fick känna på Solvalla denna tisdag, däribland ”Skilda Världar-kallisen” Monster Elden. För tvåårige ”Monster” var det första besöket på Solvalla i livet, men han verkade trivas med alla intryck och hade sällskap i heatet. Det blev 2.09/1.600 meter med 2.00 sista 500 meterna, han är lite trång i gången och balansjusteringar behövs inför nästa … Läs mer