Alla till Valla 23/11


Ett rejält gäng besökte Solvalla, de flesta av dem tvååringar som får ”rutinjobb” med påsyn av såväl oval som omgivning så här i slutet av året.

Spagat (e. Nuncio) gick i ledningen med Jackpot Mearas (e. Muscle Hill) utvändigt, Supermackan (e. Father Patrick) i andra ytter och Still Stormin (e. Conway Hall) i ledarryggen. Supermackan fick lite hemlängtan 800 kvar med en kort galopp, men sög sig ändå ifatt och var med övriga vid målgång. Efter 1.28 första varvet blev det 1.22 sista 500 med ännu lite snabbare upplopp i långvagn och samtliga kvitterade ut överbetyg.

Det andra heatet anfördes av Sjöhammars Olympia (e. Make It Happen) med Eightpack (e. Villiam) utvändigt, Jon Snow Pellini (e. Explosive Matter) i rygg och Xzibit C.D. (e. Maharajah) som andrahäst i andraspår. För det här gänget blev det verkligen ett rutinjobb och de landade strax över 1.30/2.100 meter i långvagn. Eightpack galopperade kort i slutsvängen, vilket kusken Svante Båth tog på sig; ”Vi får prova ett helstängt nästa gång för att underlätta för kusken”.

Eau de Noix (e. Charly du Noyer) frontade med Winchester (e. Bold Eagle) i dödens och Mo Salah Boko (e. S.J.’s Caviar) samt Stina Laday (e. Orlando Vici) löpandes i ryggar. Stina sprang hem i stallsvängen, men visade fin fart efteråt. Tättrion rundade på 1.26, men skärpt farten till 1.18 sista 500 och det var absolut ett steg i rätt riktning.

Eucalyptus (e. Magic Tonight) och Rose Hill fick sällskapa och den sistnämnde spelade högerytter. Duon kom hem på 1.17,5/1.600 meter i rätt så jämn fart utan att behöva visa botten.

Porto levererade!

Porto inledde karriären fint, men fick några bakslag och fick återvända till rakbanan för en träningsperiod. I comebacken i Örebro var Porto åter på tå och levererade för Ulf Ohlsson. Porto fick inleda i andra ytter, men bytte till utvändigt ledaren 1.300 meter kvar. Direkt när ledaren utmanades fick Porto övertag och han svarade sedan … Läs mer

Till 100 med Real Scotch

Real Scotch imponerade stort vid kvällen seger i Eskilstuna som samtidigt var stallet nummer 100 för året! Ulf Ohlsson placerade Real Scotch utvändigt ledaren, men tröttnade på sällskapet redan varvet före mål. Real Scotch tog snabbt över ledningen och ökade sedan bara ut avståndet till sina konkurrenter. Över upploppet var den fuxige treåringen fullständigt överlägsen … Läs mer

Alla till Valla 30/11

”Krispigt” sade Båth, innebärande snorkallt för alla födda söder om den 21 breddgraden, men likväl lyste solen upp Solvalla när ett sexpack äntrade ovalen på huvudstadsbanan under tisdagmorgonen. Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) hade taktpinnen, Diamond Kronos (e. Ready Cash) traskade utvändigt och Drill Kronos (e. Ready Cash) gled med i rygg. Efter 1.26 … Läs mer

Highline hela vägen

Highline Pellini gjorde första starten som valack och imponerade stort när han tog hem ett bonuslopp inom Breeders Course och 125.000 kronor. Erik Adielsson skickade iväg honom från start mot ledningen och sedan fick Highline Pellini göra sitt eget lopp. Efter 1.15,7 första varvet ökade Erik farten successivt och över upploppet var det många längder … Läs mer

Jingle bells – Mellby Jingle!

Det lackar mot jul och vad kunde vara bättre än Mellby Jingle en fredagkväll på Solvalla? Den treåriga damen är lite känslig för position, men gjorde karriärens hittills bästa insats för Erik Adielsson. Tredje ytter blev fjärde ytter varvet före mål och Mellby Jingle fick traska i tredjespår sista 700 meterna av loppet, men avgjorde … Läs mer