Alla 15 till Valla 16/11!

Vanja i front, No Business utvändigt, Biba Dushi i rygg och Real Scotch i andra utvändigt.

Hela 15 hästar slöt upp på Solvalla för snabbjobb och det döljde sig en hel del plusvarianter denna tisdag på huvudstadsbanan.

Diamond Kronos (e. Ready Cash) gick i front och skötte sig prickfritt för att landa på 1.23/1.600 meter med 1.18 sista 500. Easter Egg (e. Maharajah) satt i rygg och sexårige Midsomermere som fick spela utvändigt som gästhäst. Den sistnämnda duon fick fortsätta ytterligare 500 meter i 1.15-fart och kom hem på 1.20,5/2.000 meter.

Porto gick i ledningen med Highline Pellini utvändigt, Captain Kronos i rygg och Maximize’Em i andra utvändigt. Den här kvartetten varvade på 1.18, skärpte farten till 1.13 sista 500 för att komma till linjen på strax under 1.16,5/1.600 meter – startklart, var omdömet från Båth på samtliga.

Vanja fick leka av sig i ledningen med No Business utvändigt, Real Scotch i andra ytter och tvåårige Biba Dushi (e. Raja Mirchi) i rygg. Den sistnämnde var lite entömd under inledningsvarvet och tog sig en kort galopp, men reparerade fint. Tättrion varvade på 1.20 och landade på 1.18,5/1.600 meter via 1.16,5 sista 500 i ett rutinjobb.

Sista heatet bestod av tvååringar där Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) frontade med Opal Sjöhammar (e. Donato Hanover) utvändigt, Establishment (e. Maharajah) i rygg och Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) i andra ytter. Kvartetten kom till varvet på 1.20 och skärpte till 1.16 sista 500 för att landa på 1.18,5/1.600 meter i samlad trupp där samtliga löste sina uppgifter utan problem.

Porto levererade!

Porto inledde karriären fint, men fick några bakslag och fick återvända till rakbanan för en träningsperiod. I comebacken i Örebro var Porto åter på tå och levererade för Ulf Ohlsson. Porto fick inleda i andra ytter, men bytte till utvändigt ledaren 1.300 meter kvar. Direkt när ledaren utmanades fick Porto övertag och han svarade sedan … Läs mer

Till 100 med Real Scotch

Real Scotch imponerade stort vid kvällen seger i Eskilstuna som samtidigt var stallet nummer 100 för året! Ulf Ohlsson placerade Real Scotch utvändigt ledaren, men tröttnade på sällskapet redan varvet före mål. Real Scotch tog snabbt över ledningen och ökade sedan bara ut avståndet till sina konkurrenter. Över upploppet var den fuxige treåringen fullständigt överlägsen … Läs mer

Alla till Valla 30/11

”Krispigt” sade Båth, innebärande snorkallt för alla födda söder om den 21 breddgraden, men likväl lyste solen upp Solvalla när ett sexpack äntrade ovalen på huvudstadsbanan under tisdagmorgonen. Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) hade taktpinnen, Diamond Kronos (e. Ready Cash) traskade utvändigt och Drill Kronos (e. Ready Cash) gled med i rygg. Efter 1.26 … Läs mer

Highline hela vägen

Highline Pellini gjorde första starten som valack och imponerade stort när han tog hem ett bonuslopp inom Breeders Course och 125.000 kronor. Erik Adielsson skickade iväg honom från start mot ledningen och sedan fick Highline Pellini göra sitt eget lopp. Efter 1.15,7 första varvet ökade Erik farten successivt och över upploppet var det många längder … Läs mer

Jingle bells – Mellby Jingle!

Det lackar mot jul och vad kunde vara bättre än Mellby Jingle en fredagkväll på Solvalla? Den treåriga damen är lite känslig för position, men gjorde karriärens hittills bästa insats för Erik Adielsson. Tredje ytter blev fjärde ytter varvet före mål och Mellby Jingle fick traska i tredjespår sista 700 meterna av loppet, men avgjorde … Läs mer