Alla 15 till Valla 16/11!

Vanja i front, No Business utvändigt, Biba Dushi i rygg och Real Scotch i andra utvändigt.

Hela 15 hästar slöt upp på Solvalla för snabbjobb och det döljde sig en hel del plusvarianter denna tisdag på huvudstadsbanan.

Diamond Kronos (e. Ready Cash) gick i front och skötte sig prickfritt för att landa på 1.23/1.600 meter med 1.18 sista 500. Easter Egg (e. Maharajah) satt i rygg och sexårige Midsomermere som fick spela utvändigt som gästhäst. Den sistnämnda duon fick fortsätta ytterligare 500 meter i 1.15-fart och kom hem på 1.20,5/2.000 meter.

Porto gick i ledningen med Highline Pellini utvändigt, Captain Kronos i rygg och Maximize’Em i andra utvändigt. Den här kvartetten varvade på 1.18, skärpte farten till 1.13 sista 500 för att komma till linjen på strax under 1.16,5/1.600 meter – startklart, var omdömet från Båth på samtliga.

Vanja fick leka av sig i ledningen med No Business utvändigt, Real Scotch i andra ytter och tvåårige Biba Dushi (e. Raja Mirchi) i rygg. Den sistnämnde var lite entömd under inledningsvarvet och tog sig en kort galopp, men reparerade fint. Tättrion varvade på 1.20 och landade på 1.18,5/1.600 meter via 1.16,5 sista 500 i ett rutinjobb.

Sista heatet bestod av tvååringar där Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) frontade med Opal Sjöhammar (e. Donato Hanover) utvändigt, Establishment (e. Maharajah) i rygg och Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) i andra ytter. Kvartetten kom till varvet på 1.20 och skärpte till 1.16 sista 500 för att landa på 1.18,5/1.600 meter i samlad trupp där samtliga löste sina uppgifter utan problem.

Runda bordet, skohorn och psykologi

Sporten brottas med problem med att injicera mer prismedel till dom aktiva. Det ser ut som 50 miljoner till kommer vara möjliga men kravet från basorganisationerna är 200. Att strejka och/eller låna är i alla fall inte min melodi men finns det verkligen inget sätt att försöka få ihop 150 miljoner till? Eller i alla … Läs mer

Alla till Valla 29/11

Blandat höst och vinterrusk och något hårt underlag, men ändå fullt godkända förhållanden med tanke på årstiden. Eau de Noix gick i front med Captain Kronos utvändigt och Drill Kronos i rygg. Efter 1.19 första rundan skärptes farten och trion kom hem på 1.18/1.600 meter i ett något vassare rutinjobb. Very Kronos fick jaga formen … Läs mer

Gorm tvålade till eliten

Gorm fortsätter på sin inslagna linje och efter att ha varit omslagspojke på travsport.se var det dags för jobb på riktigt där han ställdes mot Stjärnblomster. Ulf Ohlsson gjorde verkligen alla rätt när han kom till ledningen efter en bit. Han höjde själv tempot och såg till att skaffa sig ointagliga längder och även om … Läs mer

Maximal svepning

Maximize´Em har hittat stilen och visade överkapacitet för klassen vid dagens lunchtrav i Örebro. Ulf Ohlsson hittade fjärde ytter från tillägg, men det var många längder fram till ledarhästen när Ulf tog högertöm 1.200 meter före mål. 200 meter senare satt han nämligen i ledningen efter en imponerande svepning av fältet! Mazimize’Em stack ifrån övriga … Läs mer

Albacete hela vägen

Albacete har visat fin form utan att få sätta pricken över i, men idag på Bergsåker var det dags för både prick och utropstecken. Kim Moberg lyfte iväg honom bra från start och satt i ledningen relativt smidigt. Väl där var det ingen som ville utmana fyraåringen som gled undan i mycket säker stil sista … Läs mer