Alla till Valla 12/10

Maximize’Em utvändigt om Mellby Jingle med Mi Ma Orthus i rygg.

Härlig höstväder och fint underlag på Solvalla denna tisdag.

Första heatet såg fuxige Mo Salah Boko (e. Raja Mirchi) i front med Mellby Kaliber (e. Bold Eagle) utvändigt och Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) i rygg. Den tvååriga trion löste 1.26/1.600 meter i långvagn och skärpte farten till 1.18 över upploppet med mersmak.

Mellby Jingle såg läcker ut i front med en numera kastrerad Maximize’Em utvändigt och Mi Ma Orthus i rygg. Efter 1.18,5 på varvet gick det rappt över upploppet och trion kom hem på 1.17,5/1.600 meter där samtliga visade att det närmar sig en flukt i propositionshäftet.

Lauria Inferior S. (e. Muscle Hill) hade sällskap av Endless Love i rygg (e. Maharajah) och ett år äldre Sonja utvändigt. Det var hemgång på 1.19/1.600 meter med 1.16 sista 500 där Lauria glänste lite extra.

Lion Brodde (e. Ready Cash) frontade i det avslutande heatet och hade Nuzzle’Em (e. Walner) i rygg och Just Fontaine (e. Ready Cash) utvändigt. Den sistnämnde visade på nytt lite problem med fokus och det behövs dessutom slipas lite på balansen. Sista 800 gick därför Nuzzle’Em utvändigt om Lion Brodde och den här duon skötte sig klanderfritt i 1.15-fart över upploppet för att landa strax under 1.20/1.600 meter.

Alla till Valla 19/10

Ett flertal tvååringar kommer de närmaste veckorna få bekanta sig med Solvallas oval och denna tisdag var inget undantag. Winchester (e. Bold Eagle) gick i front med Eau de Noix (e. Charly du Noyer) utvändigt, Still Stormin’ (e. Conway Hall) i ”hålet” och Jon Snow Pellini (e. Explosive Matter) i andra par utvändigt. Den här … Läs mer

Uppvisning av Oscar!

Oscar Sjöhammar kan stoltsera med snygg utvecklingskurva och andra raka segern kom idag på Hagmyren. Magnus A Djuse satt bakom Oscar som öppnade starkt, men en gasglad konkurrent satte full fart och efter 300 meter fann Djuse det för gott att tillfälligt lämna ifrån sig taktpinnen. Kort senare övertog Oscar på nytt och över upploppet … Läs mer

Victory med positiva vibbar

Borups Victory är en relativt ny bekantskap i stallet, men treåringen lämnar positiva ”vibbar” hela tiden. I ”Plåt-Svens” Minne på Romme hade Borups Victory en lämplig uppgift och Erik Adielsson var bestämd i taktiken. Efter 500 meter satt Borups Victory i spets och då han fick varva på 1.16 var hästen förstås skyldig att vinna. … Läs mer

Mogens med på noterna

Return of Mogens har behövt lite tid på sig, men visat fin utveckling under höstmånaderna. Efter ett positivt kval var det dags för debut på Solvalla och Return of Mogens gjorde allt rätt. Erik Adielsson inledde i tredje invändigt och 500 kvar kom möjigheten att vika ut i rygg i tredjespår. Return of Mogens var … Läs mer

Alla till Valla 14/10

En kvartett fick besöka Solvalla under torsdagmorgonen, två som fick underhållande jobb inför Breeders Crown-semifinalerna och så två tvååringar som testades av. Först ut var Joli Mearas (e. Father Patrick) och Lacille Boko där den sistnämnde krigade utvändigt. Duon kom hem på 1.16,5/1.600 meter med 1.14,5 sista 500 och Båth var synnerligen nöjd med båda. … Läs mer