Alla till Valla 12/10

Maximize’Em utvändigt om Mellby Jingle med Mi Ma Orthus i rygg.

Härlig höstväder och fint underlag på Solvalla denna tisdag.

Första heatet såg fuxige Mo Salah Boko (e. Raja Mirchi) i front med Mellby Kaliber (e. Bold Eagle) utvändigt och Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) i rygg. Den tvååriga trion löste 1.26/1.600 meter i långvagn och skärpte farten till 1.18 över upploppet med mersmak.

Mellby Jingle såg läcker ut i front med en numera kastrerad Maximize’Em utvändigt och Mi Ma Orthus i rygg. Efter 1.18,5 på varvet gick det rappt över upploppet och trion kom hem på 1.17,5/1.600 meter där samtliga visade att det närmar sig en flukt i propositionshäftet.

Lauria Inferior S. (e. Muscle Hill) hade sällskap av Endless Love i rygg (e. Maharajah) och ett år äldre Sonja utvändigt. Det var hemgång på 1.19/1.600 meter med 1.16 sista 500 där Lauria glänste lite extra.

Lion Brodde (e. Ready Cash) frontade i det avslutande heatet och hade Nuzzle’Em (e. Walner) i rygg och Just Fontaine (e. Ready Cash) utvändigt. Den sistnämnde visade på nytt lite problem med fokus och det behövs dessutom slipas lite på balansen. Sista 800 gick därför Nuzzle’Em utvändigt om Lion Brodde och den här duon skötte sig klanderfritt i 1.15-fart över upploppet för att landa strax under 1.20/1.600 meter.

Boom, Boom Ka Boom Mearas

Ka Boom Mearas har gjort det mesta rätt i uppträningen och tävlingsdebuten utgjorde inget undantag. Ulf Ohlsson valde att sätta sig utvändigt ledaren i det lilla kvarvarande fältet och kunde bekvämt kontrollera farthållningen. Efter 1.21 första 500 blev det bättre fart på slutvarvet och 200 meter före mål kopplade Ka Boom Mearas greppet. Segertiden i … Läs mer

Waka Waka – en får tacka!

Waka Waka har hittat ytterligare en växel i tillvaron och trots tolftespår på Solvalla hade hon inga problem att runda till seger. Ulf Ohlsson smet igenom fint från start till tredje utvändigt. Dryga 700 kvar kom attacken och Waka Waka rundade raskt fram utvändigt om ledaren. Över upploppet stack Waka Waka undan och via 1.12,3 … Läs mer

70-procentig Real Scotch

Real Scotch hade fått en liten paus från tävling, men trots sin fuxiga färg visade han ingen ringrost i Gävle. Ulf Ohlsson hukade sig rejält från start och körde bestämt i 600 meter innna ledningen övertogs. Real Scotch utmanades till slut, men gled undan utan större problem sista biten fyraåringen och har därmed sju segrar … Läs mer

Hög kaliber på Mellby

Mellby Kaliber hade fått två ”ögonöppnare” och var redo en riktigt rejäl prestation på Solvalla. Erik Adielsson hittade andra ytter och kunde behålla andra ytter trots flera positionsskiften framför. I sista sväng öppnade det sig och trots att Mellby Kaliber hade en bra bit fram till ledaren bet avslutningen i 1.12-tempo riktigt bra och kort … Läs mer

Alla (två) till Valla!

Höstligt men småmysigt väder på Solvalla denna tisdag där blott två hästar testades av lite tuffare. Adventure Ahead har varit borta länge på grund av en hovbensfraktur, men visade allt väl i 1.17,5/1.600 meter där han pinnade under 1.12 sista 500 ensam. Han kvitterade ut plusbetyg för intrycket och det kan inte var alltför långt … Läs mer