Alla till Valla 12/10

Maximize’Em utvändigt om Mellby Jingle med Mi Ma Orthus i rygg.

Härlig höstväder och fint underlag på Solvalla denna tisdag.

Första heatet såg fuxige Mo Salah Boko (e. Raja Mirchi) i front med Mellby Kaliber (e. Bold Eagle) utvändigt och Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) i rygg. Den tvååriga trion löste 1.26/1.600 meter i långvagn och skärpte farten till 1.18 över upploppet med mersmak.

Mellby Jingle såg läcker ut i front med en numera kastrerad Maximize’Em utvändigt och Mi Ma Orthus i rygg. Efter 1.18,5 på varvet gick det rappt över upploppet och trion kom hem på 1.17,5/1.600 meter där samtliga visade att det närmar sig en flukt i propositionshäftet.

Lauria Inferior S. (e. Muscle Hill) hade sällskap av Endless Love i rygg (e. Maharajah) och ett år äldre Sonja utvändigt. Det var hemgång på 1.19/1.600 meter med 1.16 sista 500 där Lauria glänste lite extra.

Lion Brodde (e. Ready Cash) frontade i det avslutande heatet och hade Nuzzle’Em (e. Walner) i rygg och Just Fontaine (e. Ready Cash) utvändigt. Den sistnämnde visade på nytt lite problem med fokus och det behövs dessutom slipas lite på balansen. Sista 800 gick därför Nuzzle’Em utvändigt om Lion Brodde och den här duon skötte sig klanderfritt i 1.15-fart över upploppet för att landa strax under 1.20/1.600 meter.

Porto levererade!

Porto inledde karriären fint, men fick några bakslag och fick återvända till rakbanan för en träningsperiod. I comebacken i Örebro var Porto åter på tå och levererade för Ulf Ohlsson. Porto fick inleda i andra ytter, men bytte till utvändigt ledaren 1.300 meter kvar. Direkt när ledaren utmanades fick Porto övertag och han svarade sedan … Läs mer

Till 100 med Real Scotch

Real Scotch imponerade stort vid kvällen seger i Eskilstuna som samtidigt var stallet nummer 100 för året! Ulf Ohlsson placerade Real Scotch utvändigt ledaren, men tröttnade på sällskapet redan varvet före mål. Real Scotch tog snabbt över ledningen och ökade sedan bara ut avståndet till sina konkurrenter. Över upploppet var den fuxige treåringen fullständigt överlägsen … Läs mer

Alla till Valla 30/11

”Krispigt” sade Båth, innebärande snorkallt för alla födda söder om den 21 breddgraden, men likväl lyste solen upp Solvalla när ett sexpack äntrade ovalen på huvudstadsbanan under tisdagmorgonen. Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) hade taktpinnen, Diamond Kronos (e. Ready Cash) traskade utvändigt och Drill Kronos (e. Ready Cash) gled med i rygg. Efter 1.26 … Läs mer

Highline hela vägen

Highline Pellini gjorde första starten som valack och imponerade stort när han tog hem ett bonuslopp inom Breeders Course och 125.000 kronor. Erik Adielsson skickade iväg honom från start mot ledningen och sedan fick Highline Pellini göra sitt eget lopp. Efter 1.15,7 första varvet ökade Erik farten successivt och över upploppet var det många längder … Läs mer

Jingle bells – Mellby Jingle!

Det lackar mot jul och vad kunde vara bättre än Mellby Jingle en fredagkväll på Solvalla? Den treåriga damen är lite känslig för position, men gjorde karriärens hittills bästa insats för Erik Adielsson. Tredje ytter blev fjärde ytter varvet före mål och Mellby Jingle fick traska i tredjespår sista 700 meterna av loppet, men avgjorde … Läs mer