SM-guld, SM-guld…!


Very Kronos
försvarade sin titel som Svensk Mästare i trav!
Från bakspår ödslade Very Kronos lite kraft initialt, men slappnade av när Erik Adielsson avancerade till utvändigt ledaren.
I utgången av sista sväng var segergreppet kopplat och Very Kronos svarade utvändigt attackerande konkurrenter med säker marginal. Segertiden var 1.12,1a/2.640 meter och förstapriset en halv miljon kronor.
– Med den här hästen är det olika saker varje gång, men idag gick det att hålla igen honom och han är unik i sitt sätt att uppträda, sade Erik Adielsson.
Kjell Johansson i Huaröd äger Very Kronos som sköts om av Mia Båth på Stora Alby.
– Nu kommer vi kolla lite kvalitet på honom inför en framtida avelskarriär, så det blir en kort paus innan vi bestämmer framtida matchning, sade Svante Båth.

Porto levererade!

Porto inledde karriären fint, men fick några bakslag och fick återvända till rakbanan för en träningsperiod. I comebacken i Örebro var Porto åter på tå och levererade för Ulf Ohlsson. Porto fick inleda i andra ytter, men bytte till utvändigt ledaren 1.300 meter kvar. Direkt när ledaren utmanades fick Porto övertag och han svarade sedan … Läs mer

Till 100 med Real Scotch

Real Scotch imponerade stort vid kvällen seger i Eskilstuna som samtidigt var stallet nummer 100 för året! Ulf Ohlsson placerade Real Scotch utvändigt ledaren, men tröttnade på sällskapet redan varvet före mål. Real Scotch tog snabbt över ledningen och ökade sedan bara ut avståndet till sina konkurrenter. Över upploppet var den fuxige treåringen fullständigt överlägsen … Läs mer

Alla till Valla 30/11

”Krispigt” sade Båth, innebärande snorkallt för alla födda söder om den 21 breddgraden, men likväl lyste solen upp Solvalla när ett sexpack äntrade ovalen på huvudstadsbanan under tisdagmorgonen. Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) hade taktpinnen, Diamond Kronos (e. Ready Cash) traskade utvändigt och Drill Kronos (e. Ready Cash) gled med i rygg. Efter 1.26 … Läs mer

Highline hela vägen

Highline Pellini gjorde första starten som valack och imponerade stort när han tog hem ett bonuslopp inom Breeders Course och 125.000 kronor. Erik Adielsson skickade iväg honom från start mot ledningen och sedan fick Highline Pellini göra sitt eget lopp. Efter 1.15,7 första varvet ökade Erik farten successivt och över upploppet var det många längder … Läs mer

Jingle bells – Mellby Jingle!

Det lackar mot jul och vad kunde vara bättre än Mellby Jingle en fredagkväll på Solvalla? Den treåriga damen är lite känslig för position, men gjorde karriärens hittills bästa insats för Erik Adielsson. Tredje ytter blev fjärde ytter varvet före mål och Mellby Jingle fick traska i tredjespår sista 700 meterna av loppet, men avgjorde … Läs mer