Alla till Valla 28/9

Establishment i front med Icon Mearas utvändigt och Conrads Kim i rygg.

Frisk vind, höstlig temperatur, men sedvanligt för hästarna trivsamt underlag denna tisdag på Solvalla då både Knivsta och Stora Alby bidrog till ”startlistorna”.

Två tvååringar som provade sulky för första gången hade mer rutinerat sällskap i form av treåringar. Lauria Inferior S. (e. Muscle Hill) gick i front med Mellby Jingle utvändigt, Biba Dushi (e. Raja Mirchi) i rygg ledaren och Sonja i andra ytter. Den här kvartetten inledde varvet på 1.22,5, men skärpte tempot till 1.18 sista 500 för att landa på 1.20,5/1.600 meter plus i kanten till samtliga.

Nyförvärvet Mi Ma Orthus gick utvändigt om White Walker och den här duon tassade iväg 1.18 på varvet innan farten skärptes till 13 sista 500 för att landa på strax under 1.17/1.600 och visade att startformen är på väg.

Tvååringarna Drill Kronos (e. Ready Cash) och Stina Laday (e. Orlando Vici) var inne för ett av sina första besök på Solvalla och fick jogga 1.32/1600 meter i rätt så jämn fart innan de testades av lite genom svängen och bortre långsidan i 1.20-tempo och även här delades det ut överbetyg.

Sista gänget var Establishment (e. Maharajah) som frontade med Icon Mearas utvändigt och Conrads Kim i rygg. Efter 1.20,5 första varvet blev det 1.15 sista 500 och i trakterna kring 1.18,5/1.600 meter utan att överväxeln petades i.

Porto levererade!

Porto inledde karriären fint, men fick några bakslag och fick återvända till rakbanan för en träningsperiod. I comebacken i Örebro var Porto åter på tå och levererade för Ulf Ohlsson. Porto fick inleda i andra ytter, men bytte till utvändigt ledaren 1.300 meter kvar. Direkt när ledaren utmanades fick Porto övertag och han svarade sedan … Läs mer

Till 100 med Real Scotch

Real Scotch imponerade stort vid kvällen seger i Eskilstuna som samtidigt var stallet nummer 100 för året! Ulf Ohlsson placerade Real Scotch utvändigt ledaren, men tröttnade på sällskapet redan varvet före mål. Real Scotch tog snabbt över ledningen och ökade sedan bara ut avståndet till sina konkurrenter. Över upploppet var den fuxige treåringen fullständigt överlägsen … Läs mer

Alla till Valla 30/11

”Krispigt” sade Båth, innebärande snorkallt för alla födda söder om den 21 breddgraden, men likväl lyste solen upp Solvalla när ett sexpack äntrade ovalen på huvudstadsbanan under tisdagmorgonen. Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) hade taktpinnen, Diamond Kronos (e. Ready Cash) traskade utvändigt och Drill Kronos (e. Ready Cash) gled med i rygg. Efter 1.26 … Läs mer

Highline hela vägen

Highline Pellini gjorde första starten som valack och imponerade stort när han tog hem ett bonuslopp inom Breeders Course och 125.000 kronor. Erik Adielsson skickade iväg honom från start mot ledningen och sedan fick Highline Pellini göra sitt eget lopp. Efter 1.15,7 första varvet ökade Erik farten successivt och över upploppet var det många längder … Läs mer

Jingle bells – Mellby Jingle!

Det lackar mot jul och vad kunde vara bättre än Mellby Jingle en fredagkväll på Solvalla? Den treåriga damen är lite känslig för position, men gjorde karriärens hittills bästa insats för Erik Adielsson. Tredje ytter blev fjärde ytter varvet före mål och Mellby Jingle fick traska i tredjespår sista 700 meterna av loppet, men avgjorde … Läs mer