Alla till Valla 21/9

Return of Mogens med Kingslayer Pellini i rygg.

Ett gäng tvååringar och treåringar besökte Solvalla denna tisdag.

Först ut var en kvartett tvååringar som i långvagn löste 1.27/1.600 meter med 1.25 sista 500 utan några problem.
Spagat (e. Nuncio) gick i front med Mo Salah Boko (e. Raja Mirchi) utvändigt och Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) samt Mellby Kaliber (e. Bold Eagle) i rygg. De kom hem i samlad trupp och gjorde precis enligt önskemål.

Nuzzle’Em (e. Walner) gick i ledningen med Just Fontaine (e. Ready Cash) utvändigt och Easter Egg (e. Maharajah) i rygg. Just Fontaine ”längtade hem” 700 kvar och tog en okynnesgalopp, men övriga två fullföljde till 1.23,5/1.600 meter i rätt så jämnt tempo och kvitterade ut plusbetyg.

Return of Mogens gick i front med Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) i rygg. 600 kvar fick Kingslayer glida fram invändigt och den här duon skärpte tempot rejält sista 500. Klockan visade strax över 1.13 sista halvvarvet för att landa på 1.17/1.600 med mersmak.

Sist ut var Jongleuse (e. Propulsion) som hade Riff Express utvändigt och Real Scotch i rygg. Även här var det rappa farter sista halvvarvet som gick strax över 1.14 och trion kom hem på strax under 1.17/1.600 meter.

Porto levererade!

Porto inledde karriären fint, men fick några bakslag och fick återvända till rakbanan för en träningsperiod. I comebacken i Örebro var Porto åter på tå och levererade för Ulf Ohlsson. Porto fick inleda i andra ytter, men bytte till utvändigt ledaren 1.300 meter kvar. Direkt när ledaren utmanades fick Porto övertag och han svarade sedan … Läs mer

Till 100 med Real Scotch

Real Scotch imponerade stort vid kvällen seger i Eskilstuna som samtidigt var stallet nummer 100 för året! Ulf Ohlsson placerade Real Scotch utvändigt ledaren, men tröttnade på sällskapet redan varvet före mål. Real Scotch tog snabbt över ledningen och ökade sedan bara ut avståndet till sina konkurrenter. Över upploppet var den fuxige treåringen fullständigt överlägsen … Läs mer

Alla till Valla 30/11

”Krispigt” sade Båth, innebärande snorkallt för alla födda söder om den 21 breddgraden, men likväl lyste solen upp Solvalla när ett sexpack äntrade ovalen på huvudstadsbanan under tisdagmorgonen. Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) hade taktpinnen, Diamond Kronos (e. Ready Cash) traskade utvändigt och Drill Kronos (e. Ready Cash) gled med i rygg. Efter 1.26 … Läs mer

Highline hela vägen

Highline Pellini gjorde första starten som valack och imponerade stort när han tog hem ett bonuslopp inom Breeders Course och 125.000 kronor. Erik Adielsson skickade iväg honom från start mot ledningen och sedan fick Highline Pellini göra sitt eget lopp. Efter 1.15,7 första varvet ökade Erik farten successivt och över upploppet var det många längder … Läs mer

Jingle bells – Mellby Jingle!

Det lackar mot jul och vad kunde vara bättre än Mellby Jingle en fredagkväll på Solvalla? Den treåriga damen är lite känslig för position, men gjorde karriärens hittills bästa insats för Erik Adielsson. Tredje ytter blev fjärde ytter varvet före mål och Mellby Jingle fick traska i tredjespår sista 700 meterna av loppet, men avgjorde … Läs mer