Alla till Valla 14/9

Lauria Inferior S. provade Solvalla för första gången.

Välstammade tyskan Lauria Inferior S. (e. Muscle Hill) kom in sent i träning och fick syna huvudstadsovalen för första gången. Tvååringen fick farthjälp av en värmande Waka Waka, men efter 1.29 på varvet stack Lauria Inferior S. undan via strax under sista 500 för att landa strax över 1.25,5 i långvagn och det var med mersmak!

Tvåårige Drake Kronos (e. Muscle Hill) gick i spets med Icon Mearas utvändigt och Fighter Mearas i rygg. Den här trion öppnade 1.17 på varvet och skärpte till rappa 1.13,5 sista 500 och kom hem på 1.16/1.600 med klara överbetyg till samtliga. Såväl Fighter som Drake aviserade Svante start för, medan han ville ge Icon ytterligare ett banjobb innan det är ”dags”.

Tredje och sista heat bestod av In Love Mearas i front med Waka Waka utvändigt och Mellby Kaxa i rygg. Efter 1.17 på varvet blev det 1.15 sista 500 i fin stil för att landa på 1.16,5/1.600 meter och även här delades det ut plusbetyg efteråt och det är dags att börja bläddra i propositionshäftet.
”Kval för In Love och Kaxa, Waka Waka rullar vi ut i lopp”, var Båth-omdömet.

In Love Mearas i front med Waka Waka utvändigt och Mellby Kaxa i rygg.

Alla till Valla 9/8

En hel del tvååringar fick känna på Solvalla denna soliga tisdag då det kördes fem heat totalt. Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen med Gloria (e. Southwind Frank) utvändigt och Konstantia Sisu (e, Maharajah) i rygg. Den här trion kom hem på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 och redde ut ett rejält störningsmoment … Läs mer

Mogens var tillbaka

Return Of Mogens hade fått en nyttig genomkörare och var redo för ett besök i vinnarcirkeln på Bergsåker. Ulf Ohlsson fick ”lägga lasset” första biten för att försvara ledningen, men kunde dämpa upp till varvning. Sista 500 meterna gick lika fort som första, det vill säga efter 1.11 och då kunde ingen följa Return of … Läs mer

Drake på rätt väg!

Drake Kronos imponerade stort i dagens uttagningar till E3 då han formligen lämnade sina konkurrenter. Ulf Ohlsson forcerade till front och Drake Kronos låg ”mysigt” på bettet. Efter jämn 1.12-fart första rundan stack Drake Kronos undan till smått överlägsen seger utan att se helt bottnad ut på strålande 1.11,2a/1.640 meter! Nu vankas final för Drake … Läs mer

Gimmie, Gimmie, Gimmie Brodde!

Stallets första tvååringsstart skedde på Solvalla och det kunde knappast slutat bättre. Gimmie Brodde smögs iväg till ledarryggen av Erik Adielsson och kunde bida tid där fram till 500 meter före mål då Erik gled ut i andra ytter. Attacken kom in på upploppet och Gimmie Brodde visade fin uppfattning när han kopplade knappt, men … Läs mer

Alla till Valla 2/8

Ett fempack fick känna på Solvalla denna tisdag, däribland ”Skilda Världar-kallisen” Monster Elden. För tvåårige ”Monster” var det första besöket på Solvalla i livet, men han verkade trivas med alla intryck och hade sällskap i heatet. Det blev 2.09/1.600 meter med 2.00 sista 500 meterna, han är lite trång i gången och balansjusteringar behövs inför nästa … Läs mer