Alla till Valla 14/9

Lauria Inferior S. provade Solvalla för första gången.

Välstammade tyskan Lauria Inferior S. (e. Muscle Hill) kom in sent i träning och fick syna huvudstadsovalen för första gången. Tvååringen fick farthjälp av en värmande Waka Waka, men efter 1.29 på varvet stack Lauria Inferior S. undan via strax under sista 500 för att landa strax över 1.25,5 i långvagn och det var med mersmak!

Tvåårige Drake Kronos (e. Muscle Hill) gick i spets med Icon Mearas utvändigt och Fighter Mearas i rygg. Den här trion öppnade 1.17 på varvet och skärpte till rappa 1.13,5 sista 500 och kom hem på 1.16/1.600 med klara överbetyg till samtliga. Såväl Fighter som Drake aviserade Svante start för, medan han ville ge Icon ytterligare ett banjobb innan det är ”dags”.

Tredje och sista heat bestod av In Love Mearas i front med Waka Waka utvändigt och Mellby Kaxa i rygg. Efter 1.17 på varvet blev det 1.15 sista 500 i fin stil för att landa på 1.16,5/1.600 meter och även här delades det ut plusbetyg efteråt och det är dags att börja bläddra i propositionshäftet.
”Kval för In Love och Kaxa, Waka Waka rullar vi ut i lopp”, var Båth-omdömet.

In Love Mearas i front med Waka Waka utvändigt och Mellby Kaxa i rygg.

Äntligen Isabelle!

Isabelle Mearas har haft lite missflyt i inledningen av karriären och inte fått utdelning som speglar inneboende kapacitet. På Romme ikväll kom första segern, men hon fick som vanligt ingenting gratis. Ulf Ohlsson var med i spetskörningen, men gav upp bland gasglada konkurrenter och parkerade utvändigt om ledaren. Väl där reglerade han fältet och 100 … Läs mer

Uppvisning av Anse

Anse Macquereau såg inte ut att vantrivas trots att Örebro bjöd på riktigt busväder. Från innerspår blev Anse över från start första biten, men körande Ulf Ohlsson hittade snabbt ut i andraspår. 700 meter före mål kom attacken och därifrån och hem var det uppvisning och en synnerligen trivsam sträcka för Anse Macquereau som vann … Läs mer

Alla till Valla 10/9

Eller en till Valla före Kriteriekvalen. Borups Victory var inte riktigt redo när anmälan gick ut till Kriteriekvalen, men fick ett banjobb på Solvalla före tävlingarna. Svante körde 1.15,5/1.600 meter med 1.14 sista 500 och var nöjd. – Han kändes fin och det här jobbet var nog vad som behövdes. Nu siktar vi in oss … Läs mer

Great Time Trots snygga debut

Tvåårige Great Time Trot hade glänst i jobben inför debuten och gjorde ingen besviken i allvarets stund. Erik Adielsson lyfte iväg honom till ledningen och fick bestämma farten. Slutvarvet gick efter 1.15,4 och då ”hann” Great Time Trot längta hem i slutsvängen och vänta in några konkurrenter på upploppet. Segertiden blev 1.16,8/1.640 meter. – Det … Läs mer

Vi vill bli fler!

Vill du jobba med några av Sveriges bästa hästar i ett av Sveriges framgångsrikaste stall? Nu söker vi nya medarbetare: Unghästansvarig Ska forma våra inkörda 1,5-åringar till nästa utvecklingsfas. God vana av unghästar och tappskokompetens ett krav. Hästskötare Hästskötare till starthästar av högsta kvalitet. En chans att jobba med några av Sveriges mest intressanta starthästar. … Läs mer