Alla till Valla 14/9

Lauria Inferior S. provade Solvalla för första gången.

Välstammade tyskan Lauria Inferior S. (e. Muscle Hill) kom in sent i träning och fick syna huvudstadsovalen för första gången. Tvååringen fick farthjälp av en värmande Waka Waka, men efter 1.29 på varvet stack Lauria Inferior S. undan via strax under sista 500 för att landa strax över 1.25,5 i långvagn och det var med mersmak!

Tvåårige Drake Kronos (e. Muscle Hill) gick i spets med Icon Mearas utvändigt och Fighter Mearas i rygg. Den här trion öppnade 1.17 på varvet och skärpte till rappa 1.13,5 sista 500 och kom hem på 1.16/1.600 med klara överbetyg till samtliga. Såväl Fighter som Drake aviserade Svante start för, medan han ville ge Icon ytterligare ett banjobb innan det är ”dags”.

Tredje och sista heat bestod av In Love Mearas i front med Waka Waka utvändigt och Mellby Kaxa i rygg. Efter 1.17 på varvet blev det 1.15 sista 500 i fin stil för att landa på 1.16,5/1.600 meter och även här delades det ut plusbetyg efteråt och det är dags att börja bläddra i propositionshäftet.
”Kval för In Love och Kaxa, Waka Waka rullar vi ut i lopp”, var Båth-omdömet.

In Love Mearas i front med Waka Waka utvändigt och Mellby Kaxa i rygg.

Alla till Valla 19/10

Ett flertal tvååringar kommer de närmaste veckorna få bekanta sig med Solvallas oval och denna tisdag var inget undantag. Winchester (e. Bold Eagle) gick i front med Eau de Noix (e. Charly du Noyer) utvändigt, Still Stormin’ (e. Conway Hall) i ”hålet” och Jon Snow Pellini (e. Explosive Matter) i andra par utvändigt. Den här … Läs mer

Uppvisning av Oscar!

Oscar Sjöhammar kan stoltsera med snygg utvecklingskurva och andra raka segern kom idag på Hagmyren. Magnus A Djuse satt bakom Oscar som öppnade starkt, men en gasglad konkurrent satte full fart och efter 300 meter fann Djuse det för gott att tillfälligt lämna ifrån sig taktpinnen. Kort senare övertog Oscar på nytt och över upploppet … Läs mer

Victory med positiva vibbar

Borups Victory är en relativt ny bekantskap i stallet, men treåringen lämnar positiva ”vibbar” hela tiden. I ”Plåt-Svens” Minne på Romme hade Borups Victory en lämplig uppgift och Erik Adielsson var bestämd i taktiken. Efter 500 meter satt Borups Victory i spets och då han fick varva på 1.16 var hästen förstås skyldig att vinna. … Läs mer

Mogens med på noterna

Return of Mogens har behövt lite tid på sig, men visat fin utveckling under höstmånaderna. Efter ett positivt kval var det dags för debut på Solvalla och Return of Mogens gjorde allt rätt. Erik Adielsson inledde i tredje invändigt och 500 kvar kom möjigheten att vika ut i rygg i tredjespår. Return of Mogens var … Läs mer

Alla till Valla 14/10

En kvartett fick besöka Solvalla under torsdagmorgonen, två som fick underhållande jobb inför Breeders Crown-semifinalerna och så två tvååringar som testades av. Först ut var Joli Mearas (e. Father Patrick) och Lacille Boko där den sistnämnde krigade utvändigt. Duon kom hem på 1.16,5/1.600 meter med 1.14,5 sista 500 och Båth var synnerligen nöjd med båda. … Läs mer