Alla till Valla 19/7

Cadillac Bi i ledningen med Anse Macquereau utvändigt, Cash Winner i ledarrygg och Quicksilver Tile i andra ytter.

Måndagsjobb på Solvalla är inte så vanligt, men med lunchtävlingar under tisdagen så blev det ett 15-pack som fick åka in till huvudstadsovalen.

Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) gick i front, Riff Kronos  dödens, Joli Mearas (e. Father Patrick) smög med i vinnarhålet och Pucks Bounce inledde i andra ytter. Den sistnämnde finns lite att jobba med, aktionen stämde inte den här dagen och till slut blev det en trio kvar i heatet.
Efter 1.18 på varvet höjdes tempot sista 500 och de landade på 1.17,5/1.600 meter med rejäl mersmak.

Andra heatet bestod av Cadillac Bi (spets), Anse Macquereau travade utvändigt, nyförvärvet Cash Winner åkte med i rygg ledaren och Quicksilver Tile hade andra ytter. 1.18 blev det på varvet och in på upploppet fick Cash Winner fritt spår och växlade tempo prydligt. Det blev 1.16,5/1.600 meter för det här gänget där Quicksilver hade någon fram till övriga vid mållinjen.

Gourmet Brodde (e. S.J.’s Caviar) höll i taktpinnen med likaledes tvååriga Descent Kronos (e. Propulsion) utvändigt och Drake Kronos (e. Muscle Hill) i rygg med Tompa the Trotter (e. Maharajah) i andra utfvändigt. Efter 1.21 på varvet blev det 1.17 sista 500 för den här kvartetten som nådde mållinjen i samlad trupp, med klara plustecken, på 1.19,5/1.600 meter.

Sista kvartetten blev en trio sedan Real Scotch tempat lite högt på morgonen. Treåringarna In Love Mearas (ledning) och Dik Dik (utvändigt) hade med sig tvåårige Eucalyptus (e. Magic Tonight) i rygg. Efter 1.21 på varvet makade de plats för Eucalyptus in på upploppet och denne sköt till gott. Via 1.18 sista 500 blev det 1.20/1.600 meter utan anmärkningar.

Alla till Valla 9/8

En hel del tvååringar fick känna på Solvalla denna soliga tisdag då det kördes fem heat totalt. Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen med Gloria (e. Southwind Frank) utvändigt och Konstantia Sisu (e, Maharajah) i rygg. Den här trion kom hem på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 och redde ut ett rejält störningsmoment … Läs mer

Mogens var tillbaka

Return Of Mogens hade fått en nyttig genomkörare och var redo för ett besök i vinnarcirkeln på Bergsåker. Ulf Ohlsson fick ”lägga lasset” första biten för att försvara ledningen, men kunde dämpa upp till varvning. Sista 500 meterna gick lika fort som första, det vill säga efter 1.11 och då kunde ingen följa Return of … Läs mer

Drake på rätt väg!

Drake Kronos imponerade stort i dagens uttagningar till E3 då han formligen lämnade sina konkurrenter. Ulf Ohlsson forcerade till front och Drake Kronos låg ”mysigt” på bettet. Efter jämn 1.12-fart första rundan stack Drake Kronos undan till smått överlägsen seger utan att se helt bottnad ut på strålande 1.11,2a/1.640 meter! Nu vankas final för Drake … Läs mer

Gimmie, Gimmie, Gimmie Brodde!

Stallets första tvååringsstart skedde på Solvalla och det kunde knappast slutat bättre. Gimmie Brodde smögs iväg till ledarryggen av Erik Adielsson och kunde bida tid där fram till 500 meter före mål då Erik gled ut i andra ytter. Attacken kom in på upploppet och Gimmie Brodde visade fin uppfattning när han kopplade knappt, men … Läs mer

Alla till Valla 2/8

Ett fempack fick känna på Solvalla denna tisdag, däribland ”Skilda Världar-kallisen” Monster Elden. För tvåårige ”Monster” var det första besöket på Solvalla i livet, men han verkade trivas med alla intryck och hade sällskap i heatet. Det blev 2.09/1.600 meter med 2.00 sista 500 meterna, han är lite trång i gången och balansjusteringar behövs inför nästa … Läs mer