Alla till Valla 19/7

Cadillac Bi i ledningen med Anse Macquereau utvändigt, Cash Winner i ledarrygg och Quicksilver Tile i andra ytter.

Måndagsjobb på Solvalla är inte så vanligt, men med lunchtävlingar under tisdagen så blev det ett 15-pack som fick åka in till huvudstadsovalen.

Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) gick i front, Riff Kronos  dödens, Joli Mearas (e. Father Patrick) smög med i vinnarhålet och Pucks Bounce inledde i andra ytter. Den sistnämnde finns lite att jobba med, aktionen stämde inte den här dagen och till slut blev det en trio kvar i heatet.
Efter 1.18 på varvet höjdes tempot sista 500 och de landade på 1.17,5/1.600 meter med rejäl mersmak.

Andra heatet bestod av Cadillac Bi (spets), Anse Macquereau travade utvändigt, nyförvärvet Cash Winner åkte med i rygg ledaren och Quicksilver Tile hade andra ytter. 1.18 blev det på varvet och in på upploppet fick Cash Winner fritt spår och växlade tempo prydligt. Det blev 1.16,5/1.600 meter för det här gänget där Quicksilver hade någon fram till övriga vid mållinjen.

Gourmet Brodde (e. S.J.’s Caviar) höll i taktpinnen med likaledes tvååriga Descent Kronos (e. Propulsion) utvändigt och Drake Kronos (e. Muscle Hill) i rygg med Tompa the Trotter (e. Maharajah) i andra utfvändigt. Efter 1.21 på varvet blev det 1.17 sista 500 för den här kvartetten som nådde mållinjen i samlad trupp, med klara plustecken, på 1.19,5/1.600 meter.

Sista kvartetten blev en trio sedan Real Scotch tempat lite högt på morgonen. Treåringarna In Love Mearas (ledning) och Dik Dik (utvändigt) hade med sig tvåårige Eucalyptus (e. Magic Tonight) i rygg. Efter 1.21 på varvet makade de plats för Eucalyptus in på upploppet och denne sköt till gott. Via 1.18 sista 500 blev det 1.20/1.600 meter utan anmärkningar.

Chipper Kronos Sommarfavorit

Chipper Kronos har gjort starka insatser varje gång och när han hade ett bra startspår i Sommarfavoriten var det inget undantag. Erik Adielsson laddade iväg rejält från start och förklarade tydligt att han ville köra i front, men det ville en motståndare också. Efter 1.08,7 första 500 i ett 2.640-meterslopp fick Erik ge vika och … Läs mer

Alla till Valla 26/7

En trio fick äntra Solvalla-ovalen denna måndag, men det var med fina förutsättningar, drömunderlag och värme i luften. Fabulous Pellini har haft en lite småstrulig vinter, men fick ensam traska 1.15/1.600 meter i jämn fart och Båth var nöjd. – Det är dags att kolla propositionerna! Tvåårige Made For Metalimo (e. Djali Boko) gick i … Läs mer

Grymme Coin visade skallen

Coin Perdu stod ensam med bakspår på Bergsåker och trots att det såg ut att lösa sig hyggligt från start så var han sistahäst efter ett halvvarv. Erik Adielsson tvingades till initiativ och 1.400 meter kvar klev han på i tredjespår. Dryga varvet före mål landade han utvändigt om ledaren och då inleddes massagen. 100 … Läs mer

Merge’Em i front från bakspår

Att Erik Adielsson är en av världens bästa startkuskar är ingen hemlighet. Men när han spetsar från bakspår imponerar han även på de mest likgiltiga traventusiasterna. Bakom Merge’Em gled Erik igenom med en elva på vojlocken och satt i ledningen efter 250 meter. Via 1.18,5-noteringar både efter 500 meter och på varvet så hade han … Läs mer

Satan i gatan – del 2

Ni måste bara få ta del av detta innan det eventuellt tar slut om ni är sugna att testa. Vi börjar rent praktiskt: Gör en 1 (ättika) 2 (socker) 3 (vatten)-lag och koka upp & rör om. Ställ kastrullen åt sidan och när temperaturen gått ned några grader häll över i en glasburk. Skiva rödlök … Läs mer