Alla till Valla 19/7

Cadillac Bi i ledningen med Anse Macquereau utvändigt, Cash Winner i ledarrygg och Quicksilver Tile i andra ytter.

Måndagsjobb på Solvalla är inte så vanligt, men med lunchtävlingar under tisdagen så blev det ett 15-pack som fick åka in till huvudstadsovalen.

Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) gick i front, Riff Kronos  dödens, Joli Mearas (e. Father Patrick) smög med i vinnarhålet och Pucks Bounce inledde i andra ytter. Den sistnämnde finns lite att jobba med, aktionen stämde inte den här dagen och till slut blev det en trio kvar i heatet.
Efter 1.18 på varvet höjdes tempot sista 500 och de landade på 1.17,5/1.600 meter med rejäl mersmak.

Andra heatet bestod av Cadillac Bi (spets), Anse Macquereau travade utvändigt, nyförvärvet Cash Winner åkte med i rygg ledaren och Quicksilver Tile hade andra ytter. 1.18 blev det på varvet och in på upploppet fick Cash Winner fritt spår och växlade tempo prydligt. Det blev 1.16,5/1.600 meter för det här gänget där Quicksilver hade någon fram till övriga vid mållinjen.

Gourmet Brodde (e. S.J.’s Caviar) höll i taktpinnen med likaledes tvååriga Descent Kronos (e. Propulsion) utvändigt och Drake Kronos (e. Muscle Hill) i rygg med Tompa the Trotter (e. Maharajah) i andra utfvändigt. Efter 1.21 på varvet blev det 1.17 sista 500 för den här kvartetten som nådde mållinjen i samlad trupp, med klara plustecken, på 1.19,5/1.600 meter.

Sista kvartetten blev en trio sedan Real Scotch tempat lite högt på morgonen. Treåringarna In Love Mearas (ledning) och Dik Dik (utvändigt) hade med sig tvåårige Eucalyptus (e. Magic Tonight) i rygg. Efter 1.21 på varvet makade de plats för Eucalyptus in på upploppet och denne sköt till gott. Via 1.18 sista 500 blev det 1.20/1.600 meter utan anmärkningar.

Äntligen Isabelle!

Isabelle Mearas har haft lite missflyt i inledningen av karriären och inte fått utdelning som speglar inneboende kapacitet. På Romme ikväll kom första segern, men hon fick som vanligt ingenting gratis. Ulf Ohlsson var med i spetskörningen, men gav upp bland gasglada konkurrenter och parkerade utvändigt om ledaren. Väl där reglerade han fältet och 100 … Läs mer

Uppvisning av Anse

Anse Macquereau såg inte ut att vantrivas trots att Örebro bjöd på riktigt busväder. Från innerspår blev Anse över från start första biten, men körande Ulf Ohlsson hittade snabbt ut i andraspår. 700 meter före mål kom attacken och därifrån och hem var det uppvisning och en synnerligen trivsam sträcka för Anse Macquereau som vann … Läs mer

Alla till Valla 14/9

Välstammade tyskan Lauria Inferior S. (e. Muscle Hill) kom in sent i träning och fick syna huvudstadsovalen för första gången. Tvååringen fick farthjälp av en värmande Waka Waka, men efter 1.29 på varvet stack Lauria Inferior S. undan via strax under sista 500 för att landa strax över 1.25,5 i långvagn och det var med … Läs mer

Alla till Valla 10/9

Eller en till Valla före Kriteriekvalen. Borups Victory var inte riktigt redo när anmälan gick ut till Kriteriekvalen, men fick ett banjobb på Solvalla före tävlingarna. Svante körde 1.15,5/1.600 meter med 1.14 sista 500 och var nöjd. – Han kändes fin och det här jobbet var nog vad som behövdes. Nu siktar vi in oss … Läs mer

Great Time Trots snygga debut

Tvåårige Great Time Trot hade glänst i jobben inför debuten och gjorde ingen besviken i allvarets stund. Erik Adielsson lyfte iväg honom till ledningen och fick bestämma farten. Slutvarvet gick efter 1.15,4 och då ”hann” Great Time Trot längta hem i slutsvängen och vänta in några konkurrenter på upploppet. Segertiden blev 1.16,8/1.640 meter. – Det … Läs mer