Erik och Svante till 100 – miljoner!

SM med Very Kronos, en av storsegrarna signerade Båth/Adielsson. Foto: Lena Emmoth

En andraplats i för Very Kronos i Norrbottens Stora Pris var ändå en milstolpe som hette duga för Erik Adielsson och Svante Båth.
De passerade nämligen 100 miljoner kronor inkört tillsammans!

581 segrar har det blivit med Erik Adielsson som kusk på Svante Båth-hästar och 100.160.778 kronor till stallets hästägare!
Första storloppssegern tog duon tillsammans med Quid Pro Quo i Orsi Mangelli för nio år sedan, sedan dess har det radats upp storloppssegrar med Båth som tränare och Adielsson som kusk.
Ni hittar axplocket nedan som alltså tagit dem till 100 miljoner kronor inkört till stallets hästägare.

Båth/Adielsson storloppssegrar
2012 GP Orsi Mangelli – Quid Pro Quo
2014 Konung Gustaf V:s Pokal – Poochai
2014 Sundsvall Open Trot – Quid Pro Quo
2015 Svenskt Travderby – Conlight Ås
2016 Breeders Crown – Rhyme Broline
2016 Svenskt Travkriterium – Deimos Racing
2016 Svensk Uppfödningslöpning – Coin Perdu
2017 E3 – Coin Perdu
2017 E3 – Calamaras Girl
2017 Svensk Uppfödningslöpning – Global Welcome
2018 E3 – Attraversiamo
2018 E3 – No Matter
2018 Breeders Crown – Global Welcome
2019 Prix Readly Express – Attraversiamo
2019 Svenskt Travderby – Attraversiamo
2020 E3 – Barbro Kronos
2020 SM – Very Kronos

Chipper Kronos Sommarfavorit

Chipper Kronos har gjort starka insatser varje gång och när han hade ett bra startspår i Sommarfavoriten var det inget undantag. Erik Adielsson laddade iväg rejält från start och förklarade tydligt att han ville köra i front, men det ville en motståndare också. Efter 1.08,7 första 500 i ett 2.640-meterslopp fick Erik ge vika och … Läs mer

Alla till Valla 26/7

En trio fick äntra Solvalla-ovalen denna måndag, men det var med fina förutsättningar, drömunderlag och värme i luften. Fabulous Pellini har haft en lite småstrulig vinter, men fick ensam traska 1.15/1.600 meter i jämn fart och Båth var nöjd. – Det är dags att kolla propositionerna! Tvåårige Made For Metalimo (e. Djali Boko) gick i … Läs mer

Grymme Coin visade skallen

Coin Perdu stod ensam med bakspår på Bergsåker och trots att det såg ut att lösa sig hyggligt från start så var han sistahäst efter ett halvvarv. Erik Adielsson tvingades till initiativ och 1.400 meter kvar klev han på i tredjespår. Dryga varvet före mål landade han utvändigt om ledaren och då inleddes massagen. 100 … Läs mer

Merge’Em i front från bakspår

Att Erik Adielsson är en av världens bästa startkuskar är ingen hemlighet. Men när han spetsar från bakspår imponerar han även på de mest likgiltiga traventusiasterna. Bakom Merge’Em gled Erik igenom med en elva på vojlocken och satt i ledningen efter 250 meter. Via 1.18,5-noteringar både efter 500 meter och på varvet så hade han … Läs mer

Alla till Valla 19/7

Måndagsjobb på Solvalla är inte så vanligt, men med lunchtävlingar under tisdagen så blev det ett 15-pack som fick åka in till huvudstadsovalen. Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) gick i front, Riff Kronos  dödens, Joli Mearas (e. Father Patrick) smög med i vinnarhålet och Pucks Bounce inledde i andra ytter. Den sistnämnde finns lite … Läs mer