Solvalla 210611

  • Courtly Kronos: (Lopp 3) Satt bekvämt i ledningen senast men när tempot drogs på sista långsidan då slog han ihop och felade. Det kändes lite surt i det läget men till den här starten kommer jag att plocka av honom framskorna och då hoppas jag att det ska fungera bättre. Han har hög kapacitet i grunden och skulle det stämma för honom då han fart för att sluta långt framme.
  • Albacete: (Lopp 3) Hade en del krafter kvar senat då han strulade till det i sista sväng och felade bort alla möjligheter. Han hade inte vunnit loppet men hade säkert varit med och gjort upp om platserna bakom vinnaren. Jag tycker att han blir allt bättre och han trivs ypperligt med att tävla hemma på Solvalla. Från det här läget får han säkert en fin resa och jag tycker att han ska vara ett tidigt bud. Inga ändringar, skor runt om.
  • Waka Waka: (Lopp 4) Fick äntligen till det senast och visade då att hon har mycket inombords. Hon har alltid tränat fint och jag hoppas att det nu lossnar på allvar för henne. Motståndet är tuffare den här gången men skulle vi komma till i loppet då är hon inte borta. På en garderad bong tycker jag att min ska med. Inga ändringar, skor runt om.
  • Sassy Since Birth: (Lopp 5) Kom aldrig till i loppet senast men jag tycker ändå att hon var lite seg i benen. Förhoppningsvis så har loppet gjort henne gott och då ska formen vara bättre den här gången. Kapacitetsmässigt ska hon duga fint här men innan hon visat att formen sitter där då är jag fullt nöjd med en plats. Skor runt om, inga andra ändringar.
  • Valuta E.W.: (Lopp 6) Har inte levererat i årets starter som vi hade hoppats på. Hon har därför fått byta miljö efter senaste framträdandet och förhoppningsvis tänder hon till på det. I jobben känns hon i alla fall fin och löper hon upp till sitt kunnande då kan hon vara långt framme trots ett tråkigt spår. Barfota runt om och jänkarvagn.
  • Twigs Honor: (Lopp 7) Blev stum senast efter en tuff inledning och ett slutvarv utvändigt. Med tanke på löpningsförloppet så tycker jag att han höll han farten starkt till slut och jag var fullt nöjd med hans prestation. Formen ska bara bli bättre och bättre och skulle vi hitta ned i en vettig position då är han inte borta här. Inga ändringar, barfota fram.

Gävle 210805

Tottenham (lopp 1) gillar distansen, har god form och passande läge. Jag tycker att han ska dyka upp där framme och den här gången blir det bike på, inga ändringar i övrigt. Albacete (lopp 3) har fått en inplanerad träningsperiod och allt verkar bra. Det var några tuffa emot, men jag tror på en fin … Läs mer

Romme 210806

Opal Sjöhammar (lopp 4) galopperade in på upploppet senast, vilket kändes lite surt då han svarade för en fin insats. Vi gör några små förändringar i utrustningen och hoppas det ska fungera hela vägen. Förutsättningarna är passande och en plats känns inte orealistiskt. Cool Kronos (lopp 4) fick strykas på Bergsåker, men behövde inte stå … Läs mer

Dannero 210808

Global Adventure (lopp 10) var vi jättenöjda med senast, det blev tuff inledning, vi ville spänna bågen. Han möter några riktigt bra på nytt, men håller själv på att växa in i den här klassen och jag tror på en vass insats.

Solvalla 210809

Fabulous Pellini (lopp 9) har opererats och fått ta tid på sig. Jag har varit nöjd med henne i jobben, som snabbast har hon gått 1.15/1.600. Jag kan inte begära storverk, men har höga tankar om hästen. Det blir barfota runt om.