Solvalla 210611

  • Courtly Kronos: (Lopp 3) Satt bekvämt i ledningen senast men när tempot drogs på sista långsidan då slog han ihop och felade. Det kändes lite surt i det läget men till den här starten kommer jag att plocka av honom framskorna och då hoppas jag att det ska fungera bättre. Han har hög kapacitet i grunden och skulle det stämma för honom då han fart för att sluta långt framme.
  • Albacete: (Lopp 3) Hade en del krafter kvar senat då han strulade till det i sista sväng och felade bort alla möjligheter. Han hade inte vunnit loppet men hade säkert varit med och gjort upp om platserna bakom vinnaren. Jag tycker att han blir allt bättre och han trivs ypperligt med att tävla hemma på Solvalla. Från det här läget får han säkert en fin resa och jag tycker att han ska vara ett tidigt bud. Inga ändringar, skor runt om.
  • Waka Waka: (Lopp 4) Fick äntligen till det senast och visade då att hon har mycket inombords. Hon har alltid tränat fint och jag hoppas att det nu lossnar på allvar för henne. Motståndet är tuffare den här gången men skulle vi komma till i loppet då är hon inte borta. På en garderad bong tycker jag att min ska med. Inga ändringar, skor runt om.
  • Sassy Since Birth: (Lopp 5) Kom aldrig till i loppet senast men jag tycker ändå att hon var lite seg i benen. Förhoppningsvis så har loppet gjort henne gott och då ska formen vara bättre den här gången. Kapacitetsmässigt ska hon duga fint här men innan hon visat att formen sitter där då är jag fullt nöjd med en plats. Skor runt om, inga andra ändringar.
  • Valuta E.W.: (Lopp 6) Har inte levererat i årets starter som vi hade hoppats på. Hon har därför fått byta miljö efter senaste framträdandet och förhoppningsvis tänder hon till på det. I jobben känns hon i alla fall fin och löper hon upp till sitt kunnande då kan hon vara långt framme trots ett tråkigt spår. Barfota runt om och jänkarvagn.
  • Twigs Honor: (Lopp 7) Blev stum senast efter en tuff inledning och ett slutvarv utvändigt. Med tanke på löpningsförloppet så tycker jag att han höll han farten starkt till slut och jag var fullt nöjd med hans prestation. Formen ska bara bli bättre och bättre och skulle vi hitta ned i en vettig position då är han inte borta här. Inga ändringar, barfota fram.

Rättvik 210626

Barbro Kronos: (Lopp 10) Har inte startat på ett par månader men fick ett tuffare jobb för en dryg vecka sedan och kändes jättefin då. Det fattas säkert något innan toppformen sitter där men jag tror ändå på en bra insats här. Motståndet är stentufft men kan vi bara hitta ned i ett vettigt läge då … Läs mer

Kalmar 210627

Zante Grif: (Lopp 4) Gjorde ett bra lopp senast och visade fortsatt fin form. Den här gången är det voltstart och jag tycker faktiskt att hon är snäppet vassare då. Orsaken kan vara att hon då får inleda lugnare och komma igång i sitt eget tempo. Motståndet här är tufft men med rätt resa slår vi … Läs mer