Alla till Valla 8/6

Declan i ledningen, Woogie Broline utvändigt och duon Norma Håleryd och Grafit Brodde i rygg travade 1.17/1.600 meter på Solvalla.

Fyra heat blev det på Solvalla denna tisdag där småtryckande sommarvärme och perfekt bana var förutsättningarna.

Declan gick i spets, hade Woogie Broline utvändigt och i rygg tassade Grafit Brodde och Norma Håleryd i andra ytter. Declan småglänste i front när kvartetten kom hem i samlad trupp på 1.17/1.600 meter med 1.14 sista 500. Samtliga kvitterade dock ut positivt omdöme.

Oscar Sjöhammar frontade med Cadillac Bi utvändigt och Riff Express i rygg. Den här trion löste 1.19/1.600 med 1.16 sista 500 utan större åthävningar i vad som skulle beskrivas som ett rutinjobb.

Tvååringarna Descent Kronos (e. Propulsion) i spets och Tompa the Trotter (e. Maharajah) utvändigt inledde med 1.27 på varvet, men knatade iväg i fin fart sista 500 för att landa på 1.25/1.600 meter.

Lika gammal är Eau de Noix (e. Charly du Noyer) som gick i front med treårige Dik Dik utvändigt och tvåårige Meyd By Orlando (e. Orlando Vici) i rygg. Eau de Noix slet lite med aktionen, men visade förstklassig inställning som höll sig i rätt gångart på 1.28/1.600 meter med 1.26 sista 500. Övriga två i trion löste uppgiften utan problem.

Sist ut var Show Must Go On i ledningen, Anse Macquereau i rygg och CooktheBook utvändigt. Efter 1.20,5 första rundan blev det 1.15,5 sista 500 och samtliga höll ihop det bra över mål.

Gotlandssmycket till Kim!

När det anrika Gotlandssmycket avgjordes på Visby igår såg Kim Moberg till att ta hem juvelerna från Gotland. Hon fick låna Anders Erikssons Gaylord Am, som svarade för en strålande insats efter småtufft upplägg. Gotlandssmycket är ett av de högst doterade damloppen i Sverige. Kim tog dessutom hem båda dubbelloppen på ”öjn”, då hon i … Läs mer

Lacille hela E3-vägen

Lacille Boko fortsätter på inslagen linje. I E3-kvalet öppnade hon vasst, men snuvades ändå på ledningen. Efter ett halvvarv växlade Erik Adielsson ledarryggen mot spets och hade kort senare övertagit. Lacille Boko höll kontrollerat undan, men med knapp marginal, och hon fortsätter sin fina utvecklingskurva. Segertiden blev 1.13,5a/2.140 meter. Caracolas AB äger Lacille Boko, i … Läs mer

Jinx på speed till E3-final

Mellby Jinx bjöds på en perfekt uppladdning inför E3-finalen då Erik Adielsson hittade tredje ytter, elegant lockade ut en konkurrent så att han fick andra ytter varvet kvar. Tempot var dock lågt, men Mellby Jinx hämtade in längderna över upploppet via 1.11,9 sista 1.000 meterna för att vinna på 1.13,3a/2.140 meter. Mellby Gård har såväl … Läs mer

Glorious glänste igen

Glorious U.M. har haft lite stolpe ut på sistone, men också visat att hon trivs bäst med tidig tätkänning. Lyckligtvis fick hon perfekt spår bakom bilen i E3-kvalen och placerades i ledningen omgående av Erik Adielsson. Hon fick inte sitta helt still i front, men Erik Adielsson hade full kontroll på motståndarna och Glorious U.M. … Läs mer

Erik och Svante till 100 – miljoner!

En andraplats i för Very Kronos i Norrbottens Stora Pris var ändå en milstolpe som hette duga för Erik Adielsson och Svante Båth. De passerade nämligen 100 miljoner kronor inkört tillsammans! 581 segrar har det blivit med Erik Adielsson som kusk på Svante Båth-hästar och 100.160.778 kronor till stallets hästägare! Första storloppssegern tog duon tillsammans … Läs mer