Alla till Valla 8/6

Declan i ledningen, Woogie Broline utvändigt och duon Norma Håleryd och Grafit Brodde i rygg travade 1.17/1.600 meter på Solvalla.

Fyra heat blev det på Solvalla denna tisdag där småtryckande sommarvärme och perfekt bana var förutsättningarna.

Declan gick i spets, hade Woogie Broline utvändigt och i rygg tassade Grafit Brodde och Norma Håleryd i andra ytter. Declan småglänste i front när kvartetten kom hem i samlad trupp på 1.17/1.600 meter med 1.14 sista 500. Samtliga kvitterade dock ut positivt omdöme.

Oscar Sjöhammar frontade med Cadillac Bi utvändigt och Riff Express i rygg. Den här trion löste 1.19/1.600 med 1.16 sista 500 utan större åthävningar i vad som skulle beskrivas som ett rutinjobb.

Tvååringarna Descent Kronos (e. Propulsion) i spets och Tompa the Trotter (e. Maharajah) utvändigt inledde med 1.27 på varvet, men knatade iväg i fin fart sista 500 för att landa på 1.25/1.600 meter.

Lika gammal är Eau de Noix (e. Charly du Noyer) som gick i front med treårige Dik Dik utvändigt och tvåårige Meyd By Orlando (e. Orlando Vici) i rygg. Eau de Noix slet lite med aktionen, men visade förstklassig inställning som höll sig i rätt gångart på 1.28/1.600 meter med 1.26 sista 500. Övriga två i trion löste uppgiften utan problem.

Sist ut var Show Must Go On i ledningen, Anse Macquereau i rygg och CooktheBook utvändigt. Efter 1.20,5 första rundan blev det 1.15,5 sista 500 och samtliga höll ihop det bra över mål.

Porto levererade!

Porto inledde karriären fint, men fick några bakslag och fick återvända till rakbanan för en träningsperiod. I comebacken i Örebro var Porto åter på tå och levererade för Ulf Ohlsson. Porto fick inleda i andra ytter, men bytte till utvändigt ledaren 1.300 meter kvar. Direkt när ledaren utmanades fick Porto övertag och han svarade sedan … Läs mer

Till 100 med Real Scotch

Real Scotch imponerade stort vid kvällen seger i Eskilstuna som samtidigt var stallet nummer 100 för året! Ulf Ohlsson placerade Real Scotch utvändigt ledaren, men tröttnade på sällskapet redan varvet före mål. Real Scotch tog snabbt över ledningen och ökade sedan bara ut avståndet till sina konkurrenter. Över upploppet var den fuxige treåringen fullständigt överlägsen … Läs mer

Alla till Valla 30/11

”Krispigt” sade Båth, innebärande snorkallt för alla födda söder om den 21 breddgraden, men likväl lyste solen upp Solvalla när ett sexpack äntrade ovalen på huvudstadsbanan under tisdagmorgonen. Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) hade taktpinnen, Diamond Kronos (e. Ready Cash) traskade utvändigt och Drill Kronos (e. Ready Cash) gled med i rygg. Efter 1.26 … Läs mer

Highline hela vägen

Highline Pellini gjorde första starten som valack och imponerade stort när han tog hem ett bonuslopp inom Breeders Course och 125.000 kronor. Erik Adielsson skickade iväg honom från start mot ledningen och sedan fick Highline Pellini göra sitt eget lopp. Efter 1.15,7 första varvet ökade Erik farten successivt och över upploppet var det många längder … Läs mer

Jingle bells – Mellby Jingle!

Det lackar mot jul och vad kunde vara bättre än Mellby Jingle en fredagkväll på Solvalla? Den treåriga damen är lite känslig för position, men gjorde karriärens hittills bästa insats för Erik Adielsson. Tredje ytter blev fjärde ytter varvet före mål och Mellby Jingle fick traska i tredjespår sista 700 meterna av loppet, men avgjorde … Läs mer