Alla till Valla 8/6

Declan i ledningen, Woogie Broline utvändigt och duon Norma Håleryd och Grafit Brodde i rygg travade 1.17/1.600 meter på Solvalla.

Fyra heat blev det på Solvalla denna tisdag där småtryckande sommarvärme och perfekt bana var förutsättningarna.

Declan gick i spets, hade Woogie Broline utvändigt och i rygg tassade Grafit Brodde och Norma Håleryd i andra ytter. Declan småglänste i front när kvartetten kom hem i samlad trupp på 1.17/1.600 meter med 1.14 sista 500. Samtliga kvitterade dock ut positivt omdöme.

Oscar Sjöhammar frontade med Cadillac Bi utvändigt och Riff Express i rygg. Den här trion löste 1.19/1.600 med 1.16 sista 500 utan större åthävningar i vad som skulle beskrivas som ett rutinjobb.

Tvååringarna Descent Kronos (e. Propulsion) i spets och Tompa the Trotter (e. Maharajah) utvändigt inledde med 1.27 på varvet, men knatade iväg i fin fart sista 500 för att landa på 1.25/1.600 meter.

Lika gammal är Eau de Noix (e. Charly du Noyer) som gick i front med treårige Dik Dik utvändigt och tvåårige Meyd By Orlando (e. Orlando Vici) i rygg. Eau de Noix slet lite med aktionen, men visade förstklassig inställning som höll sig i rätt gångart på 1.28/1.600 meter med 1.26 sista 500. Övriga två i trion löste uppgiften utan problem.

Sist ut var Show Must Go On i ledningen, Anse Macquereau i rygg och CooktheBook utvändigt. Efter 1.20,5 första rundan blev det 1.15,5 sista 500 och samtliga höll ihop det bra över mål.

Alla till Valla 9/8

En hel del tvååringar fick känna på Solvalla denna soliga tisdag då det kördes fem heat totalt. Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen med Gloria (e. Southwind Frank) utvändigt och Konstantia Sisu (e, Maharajah) i rygg. Den här trion kom hem på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 och redde ut ett rejält störningsmoment … Läs mer

Mogens var tillbaka

Return Of Mogens hade fått en nyttig genomkörare och var redo för ett besök i vinnarcirkeln på Bergsåker. Ulf Ohlsson fick ”lägga lasset” första biten för att försvara ledningen, men kunde dämpa upp till varvning. Sista 500 meterna gick lika fort som första, det vill säga efter 1.11 och då kunde ingen följa Return of … Läs mer

Drake på rätt väg!

Drake Kronos imponerade stort i dagens uttagningar till E3 då han formligen lämnade sina konkurrenter. Ulf Ohlsson forcerade till front och Drake Kronos låg ”mysigt” på bettet. Efter jämn 1.12-fart första rundan stack Drake Kronos undan till smått överlägsen seger utan att se helt bottnad ut på strålande 1.11,2a/1.640 meter! Nu vankas final för Drake … Läs mer

Gimmie, Gimmie, Gimmie Brodde!

Stallets första tvååringsstart skedde på Solvalla och det kunde knappast slutat bättre. Gimmie Brodde smögs iväg till ledarryggen av Erik Adielsson och kunde bida tid där fram till 500 meter före mål då Erik gled ut i andra ytter. Attacken kom in på upploppet och Gimmie Brodde visade fin uppfattning när han kopplade knappt, men … Läs mer

Alla till Valla 2/8

Ett fempack fick känna på Solvalla denna tisdag, däribland ”Skilda Världar-kallisen” Monster Elden. För tvåårige ”Monster” var det första besöket på Solvalla i livet, men han verkade trivas med alla intryck och hade sällskap i heatet. Det blev 2.09/1.600 meter med 2.00 sista 500 meterna, han är lite trång i gången och balansjusteringar behövs inför nästa … Läs mer