Alla till Valla 8/6

Declan i ledningen, Woogie Broline utvändigt och duon Norma Håleryd och Grafit Brodde i rygg travade 1.17/1.600 meter på Solvalla.

Fyra heat blev det på Solvalla denna tisdag där småtryckande sommarvärme och perfekt bana var förutsättningarna.

Declan gick i spets, hade Woogie Broline utvändigt och i rygg tassade Grafit Brodde och Norma Håleryd i andra ytter. Declan småglänste i front när kvartetten kom hem i samlad trupp på 1.17/1.600 meter med 1.14 sista 500. Samtliga kvitterade dock ut positivt omdöme.

Oscar Sjöhammar frontade med Cadillac Bi utvändigt och Riff Express i rygg. Den här trion löste 1.19/1.600 med 1.16 sista 500 utan större åthävningar i vad som skulle beskrivas som ett rutinjobb.

Tvååringarna Descent Kronos (e. Propulsion) i spets och Tompa the Trotter (e. Maharajah) utvändigt inledde med 1.27 på varvet, men knatade iväg i fin fart sista 500 för att landa på 1.25/1.600 meter.

Lika gammal är Eau de Noix (e. Charly du Noyer) som gick i front med treårige Dik Dik utvändigt och tvåårige Meyd By Orlando (e. Orlando Vici) i rygg. Eau de Noix slet lite med aktionen, men visade förstklassig inställning som höll sig i rätt gångart på 1.28/1.600 meter med 1.26 sista 500. Övriga två i trion löste uppgiften utan problem.

Sist ut var Show Must Go On i ledningen, Anse Macquereau i rygg och CooktheBook utvändigt. Efter 1.20,5 första rundan blev det 1.15,5 sista 500 och samtliga höll ihop det bra över mål.

Alla till Valla 26/9

Ett sexpack klev in på Solvalla-ovalen, skrudad i läckert höstväder och erbjudandes perfekt underlag. Tvååringarna Go Go Brodde (e. Googoo Gaagaa) och Duflot (e. Fabulous Wood) var först ut. Temposkärpningen kom efterhand och de kom hem på 1.26/1.600 meter med 1.22 sista 500. Duflot blev lite räddhågsen på upploppet och bröt ut, men båda kvitterade … Läs mer

Kaiser Mearas triumferade

Kaiser Mearas genrepade inför stundande Kriteriekval och skötte sig fint på Rommes lunchtävlingar. Ulf Ohlsson fick iväg honom fint, men en glad 80-oddsare ansåg inte att andrahandsfavoritens rygg var något bra alternativ. Det dröjde 700 meter och rejäl körning innan Kaiser Mearas satt i ledningen. Väl där fick han dämpa farten till 1.15 på varvet. … Läs mer

Alla till Valla 11/9

En kvartett ställdes upp på Solvalla denna måndag. Treårige Cashew gick i front och i rygg liftade Lift You Up Sisu. Den här duon nådde mållinjen på 1.20,5/1.600 meter med 1.18,5 sista 500 utan att behöva förta sig och börjar närma sig kval. Tvåårige Lupin Mearas (e. Propulsion) fick traska i front med treårige Egyptian … Läs mer

SoS för GTT!

Great Time Trot har fått uppbyggande lopp i kroppen och idag var det äntligen dags för V75-triumf. Erik Adielsson placerade hästen direkt i front från innerspår och fick bestämma tempot till varvning. Sedan satte Björn Goop upp farten rejält utvändigt, men Great Time Trot verkade gilla utmaningen och avfärdade utan större problem. Det var helt … Läs mer

Alla till Valla 4/9

En trio äntrade Solvalla denna tisdag med sommarvärme och bländande underlag. Tvååringarna Any Given Sunday (e. Orlando Vici) och La Romana Mearas (e. Propulsion) hade sällskap av treåriga nyförvärvet Cashew. La Romana gick i front med Cashew utvändigt och tassande i rygg Any Given Sunday. Trion fick 1.20,5/2.140 meter med 1.16-fart sista 500 meterna innanför … Läs mer