Alla till Valla 8/6

Declan i ledningen, Woogie Broline utvändigt och duon Norma Håleryd och Grafit Brodde i rygg travade 1.17/1.600 meter på Solvalla.

Fyra heat blev det på Solvalla denna tisdag där småtryckande sommarvärme och perfekt bana var förutsättningarna.

Declan gick i spets, hade Woogie Broline utvändigt och i rygg tassade Grafit Brodde och Norma Håleryd i andra ytter. Declan småglänste i front när kvartetten kom hem i samlad trupp på 1.17/1.600 meter med 1.14 sista 500. Samtliga kvitterade dock ut positivt omdöme.

Oscar Sjöhammar frontade med Cadillac Bi utvändigt och Riff Express i rygg. Den här trion löste 1.19/1.600 med 1.16 sista 500 utan större åthävningar i vad som skulle beskrivas som ett rutinjobb.

Tvååringarna Descent Kronos (e. Propulsion) i spets och Tompa the Trotter (e. Maharajah) utvändigt inledde med 1.27 på varvet, men knatade iväg i fin fart sista 500 för att landa på 1.25/1.600 meter.

Lika gammal är Eau de Noix (e. Charly du Noyer) som gick i front med treårige Dik Dik utvändigt och tvåårige Meyd By Orlando (e. Orlando Vici) i rygg. Eau de Noix slet lite med aktionen, men visade förstklassig inställning som höll sig i rätt gångart på 1.28/1.600 meter med 1.26 sista 500. Övriga två i trion löste uppgiften utan problem.

Sist ut var Show Must Go On i ledningen, Anse Macquereau i rygg och CooktheBook utvändigt. Efter 1.20,5 första rundan blev det 1.15,5 sista 500 och samtliga höll ihop det bra över mål.

Chipper Kronos Sommarfavorit

Chipper Kronos har gjort starka insatser varje gång och när han hade ett bra startspår i Sommarfavoriten var det inget undantag. Erik Adielsson laddade iväg rejält från start och förklarade tydligt att han ville köra i front, men det ville en motståndare också. Efter 1.08,7 första 500 i ett 2.640-meterslopp fick Erik ge vika och … Läs mer

Alla till Valla 26/7

En trio fick äntra Solvalla-ovalen denna måndag, men det var med fina förutsättningar, drömunderlag och värme i luften. Fabulous Pellini har haft en lite småstrulig vinter, men fick ensam traska 1.15/1.600 meter i jämn fart och Båth var nöjd. – Det är dags att kolla propositionerna! Tvåårige Made For Metalimo (e. Djali Boko) gick i … Läs mer

Grymme Coin visade skallen

Coin Perdu stod ensam med bakspår på Bergsåker och trots att det såg ut att lösa sig hyggligt från start så var han sistahäst efter ett halvvarv. Erik Adielsson tvingades till initiativ och 1.400 meter kvar klev han på i tredjespår. Dryga varvet före mål landade han utvändigt om ledaren och då inleddes massagen. 100 … Läs mer

Merge’Em i front från bakspår

Att Erik Adielsson är en av världens bästa startkuskar är ingen hemlighet. Men när han spetsar från bakspår imponerar han även på de mest likgiltiga traventusiasterna. Bakom Merge’Em gled Erik igenom med en elva på vojlocken och satt i ledningen efter 250 meter. Via 1.18,5-noteringar både efter 500 meter och på varvet så hade han … Läs mer

Alla till Valla 19/7

Måndagsjobb på Solvalla är inte så vanligt, men med lunchtävlingar under tisdagen så blev det ett 15-pack som fick åka in till huvudstadsovalen. Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) gick i front, Riff Kronos  dödens, Joli Mearas (e. Father Patrick) smög med i vinnarhålet och Pucks Bounce inledde i andra ytter. Den sistnämnde finns lite … Läs mer