Alla till Valla 1/6

Jongleuse utvändigt med Kingslayer Pellini utvändigt och Mellby Kaxa i rygg.

Ett tjog hästar fick lufta sig på Solvalla. Japp, ni läste rätt, 20 Båth-adepter ingick i armadan som invaderade Solvalla från två håll: Knvista och Alby.

Lite vind, men bra underlag och helt okej förutsättningar i övrigt vädermässigt.

Maximize’Em fick gå i ledningen med Captain Kronos utvändigt och Real Scotch i rygg. Den här treåringstrion öppnade strax under 1.22 första 1.000 och via 1.15 sista halvvarvet landade de på 1.19/1.600 meter med plusbetyg till samtliga.

Lika gamla är trion Isabelle Mearas (spets), Sonja (dödens) och Queensland Tile i rygg. Det blev bra tryck i grejorna och jämn 1.17-fart hela vägen. Det var med plus i kanten för de här hästarna som ännu inte tävlingsdebuterat.

Det har däremot duon Glorious U.M. och Afish gjort. Den förstnämnde genrepade inför Guldstoet på söndag och den andre siktar mot E3-kval. Det blev 1.16/1.600 meter i relativt jämn fart med Afisdh på utsidan och det är ”väl förberett” inför söndagens start.

Easter Egg (e. Maharajah) och Jon Snow Pellini (e. Explosive Matter) hade en del att titta på, men skärpte sig efterhand och avslutade 1.27/500 meter för att landa strax under 1.29/1.600 meter.

Jackpot Mearas (e. Muscle Hill) frontade med Waterford Wine (e. Propulsion) som högerytter och Joli Mearas (e. Father Patrick) i fickan. Efter 1.27 på varvet skärpte trion farten till 1.21 sista 500 för att kom hem på 1.25/1.600 med plus i kanten.

Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) gick i rygg på Jongleuse (e. Propulsion) med  Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) utvändigt. Efter 1.22 första 1.000 kröp de under 1.20 sista 500. Kingslayer Pellini såg fin ut, men tyckte att han hade diverse ”behov” att uträtta i slutsvängen.

Made For Metallimo (e. Djali Boko) frontade, Establishment (e. Maharajah) fick göra jobbet utvändigt med Great Time Trot (e. Walner) i ”hålet” och travade 1.20/1.600 meter på synnerligen imponerade stil.

Till sist löste Arras Beluga Wine 1.22/1.600 meter med 1.18 sista 500 på bästa sätt.

Därmed är vårens förberedelser för tvååringarna till ända och innan denna veckas slut kommer Svante på hemsidan presentera vilka tvååringar som kommer ligga i gruppen ”jobbas för tvååringsstart” för samtliga hästägare i inloggat läge.

Gotlandssmycket till Kim!

När det anrika Gotlandssmycket avgjordes på Visby igår såg Kim Moberg till att ta hem juvelerna från Gotland. Hon fick låna Anders Erikssons Gaylord Am, som svarade för en strålande insats efter småtufft upplägg. Gotlandssmycket är ett av de högst doterade damloppen i Sverige. Kim tog dessutom hem båda dubbelloppen på ”öjn”, då hon i … Läs mer

Lacille hela E3-vägen

Lacille Boko fortsätter på inslagen linje. I E3-kvalet öppnade hon vasst, men snuvades ändå på ledningen. Efter ett halvvarv växlade Erik Adielsson ledarryggen mot spets och hade kort senare övertagit. Lacille Boko höll kontrollerat undan, men med knapp marginal, och hon fortsätter sin fina utvecklingskurva. Segertiden blev 1.13,5a/2.140 meter. Caracolas AB äger Lacille Boko, i … Läs mer

Jinx på speed till E3-final

Mellby Jinx bjöds på en perfekt uppladdning inför E3-finalen då Erik Adielsson hittade tredje ytter, elegant lockade ut en konkurrent så att han fick andra ytter varvet kvar. Tempot var dock lågt, men Mellby Jinx hämtade in längderna över upploppet via 1.11,9 sista 1.000 meterna för att vinna på 1.13,3a/2.140 meter. Mellby Gård har såväl … Läs mer

Glorious glänste igen

Glorious U.M. har haft lite stolpe ut på sistone, men också visat att hon trivs bäst med tidig tätkänning. Lyckligtvis fick hon perfekt spår bakom bilen i E3-kvalen och placerades i ledningen omgående av Erik Adielsson. Hon fick inte sitta helt still i front, men Erik Adielsson hade full kontroll på motståndarna och Glorious U.M. … Läs mer

Erik och Svante till 100 – miljoner!

En andraplats i för Very Kronos i Norrbottens Stora Pris var ändå en milstolpe som hette duga för Erik Adielsson och Svante Båth. De passerade nämligen 100 miljoner kronor inkört tillsammans! 581 segrar har det blivit med Erik Adielsson som kusk på Svante Båth-hästar och 100.160.778 kronor till stallets hästägare! Första storloppssegern tog duon tillsammans … Läs mer