Alla till Valla 4/5

Tottenham i front, Twigs Honor utvändigt och Armani Degato i rygg knallade 1.16/1.600 meter på Solvalla.

Ett knippe tvååringar, några treåringar redo för start och så fartfyllda fuxar med framåtlutning. Häng med till Solvalla och Stall Båth.

”Röda ligan”, tvååringarna Establishment (e. Maharajah) och Arras Beluga Wine (e. S.J.’s Caviar) var först ut. Efter 1.27 på varvet blev det rejäl temposkärpning och Arras slog ihop i ledningen. Establishment tuffade på i 1.20-tempo sista 500 för att landa på 1.24,5/1.600 meter. Arras höll farten fint efter felsteg och visade att det inte var några fel, däremot behövs lättare balans inför nästa jobb i de här farterna.

Trion Cheerful Kronos (spets), Norma Håleryd (utvändigt) och Highline Pellini (rygg) öppnade 1.20 på varvet, men Cheerful Kronos fick lite aktionsproblem i svängen samtidigt som Highline Pellini inte verkade helt nöjd med att gå i rygg. Norma Håleryd höll farten för att landa på 1.20/1.600 meter med Highline Pellini tätt inpå. Cheerful Kronos finns lite att fundera över balansmässigt, även om fart och ork finns.

Isabell Mearas gick i front med Captain Kronos utvändigt. Efter lugn inledningsrunda blev det under 1.17 sista 500 för duon som kom hem på 1.23/1.600 meter och löste detta rutinjobb på klart positivt sätt.

Rutinerade duon Tottenham (spets) och Armani Degato (rygg) hade med sig Twigs Honor (dödens) i dagens avslutande heat. Efter 1.17 på varvet avslutade de 1.1.13,5 sista 500 med fräsande upplopp och samtliga kvitterade ut överbetyg på 1.16/1.600 meter.

Gotlandssmycket till Kim!

När det anrika Gotlandssmycket avgjordes på Visby igår såg Kim Moberg till att ta hem juvelerna från Gotland. Hon fick låna Anders Erikssons Gaylord Am, som svarade för en strålande insats efter småtufft upplägg. Gotlandssmycket är ett av de högst doterade damloppen i Sverige. Kim tog dessutom hem båda dubbelloppen på ”öjn”, då hon i … Läs mer

Lacille hela E3-vägen

Lacille Boko fortsätter på inslagen linje. I E3-kvalet öppnade hon vasst, men snuvades ändå på ledningen. Efter ett halvvarv växlade Erik Adielsson ledarryggen mot spets och hade kort senare övertagit. Lacille Boko höll kontrollerat undan, men med knapp marginal, och hon fortsätter sin fina utvecklingskurva. Segertiden blev 1.13,5a/2.140 meter. Caracolas AB äger Lacille Boko, i … Läs mer

Jinx på speed till E3-final

Mellby Jinx bjöds på en perfekt uppladdning inför E3-finalen då Erik Adielsson hittade tredje ytter, elegant lockade ut en konkurrent så att han fick andra ytter varvet kvar. Tempot var dock lågt, men Mellby Jinx hämtade in längderna över upploppet via 1.11,9 sista 1.000 meterna för att vinna på 1.13,3a/2.140 meter. Mellby Gård har såväl … Läs mer

Glorious glänste igen

Glorious U.M. har haft lite stolpe ut på sistone, men också visat att hon trivs bäst med tidig tätkänning. Lyckligtvis fick hon perfekt spår bakom bilen i E3-kvalen och placerades i ledningen omgående av Erik Adielsson. Hon fick inte sitta helt still i front, men Erik Adielsson hade full kontroll på motståndarna och Glorious U.M. … Läs mer

Erik och Svante till 100 – miljoner!

En andraplats i för Very Kronos i Norrbottens Stora Pris var ändå en milstolpe som hette duga för Erik Adielsson och Svante Båth. De passerade nämligen 100 miljoner kronor inkört tillsammans! 581 segrar har det blivit med Erik Adielsson som kusk på Svante Båth-hästar och 100.160.778 kronor till stallets hästägare! Första storloppssegern tog duon tillsammans … Läs mer