Alla till Valla 4/5

Tottenham i front, Twigs Honor utvändigt och Armani Degato i rygg knallade 1.16/1.600 meter på Solvalla.

Ett knippe tvååringar, några treåringar redo för start och så fartfyllda fuxar med framåtlutning. Häng med till Solvalla och Stall Båth.

”Röda ligan”, tvååringarna Establishment (e. Maharajah) och Arras Beluga Wine (e. S.J.’s Caviar) var först ut. Efter 1.27 på varvet blev det rejäl temposkärpning och Arras slog ihop i ledningen. Establishment tuffade på i 1.20-tempo sista 500 för att landa på 1.24,5/1.600 meter. Arras höll farten fint efter felsteg och visade att det inte var några fel, däremot behövs lättare balans inför nästa jobb i de här farterna.

Trion Cheerful Kronos (spets), Norma Håleryd (utvändigt) och Highline Pellini (rygg) öppnade 1.20 på varvet, men Cheerful Kronos fick lite aktionsproblem i svängen samtidigt som Highline Pellini inte verkade helt nöjd med att gå i rygg. Norma Håleryd höll farten för att landa på 1.20/1.600 meter med Highline Pellini tätt inpå. Cheerful Kronos finns lite att fundera över balansmässigt, även om fart och ork finns.

Isabell Mearas gick i front med Captain Kronos utvändigt. Efter lugn inledningsrunda blev det under 1.17 sista 500 för duon som kom hem på 1.23/1.600 meter och löste detta rutinjobb på klart positivt sätt.

Rutinerade duon Tottenham (spets) och Armani Degato (rygg) hade med sig Twigs Honor (dödens) i dagens avslutande heat. Efter 1.17 på varvet avslutade de 1.1.13,5 sista 500 med fräsande upplopp och samtliga kvitterade ut överbetyg på 1.16/1.600 meter.

Albacete efter 1.10 sista 500!

Albacete har hela tiden visat fin kapacitet och uppfattning, men det knöt sig rejält i debuten. I den efterföljande starten visade han framsteg och idag på Solvalla var det dags för första segern i karriären. Erik Adielsson bjöd treåringen perfekt resa i rygg ledaren, 500 meter före mål klev han ut och kände lite på … Läs mer

Alla till Valla 3/5

Ett Knivsta-gäng fick äntra Solvalla istället för rakbanan denna måndag och med solen i ryggen skötte sig samtliga på positivt sätt. Två tvååringsheat inledde dagen. Easter Egg (e. Maharajah) gick i front med Nuzzle’Em (e. Walner) utvändigt och kloss i rygg traskade Joli Mearas (e. Father Patrick) samt Lion Brodde (e. Ready Cash). Den här … Läs mer

KI!

Jag fick frågan av Travronden angående drivning och körspö, som nu är på tapeten. Tror jag svarade helt okej, men när man ventilerat det mer och tänkt till i frågan tycker jag svaren börjar bli givna. Först och främst så håller jag med de som säger att det känns helt fel att vi kallar det … Läs mer

Kaffe kaka, andra raka!

Punchboard fick betydligt trivsammare upplägg i livets andra start, men resultatet blev samma som i debuten – seger! På Bergsåker satt Ulf Ohlsson i sulkyn och efter att Punchboard tagit ledningen fick han bestämma i självvalt tempo. Det blev 1.18 på varvet och Punchboard såg ut att njuta i april-solen. Temposkärpningen kom i slutsvängen och … Läs mer

Alla till Valla 27/4

Efter ett par dagar med riktigt trist aprilväder tittade som sig bör solen fram när det var dags för Solvalla-besök. Med vattenbilen på banan var underlaget – som vanligt numera – förstklassigt. Tvååriga Descent Kronos (e. Propulsion) var först ut och fick traska 1.29/1.600 meter med 1.25 sista 500. Alla resurser är på plats hos … Läs mer