Alla till Valla 27/4

Sonja utvändigt om Grafit Brodde med Merge’Em i rygg.

Efter ett par dagar med riktigt trist aprilväder tittade som sig bör solen fram när det var dags för Solvalla-besök. Med vattenbilen på banan var underlaget – som vanligt numera – förstklassigt.

Tvååriga Descent Kronos (e. Propulsion) var först ut och fick traska 1.29/1.600 meter med 1.25 sista 500. Alla resurser är på plats hos den här damen, men hon ser alltjämt något spänd ut från sidan.

Icon Mearas och Alien Kronos bytte lite positioner på vägen, men Alien fick gå i front mestadels med Icon i rygg. Det blev 1.16,5 på varvet och sedan 1.15 sista 500. Icon Mearas var lite vass bitvis, men lär sig allt mer medan Alien Kronos behövde genomköraren då duon landade på 1.16/1.600 meter.

Grafit Brodde (spets), Sonja (dödens) och Merge’Em (rygg ledaren) var nästa trio till rakning. Efter smålugnt inledningsvarv avslutade trion 1.17 sista 500 för att landa på 1.21/1.600.

Kvartetten Riff Express (spets), Oscar Sjöhammar (utvändigt) hade duon Cadillac Bi och Show Must Go On i rygg. De fick inleda lugnt från 2.140-starten, men efter första 500 meterna skärptes farten till 1.28, 1.24 och 1.19 sista 500 för att landa på 1.23,5/1.600 meter. Det löste kvartetten med lätthet och kunde lägga ett rutinjobb innanför bältet.

Storvuxne Kratos di Quattro gick utvändigt om Hypnotize med Adventure Ahead i rygg. Det blev rejäl temposkärpning 600 kvar. Hypnotize, som i övrigt såg grymt fin ut, klarade inte detta utan slog ihop. Kratos di Quattro tuffade på för att landa på 1.17,5/1.600 meter med Adventure Ahead som hakade på duktigt i rygg.

Dubbla heat med tvååringar avslutade dagen. Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) gick tillsammans med Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) som gick göra jobbet utvändigt. Båda glänste rejält på 1.26,5/1.600 meter med 1.23 sista 500 utan den minsta ansträngning i långvagn.

Great Time Trot (e. Walner) gick utvändigt om M.T.Sollentuna (e. Quite Easy) och även den här duon kvitterade ut höga betyg. Via 1.18 sista 500 landade de på 1.22/1.600 meter med gott om luft i lungorna.

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer