Alla till Valla 27/4

Sonja utvändigt om Grafit Brodde med Merge’Em i rygg.

Efter ett par dagar med riktigt trist aprilväder tittade som sig bör solen fram när det var dags för Solvalla-besök. Med vattenbilen på banan var underlaget – som vanligt numera – förstklassigt.

Tvååriga Descent Kronos (e. Propulsion) var först ut och fick traska 1.29/1.600 meter med 1.25 sista 500. Alla resurser är på plats hos den här damen, men hon ser alltjämt något spänd ut från sidan.

Icon Mearas och Alien Kronos bytte lite positioner på vägen, men Alien fick gå i front mestadels med Icon i rygg. Det blev 1.16,5 på varvet och sedan 1.15 sista 500. Icon Mearas var lite vass bitvis, men lär sig allt mer medan Alien Kronos behövde genomköraren då duon landade på 1.16/1.600 meter.

Grafit Brodde (spets), Sonja (dödens) och Merge’Em (rygg ledaren) var nästa trio till rakning. Efter smålugnt inledningsvarv avslutade trion 1.17 sista 500 för att landa på 1.21/1.600.

Kvartetten Riff Express (spets), Oscar Sjöhammar (utvändigt) hade duon Cadillac Bi och Show Must Go On i rygg. De fick inleda lugnt från 2.140-starten, men efter första 500 meterna skärptes farten till 1.28, 1.24 och 1.19 sista 500 för att landa på 1.23,5/1.600 meter. Det löste kvartetten med lätthet och kunde lägga ett rutinjobb innanför bältet.

Storvuxne Kratos di Quattro gick utvändigt om Hypnotize med Adventure Ahead i rygg. Det blev rejäl temposkärpning 600 kvar. Hypnotize, som i övrigt såg grymt fin ut, klarade inte detta utan slog ihop. Kratos di Quattro tuffade på för att landa på 1.17,5/1.600 meter med Adventure Ahead som hakade på duktigt i rygg.

Dubbla heat med tvååringar avslutade dagen. Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) gick tillsammans med Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) som gick göra jobbet utvändigt. Båda glänste rejält på 1.26,5/1.600 meter med 1.23 sista 500 utan den minsta ansträngning i långvagn.

Great Time Trot (e. Walner) gick utvändigt om M.T.Sollentuna (e. Quite Easy) och även den här duon kvitterade ut höga betyg. Via 1.18 sista 500 landade de på 1.22/1.600 meter med gott om luft i lungorna.

Gotlandssmycket till Kim!

När det anrika Gotlandssmycket avgjordes på Visby igår såg Kim Moberg till att ta hem juvelerna från Gotland. Hon fick låna Anders Erikssons Gaylord Am, som svarade för en strålande insats efter småtufft upplägg. Gotlandssmycket är ett av de högst doterade damloppen i Sverige. Kim tog dessutom hem båda dubbelloppen på ”öjn”, då hon i … Läs mer

Lacille hela E3-vägen

Lacille Boko fortsätter på inslagen linje. I E3-kvalet öppnade hon vasst, men snuvades ändå på ledningen. Efter ett halvvarv växlade Erik Adielsson ledarryggen mot spets och hade kort senare övertagit. Lacille Boko höll kontrollerat undan, men med knapp marginal, och hon fortsätter sin fina utvecklingskurva. Segertiden blev 1.13,5a/2.140 meter. Caracolas AB äger Lacille Boko, i … Läs mer

Jinx på speed till E3-final

Mellby Jinx bjöds på en perfekt uppladdning inför E3-finalen då Erik Adielsson hittade tredje ytter, elegant lockade ut en konkurrent så att han fick andra ytter varvet kvar. Tempot var dock lågt, men Mellby Jinx hämtade in längderna över upploppet via 1.11,9 sista 1.000 meterna för att vinna på 1.13,3a/2.140 meter. Mellby Gård har såväl … Läs mer

Glorious glänste igen

Glorious U.M. har haft lite stolpe ut på sistone, men också visat att hon trivs bäst med tidig tätkänning. Lyckligtvis fick hon perfekt spår bakom bilen i E3-kvalen och placerades i ledningen omgående av Erik Adielsson. Hon fick inte sitta helt still i front, men Erik Adielsson hade full kontroll på motståndarna och Glorious U.M. … Läs mer

Erik och Svante till 100 – miljoner!

En andraplats i för Very Kronos i Norrbottens Stora Pris var ändå en milstolpe som hette duga för Erik Adielsson och Svante Båth. De passerade nämligen 100 miljoner kronor inkört tillsammans! 581 segrar har det blivit med Erik Adielsson som kusk på Svante Båth-hästar och 100.160.778 kronor till stallets hästägare! Första storloppssegern tog duon tillsammans … Läs mer