Alla till Valla 27/4

Sonja utvändigt om Grafit Brodde med Merge’Em i rygg.

Efter ett par dagar med riktigt trist aprilväder tittade som sig bör solen fram när det var dags för Solvalla-besök. Med vattenbilen på banan var underlaget – som vanligt numera – förstklassigt.

Tvååriga Descent Kronos (e. Propulsion) var först ut och fick traska 1.29/1.600 meter med 1.25 sista 500. Alla resurser är på plats hos den här damen, men hon ser alltjämt något spänd ut från sidan.

Icon Mearas och Alien Kronos bytte lite positioner på vägen, men Alien fick gå i front mestadels med Icon i rygg. Det blev 1.16,5 på varvet och sedan 1.15 sista 500. Icon Mearas var lite vass bitvis, men lär sig allt mer medan Alien Kronos behövde genomköraren då duon landade på 1.16/1.600 meter.

Grafit Brodde (spets), Sonja (dödens) och Merge’Em (rygg ledaren) var nästa trio till rakning. Efter smålugnt inledningsvarv avslutade trion 1.17 sista 500 för att landa på 1.21/1.600.

Kvartetten Riff Express (spets), Oscar Sjöhammar (utvändigt) hade duon Cadillac Bi och Show Must Go On i rygg. De fick inleda lugnt från 2.140-starten, men efter första 500 meterna skärptes farten till 1.28, 1.24 och 1.19 sista 500 för att landa på 1.23,5/1.600 meter. Det löste kvartetten med lätthet och kunde lägga ett rutinjobb innanför bältet.

Storvuxne Kratos di Quattro gick utvändigt om Hypnotize med Adventure Ahead i rygg. Det blev rejäl temposkärpning 600 kvar. Hypnotize, som i övrigt såg grymt fin ut, klarade inte detta utan slog ihop. Kratos di Quattro tuffade på för att landa på 1.17,5/1.600 meter med Adventure Ahead som hakade på duktigt i rygg.

Dubbla heat med tvååringar avslutade dagen. Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) gick tillsammans med Kingslayer Pellini (e. Up And Quick) som gick göra jobbet utvändigt. Båda glänste rejält på 1.26,5/1.600 meter med 1.23 sista 500 utan den minsta ansträngning i långvagn.

Great Time Trot (e. Walner) gick utvändigt om M.T.Sollentuna (e. Quite Easy) och även den här duon kvitterade ut höga betyg. Via 1.18 sista 500 landade de på 1.22/1.600 meter med gott om luft i lungorna.

Albacete efter 1.10 sista 500!

Albacete har hela tiden visat fin kapacitet och uppfattning, men det knöt sig rejält i debuten. I den efterföljande starten visade han framsteg och idag på Solvalla var det dags för första segern i karriären. Erik Adielsson bjöd treåringen perfekt resa i rygg ledaren, 500 meter före mål klev han ut och kände lite på … Läs mer

Alla till Valla 4/5

Ett knippe tvååringar, några treåringar redo för start och så fartfyllda fuxar med framåtlutning. Häng med till Solvalla och Stall Båth. ”Röda ligan”, tvååringarna Establishment (e. Maharajah) och Arras Beluga Wine (e. S.J.’s Caviar) var först ut. Efter 1.27 på varvet blev det rejäl temposkärpning och Arras slog ihop i ledningen. Establishment tuffade på i … Läs mer

Alla till Valla 3/5

Ett Knivsta-gäng fick äntra Solvalla istället för rakbanan denna måndag och med solen i ryggen skötte sig samtliga på positivt sätt. Två tvååringsheat inledde dagen. Easter Egg (e. Maharajah) gick i front med Nuzzle’Em (e. Walner) utvändigt och kloss i rygg traskade Joli Mearas (e. Father Patrick) samt Lion Brodde (e. Ready Cash). Den här … Läs mer

KI!

Jag fick frågan av Travronden angående drivning och körspö, som nu är på tapeten. Tror jag svarade helt okej, men när man ventilerat det mer och tänkt till i frågan tycker jag svaren börjar bli givna. Först och främst så håller jag med de som säger att det känns helt fel att vi kallar det … Läs mer

Kaffe kaka, andra raka!

Punchboard fick betydligt trivsammare upplägg i livets andra start, men resultatet blev samma som i debuten – seger! På Bergsåker satt Ulf Ohlsson i sulkyn och efter att Punchboard tagit ledningen fick han bestämma i självvalt tempo. Det blev 1.18 på varvet och Punchboard såg ut att njuta i april-solen. Temposkärpningen kom i slutsvängen och … Läs mer