Alla till Valla 12/4

Lion Brodde med Waterford Wine utvändigt och Kingslayer Pellini i rygg.


Knivstas tvååringar bjöds på Solvallaresa och det glänste rejält om gänget som var först ut på Solvalla.

M.T.Sollentuna (e. Quite Easy) hade Mellby Kaxa (e. Muscle Hill) utvändigt och Nuzzle’Em (e. Walner) i rygg. Den här trion öppnade varvet på 1.30 och skärpte till strax under 1.25 sista 500 med gott om luft i lungorna för att landa på strax över 1.28/1.600 meter i långvagn. Trion är redo för att prova sulky vid nästa Solvallabesök och kvitterade ut överbetyg.

Lion Brodde (e. Ready Cash) hade Waterford Wine (e. Propulsion) utvändigt och i rygg tassade Kingslayer Pellini (e. Up And Quick). Efter 1.31 första varvet blev det 1.24 sista 500 i samlad trupp på spänstiga ben och bara positiva omdömen även gällande denna trio som också är redo ”sulkyprovet” inom kort.

Jackpot Mearas (e. Muscle Hill) gick i spets med Mellby Kaliber (e. Bold Eagle) utvändigt och Joli Mearas (e. Father Patrick) i rygg. Den här trion fick öppna 1.31 på varvet och avsluta 1.25 sista 500 utan några som helst problem och kvitterade även de ut överbetyg då de landade strax under 1.29/1.600 meter.

Descent Kronos (e. Propulsion) frontade med Drake Kronos (e. Muscle Hill) och Tompa the Trotter (e. Maharajah) i rygg gjorde tvååringsdussinet komplett i fjärde heatet.
Även här var det strax under 1.29 med 1.25 halvvarvet. Drake tog sig en orutingalopp på upploppet, men såg i övrigt inte ut att ha några problem med farten.

Treåriga Conrads Kim är inte alltid helt enkel, men hade en lysande förmiddag på Solvalla och gick ensam 1.16,5/1.600 meter utan att se det minsta pressad ut. Fartmässigt är hon redo för tävlingslivet.

Sista heatet var Global Wizard var högerytter om Icon Mearas. Icon Mearas rumplade till 700 kvar och lämnade Wizard ensam. Han travade strax under 1.16,5/1.600 meter och Icon Mearas hämtade nästan in försprånget han lämnade till Wizard för att landa på 1.17,5/1.600.

Albacete efter 1.10 sista 500!

Albacete har hela tiden visat fin kapacitet och uppfattning, men det knöt sig rejält i debuten. I den efterföljande starten visade han framsteg och idag på Solvalla var det dags för första segern i karriären. Erik Adielsson bjöd treåringen perfekt resa i rygg ledaren, 500 meter före mål klev han ut och kände lite på … Läs mer

Alla till Valla 4/5

Ett knippe tvååringar, några treåringar redo för start och så fartfyllda fuxar med framåtlutning. Häng med till Solvalla och Stall Båth. ”Röda ligan”, tvååringarna Establishment (e. Maharajah) och Arras Beluga Wine (e. S.J.’s Caviar) var först ut. Efter 1.27 på varvet blev det rejäl temposkärpning och Arras slog ihop i ledningen. Establishment tuffade på i … Läs mer

Alla till Valla 3/5

Ett Knivsta-gäng fick äntra Solvalla istället för rakbanan denna måndag och med solen i ryggen skötte sig samtliga på positivt sätt. Två tvååringsheat inledde dagen. Easter Egg (e. Maharajah) gick i front med Nuzzle’Em (e. Walner) utvändigt och kloss i rygg traskade Joli Mearas (e. Father Patrick) samt Lion Brodde (e. Ready Cash). Den här … Läs mer

KI!

Jag fick frågan av Travronden angående drivning och körspö, som nu är på tapeten. Tror jag svarade helt okej, men när man ventilerat det mer och tänkt till i frågan tycker jag svaren börjar bli givna. Först och främst så håller jag med de som säger att det känns helt fel att vi kallar det … Läs mer

Kaffe kaka, andra raka!

Punchboard fick betydligt trivsammare upplägg i livets andra start, men resultatet blev samma som i debuten – seger! På Bergsåker satt Ulf Ohlsson i sulkyn och efter att Punchboard tagit ledningen fick han bestämma i självvalt tempo. Det blev 1.18 på varvet och Punchboard såg ut att njuta i april-solen. Temposkärpningen kom i slutsvängen och … Läs mer