Attra trea – och historisk!

Attraversiamo – Elitloppstrea och historisk på samma gång!

Attraversiamo gjorde två toppinsatser i Elitloppet. En fjärdeplats i försöket skiftades mot en mersmakande bronsplats i finalen!
Attraversiamo hade de flesta positioner i finalen, men när väl luckan kom mellan hästar över upploppet sköt han till strålande, endast slagen av Propulsion och Cokstile.
– Vi kanske var lite besviken i försöket, men vi gick in det med förutsättningarna att Attraversiamo är fem år och det var första försöket. Jag var desto mer nöjd i finalen då han gick i mål på spänstiga ben, sade Svante Båth.
Calle Wihlborg, Eddie Sjöö, Anders Henriksson och Lars Hardell äger Attraversiamo som till vardags sköts om av Linda Weman i Sundsvall.
Och ”Attra” blev faktiskt historisk redan i försöket. Det var första gången en Svante Båth-tränad häst klev under magiska 1.10-strecket – men inte den sista…

Porto levererade!

Porto inledde karriären fint, men fick några bakslag och fick återvända till rakbanan för en träningsperiod. I comebacken i Örebro var Porto åter på tå och levererade för Ulf Ohlsson. Porto fick inleda i andra ytter, men bytte till utvändigt ledaren 1.300 meter kvar. Direkt när ledaren utmanades fick Porto övertag och han svarade sedan … Läs mer

Till 100 med Real Scotch

Real Scotch imponerade stort vid kvällen seger i Eskilstuna som samtidigt var stallet nummer 100 för året! Ulf Ohlsson placerade Real Scotch utvändigt ledaren, men tröttnade på sällskapet redan varvet före mål. Real Scotch tog snabbt över ledningen och ökade sedan bara ut avståndet till sina konkurrenter. Över upploppet var den fuxige treåringen fullständigt överlägsen … Läs mer

Alla till Valla 30/11

”Krispigt” sade Båth, innebärande snorkallt för alla födda söder om den 21 breddgraden, men likväl lyste solen upp Solvalla när ett sexpack äntrade ovalen på huvudstadsbanan under tisdagmorgonen. Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) hade taktpinnen, Diamond Kronos (e. Ready Cash) traskade utvändigt och Drill Kronos (e. Ready Cash) gled med i rygg. Efter 1.26 … Läs mer

Highline hela vägen

Highline Pellini gjorde första starten som valack och imponerade stort när han tog hem ett bonuslopp inom Breeders Course och 125.000 kronor. Erik Adielsson skickade iväg honom från start mot ledningen och sedan fick Highline Pellini göra sitt eget lopp. Efter 1.15,7 första varvet ökade Erik farten successivt och över upploppet var det många längder … Läs mer

Jingle bells – Mellby Jingle!

Det lackar mot jul och vad kunde vara bättre än Mellby Jingle en fredagkväll på Solvalla? Den treåriga damen är lite känslig för position, men gjorde karriärens hittills bästa insats för Erik Adielsson. Tredje ytter blev fjärde ytter varvet före mål och Mellby Jingle fick traska i tredjespår sista 700 meterna av loppet, men avgjorde … Läs mer