Välkomna ombord! (del 3)

Här är ytterligare tio hästar som numera ingår i Svante Båths unghästskola i Skottorp.

Je t’Aime Mearas
Sto Father Patrick – Bring Me Luck U.S.
Bring Me Luck U.S. var en utomordentlig tävlinghäst med 1.11-rekord och över 2,4 miljoner intjänat hos Stefan Persson. Samtliga hennes avkommor har kommit till start och Luck Is Back har travat 1.11,8 samt tjänat 712.650 kronor.
Ägare: Erik Adielsson Catchdriving AB

Lion Brodde
Hingst Ready Cash – Leonas Yessi
Mormor Ylva Brodde var själv en utmärkt tävlingshäst med V75-seger, 1.15-rekord och 736.800 intjänat. I aveln har hon lämnat två miljonärer: Leonas Yeti och Leonas Yannic.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Meyd By Orlando
Hingst Orlando Vici – Meydan
Första avkomman till Meydan 1.18,5 som kommer ur ett av de mest intressanta mödernen som går att uppbringa: mormors mormor heter Conch och är mamma till Viking Kronos.
Ägare: Veckestrands El AB & Anders Södergran

Jackpot Mearas
Hingst Ready Cash – Creme de la Creme
Creme de la Cremes första hingst – hon var själv svensk rekordhållerska med 1.12,1a/2.140 meter som treåring. Mödernet har släppt hästar som miljonärerna Americanese, No Pain No Gain och Muscleanous.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Xzibit C.D.
Hingst Maharajah – Hilda C.D.
Hilda C.D. var själv dubbelmiljonärska och hon vann bland annat Treåringseliten för ston och som äldre flera lopp på Vincennes. Främsta avkomman så här långt är Qamaro C.D. med rekordet 1.11,6 och halvmiljonen intjänat.
Ägare: Stockholms Elektroinstallation AB

Supermackan
Hingst Father Patrick – Arvie Hanover
Arvie Hanover är synnerligen spännande, inte minst med världens bästa passgångarhingst som pappa i Somebeachsomewhere, men också för att hon var ”doublegaited”. Hon ”pacade” 1.12,2 i USA innan hon skolades om hos Båth och travade 1.13,8! Första avkomman.
Ägare: Stockholms Elektroinstallation AB

Winchester
Hingst Bold Eagle – Taj Mahal
Taj Mahal må vara ostartad, men hon är helsyster med Prix d’Amérique-vinnaren och succéavelshingsten Maharajah. Det här är hennes andra avkomma – med dubble Prix d’Amérique-vinnaren Bold Eagle som pappa!
Ägare: Nybygget Gård AB, Färentuna

Beluga Wine
Hingst S.J.’s Caviar – Yquem Wine
Yquem Wine travade 1.16 och har sin äldsta avkomma född 2014, vilken gått 1.14,2 och tagit två segrar. Mödernet är urstarkt och går tillbaka på Descent med hästar som Davidia, Demilo, Ditka, Duran och Desdemona Hanover.
Ägare: SBI Fastigheter AB, Landvetter

Just Fontaine
Hingst Ready Cash – She Loves You F.I.
Mamma var själv en undantagshäst med 3,5 miljoner intjänat och hon har dessutom flertalet miljonvinnande syskon. Det här är hennes tredje avkomma, den första med Ready Cash som pappa – innebärande att Just Fontaine är korsad som Bold Eagle och Face Time Bourbon…
Ägare: Ryka Invest AB

Waterford Wine
Hingst Propulsion – Luck Is Back
Första avkomman till 1.11-travaren Luck Is Back och dessutom ur Propulsions första kull! Luck Is Back var fyra i Breeders Crown och sexa i Stochampionatet, totalt inbringade karriären 712.650 kronor. Mormor Bring Me Luck U.S. tjänade över två miljoner och tog 22 segrar.
Ägare: Easy KB

Äntligen Maximize’Em!

Maximize’Em har fin kapacitet genom hela karriären men också känsligt humör och något tidskrävande. På Bergsåker idag var det comeback och fyraåringens skötte sig äntligen perfekt för Ulf Ohlsson. Maximize’Em fick fin tempohjälp i rygg ledaren och 500 kvar klev Ohlsson sonika ut och övertog täten för att försvinna till lätt vinst på för klassen … Läs mer

Alla till Valla 28/6

Tvååringar fick farthållare i form av treåringar i fem heat denna tisdag på Solvalla. Först ut var Gloria (e. Southwind Frank) som gick i front med Eau de Noix utvändigt och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) i rygg. Den här trion trummade på för att landa på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 med plusbetyg … Läs mer

Ture starkast mitt i natten

Global Adventure drog till Skellefteå på midsommardagen, men fick nästan vänta till midnatt innan det var dags för tävling. Per Linderoth satt i sulkyn och inledde från 60 meters tillägg (som såg ut som 100) över tre varv. Försiktigt jobbade de sig fram till sjunde par utvändigt och varvet före mål skaffade Linderoth perfekt lift … Läs mer

Alla till Valla 21/6

Sex treåringar var inne för finslipning denna tisdag då Solvalla verkligen levde upp till namnet. Först ut var Mellby Kaliber som hade Biba Dushi utvändigt och Jon Snow Pellini i rygg. De två förstnämnda löste 1.19/1.600 meter med 1.16 sista 500 problemfritt, medan Jon Snow inte trivdes på ny balans. Svante tog ytterligare en ”kurva” … Läs mer

Nu måste vi jobba!

Nu måste vi ”jobba” för att få tillbaka publiken på banorna. Vi har på grund av pandemin blivit socialt lata (gäller även undertecknad:) Kanske inte så konstigt, möten sker på distans, utbildningar via en skärm. TV/dator nyttjas mer än någonsin istället för åka ut och vara på plats. Vi vill ju ha tillbaka så mycket … Läs mer