Välkomna ombord! (del 3)

Här är ytterligare tio hästar som numera ingår i Svante Båths unghästskola i Skottorp.

Je t’Aime Mearas
Sto Father Patrick – Bring Me Luck U.S.
Bring Me Luck U.S. var en utomordentlig tävlinghäst med 1.11-rekord och över 2,4 miljoner intjänat hos Stefan Persson. Samtliga hennes avkommor har kommit till start och Luck Is Back har travat 1.11,8 samt tjänat 712.650 kronor.
Ägare: Erik Adielsson Catchdriving AB

Lion Brodde
Hingst Ready Cash – Leonas Yessi
Mormor Ylva Brodde var själv en utmärkt tävlingshäst med V75-seger, 1.15-rekord och 736.800 intjänat. I aveln har hon lämnat två miljonärer: Leonas Yeti och Leonas Yannic.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Meyd By Orlando
Hingst Orlando Vici – Meydan
Första avkomman till Meydan 1.18,5 som kommer ur ett av de mest intressanta mödernen som går att uppbringa: mormors mormor heter Conch och är mamma till Viking Kronos.
Ägare: Veckestrands El AB & Anders Södergran

Jackpot Mearas
Hingst Ready Cash – Creme de la Creme
Creme de la Cremes första hingst – hon var själv svensk rekordhållerska med 1.12,1a/2.140 meter som treåring. Mödernet har släppt hästar som miljonärerna Americanese, No Pain No Gain och Muscleanous.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Xzibit C.D.
Hingst Maharajah – Hilda C.D.
Hilda C.D. var själv dubbelmiljonärska och hon vann bland annat Treåringseliten för ston och som äldre flera lopp på Vincennes. Främsta avkomman så här långt är Qamaro C.D. med rekordet 1.11,6 och halvmiljonen intjänat.
Ägare: Stockholms Elektroinstallation AB

Supermackan
Hingst Father Patrick – Arvie Hanover
Arvie Hanover är synnerligen spännande, inte minst med världens bästa passgångarhingst som pappa i Somebeachsomewhere, men också för att hon var ”doublegaited”. Hon ”pacade” 1.12,2 i USA innan hon skolades om hos Båth och travade 1.13,8! Första avkomman.
Ägare: Stockholms Elektroinstallation AB

Winchester
Hingst Bold Eagle – Taj Mahal
Taj Mahal må vara ostartad, men hon är helsyster med Prix d’Amérique-vinnaren och succéavelshingsten Maharajah. Det här är hennes andra avkomma – med dubble Prix d’Amérique-vinnaren Bold Eagle som pappa!
Ägare: Nybygget Gård AB, Färentuna

Beluga Wine
Hingst S.J.’s Caviar – Yquem Wine
Yquem Wine travade 1.16 och har sin äldsta avkomma född 2014, vilken gått 1.14,2 och tagit två segrar. Mödernet är urstarkt och går tillbaka på Descent med hästar som Davidia, Demilo, Ditka, Duran och Desdemona Hanover.
Ägare: SBI Fastigheter AB, Landvetter

Just Fontaine
Hingst Ready Cash – She Loves You F.I.
Mamma var själv en undantagshäst med 3,5 miljoner intjänat och hon har dessutom flertalet miljonvinnande syskon. Det här är hennes tredje avkomma, den första med Ready Cash som pappa – innebärande att Just Fontaine är korsad som Bold Eagle och Face Time Bourbon…
Ägare: Ryka Invest AB

Waterford Wine
Hingst Propulsion – Luck Is Back
Första avkomman till 1.11-travaren Luck Is Back och dessutom ur Propulsions första kull! Luck Is Back var fyra i Breeders Crown och sexa i Stochampionatet, totalt inbringade karriären 712.650 kronor. Mormor Bring Me Luck U.S. tjänade över två miljoner och tog 22 segrar.
Ägare: Easy KB

Äntligen Isabelle!

Isabelle Mearas har haft lite missflyt i inledningen av karriären och inte fått utdelning som speglar inneboende kapacitet. På Romme ikväll kom första segern, men hon fick som vanligt ingenting gratis. Ulf Ohlsson var med i spetskörningen, men gav upp bland gasglada konkurrenter och parkerade utvändigt om ledaren. Väl där reglerade han fältet och 100 … Läs mer

Uppvisning av Anse

Anse Macquereau såg inte ut att vantrivas trots att Örebro bjöd på riktigt busväder. Från innerspår blev Anse över från start första biten, men körande Ulf Ohlsson hittade snabbt ut i andraspår. 700 meter före mål kom attacken och därifrån och hem var det uppvisning och en synnerligen trivsam sträcka för Anse Macquereau som vann … Läs mer

Alla till Valla 14/9

Välstammade tyskan Lauria Inferior S. (e. Muscle Hill) kom in sent i träning och fick syna huvudstadsovalen för första gången. Tvååringen fick farthjälp av en värmande Waka Waka, men efter 1.29 på varvet stack Lauria Inferior S. undan via strax under sista 500 för att landa strax över 1.25,5 i långvagn och det var med … Läs mer

Alla till Valla 10/9

Eller en till Valla före Kriteriekvalen. Borups Victory var inte riktigt redo när anmälan gick ut till Kriteriekvalen, men fick ett banjobb på Solvalla före tävlingarna. Svante körde 1.15,5/1.600 meter med 1.14 sista 500 och var nöjd. – Han kändes fin och det här jobbet var nog vad som behövdes. Nu siktar vi in oss … Läs mer

Great Time Trots snygga debut

Tvåårige Great Time Trot hade glänst i jobben inför debuten och gjorde ingen besviken i allvarets stund. Erik Adielsson lyfte iväg honom till ledningen och fick bestämma farten. Slutvarvet gick efter 1.15,4 och då ”hann” Great Time Trot längta hem i slutsvängen och vänta in några konkurrenter på upploppet. Segertiden blev 1.16,8/1.640 meter. – Det … Läs mer