Välkomna ombord! (del 3)

Här är ytterligare tio hästar som numera ingår i Svante Båths unghästskola i Skottorp.

Je t’Aime Mearas
Sto Father Patrick – Bring Me Luck U.S.
Bring Me Luck U.S. var en utomordentlig tävlinghäst med 1.11-rekord och över 2,4 miljoner intjänat hos Stefan Persson. Samtliga hennes avkommor har kommit till start och Luck Is Back har travat 1.11,8 samt tjänat 712.650 kronor.
Ägare: Erik Adielsson Catchdriving AB

Lion Brodde
Hingst Ready Cash – Leonas Yessi
Mormor Ylva Brodde var själv en utmärkt tävlingshäst med V75-seger, 1.15-rekord och 736.800 intjänat. I aveln har hon lämnat två miljonärer: Leonas Yeti och Leonas Yannic.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Meyd By Orlando
Hingst Orlando Vici – Meydan
Första avkomman till Meydan 1.18,5 som kommer ur ett av de mest intressanta mödernen som går att uppbringa: mormors mormor heter Conch och är mamma till Viking Kronos.
Ägare: Veckestrands El AB & Anders Södergran

Jackpot Mearas
Hingst Ready Cash – Creme de la Creme
Creme de la Cremes första hingst – hon var själv svensk rekordhållerska med 1.12,1a/2.140 meter som treåring. Mödernet har släppt hästar som miljonärerna Americanese, No Pain No Gain och Muscleanous.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Xzibit C.D.
Hingst Maharajah – Hilda C.D.
Hilda C.D. var själv dubbelmiljonärska och hon vann bland annat Treåringseliten för ston och som äldre flera lopp på Vincennes. Främsta avkomman så här långt är Qamaro C.D. med rekordet 1.11,6 och halvmiljonen intjänat.
Ägare: Stockholms Elektroinstallation AB

Supermackan
Hingst Father Patrick – Arvie Hanover
Arvie Hanover är synnerligen spännande, inte minst med världens bästa passgångarhingst som pappa i Somebeachsomewhere, men också för att hon var ”doublegaited”. Hon ”pacade” 1.12,2 i USA innan hon skolades om hos Båth och travade 1.13,8! Första avkomman.
Ägare: Stockholms Elektroinstallation AB

Winchester
Hingst Bold Eagle – Taj Mahal
Taj Mahal må vara ostartad, men hon är helsyster med Prix d’Amérique-vinnaren och succéavelshingsten Maharajah. Det här är hennes andra avkomma – med dubble Prix d’Amérique-vinnaren Bold Eagle som pappa!
Ägare: Nybygget Gård AB, Färentuna

Beluga Wine
Hingst S.J.’s Caviar – Yquem Wine
Yquem Wine travade 1.16 och har sin äldsta avkomma född 2014, vilken gått 1.14,2 och tagit två segrar. Mödernet är urstarkt och går tillbaka på Descent med hästar som Davidia, Demilo, Ditka, Duran och Desdemona Hanover.
Ägare: SBI Fastigheter AB, Landvetter

Just Fontaine
Hingst Ready Cash – She Loves You F.I.
Mamma var själv en undantagshäst med 3,5 miljoner intjänat och hon har dessutom flertalet miljonvinnande syskon. Det här är hennes tredje avkomma, den första med Ready Cash som pappa – innebärande att Just Fontaine är korsad som Bold Eagle och Face Time Bourbon…
Ägare: Ryka Invest AB

Waterford Wine
Hingst Propulsion – Luck Is Back
Första avkomman till 1.11-travaren Luck Is Back och dessutom ur Propulsions första kull! Luck Is Back var fyra i Breeders Crown och sexa i Stochampionatet, totalt inbringade karriären 712.650 kronor. Mormor Bring Me Luck U.S. tjänade över två miljoner och tog 22 segrar.
Ägare: Easy KB

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer