Välkomna ombord! (del 1)

Ettåringarna har börjat anlända Skottorp och på sedvanligt manér börjar vi presentera dem. Här är första gruppen!

Great Time Trot
Hingst Walner – The Grand Filly
The Grand Filly var miljonärska med 1.11-rekord och åtta segrar i karriären. Det här är hennes första avkomma. The Grand Filly är syster med miljonären Mystical Mission och mödernet har bland annat släppt fyrfalidige miljonären Winbak Dream.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Superfreak
Sto Bold Eagle – Jacky Glide
Urstarka dubbelmiljonärskan Jacky Glides tredje avkomma. Jacky Glide vann bland annat på Vincennes och var tvåa i Harper Hanovers lopp. Hon är själv syster med Very, Treasure och Oliver Kronos, samtliga miljonärer.
Ägare: Erik Adielsson Catchdriving AB

Easter Egg
Hingst Maharajah – Omelette
Omelette var själv miljonärska och travade 1.13 full väg. I aveln har hon inlett med urstarke V75-bekantingen Whipped Eggs som närmar sig miljonen intjänat med stormsteg. Omelette är dessutom syster med miljonärskan Parodie och 1.12-travaren Unaffected Laugh.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Establishment
Hingst Maharajah – Rules of The Road
Första avkomman till synnerligen spännande trefaldiga miljonärskan Rules of the Road som själv travat 1.09,9 och bland annat var tvåa i Hambletonian Oaks-kval. Mödernet är högintressant på båda sidor av Atlanten där mormors mor Kimberly Lobell bland annat lämnat Traveling Man, 4,2 miljoner kronor.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Kingslayer Pellini
Hingst Up And Quick – Caddie Dream
Fantastiskt spännande som lillebror till en av Sveriges bästa hästar genom tiderna: Readly Express. Caddie Dream har även lämnat trefaldiga miljonärskan och storloppsvinnaren Caddie Lisieux samt på 1.16,4 nyligen inkvalade Fabulous Pellini som finns ombord hos Båth.
Ägare: Stall 15

Sjöhammars Olympia
Sto Make It Happen – Gunnel Sjöhammar
Gunnel Sjöhammar har tidigare lämnat talangen Margareta Sjöhammar, 1.12,7 och Karl Sjöhammar som klivit över kvartsmiljonen. Mödernet går tillbaka till Olympia Fortuna, mamma till topphästar som Garry Håleryd, Desert Air, Rappe och Ville Håleryd.
Ägare: V.C.Partners AB, Täby

Prins Sjöhammar
Hingst Make It Happen – Jade Sjöhammar
Jade Sjöhammar travade 1.16 full väg och har även sin förstfödde, tvåårige Opal Sjöhammar ”ombord” hos Båth. Spännande möderne med Nillan Viking som mormors mor och mamma Jade Sjöhammar är även syster med miljonären Hero Sjöhammar.
Ägare: V.C.Partners AB, Täby

Fleas Pride
Hingst S.J.’s Caviar-Flea Southwind
Flea Southwind var själv en topphäst på tävlingsbanan med 2,6 miljoner intjänat och bland annat en andraplats i Drottningpokalen. Hennes två förstfödda har varit med hos Båth, Poem In Motion har klivit över halvmiljonen och Captain My Captain är på god väg.
Ägare: Stall Par Fem HB, Hässelby

Jon Snow Pellini
Hingst Explosive Matter – Spicegirl Kosmos
Årets andelshäst ombord hos Båth. Mamma travade 1.10,9 och tjänade över miljonen. Hennes förstfödde, Tamarind, har tjänat nära en miljon – dollar! Såväl storebror och talangen Basil Pellini som storasyster Upgrade Pellini har funnits hos Båth tidigare.
Ägare: Easy KB

Endless Love
Sto Maharajah – Sugar Step
Sugarstep var själv grym på tävlingsbanan med 1.11-rekord och 2,5 miljoner intjänat, bland annat genom storloppssegrar både i Sverige och Frankrike. Hon vann bland annat Breeders Crown-final som fyråaring. I aveln har hon lämnat dubbelmiljonärskan A Sweet Dance, länge kulldrottning och vinnare av Guldstoet.
Ägare: Stall Segerhuva

Äntligen Isabelle!

Isabelle Mearas har haft lite missflyt i inledningen av karriären och inte fått utdelning som speglar inneboende kapacitet. På Romme ikväll kom första segern, men hon fick som vanligt ingenting gratis. Ulf Ohlsson var med i spetskörningen, men gav upp bland gasglada konkurrenter och parkerade utvändigt om ledaren. Väl där reglerade han fältet och 100 … Läs mer

Uppvisning av Anse

Anse Macquereau såg inte ut att vantrivas trots att Örebro bjöd på riktigt busväder. Från innerspår blev Anse över från start första biten, men körande Ulf Ohlsson hittade snabbt ut i andraspår. 700 meter före mål kom attacken och därifrån och hem var det uppvisning och en synnerligen trivsam sträcka för Anse Macquereau som vann … Läs mer

Alla till Valla 14/9

Välstammade tyskan Lauria Inferior S. (e. Muscle Hill) kom in sent i träning och fick syna huvudstadsovalen för första gången. Tvååringen fick farthjälp av en värmande Waka Waka, men efter 1.29 på varvet stack Lauria Inferior S. undan via strax under sista 500 för att landa strax över 1.25,5 i långvagn och det var med … Läs mer

Alla till Valla 10/9

Eller en till Valla före Kriteriekvalen. Borups Victory var inte riktigt redo när anmälan gick ut till Kriteriekvalen, men fick ett banjobb på Solvalla före tävlingarna. Svante körde 1.15,5/1.600 meter med 1.14 sista 500 och var nöjd. – Han kändes fin och det här jobbet var nog vad som behövdes. Nu siktar vi in oss … Läs mer

Great Time Trots snygga debut

Tvåårige Great Time Trot hade glänst i jobben inför debuten och gjorde ingen besviken i allvarets stund. Erik Adielsson lyfte iväg honom till ledningen och fick bestämma farten. Slutvarvet gick efter 1.15,4 och då ”hann” Great Time Trot längta hem i slutsvängen och vänta in några konkurrenter på upploppet. Segertiden blev 1.16,8/1.640 meter. – Det … Läs mer