Välkomna ombord! (del 1)

Ettåringarna har börjat anlända Skottorp och på sedvanligt manér börjar vi presentera dem. Här är första gruppen!

Great Time Trot
Hingst Walner – The Grand Filly
The Grand Filly var miljonärska med 1.11-rekord och åtta segrar i karriären. Det här är hennes första avkomma. The Grand Filly är syster med miljonären Mystical Mission och mödernet har bland annat släppt fyrfalidige miljonären Winbak Dream.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Superfreak
Sto Bold Eagle – Jacky Glide
Urstarka dubbelmiljonärskan Jacky Glides tredje avkomma. Jacky Glide vann bland annat på Vincennes och var tvåa i Harper Hanovers lopp. Hon är själv syster med Very, Treasure och Oliver Kronos, samtliga miljonärer.
Ägare: Erik Adielsson Catchdriving AB

Easter Egg
Hingst Maharajah – Omelette
Omelette var själv miljonärska och travade 1.13 full väg. I aveln har hon inlett med urstarke V75-bekantingen Whipped Eggs som närmar sig miljonen intjänat med stormsteg. Omelette är dessutom syster med miljonärskan Parodie och 1.12-travaren Unaffected Laugh.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Establishment
Hingst Maharajah – Rules of The Road
Första avkomman till synnerligen spännande trefaldiga miljonärskan Rules of the Road som själv travat 1.09,9 och bland annat var tvåa i Hambletonian Oaks-kval. Mödernet är högintressant på båda sidor av Atlanten där mormors mor Kimberly Lobell bland annat lämnat Traveling Man, 4,2 miljoner kronor.
Ägare: KB Capulus Horses, Kullavik

Kingslayer Pellini
Hingst Up And Quick – Caddie Dream
Fantastiskt spännande som lillebror till en av Sveriges bästa hästar genom tiderna: Readly Express. Caddie Dream har även lämnat trefaldiga miljonärskan och storloppsvinnaren Caddie Lisieux samt på 1.16,4 nyligen inkvalade Fabulous Pellini som finns ombord hos Båth.
Ägare: Stall 15

Sjöhammars Olympia
Sto Make It Happen – Gunnel Sjöhammar
Gunnel Sjöhammar har tidigare lämnat talangen Margareta Sjöhammar, 1.12,7 och Karl Sjöhammar som klivit över kvartsmiljonen. Mödernet går tillbaka till Olympia Fortuna, mamma till topphästar som Garry Håleryd, Desert Air, Rappe och Ville Håleryd.
Ägare: V.C.Partners AB, Täby

Prins Sjöhammar
Hingst Make It Happen – Jade Sjöhammar
Jade Sjöhammar travade 1.16 full väg och har även sin förstfödde, tvåårige Opal Sjöhammar ”ombord” hos Båth. Spännande möderne med Nillan Viking som mormors mor och mamma Jade Sjöhammar är även syster med miljonären Hero Sjöhammar.
Ägare: V.C.Partners AB, Täby

Fleas Pride
Hingst S.J.’s Caviar-Flea Southwind
Flea Southwind var själv en topphäst på tävlingsbanan med 2,6 miljoner intjänat och bland annat en andraplats i Drottningpokalen. Hennes två förstfödda har varit med hos Båth, Poem In Motion har klivit över halvmiljonen och Captain My Captain är på god väg.
Ägare: Stall Par Fem HB, Hässelby

Jon Snow Pellini
Hingst Explosive Matter – Spicegirl Kosmos
Årets andelshäst ombord hos Båth. Mamma travade 1.10,9 och tjänade över miljonen. Hennes förstfödde, Tamarind, har tjänat nära en miljon – dollar! Såväl storebror och talangen Basil Pellini som storasyster Upgrade Pellini har funnits hos Båth tidigare.
Ägare: Easy KB

Endless Love
Sto Maharajah – Sugar Step
Sugarstep var själv grym på tävlingsbanan med 1.11-rekord och 2,5 miljoner intjänat, bland annat genom storloppssegrar både i Sverige och Frankrike. Hon vann bland annat Breeders Crown-final som fyråaring. I aveln har hon lämnat dubbelmiljonärskan A Sweet Dance, länge kulldrottning och vinnare av Guldstoet.
Ägare: Stall Segerhuva

Äntligen Maximize’Em!

Maximize’Em har fin kapacitet genom hela karriären men också känsligt humör och något tidskrävande. På Bergsåker idag var det comeback och fyraåringens skötte sig äntligen perfekt för Ulf Ohlsson. Maximize’Em fick fin tempohjälp i rygg ledaren och 500 kvar klev Ohlsson sonika ut och övertog täten för att försvinna till lätt vinst på för klassen … Läs mer

Alla till Valla 28/6

Tvååringar fick farthållare i form av treåringar i fem heat denna tisdag på Solvalla. Först ut var Gloria (e. Southwind Frank) som gick i front med Eau de Noix utvändigt och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) i rygg. Den här trion trummade på för att landa på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 med plusbetyg … Läs mer

Ture starkast mitt i natten

Global Adventure drog till Skellefteå på midsommardagen, men fick nästan vänta till midnatt innan det var dags för tävling. Per Linderoth satt i sulkyn och inledde från 60 meters tillägg (som såg ut som 100) över tre varv. Försiktigt jobbade de sig fram till sjunde par utvändigt och varvet före mål skaffade Linderoth perfekt lift … Läs mer

Alla till Valla 21/6

Sex treåringar var inne för finslipning denna tisdag då Solvalla verkligen levde upp till namnet. Först ut var Mellby Kaliber som hade Biba Dushi utvändigt och Jon Snow Pellini i rygg. De två förstnämnda löste 1.19/1.600 meter med 1.16 sista 500 problemfritt, medan Jon Snow inte trivdes på ny balans. Svante tog ytterligare en ”kurva” … Läs mer

Nu måste vi jobba!

Nu måste vi ”jobba” för att få tillbaka publiken på banorna. Vi har på grund av pandemin blivit socialt lata (gäller även undertecknad:) Kanske inte så konstigt, möten sker på distans, utbildningar via en skärm. TV/dator nyttjas mer än någonsin istället för åka ut och vara på plats. Vi vill ju ha tillbaka så mycket … Läs mer