Tredje Derbysegern!

Foto Simon Hagen/Sulkysport

Attraversiamo fixade tredje Båth-segern i Svenskt Travderby! När de värsta motståndarna gjorde bort sig kunde Erik Adielsson oväntat smidigt komma till ledningen. När klockan visade 1.14 på varvet så insåg nog de flesta att Attraversiamo skulle bli väldigt svår att komma till tals med.
In på upploppet såg det ut som att Attraversiamo skulle försvinna ifrån sina konkurrenter med många längder, men det tog emot sista biten och Erik Adielsson fick dra alla växlar för att hålla undan.
– Det är så skönt att han får vinna. Han var faktiskt inte på topp idag och att vinna Derbyt utan att vara på topp, då är man förbannat bra, sade Erik Adielsson.
Attraversiamo fick fyra miljoner kronor för segern och har totalt tjänat 8,2 miljoner på sina inledande 18 starter!
– Hästen har otroligt hög lägstastandard och är en otroligt klok invidid. Han hjälpte oss till segern, sade Svante Båth.
Global Welcome fick inleda utan rygg nästan hela första varvet och fick gå i tredjespår sista 600, men fixade ändå sistapengen – i det här fallet var 200.000 kronor!
Calle Wihlborg, Anders Henriksson, Eddie Sjöö, Svante Båth och Lars Hardell äger Attraversiamo som sköts om av Linda Weman på Solum.
– Det är lätt att jobba med Attraversiamo, han är så otroligt fin. Jag har inga ord, sade Linda Weman.

Porto levererade!

Porto inledde karriären fint, men fick några bakslag och fick återvända till rakbanan för en träningsperiod. I comebacken i Örebro var Porto åter på tå och levererade för Ulf Ohlsson. Porto fick inleda i andra ytter, men bytte till utvändigt ledaren 1.300 meter kvar. Direkt när ledaren utmanades fick Porto övertag och han svarade sedan … Läs mer

Till 100 med Real Scotch

Real Scotch imponerade stort vid kvällen seger i Eskilstuna som samtidigt var stallet nummer 100 för året! Ulf Ohlsson placerade Real Scotch utvändigt ledaren, men tröttnade på sällskapet redan varvet före mål. Real Scotch tog snabbt över ledningen och ökade sedan bara ut avståndet till sina konkurrenter. Över upploppet var den fuxige treåringen fullständigt överlägsen … Läs mer

Alla till Valla 30/11

”Krispigt” sade Båth, innebärande snorkallt för alla födda söder om den 21 breddgraden, men likväl lyste solen upp Solvalla när ett sexpack äntrade ovalen på huvudstadsbanan under tisdagmorgonen. Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) hade taktpinnen, Diamond Kronos (e. Ready Cash) traskade utvändigt och Drill Kronos (e. Ready Cash) gled med i rygg. Efter 1.26 … Läs mer

Highline hela vägen

Highline Pellini gjorde första starten som valack och imponerade stort när han tog hem ett bonuslopp inom Breeders Course och 125.000 kronor. Erik Adielsson skickade iväg honom från start mot ledningen och sedan fick Highline Pellini göra sitt eget lopp. Efter 1.15,7 första varvet ökade Erik farten successivt och över upploppet var det många längder … Läs mer

Jingle bells – Mellby Jingle!

Det lackar mot jul och vad kunde vara bättre än Mellby Jingle en fredagkväll på Solvalla? Den treåriga damen är lite känslig för position, men gjorde karriärens hittills bästa insats för Erik Adielsson. Tredje ytter blev fjärde ytter varvet före mål och Mellby Jingle fick traska i tredjespår sista 700 meterna av loppet, men avgjorde … Läs mer