Tredje Derbysegern!

Foto Simon Hagen/Sulkysport

Attraversiamo fixade tredje Båth-segern i Svenskt Travderby! När de värsta motståndarna gjorde bort sig kunde Erik Adielsson oväntat smidigt komma till ledningen. När klockan visade 1.14 på varvet så insåg nog de flesta att Attraversiamo skulle bli väldigt svår att komma till tals med.
In på upploppet såg det ut som att Attraversiamo skulle försvinna ifrån sina konkurrenter med många längder, men det tog emot sista biten och Erik Adielsson fick dra alla växlar för att hålla undan.
– Det är så skönt att han får vinna. Han var faktiskt inte på topp idag och att vinna Derbyt utan att vara på topp, då är man förbannat bra, sade Erik Adielsson.
Attraversiamo fick fyra miljoner kronor för segern och har totalt tjänat 8,2 miljoner på sina inledande 18 starter!
– Hästen har otroligt hög lägstastandard och är en otroligt klok invidid. Han hjälpte oss till segern, sade Svante Båth.
Global Welcome fick inleda utan rygg nästan hela första varvet och fick gå i tredjespår sista 600, men fixade ändå sistapengen – i det här fallet var 200.000 kronor!
Calle Wihlborg, Anders Henriksson, Eddie Sjöö, Svante Båth och Lars Hardell äger Attraversiamo som sköts om av Linda Weman på Solum.
– Det är lätt att jobba med Attraversiamo, han är så otroligt fin. Jag har inga ord, sade Linda Weman.

Äntligen Maximize’Em!

Maximize’Em har fin kapacitet genom hela karriären men också känsligt humör och något tidskrävande. På Bergsåker idag var det comeback och fyraåringens skötte sig äntligen perfekt för Ulf Ohlsson. Maximize’Em fick fin tempohjälp i rygg ledaren och 500 kvar klev Ohlsson sonika ut och övertog täten för att försvinna till lätt vinst på för klassen … Läs mer

Alla till Valla 28/6

Tvååringar fick farthållare i form av treåringar i fem heat denna tisdag på Solvalla. Först ut var Gloria (e. Southwind Frank) som gick i front med Eau de Noix utvändigt och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) i rygg. Den här trion trummade på för att landa på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 med plusbetyg … Läs mer

Ture starkast mitt i natten

Global Adventure drog till Skellefteå på midsommardagen, men fick nästan vänta till midnatt innan det var dags för tävling. Per Linderoth satt i sulkyn och inledde från 60 meters tillägg (som såg ut som 100) över tre varv. Försiktigt jobbade de sig fram till sjunde par utvändigt och varvet före mål skaffade Linderoth perfekt lift … Läs mer

Alla till Valla 21/6

Sex treåringar var inne för finslipning denna tisdag då Solvalla verkligen levde upp till namnet. Först ut var Mellby Kaliber som hade Biba Dushi utvändigt och Jon Snow Pellini i rygg. De två förstnämnda löste 1.19/1.600 meter med 1.16 sista 500 problemfritt, medan Jon Snow inte trivdes på ny balans. Svante tog ytterligare en ”kurva” … Läs mer

Nu måste vi jobba!

Nu måste vi ”jobba” för att få tillbaka publiken på banorna. Vi har på grund av pandemin blivit socialt lata (gäller även undertecknad:) Kanske inte så konstigt, möten sker på distans, utbildningar via en skärm. TV/dator nyttjas mer än någonsin istället för åka ut och vara på plats. Vi vill ju ha tillbaka så mycket … Läs mer