Coin över fem miljoner

Coin Perdu har förvisso vunnit en E3-final under året, men det hindrade inte honom från att ta hem revanschen med Erik Adielsson vid tömmarna.
Erik sände iväg Coin Perdu mot täten direkt och satt sedan mest och bevakade övriga. Norske Kriterievinnaren Hard Times kom fram utvändigt varvet kvar, men blev aldrig något hot.
– Han kändes ruskigt fin idag och gick i mål med mycket krafter kvar. Eftersom han galopperat två gånger på upploppet ville jag inte skicka iväg honom, utan bara ta hem honom. Det var ingen dålig häst utvändigt, men jag tycker Coin Perdu är 30-40 meter bättre, sade Erik Adielsson.
KB Capulus Horses i Kullavik äger Coin Perdu som sköts om av Anna Hagman i Knivsta.
I och med segern klättrade Coin Perdu över fem miljoner intjänat – och är vinstrikast i kullen av hästarna födda 2014 i Sverige!

Porto levererade!

Porto inledde karriären fint, men fick några bakslag och fick återvända till rakbanan för en träningsperiod. I comebacken i Örebro var Porto åter på tå och levererade för Ulf Ohlsson. Porto fick inleda i andra ytter, men bytte till utvändigt ledaren 1.300 meter kvar. Direkt när ledaren utmanades fick Porto övertag och han svarade sedan … Läs mer

Till 100 med Real Scotch

Real Scotch imponerade stort vid kvällen seger i Eskilstuna som samtidigt var stallet nummer 100 för året! Ulf Ohlsson placerade Real Scotch utvändigt ledaren, men tröttnade på sällskapet redan varvet före mål. Real Scotch tog snabbt över ledningen och ökade sedan bara ut avståndet till sina konkurrenter. Över upploppet var den fuxige treåringen fullständigt överlägsen … Läs mer

Alla till Valla 30/11

”Krispigt” sade Båth, innebärande snorkallt för alla födda söder om den 21 breddgraden, men likväl lyste solen upp Solvalla när ett sexpack äntrade ovalen på huvudstadsbanan under tisdagmorgonen. Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) hade taktpinnen, Diamond Kronos (e. Ready Cash) traskade utvändigt och Drill Kronos (e. Ready Cash) gled med i rygg. Efter 1.26 … Läs mer

Highline hela vägen

Highline Pellini gjorde första starten som valack och imponerade stort när han tog hem ett bonuslopp inom Breeders Course och 125.000 kronor. Erik Adielsson skickade iväg honom från start mot ledningen och sedan fick Highline Pellini göra sitt eget lopp. Efter 1.15,7 första varvet ökade Erik farten successivt och över upploppet var det många längder … Läs mer

Jingle bells – Mellby Jingle!

Det lackar mot jul och vad kunde vara bättre än Mellby Jingle en fredagkväll på Solvalla? Den treåriga damen är lite känslig för position, men gjorde karriärens hittills bästa insats för Erik Adielsson. Tredje ytter blev fjärde ytter varvet före mål och Mellby Jingle fick traska i tredjespår sista 700 meterna av loppet, men avgjorde … Läs mer