Coin över fem miljoner

Coin Perdu har förvisso vunnit en E3-final under året, men det hindrade inte honom från att ta hem revanschen med Erik Adielsson vid tömmarna.
Erik sände iväg Coin Perdu mot täten direkt och satt sedan mest och bevakade övriga. Norske Kriterievinnaren Hard Times kom fram utvändigt varvet kvar, men blev aldrig något hot.
– Han kändes ruskigt fin idag och gick i mål med mycket krafter kvar. Eftersom han galopperat två gånger på upploppet ville jag inte skicka iväg honom, utan bara ta hem honom. Det var ingen dålig häst utvändigt, men jag tycker Coin Perdu är 30-40 meter bättre, sade Erik Adielsson.
KB Capulus Horses i Kullavik äger Coin Perdu som sköts om av Anna Hagman i Knivsta.
I och med segern klättrade Coin Perdu över fem miljoner intjänat – och är vinstrikast i kullen av hästarna födda 2014 i Sverige!

Äntligen Maximize’Em!

Maximize’Em har fin kapacitet genom hela karriären men också känsligt humör och något tidskrävande. På Bergsåker idag var det comeback och fyraåringens skötte sig äntligen perfekt för Ulf Ohlsson. Maximize’Em fick fin tempohjälp i rygg ledaren och 500 kvar klev Ohlsson sonika ut och övertog täten för att försvinna till lätt vinst på för klassen … Läs mer

Alla till Valla 28/6

Tvååringar fick farthållare i form av treåringar i fem heat denna tisdag på Solvalla. Först ut var Gloria (e. Southwind Frank) som gick i front med Eau de Noix utvändigt och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) i rygg. Den här trion trummade på för att landa på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 med plusbetyg … Läs mer

Ture starkast mitt i natten

Global Adventure drog till Skellefteå på midsommardagen, men fick nästan vänta till midnatt innan det var dags för tävling. Per Linderoth satt i sulkyn och inledde från 60 meters tillägg (som såg ut som 100) över tre varv. Försiktigt jobbade de sig fram till sjunde par utvändigt och varvet före mål skaffade Linderoth perfekt lift … Läs mer

Alla till Valla 21/6

Sex treåringar var inne för finslipning denna tisdag då Solvalla verkligen levde upp till namnet. Först ut var Mellby Kaliber som hade Biba Dushi utvändigt och Jon Snow Pellini i rygg. De två förstnämnda löste 1.19/1.600 meter med 1.16 sista 500 problemfritt, medan Jon Snow inte trivdes på ny balans. Svante tog ytterligare en ”kurva” … Läs mer

Nu måste vi jobba!

Nu måste vi ”jobba” för att få tillbaka publiken på banorna. Vi har på grund av pandemin blivit socialt lata (gäller även undertecknad:) Kanske inte så konstigt, möten sker på distans, utbildningar via en skärm. TV/dator nyttjas mer än någonsin istället för åka ut och vara på plats. Vi vill ju ha tillbaka så mycket … Läs mer