Nästa helg är det Uppfödningsloppets final, sen är det ”vinter” och pulsen ska successivt gå ned på tränaren.
Vi har fem till final vilket jag är mycket nöjd med, men motstånd finns, då framför allt i Luddes Smokin Joe, men vi ska göra vårt bästa att avsluta året på bästa sätt.
Jag vann ju loppet ifjol, värmde massor.
Dock när Luxury Ås vann loppet så var det den hittills mest känslosamma seger (av samtliga!) för mig då vi (jag och ägare) ”tjatat” på min nestor, Lars Lindberg att han skulle köra trots att han själv sagt att jag måste ta nån yngre & bättre kusk än honom i storloppen.
För mig var han alltid bäst……
Kändes som lite ”paybacktime” för allt som han betydde för mig.
***
Den mest överraskande seger kom med Even Who till 64 gånger pengarna, körd av Björn Goop.
Lite kul kuriosa var att ägarna ville att jag skulle kolla med Björn om han kunde köra han i årgångsloppen då jag även hade Everest Ås i stallet.
Jo då, Björn sa det gick bra. Året efter vann han Kriteriet med en viss Conny Nobell som dom hade i stallet. En liten ”hint” att det är inte alltid lätt att bedöma hästar.
***
Denna tid när det är lite mindre med tävling nyttjar jag att åka runt och köpa föl, så vi har nåt för framtiden.
Bara höra av er om ni råkar ha lite för mkt pengar så här slutet på året 😉
***
Dessa resor innebär även lite krogbesök och nedanstående får en recension.
Matildas i Gävle
Lokalen var ok men kanske lite ”kal” men personalen värmde som kompensation, bra genuin mat utan större överraskningar. Bra spännvid på vin-menyn.
Grappa i Eskilstuna
En hygglig italienare, lite stora portioner kanske.
Olssons Skafferi i Helsingborg
Väldigt mysig lokal, bra mat och trevlig personal.
Prisvärd restaurang som man lätt går tillbaka till.
Restaurang Volt i Stockholm.
En meny för alla, fyra eller sex rätter.
Vi tog sexrätters (surprise!!) och det kändes rätt i antal och i storlek.
Egentligen perfekt enligt mig då jag tycker många avsmakningsmenyer med 12-15 rätter blir för mycket så man inte kommer ihåg vad man ätit.
Mina favoriter blev havskräftan och lammet men bästa smak-kombon kom när en lättvispad ”maräng” med honung serverades till osten.
Vin-paket fanns men vi gick på säkra kort.
Rekommenderas!
***
Apropå restauranger så var jag och min fru Mia, bjuden på Håkan Thörnströms (Thörnströms Kök) 50-årsfest i Göteborg.
Mkt, mkt trevligt och verkligen klackarna i taket!
Vad vi gav honom i present?
En kokbok så klart😎
Stoppade i en liten V75-bong å i boken, tyvärr dock med skral utdelning.
– Svante (som är 840 timmar från sand mellan tårna)