Två kalla, en varm: Välkomna!

Vi kan denna vecka räkna in tre nya ettåringar i Skottorp; två kalla och en varm!
Vi kickar väl igång med Tåga Tom som är efter Horgen Tore och Allnatt Ö.K. Mamman kom till kvallopp som treåring, men fick därefter gå till avel och Tåga Tom är hennes första avkomma. Allnatt Ö.K. är syster med högkapabla duon Tomeld Ö.K. (som ni kanske minns att han gick ett kvallopp på 1.22,0 – som fyraåring!) och Tomdin Ö.K. vilka båda var segermaskiner med över 600.000 intjänat, vardera.

Gorm heter kompisen. Han är undan Moe Sigyn som själv tog 27-rekord och tjänade 231.000 kronor, men hennes karriär får stå tillbaka i uppmärksamhet. Hon är nämligen syster med självaste Moe Odin, 19,3 och över elva miljoner intjänat. En annan bror heter Moe Svarten, 2,4 miljoner.
Countess AB i Luleå äger de båda kallbloden som vi hälsar lite extra välkomna ombord i värmen hos stall Båth!

Tredje nyfärvärvet har värmen uppe. Supersquare är en hingst med franskt möderne. Ornella du Rib var själv ostartad, men har tidigare lämnat Unique Lover (e. Love You) som hade en kort, men rätt så vass tävlingskarriär för Robert Bergh inbringande 350.000 kronor. Mormor Eva du Rib har lämnat två miljonärer, Quiva du Rib (e. Fleuron Perrine) och Sydney du Rib (e. First du Retz). Eva du Rib är syster med supertalangen Nikita du Rib som tjänade fem miljoner och Jomo du Rib som tjänade sex miljoner.
Torbjörn Sahlin, Stöde har fött upp och äger Squarespace.

Äntligen Maximize’Em!

Maximize’Em har fin kapacitet genom hela karriären men också känsligt humör och något tidskrävande. På Bergsåker idag var det comeback och fyraåringens skötte sig äntligen perfekt för Ulf Ohlsson. Maximize’Em fick fin tempohjälp i rygg ledaren och 500 kvar klev Ohlsson sonika ut och övertog täten för att försvinna till lätt vinst på för klassen … Läs mer

Alla till Valla 28/6

Tvååringar fick farthållare i form av treåringar i fem heat denna tisdag på Solvalla. Först ut var Gloria (e. Southwind Frank) som gick i front med Eau de Noix utvändigt och Mellby Lucky (e. Fourth Dimension) i rygg. Den här trion trummade på för att landa på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 med plusbetyg … Läs mer

Ture starkast mitt i natten

Global Adventure drog till Skellefteå på midsommardagen, men fick nästan vänta till midnatt innan det var dags för tävling. Per Linderoth satt i sulkyn och inledde från 60 meters tillägg (som såg ut som 100) över tre varv. Försiktigt jobbade de sig fram till sjunde par utvändigt och varvet före mål skaffade Linderoth perfekt lift … Läs mer

Alla till Valla 21/6

Sex treåringar var inne för finslipning denna tisdag då Solvalla verkligen levde upp till namnet. Först ut var Mellby Kaliber som hade Biba Dushi utvändigt och Jon Snow Pellini i rygg. De två förstnämnda löste 1.19/1.600 meter med 1.16 sista 500 problemfritt, medan Jon Snow inte trivdes på ny balans. Svante tog ytterligare en ”kurva” … Läs mer

Nu måste vi jobba!

Nu måste vi ”jobba” för att få tillbaka publiken på banorna. Vi har på grund av pandemin blivit socialt lata (gäller även undertecknad:) Kanske inte så konstigt, möten sker på distans, utbildningar via en skärm. TV/dator nyttjas mer än någonsin istället för åka ut och vara på plats. Vi vill ju ha tillbaka så mycket … Läs mer