Två kalla, en varm: Välkomna!

Vi kan denna vecka räkna in tre nya ettåringar i Skottorp; två kalla och en varm!
Vi kickar väl igång med Tåga Tom som är efter Horgen Tore och Allnatt Ö.K. Mamman kom till kvallopp som treåring, men fick därefter gå till avel och Tåga Tom är hennes första avkomma. Allnatt Ö.K. är syster med högkapabla duon Tomeld Ö.K. (som ni kanske minns att han gick ett kvallopp på 1.22,0 – som fyraåring!) och Tomdin Ö.K. vilka båda var segermaskiner med över 600.000 intjänat, vardera.

Gorm heter kompisen. Han är undan Moe Sigyn som själv tog 27-rekord och tjänade 231.000 kronor, men hennes karriär får stå tillbaka i uppmärksamhet. Hon är nämligen syster med självaste Moe Odin, 19,3 och över elva miljoner intjänat. En annan bror heter Moe Svarten, 2,4 miljoner.
Countess AB i Luleå äger de båda kallbloden som vi hälsar lite extra välkomna ombord i värmen hos stall Båth!

Tredje nyfärvärvet har värmen uppe. Supersquare är en hingst med franskt möderne. Ornella du Rib var själv ostartad, men har tidigare lämnat Unique Lover (e. Love You) som hade en kort, men rätt så vass tävlingskarriär för Robert Bergh inbringande 350.000 kronor. Mormor Eva du Rib har lämnat två miljonärer, Quiva du Rib (e. Fleuron Perrine) och Sydney du Rib (e. First du Retz). Eva du Rib är syster med supertalangen Nikita du Rib som tjänade fem miljoner och Jomo du Rib som tjänade sex miljoner.
Torbjörn Sahlin, Stöde har fött upp och äger Squarespace.

Porto levererade!

Porto inledde karriären fint, men fick några bakslag och fick återvända till rakbanan för en träningsperiod. I comebacken i Örebro var Porto åter på tå och levererade för Ulf Ohlsson. Porto fick inleda i andra ytter, men bytte till utvändigt ledaren 1.300 meter kvar. Direkt när ledaren utmanades fick Porto övertag och han svarade sedan … Läs mer

Till 100 med Real Scotch

Real Scotch imponerade stort vid kvällen seger i Eskilstuna som samtidigt var stallet nummer 100 för året! Ulf Ohlsson placerade Real Scotch utvändigt ledaren, men tröttnade på sällskapet redan varvet före mål. Real Scotch tog snabbt över ledningen och ökade sedan bara ut avståndet till sina konkurrenter. Över upploppet var den fuxige treåringen fullständigt överlägsen … Läs mer

Alla till Valla 30/11

”Krispigt” sade Båth, innebärande snorkallt för alla födda söder om den 21 breddgraden, men likväl lyste solen upp Solvalla när ett sexpack äntrade ovalen på huvudstadsbanan under tisdagmorgonen. Prins Sjöhammar (e. Make It Happen) hade taktpinnen, Diamond Kronos (e. Ready Cash) traskade utvändigt och Drill Kronos (e. Ready Cash) gled med i rygg. Efter 1.26 … Läs mer

Highline hela vägen

Highline Pellini gjorde första starten som valack och imponerade stort när han tog hem ett bonuslopp inom Breeders Course och 125.000 kronor. Erik Adielsson skickade iväg honom från start mot ledningen och sedan fick Highline Pellini göra sitt eget lopp. Efter 1.15,7 första varvet ökade Erik farten successivt och över upploppet var det många längder … Läs mer

Jingle bells – Mellby Jingle!

Det lackar mot jul och vad kunde vara bättre än Mellby Jingle en fredagkväll på Solvalla? Den treåriga damen är lite känslig för position, men gjorde karriärens hittills bästa insats för Erik Adielsson. Tredje ytter blev fjärde ytter varvet före mål och Mellby Jingle fick traska i tredjespår sista 700 meterna av loppet, men avgjorde … Läs mer