Rapport från Skottorp

Fyra E3-finaler har körts. Tre har vunnits av Svante Båth. Två av vinnarna har jag kört in…självklart blir man stolt är ”mina” hästar tävlar bra!
Det har ju passerat en del hästar här under de år jag kört in hästar åt Svante…bara i år är det ju ett 50-tal, men jag kommer faktiskt ihåg de allra flesta. De man tappar i minnet är de som bara är här en kort period eller av någon anledning aldrig kommer till start.
De som startar försöker man förstås följa och framgångarna känns förstås även för mig!

Capitol två år senare…och Elin.

Capitol Hill var här. En jättetrevlig häst som de flesta Muscle Hill-are. Men faktum är att Capitol hade lite problem aktionen bak och vi fick tidigt sätta en sula på honom. Jag var väl inte helt säker på att det skulle fungera för honom när det började krävas lite vassare tider, men uppenbarligen har det gått vägen! Kul!
Coin Perdu, som vann den långa E3-finalen, var en helt vanlig brun häst som gjorde allt rätt hela tiden. Han utmärkte sig verkligen inte åt något håll och jag hade kanske inte gissat att han skulle bli en kulltopp, men å andra sidan gjorde han ju som sagt aldrig några fel.

***

Det är med lite blandade känslor som jag konstaterar att det första gänget lämnar oss för att gå till Sundsvall de närmaste dagarna. Man fäster sig förstås vid hästarna, men samtidigt så vet man alltid att hösten och den här dagen kommer. Totalt är det 16 som går uppåt landet den närmaste veckan.

***

Två nya har kommit i vagn sedan jag hörde av mig senast. Gazoline Mearas (e. Ready Cash) och Knifetown Hall (e. Conway Hall). Den förstnämnde är en riktig björn som inte är helt enkelt att tygla. Men överlag har det gått bra!

***

Jag skulle förstås vilja tilldela väldigt många titeln ”Veckans medarbetare”, men jag har fått order att välja en. Men någon marginal måste man väl ha? Därför tar jag två: Gordon Mearas (e. Muscle Mass) är en av dem som lämnar oss denna veckan, en riktigt trevlig kille! Och så petar jag in Bythebook (e. Googoo Gaagaa) också. Trots passgångarstammen är det härligt trav i den här som inte gjort några misstag hittills!

På återhörande,
/Tony

Alla till Valla 9/8

En hel del tvååringar fick känna på Solvalla denna soliga tisdag då det kördes fem heat totalt. Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen med Gloria (e. Southwind Frank) utvändigt och Konstantia Sisu (e, Maharajah) i rygg. Den här trion kom hem på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 och redde ut ett rejält störningsmoment … Läs mer

Mogens var tillbaka

Return Of Mogens hade fått en nyttig genomkörare och var redo för ett besök i vinnarcirkeln på Bergsåker. Ulf Ohlsson fick ”lägga lasset” första biten för att försvara ledningen, men kunde dämpa upp till varvning. Sista 500 meterna gick lika fort som första, det vill säga efter 1.11 och då kunde ingen följa Return of … Läs mer

Drake på rätt väg!

Drake Kronos imponerade stort i dagens uttagningar till E3 då han formligen lämnade sina konkurrenter. Ulf Ohlsson forcerade till front och Drake Kronos låg ”mysigt” på bettet. Efter jämn 1.12-fart första rundan stack Drake Kronos undan till smått överlägsen seger utan att se helt bottnad ut på strålande 1.11,2a/1.640 meter! Nu vankas final för Drake … Läs mer

Gimmie, Gimmie, Gimmie Brodde!

Stallets första tvååringsstart skedde på Solvalla och det kunde knappast slutat bättre. Gimmie Brodde smögs iväg till ledarryggen av Erik Adielsson och kunde bida tid där fram till 500 meter före mål då Erik gled ut i andra ytter. Attacken kom in på upploppet och Gimmie Brodde visade fin uppfattning när han kopplade knappt, men … Läs mer

Alla till Valla 2/8

Ett fempack fick känna på Solvalla denna tisdag, däribland ”Skilda Världar-kallisen” Monster Elden. För tvåårige ”Monster” var det första besöket på Solvalla i livet, men han verkade trivas med alla intryck och hade sällskap i heatet. Det blev 2.09/1.600 meter med 2.00 sista 500 meterna, han är lite trång i gången och balansjusteringar behövs inför nästa … Läs mer