Succé i E3-final!

Etta-tvåa-fyra.
Stall Båths E3-facit var sylvasst och Coin Perdu vet ännu inte hur det känns att förlora efter nio starter!

E3-ettan Coin Perdu med Anna Hagman och E3-tvåan Van Kronos med Anders Eriksson.

Inte helt oväntat tog Twist of Fate ledningen och Coin Perdu fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren. Det bekom dock inte Coin som väntade på signalen från sin kusk Erik Adielsson. In på upploppet avgjorde Coin Perdu på urstarka 1.12,8a/2.140 meter.
– Han hade inte perfekt rytm under vägen, men han verkligen hjälpte till vid de tillfällen det var halvkritiskt. Jag är vansinnigt imponerad av honom, sade Erik Adielsson.
Van Kronos, körd av Johan Untersteiner, hittade loss från ledarryggen och var den som var närmast Coin Perdu vid målgång. Dessutom spurtade Captol Hill, efter att ha haft positionsproblem i sista sväng, till fjärdeplatsen.
Totalt tjänade den här trion 1.498.500 kronor i ett lopp! Det gjorde också att stallet närmar sig 10 miljoner intjänat när vi just passerat halvårsskiftet.
Coin Perdu är uppfödd av Calle Wihlborg, ägs av Capulus Horses i Kullavik och sköts om av Anna Hagman i Knivsta.

Alla till Valla 9/8

En hel del tvååringar fick känna på Solvalla denna soliga tisdag då det kördes fem heat totalt. Glenn (e. Coin Perdu) gick i ledningen med Gloria (e. Southwind Frank) utvändigt och Konstantia Sisu (e, Maharajah) i rygg. Den här trion kom hem på 1.20,5/1.600 meter med 1.18 sista 500 och redde ut ett rejält störningsmoment … Läs mer

Mogens var tillbaka

Return Of Mogens hade fått en nyttig genomkörare och var redo för ett besök i vinnarcirkeln på Bergsåker. Ulf Ohlsson fick ”lägga lasset” första biten för att försvara ledningen, men kunde dämpa upp till varvning. Sista 500 meterna gick lika fort som första, det vill säga efter 1.11 och då kunde ingen följa Return of … Läs mer

Drake på rätt väg!

Drake Kronos imponerade stort i dagens uttagningar till E3 då han formligen lämnade sina konkurrenter. Ulf Ohlsson forcerade till front och Drake Kronos låg ”mysigt” på bettet. Efter jämn 1.12-fart första rundan stack Drake Kronos undan till smått överlägsen seger utan att se helt bottnad ut på strålande 1.11,2a/1.640 meter! Nu vankas final för Drake … Läs mer

Gimmie, Gimmie, Gimmie Brodde!

Stallets första tvååringsstart skedde på Solvalla och det kunde knappast slutat bättre. Gimmie Brodde smögs iväg till ledarryggen av Erik Adielsson och kunde bida tid där fram till 500 meter före mål då Erik gled ut i andra ytter. Attacken kom in på upploppet och Gimmie Brodde visade fin uppfattning när han kopplade knappt, men … Läs mer

Alla till Valla 2/8

Ett fempack fick känna på Solvalla denna tisdag, däribland ”Skilda Världar-kallisen” Monster Elden. För tvåårige ”Monster” var det första besöket på Solvalla i livet, men han verkade trivas med alla intryck och hade sällskap i heatet. Det blev 2.09/1.600 meter med 2.00 sista 500 meterna, han är lite trång i gången och balansjusteringar behövs inför nästa … Läs mer