Jag vill veta deras namn!

Coin Perdu. FOTO:THOMAS BLOMQVIST

Vi hade Årets Häst Gala i fredags, trevlig tillställning (även om JAG är grymt obekväm i kläderna & minglet). Jo vi fick två priser, Coin Perdu årets tvååring och Deimos Racing årets treåring.

Coin vann lätt medan det var mer osäkert & hårt i treårsklassen. Tänkte faktiskt på det, det är JOURNALISTER som röster och förhoppningsvis KUNNIGA i området. Är det inte knepigt då att det finns nån som tycker t.ex att Galactica och Otrobanda (inget ont om dem, de är samtliga ruggigt bra hästar) var bättre än Readly Express under fyraårssäsongen? Alltså jag skulle vilja veta deras namn, ta en kopp med dom och fråga hur dom kom fram till den motiveringen.

I tränarklassen var det hårdare men tvivlar att någon av konkurrenterna hade blivit gladare än vad Peter Untersteiner blev. Han höll därtill det bästa och mest känslomässiga talet för kvällen när han berättade sin livs resa fram till Årets tränare. Med tanke på röster så måste jag verkligen fundera hur Peder Fredricson kände sig när han fick mest röster i Jerringpriset efter samtliga som nån gång ridit en häst röstat på han. Kul med stöd men kan inte kännas rätt att få ett pris som man vet andra var mer värda, så var det enligt mig i alla fall.

Var nog en röst på ridsport och inte en röst på Peder Fredricson. Hade Coin Perdu blivit Årets Häst i Sverige hade Stefan fått mitt pris i alla fall.

Bildbevis på att Svante provat hoverboard

Vår dotter Alexandra fick en sån där hoverboard i julklapp, testade den så nu är man skyldig svärföräldrarna en ny diskmaskin…

Såg Stockholm funderar att söka Vinter OS….hmm blir lite resande för det aktiva skulle jag tro. Bara utförsåknings grenarna skulle innebära problem, eller ska det byggas backar? Tänkte faktiskt på det där med OS. Är det inte bättre Olympiska kommittén beslutar att OS ska ligga på samma ställe varje år och en gång för alla bygger en (blir två med vinterspelen) OS-stad? Att Aten ska få sommar är då helt klart för mig (därtill så hjälper vi Grekland automatiskt med lite ekonomin.)
Vinter-OS lite mer oklart, kanske i Kanada nånstans, men där är jag mer öppen men att dom bygger två OS-städer och att det är där OS ska hållas tycker jag känns mycket logiskt.

Fick en söndag kväll ett SMS från Örjan Kihlström som löd: ”Har du köpt Sous Vide”?

– Nej, svarade jag.

”Gör det! Kanon”! Lät svaret.

Han var i Paris i dag och körde lopp så jag tänkte om det hade ryktas något om nån hästaffär och att jag köpt den hästen. Tänkte måste ”researcha” lite vilken häst det är, lät som jag borde veta det, den fanns inte med i ST:s register i alla fall. Satte in H2O Ola på det, tänkte han är ju ändå journalist.
Han kollade franska, norska, danska, italienska sidorna etc, etc. Finns inte sa han. Sen ringde Ola och frågade om det inte var den vaccade slowcooking-maskinen han menade.
Så jag messade ÖK och frågade om det var den han menade.
”Ja, helt överlägset, blev för jäkla bra” skrev Örjan. Hmm kanske man är lite väl mycket travnörd….. Örjans styrning i Paris var struken och han lagade lite älgmiddag…..

Vi blev 8 man men skulle varit 9,5 men en hoppade av, igen…..Jag menar SOWEPA CUP, tävling i viktnedgång. Han som gav namn åt tävlingen var han som klev av, han hade visst nåt problem med sin backhand…..

Stenströmer

Open

Weight

Economic

Partnership

Agreement

är namnet på tävlingen och vi sex st ska ner minst 9% av vår vikt till Elitloppet. Gamle hederlige Don Tomasi är med så klart. Han började med att åka på semester till Kenya 12 dagar, han åt å drack mycket sa han, mest deras vatten, ofiltrerat, och deras kyckling som han beställde rå. Resultatet var 6 kg ned på 14 dgr…..säg den som gått ned det på en semester!! Själv kör jag gamla hederliga HTH , Hälften Till Hunden alltså. Lite synd om hunden bara…

HTH-dieten, ”hälften till hunden” kräver även motion

Ola H2O är också med, han var lite orolig för han visste inte riktigt vad han skulle dra ned på. Han åt t.ex. aldrig godis sa han. Satte mig i hans bil, mellan sätena var en STOR påse M&M. ”Vad är det där” sa jag, det är M&M sa han, en sån MÅSTE jag ha när jag kör bil…….4 kg ned lätt.

Har tänkt på en sak när man kör häst på vintern i 15 graders kyla och på sommaren i 20 graders värme, hur kan det vara samma träningsavgift? Erik gör rätt, smyger iväg dessa månader.

Finns några treårslopp i början av året men inte många och framför allt inte i låga klasser. Varför gör inte fler som typ Mats Ahlqvist på Jägersro där man öppnar typ hälften av noll loppen och sätter treåringar start och fyra år & äldre 20 meter bakom? Då finns det treårslopp hela tiden och så slipper man höra gnället om få hästar de gånger det är 6-7 hästar i ett treårslopp.
Typ två treåringar från start och resten 20 bakom och ingen tänker eller klagar på antalet och det är lätt matchat.

Vi har lite problem nu för vi vet inte riktigt när hästarna är startklara nu när H2O Ola dragit ned på körningen av häst hos oss…..

Svante, som inte vågar låna H2O Olas bil

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer