Lyckligt slut (och jag ska bli kändis)

Året är inne på elfte timmen och har bara ett fåtal starter kvar.
Vi lyckades med nåt som jag absolut inte trodde på senast jag skrev ”Svantes tankar” och det var att passera 20 miljoners strecket!!
Lite stolt faktiskt. Många bakom den bedriften men framför allt skötarna som lägger ned grymt med tid på sina adepter.

Coin Perdu gav mig en fin julklapp och gjorde en ”Luxury Ås” (obesegrad genom 2-årssäsongen med avslut i Uppfödningsloppet), satte därtill nytt Europa rekord för 2-åringar på grymt fina 12,7!
88 i puls efteråt…
Den här grabben gör aldrig några fel, tror jag vet vad han var i sitt förra liv…travhäst tror jag.

Blev ju lite strul nere i Malmö den helgen, plan inställda och en extra övernattning (tur vi vann….) men vi hittade en taxichaufför, Bekim , som var helt underbar, lättsam & lätttillgänglig!

Förgyllde våra taxiresor, gick till och med köpte cigarrer åt oss när han hörde vi hade vunnit.
Han läste om vår seger i Aftonbladet och bad få ta en selfie med mig.
När han hade tagit bilden och lagt ut den på sitt Instagram sa han till mig – nu är du snart känd!

Sen var det lite roligt att det var ytterligare en 2-åring som lyckades ”spränga” 20 miljonersgränsen och det var Staro Lochlyn som vann Vinterfavoriten.
Men sista veckan ”skatteplanerar” vi och står så gott som över tävlingsbiten.
Vi vaccinerar dagen innan julafton och sen får personalen lite ledigt några dagar, det är dom värda!

Inför BC-finalens lottning bad Jerry Riordan mig att sköta den.
Min tur, en boll kvar så jag behövde inte välja boll och då stod det 1 på den.
Han var så nöjd att han kom med en låda vin till mig, det var hans ”tablewine” som han sa.
Inge bra!
Smakar som saft, rinner ner som vatten, helt enkelt livsfarligt!!
Så jag bad han att nästa gång hästbussen var nere i Italien så kunde han ta med sig några till…
30 vinare kom till Malmö i samband med Uppfödningsloppet.
Jag kan gärna sköta fler lottningar….

En kul kuriosa var att Jerry hade inte en aning vad vinet kostade, fanns inte heller i Sverige men jag kunde via en app ta reda på att i Italien betingar varje flaska ett pris av 33kr!!
Mest prisvärda hittills 😉

Frågan som inte fanns är nu borta, uppsittningsavgifter till catchdriver.

Några söndagar om året är vi helt ledig och då sover vi länge!
Vi kliver upp ca 06.30-07.00, ja det är länge om man som Mia kliver upp 04.20 varje vardagsmorgon.
Sen gör vi en riktig härlig frukost (visst är kokta ägg på morgonen en liten lyx?) sätter oss i soffan och trycker igång en film. Det är kvalitets tid för mig!
(Vet dock inte om jag tycker filmen ska vara bra eller dålig för det är rätt skönt att slumra till i soffan efter frukosten….)

Vår lokala köttbutik i byn , Örjans Kött & Chark, går i graven vid nyår. Trist som tusan men man ska ju se allt från den ljusa sidan, kanske man går ned nåt kilo automatiskt. Framförallt kommer jag dock sakna kvalitetsköttet han har haft, samt delikatesser som till exempel kalvbräss.

Restaurangrecensioner
De tre översta i Malmö:
Bloom In The Park
Fortfarande bra, men inte lika vass som för några år sedan. Servicen av personalen är dock grym!

Kockska/Årstiderna
Kockska är Kockska med sin mysiga miljö. Hummersoppan var grym, men de olika varmrätterna vi åt är inget vi ringer hem till morsan om.

Johan P
Alltid mkt bra mat, dock är det lite väl stora portioner.

Pelikan (Stockholm)
Kul när man tar hand om vår husmanskost! Mkt bra hantverk och extra kul med  ”Grosshandlarmenyn” som börjar med Eau de Vie och sockerdricka! Vid fullsatt lokal är ljudnivån inte till sin fördel.

Dock väntar god mat nästa vecka på Las Caracolas & Anno Domini för nu är det bara 9720 minuter kvar!!

Svante, som snart har sand mellan tårna!

Tack för allt!

I hela mitt liv har det varit ”allt eller inget” för mig, har jag gjort något så har det varit ”all in” så det är med tunga fingrar jag skriver detta brev men tyvärr har jag kommit till just det vägskälet. Successivt har beslutet vuxit fram att jag vid årsskiftet lägger ned min tränarrörelse på … Läs mer

Älska eller äta?

Vår sport är som ett polygami-äktenskap. Gift med många som till exempel både med publik & TV-tittare. ALLA vill ha mer publik till banorna men TV ”stjäl” den exklusiva tiden direkt efter målgång. Är det rätt? Bättre 4.000 i publiken väntar på ”sin” tid än 120.000 TV tittare, som en sa till mig när frågan … Läs mer

Runda bordet, skohorn och psykologi

Sporten brottas med problem med att injicera mer prismedel till dom aktiva. Det ser ut som 50 miljoner till kommer vara möjliga men kravet från basorganisationerna är 200. Att strejka och/eller låna är i alla fall inte min melodi men finns det verkligen inget sätt att försöka få ihop 150 miljoner till? Eller i alla … Läs mer

393.783 kronor till Simon!

Uppslutningen har varit fantastisk och det är med stolthet vi alla tillsammans kan överlämna 393.783 kronor till Simons allt-i-allo, outridern Camilla Olsson. Det är så klart mångfalden som gör det. Alla ni som bidragit med stora som små belopp, ni är lika viktiga och har lika stor delaktighet i att vi kan överlämna den här … Läs mer

Insamling för Simon!

Jag vet att inga pengar i världen kan ersätta Simon men vill ändå på något sätt visa uppskattning och startar därför en insamling i hans namn som oavkortat går till hans ägare/ryttare Camilla. Jag börjar med att lägga 5.000 kr. Skulle du vilja swisha en slant så gör det till till 070-5691199. Märk med ”Simon”. … Läs mer