Lyckligt slut (och jag ska bli kändis)

Året är inne på elfte timmen och har bara ett fåtal starter kvar.
Vi lyckades med nåt som jag absolut inte trodde på senast jag skrev ”Svantes tankar” och det var att passera 20 miljoners strecket!!
Lite stolt faktiskt. Många bakom den bedriften men framför allt skötarna som lägger ned grymt med tid på sina adepter.

Coin Perdu gav mig en fin julklapp och gjorde en ”Luxury Ås” (obesegrad genom 2-årssäsongen med avslut i Uppfödningsloppet), satte därtill nytt Europa rekord för 2-åringar på grymt fina 12,7!
88 i puls efteråt…
Den här grabben gör aldrig några fel, tror jag vet vad han var i sitt förra liv…travhäst tror jag.

Blev ju lite strul nere i Malmö den helgen, plan inställda och en extra övernattning (tur vi vann….) men vi hittade en taxichaufför, Bekim , som var helt underbar, lättsam & lätttillgänglig!

Förgyllde våra taxiresor, gick till och med köpte cigarrer åt oss när han hörde vi hade vunnit.
Han läste om vår seger i Aftonbladet och bad få ta en selfie med mig.
När han hade tagit bilden och lagt ut den på sitt Instagram sa han till mig – nu är du snart känd!

Sen var det lite roligt att det var ytterligare en 2-åring som lyckades ”spränga” 20 miljonersgränsen och det var Staro Lochlyn som vann Vinterfavoriten.
Men sista veckan ”skatteplanerar” vi och står så gott som över tävlingsbiten.
Vi vaccinerar dagen innan julafton och sen får personalen lite ledigt några dagar, det är dom värda!

Inför BC-finalens lottning bad Jerry Riordan mig att sköta den.
Min tur, en boll kvar så jag behövde inte välja boll och då stod det 1 på den.
Han var så nöjd att han kom med en låda vin till mig, det var hans ”tablewine” som han sa.
Inge bra!
Smakar som saft, rinner ner som vatten, helt enkelt livsfarligt!!
Så jag bad han att nästa gång hästbussen var nere i Italien så kunde han ta med sig några till…
30 vinare kom till Malmö i samband med Uppfödningsloppet.
Jag kan gärna sköta fler lottningar….

En kul kuriosa var att Jerry hade inte en aning vad vinet kostade, fanns inte heller i Sverige men jag kunde via en app ta reda på att i Italien betingar varje flaska ett pris av 33kr!!
Mest prisvärda hittills 😉

Frågan som inte fanns är nu borta, uppsittningsavgifter till catchdriver.

Några söndagar om året är vi helt ledig och då sover vi länge!
Vi kliver upp ca 06.30-07.00, ja det är länge om man som Mia kliver upp 04.20 varje vardagsmorgon.
Sen gör vi en riktig härlig frukost (visst är kokta ägg på morgonen en liten lyx?) sätter oss i soffan och trycker igång en film. Det är kvalitets tid för mig!
(Vet dock inte om jag tycker filmen ska vara bra eller dålig för det är rätt skönt att slumra till i soffan efter frukosten….)

Vår lokala köttbutik i byn , Örjans Kött & Chark, går i graven vid nyår. Trist som tusan men man ska ju se allt från den ljusa sidan, kanske man går ned nåt kilo automatiskt. Framförallt kommer jag dock sakna kvalitetsköttet han har haft, samt delikatesser som till exempel kalvbräss.

Restaurangrecensioner
De tre översta i Malmö:
Bloom In The Park
Fortfarande bra, men inte lika vass som för några år sedan. Servicen av personalen är dock grym!

Kockska/Årstiderna
Kockska är Kockska med sin mysiga miljö. Hummersoppan var grym, men de olika varmrätterna vi åt är inget vi ringer hem till morsan om.

Johan P
Alltid mkt bra mat, dock är det lite väl stora portioner.

Pelikan (Stockholm)
Kul när man tar hand om vår husmanskost! Mkt bra hantverk och extra kul med  ”Grosshandlarmenyn” som börjar med Eau de Vie och sockerdricka! Vid fullsatt lokal är ljudnivån inte till sin fördel.

Dock väntar god mat nästa vecka på Las Caracolas & Anno Domini för nu är det bara 9720 minuter kvar!!

Svante, som snart har sand mellan tårna!

KI!

Jag fick frågan av Travronden angående drivning och körspö, som nu är på tapeten. Tror jag svarade helt okej, men när man ventilerat det mer och tänkt till i frågan tycker jag svaren börjar bli givna. Först och främst så håller jag med de som säger att det känns helt fel att vi kallar det … Läs mer

Tomt i tanken

Barfotadebatten är igång igen, ni vet min ståndpunkt, framför allt på två- och treåringar. ST skriver mycket om det, men inget om deras ståndpunkt. Tycker det är dags att dom tar ställning och deklarera den, oavsett svar. *** Jänkarvagnen är även den på tapeten. Såg lite statistik på ST:s sida. I 12,5 procent av loppen … Läs mer

Åby – bäst i klassen!

För cirka ett halvår sedan så började tänka på en sak efter V75-dagarna och senaste 3-4 månaderna har jag noterat det i princip utan undantag. Vad? Inte en endaste journalist hör av sig/intervjuar efter tävlingarna! ALLT tas ifrån TV-sändningarna. Hmm ni jobbar ju, skriver och lägger ut på nätet på kvällen, det ser jag ju. … Läs mer

Diktator, svettallergi och underlag

Våra banor och dess beskaffenhet är alltid ett hett ämne, framför allt då det är V75. Nu är det snart vinter och kraven på banpersonalen höjs rejält. Fick jag vara ”diktator” så skulle jag bilda en grupp av våra främsta banmästare, typ bröderna Johansson från Halmstad, Valberg från Bollnäs etcetera. som skulle ansvara och hjälpa … Läs mer

Årets Derby & Anka närmar sig!

Första helgen i september närmar sig, tillika Derbyhelg. Har förmånen att delta även i år. Global Adventure & Bythebook är som två siamesiska tvillingar, hand i hand genom hela ”livet”, från inskolning hos Tony i Skottorp till Derbyt. Eller vad säga om 24 starter, 14 segrar och 3.417.000 kr på kontot respektive 22 starter 10 … Läs mer