Spurtdags!

Luxury Ås och Lindberg
Luxury Ås och Lindberg

40 035 kvar
Nu är det bara ”veckor” till årsskiftet och bara ett årgångslopp kvar.
Många tycker kanske att det är ett kanonlopp för stallet och det håller jag med om MEN om man jämför med typ E3 så är det tvärtom, stolpe ut i finalerna….
Har varit tvåa & trea ”en miljon” ggr men bara två segrar, Even Who & Luxury Ås.

Varför det blivit så? Har ju ändå mönstrat ”världsstjärnor” i de loppet som typ Malabar Circle Ås (tvåa), Quid Pro Quo (trea) samt ett gäng till bra hästar.
Kan det vara så att man väljer att inte plocka fram alla ess ur rockärmen som tvååring? Kanske men känns fel att skylla på det.
Vi får hoppas att vi helt enkelt vänder trenden på lördag, chanser har vi…

Några ess vi tänkte ta fram? Nja inte mycket, eventuellt kommer Global Un Poco  få ett par rycktussar på sig.
Coin Perdu har gått med olika huvudlag under hela sin upptränings tid men bara startat med öppet huvudlag, kanske kanske vi smyger på ett halvstängt huvudlag så han kan öppna lite bättre. Har nog inte råd att tappa för mycket från start.
Empire Garbo får gå som vanligt. Kör vi bara felfritt (vilket inte är det lättaste med dom små när det är 1640 meter och 1,4 milj till vinnaren, kommer gå fort in i första sväng…) så får vi nog fina pengar med oss hem.

Året annars hittills har varit mycket mycket bra, rekord är slagna och storloppsskalp fick vi även med oss i november å.
Rhyme Broline vann Breeders Crown efter en maginifik styrning av Erik.
Hela den helgen blev grym då Kim vann V75 debuten dagen innan åt en stolt pappa.

40 032 kvar
Varför har det då gått så bra?
Jo redan när jag drog igång som tränare var jag mån om att försöka bygga huset från grunden och alla hörn skulle vara starka.
Ingen kedja är starkare än svagaste länken, en ”länk” rök direkt då jag som ny tränare satte mig ned och skulle lägga pusslet och jag investerade direkt med fem procent till andra kuskar…

Sen dess har jag försökt att köpa bästa fodret, leja bästa kuskarna, anställa bra folk, inte minst hästskötare, anlita bästa veterinärerna, inte snåla på banskötsel etcetera.

40 028 kvar
Staben runt sig är grymt viktig (nog viktigare än jag själv ) och när vi nu vuxit var det logiskt att skaffa lite mer avlastning och det har vi gjort i form av Ola.
Grymt skönt för mig, både som medarbetare och bollplank!
Han har helt enkelt blivit en viktig kugge och jag är helt övertygad att ni hästägare märker skillnad, allt från hans jobb på kontoret, i loungen och på hemsidan.

Han kör även häst och även där är hans ”kunnande” av värde.
Klarar han av att köra hästen felfritt i 5 av 8 intervaller i 1.30 tempo så kan dom 16! Minst! 😉

Loungen i lördags.
Loungen i lördags på Solvalla. Tanken är att den ska vara öppen samtliga tävlingsdagar vi har starthäst.

Vi måste ta några rader om vår ny öppnade lounge å.
Den hade ju officell premiär i lördags men vi har smyg testat den i några veckor, bara positiva tongångar från de besökande!
Visst, det är mitt initiativ MEN utan Ola ”H2O” Lernå & Thomas ”Strump-Gudda” Johansson hade det varit omöjligt att få till mysfaktorn!
Ovärderliga, nästan så dom är värda dricks 😉

Helgen blir ju i Skåneland som ni förstår, restauranger där i lite svårare än i dom andra storstäderna vi har i landet. Helt enkelt sämre utbud. Där har nog Köpenhamn ett finger med i spelet. Å dom bra som finns där är det svårt att få bord på.

Jag brukar ju vilja ”testa” av som möjligt, har inte varit på Wollmers men där var det fullt även på ny öppnade Ambiance var det fullt.

Lite ”tumme” hade vi med ägaren till Bloom In The Park, fullt där å men med lite ”mek” fick vi plats. Lite kul är att det är samma ”laguppställning” som sist jag åt där nämligen med Granloholms Ante & Laphroaig-Walle. Återkommer med recensioner.

Tro det eller ej men först i helgen testades Restaurang Lux (dag för dag) av. Borde väl blivit tidigare med tanke på att min hyresvärd är kocken Daniel Frick. (Har dock betat av hans andra två restauranger EAT och B.A.R.)

Jag blev inte besviken! Det var ”raka” rätter med förrätt, varmrätt, ost och varmrätt. Varmrätten är helt klart bland topparna av årets rätter för mig. Älgtjursrygg med blomkål grymt smaksatt av Gotlandstryffel och till det var det en mandelpotatis purén med skirat smör! Alltså purén låg lika högt på min lista som lågt på viktväktarnas lista, misstänker jag 😉 Lite kul kuriosa är att Daniel skjutit älgen själv.

Om 40 020 minuter går flyget till Gran Canaria!

Svante, som inte ätit julbord än

KI!

Jag fick frågan av Travronden angående drivning och körspö, som nu är på tapeten. Tror jag svarade helt okej, men när man ventilerat det mer och tänkt till i frågan tycker jag svaren börjar bli givna. Först och främst så håller jag med de som säger att det känns helt fel att vi kallar det … Läs mer

Tomt i tanken

Barfotadebatten är igång igen, ni vet min ståndpunkt, framför allt på två- och treåringar. ST skriver mycket om det, men inget om deras ståndpunkt. Tycker det är dags att dom tar ställning och deklarera den, oavsett svar. *** Jänkarvagnen är även den på tapeten. Såg lite statistik på ST:s sida. I 12,5 procent av loppen … Läs mer

Åby – bäst i klassen!

För cirka ett halvår sedan så började tänka på en sak efter V75-dagarna och senaste 3-4 månaderna har jag noterat det i princip utan undantag. Vad? Inte en endaste journalist hör av sig/intervjuar efter tävlingarna! ALLT tas ifrån TV-sändningarna. Hmm ni jobbar ju, skriver och lägger ut på nätet på kvällen, det ser jag ju. … Läs mer

Diktator, svettallergi och underlag

Våra banor och dess beskaffenhet är alltid ett hett ämne, framför allt då det är V75. Nu är det snart vinter och kraven på banpersonalen höjs rejält. Fick jag vara ”diktator” så skulle jag bilda en grupp av våra främsta banmästare, typ bröderna Johansson från Halmstad, Valberg från Bollnäs etcetera. som skulle ansvara och hjälpa … Läs mer

Årets Derby & Anka närmar sig!

Första helgen i september närmar sig, tillika Derbyhelg. Har förmånen att delta även i år. Global Adventure & Bythebook är som två siamesiska tvillingar, hand i hand genom hela ”livet”, från inskolning hos Tony i Skottorp till Derbyt. Eller vad säga om 24 starter, 14 segrar och 3.417.000 kr på kontot respektive 22 starter 10 … Läs mer