Normalt sett blir man lite låg i humör när sommarmånaderna börja sina men i Stall Båth är det tvärtom!
För tredje året i rad är september en favorit månad!
2014 Derbyt med Poochai
2015 Derbyt med Conlight Ås
2016 Kriteriet med Deimos Racing
Nu början man bli bortskämd….men vilket raffel och vad små marginaler det är.
Tror till och med måldomaren ”jobbade” in oss upploppet ned med Deimos,
hade varit jobbigt beslut att ta om vi blev störda så det hade ändrade
ordningsföljden eller ej.
Ägarnas förtroende är grundstenen i en tränares framgångar, utan dom är man lika
chanslös som en kondom försäljare i Vatikanstaten.
Väldigt bra&viktigt med ägare som lyssnar och tror på en!
Strulputten Deimos blev låset själv efter kastrering, åtgärdning å ”nystart”
Evigt tacksam mot sådana ägare, många har inte ägare med det tålamodet.
Med herrarna Tobbe, Calle&Eddie vid rodret får man jobba lugnt!
Nåja, dom var inte ensamma om att hjälpa mig att vinna kriteriet.
Visst behövs det en bra häst för vinna kriteriet men detta lopp vann Erik åt mig!
Emelie som skötte Deimos måste också nämnas, en klippa helt enkelt!
Vi hade smyg premiär på hästägarloungen inne på Solvalla på Kriteriehelgen,
vi vågade inte ha ”riktig” premiär då det målades, skruvades å städades för fullt några
timmar innan…..
Hästägar-Ola, som nu börjar bli varm i kläderna, skötte sig likt Tom Cruise bakom bardisken!
Å han hade (precis som Erik Adielsson) en bra känsla inför söndagen och snyltade från
köksskåpet på Runbyvägen i Upplands Väsby ett par Champagne som han la på kylning i loungen.
Mkt bra initiativ!
Kvällen avslutades på Sturehof, är ju en bra restaurang men denna kväll slog
umgänget mat&dryck med råge (även om det var mkt gott).
Till och med Calle Cola drack alkohol!!!
Appropå restaurangen så måste jag bara nämna Restaurang Bouchon i Malmö (Andreélundsvägen 5)
Ingen Fine Dining restaurang utan mer som en liten ”enklare” drop in ala södra Frankrike.
Men jag rekommenderar inte drop in utan mitt tips är som jag och Laphroiag-Walle gjorde.
Ringde 48 timmar innan (som var ett krav) å beställde deras specialitet, ankan!
Ankan gjordes i flera serveringar, allt från små plock innan till tre större
serveringar med några små rätter emellan.
Ankpressen stod elegant ute i restaurangen och den nyttjades till såsen,lite annorlunda
och trevligt.
Mkt mat? Jo mitt tips är att ring och beställ och sen du lagt på luren så äter du inget tills du kommer dit….(å du behöver inte äta dagen efter heller)
Absolut en av de godaste ankor jag ätit!
Pokalåren har givit nytt liv i auktionerna.
Samtliga auktioner i år har visat klar uppgång.
Viktigt nu att vi inte sitter nöjda nu utan jobbar vidare hårt!
Det får inte bli så det bara är en uppgång utan vi vill ha det permanent!!
Svante, som är bortskämd med bra folk runt sig!