Dubbel för tvååringarna

Global Un Poco
Global Un Poco

Tvååringarna fortsätter att leverera. Denna onsdag blev det dubbla segrar; en på Bergsåker och en på Solvalla. Och det var en ”Vallahäst” som vann på Bergsåker. Och en Solum-häst som vann på Solvalla…
Global Un Poco tog andra raka segern, trots att han tvingades traska utvändigt om ledande stallkamraten Empire Garbo. Per Linderoth satte in stöten på allvar genom slutsvängen och Global Un Poco stegade undan till vinst på 1.16,8a/2140 meter.
Kovik Fastighetsek. AB & Charlotte Beritkreuz äger Global Un Poco som sköts av Wenche Lundberg i Knivsta.
På Solvalla spräckte Beam Me Up Scotty segernollan efter en jättefin insats. Erik Adielsson placerade hästen i fjärde utvändigt och drog upp spurten på sista bortre långsidan. Efter att ha tagit en liten paus i slutsvängen tog Beam Me Up Scotty tag i grejorna in på upploppet och avgjorde utan större problem sista biten. Segertiden var 1.18,2/2140 meter för Beam Me Up Scotty som sköts i Sundsvall av Mia Båth och ägs av Tie HB i Sundsvall.

Alla till Valla 19/10

Ett flertal tvååringar kommer de närmaste veckorna få bekanta sig med Solvallas oval och denna tisdag var inget undantag. Winchester (e. Bold Eagle) gick i front med Eau de Noix (e. Charly du Noyer) utvändigt, Still Stormin’ (e. Conway Hall) i ”hålet” och Jon Snow Pellini (e. Explosive Matter) i andra par utvändigt. Den här … Läs mer

Uppvisning av Oscar!

Oscar Sjöhammar kan stoltsera med snygg utvecklingskurva och andra raka segern kom idag på Hagmyren. Magnus A Djuse satt bakom Oscar som öppnade starkt, men en gasglad konkurrent satte full fart och efter 300 meter fann Djuse det för gott att tillfälligt lämna ifrån sig taktpinnen. Kort senare övertog Oscar på nytt och över upploppet … Läs mer

Victory med positiva vibbar

Borups Victory är en relativt ny bekantskap i stallet, men treåringen lämnar positiva ”vibbar” hela tiden. I ”Plåt-Svens” Minne på Romme hade Borups Victory en lämplig uppgift och Erik Adielsson var bestämd i taktiken. Efter 500 meter satt Borups Victory i spets och då han fick varva på 1.16 var hästen förstås skyldig att vinna. … Läs mer

Mogens med på noterna

Return of Mogens har behövt lite tid på sig, men visat fin utveckling under höstmånaderna. Efter ett positivt kval var det dags för debut på Solvalla och Return of Mogens gjorde allt rätt. Erik Adielsson inledde i tredje invändigt och 500 kvar kom möjigheten att vika ut i rygg i tredjespår. Return of Mogens var … Läs mer

Alla till Valla 14/10

En kvartett fick besöka Solvalla under torsdagmorgonen, två som fick underhållande jobb inför Breeders Crown-semifinalerna och så två tvååringar som testades av. Först ut var Joli Mearas (e. Father Patrick) och Lacille Boko där den sistnämnde krigade utvändigt. Duon kom hem på 1.16,5/1.600 meter med 1.14,5 sista 500 och Båth var synnerligen nöjd med båda. … Läs mer