Ljus, ljusare, boom!

Var befinner vi oss på ljusskalan?
Var befinner vi oss på ljusskalan?

Jag skrev i min förra krönika att framtiden var ljus.
Vet att ljus mäts i candela, har ingen aning om dess nivåer men nog känns det som om vi klättrar rejält på den skalan i Svensk Travsport just nu!
Å det är inte EN sak utan vi har ett helt spektra med av ljusnivåer, med massa oilka satsningar på svensk travsport!

Wallenius-Kleberg
Wallenius-Kleberg

Den senaste är ”Double M”, Menhammars Margareta har klivit in och gjort en storsatsning på 3&4 åringar från nästa år med en hel massa miljoner! Stort! Jag fyller på med ett trippel M , Mästerligt Menhammars Margareta!
Å jag vet fler saker ska komma!
Jag känner att alla har en stor tro på sporten nu och alla led drar åt samma håll, jag har i alla fall inte känt ett sådant ”drag” under min tid som tränare.

Storloppen avlöser varandra, E3 var senaste loppet vi var med i. Vi fick ”lite” med oss men naturligtvis hade vi hoppats på mer.
Dock en sak som gör mig SÅ glad, det är när sportcheferna jobbar ”i lag” med oss. På Eskilstuna hade dom en bra, fin invingning UTAN att ställa till det för oss aktiva, vi fick värma precis när det passade oss!
Väl genom tänkt och alla var nöjda, nåt för många, många sportcheferna att ta efter. Dom glömmer helt bort att hästen är/ska vara i centrum.

Vi har ingen med i Stochampionatet, men vi provar lyckan i Breeders Course-finalen på tisdag med Chocolate Gold.
Ett lopp som dom som arrangerar det tror att det ska växa. Ledsen, men som dom jobbar med det så känns det långsökt. Inte ens vinnarna fick välja spår först utan datalottning…..inte många stora lopp med försök&final har det så…man fick tyvärr känslan att vänsterhanden styrt upp det.
Skrev ovan om hästen i centrum och så ska det vara men när vi väl står i vinnarcirkeln så tycker jag att även ägaren måste lyftas fram mer.
Jag vet att vi lever på spel och det är viktigt men här om kvällen när jag satt och kollade på ATG-Live från de olika banorna så kände jag direkt att intervjuarens målsättning var inte att hylla och framhålla häst&ägare, nä tre sekunder efter ”grattis” kom det – har du nå mer chanser ikväll? – Du startar en på V75 på lördag å, hur känns den?
Denna em/kväll var det Robert Karlsson och Matteus Lillieborg som jobbade på ”högre omsättning”. Men dom är långt ifrån ensamma. Kan vi inte lyfta fram vinnarna i vinnarcirkeln och lämna över omsättningsjagandet i andra forum? Eller har jag fel?

Några restaurang tips.
Ingen lyx men mycket bra mat&service fick jag på Pappa Grappa i Norrköping.
Besökte Pubologi i Gamla Stan i Stockholm, mkt bra men inte så billigt, ok vi provade en bourbon för 150kr/cl som avslutning som kanske hjälpte upp siffran på nedersta raden (men den var god!!)
Sen har dom öppnat en Tapas restaurang på Tylösand som heter Titus Tapas, mycket, mycket bra!! Bästa tapas restaurangen hittills för min del!
Men ett tips om ni ska dit, ta en rätt åt gången och beställ allt eftersom då dom är både olika stora och kommer ändå inom 5-10 min.

När vi var på Eskilstuna så vann inte Sten O Jansson nåt av E3-loppen men han vann ändå en ”klass”. På hans fans tröjor stod det  ”Gotland är inte bara Keno, det är även Sten O”

Borta med vinden
Borta med vinden

Lovar bättra mig att skriva lite oftare och avslutar med en liten bild cool

KI!

Jag fick frågan av Travronden angående drivning och körspö, som nu är på tapeten. Tror jag svarade helt okej, men när man ventilerat det mer och tänkt till i frågan tycker jag svaren börjar bli givna. Först och främst så håller jag med de som säger att det känns helt fel att vi kallar det … Läs mer

Tomt i tanken

Barfotadebatten är igång igen, ni vet min ståndpunkt, framför allt på två- och treåringar. ST skriver mycket om det, men inget om deras ståndpunkt. Tycker det är dags att dom tar ställning och deklarera den, oavsett svar. *** Jänkarvagnen är även den på tapeten. Såg lite statistik på ST:s sida. I 12,5 procent av loppen … Läs mer

Åby – bäst i klassen!

För cirka ett halvår sedan så började tänka på en sak efter V75-dagarna och senaste 3-4 månaderna har jag noterat det i princip utan undantag. Vad? Inte en endaste journalist hör av sig/intervjuar efter tävlingarna! ALLT tas ifrån TV-sändningarna. Hmm ni jobbar ju, skriver och lägger ut på nätet på kvällen, det ser jag ju. … Läs mer

Diktator, svettallergi och underlag

Våra banor och dess beskaffenhet är alltid ett hett ämne, framför allt då det är V75. Nu är det snart vinter och kraven på banpersonalen höjs rejält. Fick jag vara ”diktator” så skulle jag bilda en grupp av våra främsta banmästare, typ bröderna Johansson från Halmstad, Valberg från Bollnäs etcetera. som skulle ansvara och hjälpa … Läs mer

Årets Derby & Anka närmar sig!

Första helgen i september närmar sig, tillika Derbyhelg. Har förmånen att delta även i år. Global Adventure & Bythebook är som två siamesiska tvillingar, hand i hand genom hela ”livet”, från inskolning hos Tony i Skottorp till Derbyt. Eller vad säga om 24 starter, 14 segrar och 3.417.000 kr på kontot respektive 22 starter 10 … Läs mer