Den ljusnande framtid är vår!

Inte nog med att sommaren är på väg och dygnet blir ljusare & ljusare så släpper ST ”del 1” i Pokalåren (2018)!

Treåringssatsning av rang och den innebär en skala där det MINST är 50 000kr i första pris i samtliga 3-åringslopp. Välbehövligt och mycket bra! Sedan hoppas jag bara att de som gör propositionerna inte ”kopierar” av dom, lär behöva en tanke när dessa blivit fyra år och tjänat mer pengar än ”normalt”.

Å det ska komma mera till Pokalåren!
270 millar totalt kommer travsporten till godo, 180 miljoner i prispengar!
Men även andra positiva förändringar ligger i pipeline.
Några vet jag cool 🙂

Tror med garanti att detta är den välbehövliga skjuts som Svensk Travsport behöver och jag kommer i alla fall vara på offensiven! Tänk er att kullar födda 2015 & 2016 har minsta konkurrensen och största förtjänstmöjligheten! Ett kanonlotteri helt enkelt.

Många ser hästägandet som en hobby, å visst är det en dyr hobby men säg mig hur många hobbys som man HAR chansen att även tjäna pengar på?
Inte många, om det ens finns nån…. Berika dig, köp häst!

Undrar om banorna får ta del av ”Pokalpengarna” å? Då finns det kanske en chans att värmen får vara på ett tag till på vårkanten i stallet på Bergsåker… som Solvallatränare vågar jag dock inte klaga.

Nu väntar en härlig helg och det är bara att hoppas att vädret är med oss, mycket trav, auktioner mm.

Ska på restaurang, men blir bara en kväll. Det är före detta Hotell Tomtoms ägare som skött bokningen, så vi får se vad det blir. Vet av erfarenhet att det varken blir dåligt eller billigt , men som jag brukar säga, bra mat & dryck kommer ALDRIG upp i sitt rätta värde. Återkommer vilken restaurang det blir samt hur många ”tallrikar” den får i betyg.

Travpolitik kan vara lite knivigt, men med Pokalåret har de verkligen lyckas. Annars kan ju politik vara väldigt RÖR-rigt.

/ Svante, som redan investerat.

KI!

Jag fick frågan av Travronden angående drivning och körspö, som nu är på tapeten. Tror jag svarade helt okej, men när man ventilerat det mer och tänkt till i frågan tycker jag svaren börjar bli givna. Först och främst så håller jag med de som säger att det känns helt fel att vi kallar det … Läs mer

Tomt i tanken

Barfotadebatten är igång igen, ni vet min ståndpunkt, framför allt på två- och treåringar. ST skriver mycket om det, men inget om deras ståndpunkt. Tycker det är dags att dom tar ställning och deklarera den, oavsett svar. *** Jänkarvagnen är även den på tapeten. Såg lite statistik på ST:s sida. I 12,5 procent av loppen … Läs mer

Åby – bäst i klassen!

För cirka ett halvår sedan så började tänka på en sak efter V75-dagarna och senaste 3-4 månaderna har jag noterat det i princip utan undantag. Vad? Inte en endaste journalist hör av sig/intervjuar efter tävlingarna! ALLT tas ifrån TV-sändningarna. Hmm ni jobbar ju, skriver och lägger ut på nätet på kvällen, det ser jag ju. … Läs mer

Diktator, svettallergi och underlag

Våra banor och dess beskaffenhet är alltid ett hett ämne, framför allt då det är V75. Nu är det snart vinter och kraven på banpersonalen höjs rejält. Fick jag vara ”diktator” så skulle jag bilda en grupp av våra främsta banmästare, typ bröderna Johansson från Halmstad, Valberg från Bollnäs etcetera. som skulle ansvara och hjälpa … Läs mer

Årets Derby & Anka närmar sig!

Första helgen i september närmar sig, tillika Derbyhelg. Har förmånen att delta även i år. Global Adventure & Bythebook är som två siamesiska tvillingar, hand i hand genom hela ”livet”, från inskolning hos Tony i Skottorp till Derbyt. Eller vad säga om 24 starter, 14 segrar och 3.417.000 kr på kontot respektive 22 starter 10 … Läs mer