Den ljusnande framtid är vår!

Inte nog med att sommaren är på väg och dygnet blir ljusare & ljusare så släpper ST ”del 1” i Pokalåren (2018)!

Treåringssatsning av rang och den innebär en skala där det MINST är 50 000kr i första pris i samtliga 3-åringslopp. Välbehövligt och mycket bra! Sedan hoppas jag bara att de som gör propositionerna inte ”kopierar” av dom, lär behöva en tanke när dessa blivit fyra år och tjänat mer pengar än ”normalt”.

Å det ska komma mera till Pokalåren!
270 millar totalt kommer travsporten till godo, 180 miljoner i prispengar!
Men även andra positiva förändringar ligger i pipeline.
Några vet jag cool 🙂

Tror med garanti att detta är den välbehövliga skjuts som Svensk Travsport behöver och jag kommer i alla fall vara på offensiven! Tänk er att kullar födda 2015 & 2016 har minsta konkurrensen och största förtjänstmöjligheten! Ett kanonlotteri helt enkelt.

Många ser hästägandet som en hobby, å visst är det en dyr hobby men säg mig hur många hobbys som man HAR chansen att även tjäna pengar på?
Inte många, om det ens finns nån…. Berika dig, köp häst!

Undrar om banorna får ta del av ”Pokalpengarna” å? Då finns det kanske en chans att värmen får vara på ett tag till på vårkanten i stallet på Bergsåker… som Solvallatränare vågar jag dock inte klaga.

Nu väntar en härlig helg och det är bara att hoppas att vädret är med oss, mycket trav, auktioner mm.

Ska på restaurang, men blir bara en kväll. Det är före detta Hotell Tomtoms ägare som skött bokningen, så vi får se vad det blir. Vet av erfarenhet att det varken blir dåligt eller billigt , men som jag brukar säga, bra mat & dryck kommer ALDRIG upp i sitt rätta värde. Återkommer vilken restaurang det blir samt hur många ”tallrikar” den får i betyg.

Travpolitik kan vara lite knivigt, men med Pokalåret har de verkligen lyckas. Annars kan ju politik vara väldigt RÖR-rigt.

/ Svante, som redan investerat.

Satan i gatan – del 2

Ni måste bara få ta del av detta innan det eventuellt tar slut om ni är sugna att testa. Vi börjar rent praktiskt: Gör en 1 (ättika) 2 (socker) 3 (vatten)-lag och koka upp & rör om. Ställ kastrullen åt sidan och när temperaturen gått ned några grader häll över i en glasburk. Skiva rödlök … Läs mer

Satan i gatan!

Normalt sett brukar jag ju avsluta denna spalt med lite restaurang upplevelser men denna gång känner jag att jag måste börja med en upplevelse. Är ni som jag så tycker jag ostron är lite för ”slemmiga” även fast havssmaken är god? Var i Helsingborg och bestämde mig för att testa AnJo Wine&Dining. Läste menyn, småtrevlig … Läs mer

Domarna ska utbilda, inte avveckla

Idag var det verkligen turbulent på Gävle travet. Jag brukar inte skriva om saker som är mig nära då det finns många som tror att man bara ”pratar för sin sjuka mor” men måste ventilera lite. Kim blir diskad i V75 avd 2. Titta gärna, situationen är cirka 400 kvar. Snävt? Ja, troligen. Loppavgörande? Absolut … Läs mer

KI!

Jag fick frågan av Travronden angående drivning och körspö, som nu är på tapeten. Tror jag svarade helt okej, men när man ventilerat det mer och tänkt till i frågan tycker jag svaren börjar bli givna. Först och främst så håller jag med de som säger att det känns helt fel att vi kallar det … Läs mer

Tomt i tanken

Barfotadebatten är igång igen, ni vet min ståndpunkt, framför allt på två- och treåringar. ST skriver mycket om det, men inget om deras ståndpunkt. Tycker det är dags att dom tar ställning och deklarera den, oavsett svar. *** Jänkarvagnen är även den på tapeten. Såg lite statistik på ST:s sida. I 12,5 procent av loppen … Läs mer