Visa alla hästar

Winnertakesitall

Regnr
15-1241
Kön
Valack
Född
2015 (3 år)
Far
Red Hot Dynamite
Mor
Wiss Time To Go
Morfar
General November
Uppstallningsplats
Stora Alby
Skötare
Ola Haga

Senaste nytt om Winnertakesitall

181209

Mkt godkänt prestation i senaste loppet. Vi alla var jättenöjda. Känns som har vaknat lite efter dom 2 senaste loppen. Mer framåt/pigg hemma i träningen också.

181201

I torsdags ryckte vi norsken hemma å de gick bra, men hade förväntat mig lite mer reaktion 😄

181125

Sprang lite på halvfart i loppet senast, å vi kommer prova norskt huvudlag nu till veckan hemma( inför kommande lopp) Evt om vi kommer plocka bort huvan också till nästa lopp.

181118

Å där satt segern! 🥇 Dock var de bara ett p21 lopp men ändå himla roligt.  På tirsdag är de dags igjen😉 Planen är å köra utan skor fram som vi brukar, men sist var han tvungen å gå med skor då de var lite dåligt med hov. Våran hovslagare kommer kolla de nu i början på veckan.

181101

Allt väl efter hans lilla olycka i hagen, han måste ju ha gått omkull i hagen🤨 Känns finfin hemma i intervallerna.

Nästa uppgift är planerat på Bollnäs på torsdag. Ett 3årslopp under medeldistans.

Kommande vecka kommer de inte bloggas då jag är på semester. ☀️

181021

Tyvärr fick vi stryka i dagens lopp då han gjorde illa sig lite i hagen igår. Inga större sår, men ändå dumt att chansa.

181014

Vi ändrade oss å ryckte framskorna istället för att prova halvrunda lätt metall som var planerat. De fall väl ut, å han sänkte sitt rekord med 1,5 sek från förra starten. Inte lätt när dom vinner på 14.4 🙈 Å inga sår på bakkoterna efteråt heller 🤙 Det går åt rätt håll!

181003

Nästa start planerat nästa Onsdag på Solvalla. Vi kommer göra några små ändringar på skoningen fram för att forsöka att han slår på sig mindre. Allt väl efter starten, och han känns pigg och fin i träningen.

180923

Nu är ”debuten” avklarat, å de skötte han fint. Helt okej prestation efter långt uppehåll från tävlingsbanan. Nu kämpar vi på vidare 🤙

180911

Lyckat banjobb på Solvalla förra veckan, 17.5 1640. 15 sista 500. ”Slog i hop” en gång, men ställde sig på en gång. Vi gör lite ändringar till nästa gång med lite kortare käk och lättare framskor. Fick gå ett 4 + 4 jobb i måndags på rakbanan å orkade bra i alla intervaller, med bra puls efteråt.

180902

Gokillen har tränat hemma på rakbanan även denna vecka, men nu börjar de närma sig ett banjobb på Solvalla👀 Så himla kul att se vilken skillnad de är på hela hästen för bara några månader tillbaka. Ett helt annan lugn i hästen, å mkt trevligare å köra och hålla på med.

180828

Finkillen tränar för fullt å känns fortfarande bara bra. Gick 6 stk intervaller i måndags, och på torsdag väntar samma lika.

180819

Winner går intervaller nu, å känns riktigt fin. Ett rundbanejobb är planerad inom kort.

180808

Igångkörningen har gått jättebra! Gick lite lätt motion i måndags, och kört honom idag igjen, en mer rejäl motionrunda. Passade på att utforska Albys skogsslinga. Han kommer jogga igjen fredag, sen skulle jag tro att han kommer få börja några lätta intervaller nästa vecka.

180804

Winner och hans nya hagkompis som han fick i fredags. Tog inte många minuter innan dom börja kliva varandra 😂 På veckan åker selen på igen 💪🏽 Woopwoop!180729

Brände hans harhas i fredags denna vecka. Så har fått stå på box över helgen. Men nu till veckan får han komma ut i hage. 10 dagars vila innan vi kan börja träna igen.

180718

Winner har fått en harhas som vi måste «bränna» som vi kallar de. Så nu blir de tyvärr lite stopp i träningen å vila.

180711

Winner har blivit jättefin å köra sen vi flyttade ner hit, så han värkar trivas bra. Ska få gå ett 4 + 4 jobb nu, sen är de dags för rundbanejobb snart. 💪🏽🤙

180630

Allt bara fintfint med grabben. Börja gått 4 +2 intervaller nu, å han orkar med bra. Blir finare och lungnare för varje träningspass, pulsen går åt rätt håll🤙

180624

Efter måndagens jobb vaccinerade vi nästan alla hästar. Så de blev en lungn vecka som avsluttades med ett motionpass i torsdags. 🤙

Nu är de inte länge kvar tills flytten ner går🙏🏽 Måndag 2 Juli siktar vi på.

180615

Nu är jag back in busniess efter semestern🤙 Winner började gå intervaller den här veckan, blev ju lite senare igångkörning då vi fick sätta honom på en pencillin kur då han svälde upp vid snorren efter kastrationen, å fick de lite besvärligt å röra sig normalt.. Men nu är de bra å vi är igång 👌🏽 Gått 4 intervaller 2 gånger den här veckan. Lite väl framåt i värmingen såhär i början, men blev fin sen i intervallerna. Dock tyckte han de var lite jobbigt såhär första gångerna, men han har ju varit ifrån ett bra tag, å gått mest motion så de e ju inte så konstigt. 😉Annars tycker jag han har blivit mkt finare i både kropp och päls. Även mer harmonisk överlag å hålla på med.

180520

Allt bara lungt och fint med Winner. Känns som han redan har börjat bli lite vallack å coolat ner sig.

Jag missar igångkörningen nu till veckan då de väntas några veckors semester för mig. Så de blir ett litet uppehåll i bloggningen😉 Men Winner är i dom bästa händer.

180513

De har varit en lugn vecka för Winner då har han har stått på box pga kastrationen. Fick börja gå ut i hage i helgen. Nu blir de hage en vecka innan selen åker på igjen!

180506

Imorrn väntar kastration för Winner, annars är allting väl. Ska nog bli skönt för honom å bli vallack å få coolat ner lite. ☺️

180429

Winner var frisk i sina ben på återbesöket hos veterinären. Men behandlade om dom muskulära spenningera vid bogen/armbogen med stötvåger osv. Jag håller efter med laser behandling.  Joggar fortfarande bara.

180422

Winner tagit de bara lungt den här veckan efter behandlingen förra veckan. Fick ut å jogga lite lätt bara i fredags. Han har börjat landa lite nu, å blir mer å mer harmonisk. Hingstar på nya ställen.. 😉 Ska bli skönt när han får börja träna riktigt igen, för ibland känns de som de kryper i kroppen på honom. 😄

180415

Winner fick ju besöka veterinären i onsdag för en genomgång innan vi börjar träningen riktigt. Behandlade ett framknä och en hovled. Hittade även lite muskulära spänningar osv. som vi behandlade å jag ska holla efter. Återbesök om 2 veckor. Annars allt väl med honom, han har haft lite svårt att hålla sig inne i hagen bara som ni vet 😁

180408

Winnertakesitall anlände äntligen gården fredagsförrmidag efter en lång resa. På dom här få dagarna man har hunnit bekanta sig med honom värkar de vara en trevlig och snäll herremann. Imorrn åker selen på, 4 intervaller i 30 fart är de som är tänkt för honom.

Inlägg kopplade till Winnertakesitall

Winnertakesitall avslutade

Winnertakesitall hade en lämplig uppgift i det avslutande loppet i Bollnäs och fixade tredje segern till stallet under kvällen. Ulf Ohlsson stod ensam på start med Winnertakesitall och satt förstås i spets direkt. Efter ett lugnt inledningsvarv skärptes tempot efterhand och Winnertakesitall klev undan säkert i snabb avslutning utan att vara bottnad. Thommie Grönlund och … Läs mer