Visa alla hästar

Winnertakesitall

Regnr
15-1241
Kön
Valack
Född
2015 (4 år)
Far
Red Hot Dynamite
Mor
Wiss Time To Go
Morfar
General November
Hästägare
Tommie Grönlund & Joakim Andersson
Uppstallningsplats
Stora Alby
Skötare
Ola Haga

Senaste nytt om Winnertakesitall

191013

Winner var ringrostig och lite trög i loppet, å behövde verkligen detta loppet! Ulf sa att de känns som han kommer gå framåt med loppet.

191007

Winner känns bara bättre och bättre hemma å är startar på Solvalla på onsdag från spår 10 bak bilen 🙂 De va länge sen han starta å behöver nog loppet innan toppformen sitter där.

190929

Winner känns bra i intervallerna, några små skavanker bara i lägre tempo men han blir bättre och bättre 🙂

190923

Winner var bra på återbesöket i veckan å han är redan igång å joggar. Imorgon svänger vi ner på rakbanan igen 🙂

190915

Sista jobben inför starten var vi inte alls nöjda med, så de blev veterinärbesök istället för Örebroresa. Orsaken till hältan trodde han kunde bero på att han sträckt sig eftersom de kom så plötsligt. Sen fick han en uppfräschning i benstället också.

190907

Winner är anmäld till Örebro på torsdag, spår 5 bakom bilen. Kan fattas lite i honom då de är ett tag sen han startat å inte gått nått vassare jobb. Men han har tränat på bra hemma å känns fin!

190826

Winner har fått tränat på ordentligt nu dom sista jobben, å känns fin! Annars allt väl med honom 🙂

190817

Friskförklarad. 👏🏻 Redan hunnit varit nere å rakbanan å gasat lite i 4st intervaller, å de var bara bra. Nu ökar vi på träningen successivt.

190809

Winner började hosta förra veckan, så vi kollade halsen på honom å de stog inte rätt till. Mkt slem nertill, så sattes på penicillin kur. Kollade om honom igår, å de va bara lite slem kvar. Vi börjar jogga igång honom, åb nästa vecka igen.

190727

Han är anmäld tills på torsdag nästa vecka. Ett lunchlopp på Solvalla från bricka 7 bak bilen. Han har tränat bra även denna vecka. 🙂

Jag går på 1 veckas semester nu, så hoppas det finns överseende att de inte blir bloggat nästa vecka 🙂

190721

Winner känns riktig fin nu, å han är nog snart med i en startlista igen. I övrigt mår han bara bra 😀

190713

Mkt har hänt från förra bloggen å vi kolla upp honom efter förra starten. Blodprov och hals var dårliga, så prestationen från förra starten är bara å glömma. Nu är han i gång med intervaller å känns bra.

190614

Fin i sista träningspasset idag inför starten på måndag.  Vi kommer köra precis lika som förra gången. Jag kommer tyvärr inte vara på plats, då jag går på 3 veckors semester nu. Så kommer bli ett lite hopp i bloggen. Trevlig sommar!

190611

Winner startar på Färjestad på måndag, vanligt fick han dåligt läge😒 Han har tränat fint hemma och allt är som normalt med honom.

190604

Winner har tränat på bra här hemma, tyvärr kom han inte med i loppet på Östersund i helgen, men vi anmäler till Färjestad 17/5 istället.

190527

Vi var nöjda med prestaionen senast, å han startar redan igen på onsdag, denna gång även på Rättvik. Allt är som normalt med honom.

190515

Några veckors återhämtning från tävlande blev de, å de var välförtjänt efter å startat på å gått bra under en lång period. Men vi har tränat på hemma som vanligt.

Winner startar nu nästa gång på lunchen på Rättvik på tisdag, å allt verkar bra inför de. Lite piggare nu hemma efter vi ryckte tussarna igen med muffar.

190507

Igår ryckte vi tussarna hemma med muffar på huvudlaget, å de gick bra. Han vaknade till lite iallefall. Så nu har vi det gjort inför nästa kommande start.

190428

Även denna gång när Winner besökade Bollnäs   åkte vi hem med vinst! Ulf fick jobba in honom hela vägen, å han va lite trög men han höll undan. De blir nog så vi sätter dit någon form av skygglappar igen till nästa start.

Även fast han startar tät håller han sig fin i kroppen, kan nog bero på att han är så klok på trav. Både reser och äter bra. Han dricker jättebra efter både värmning och lopp!

1904222

Nu är han anmäld igen tills på fredag, å allt känns bra efter förra starten.

190414

Hade lite svårt att hålla ordningen på benen när väl bilen släppte. En riktigt skitgrej bara, som Erik sa när han kom in. Kändes fin när han körde ” ett jobb”.

190407

Spår 8 (tyvärr) på tirsdag, men nu är de 1640m igjen som han har visat passa honom bra. Han har tränat bra.

190331

Har verkligen ingen tur med vilka lopp han får den här grabben, nu fick vi backa oss helt sist, sen blev de lite pannkaka med allting, men både kusk och tränare jättenöjda med hästen! Han har anmäld till den 9 Aril igjen, å allting verkar bara fint med honom efter starten.

190324

Ännu en gång får han gå i dödens å gör ett jättebra lopp som 2a! Forlorar segern då han inte får ledningen.. Men jättenöjda ned hästen. På onsdag är de dags igjen! 2140 med bra spår!

190317

Nu har vi lastat bussen full med hästar å är påväg ner till Färjestad, regnet vrakar ner men de stoppar inte oss☔️ Vi får väl se hur banan är om vi kommer kunna köra barfota eller inte.  Inga andra ändringar! Allt väl med honom inför den här starten😃

190310

Vi gör ett nytt forsök på Färjestad! Nästa måndag, nästan samma prop! Bilstart och 1640 👊🏽 Känns laddad och fin hemma. 😃

190303

Struken för spårförbehåll på Färjestad nu på lördag, jaja vi letar efter nya lopp! Tränar bra som vanligt😉

190224

Vilket lopp han gjorde senast! Grymt nöjd med innsatsen🙂 Allt väl med honom efter loppet också.

190211

2 starter har hann hunnit göra sen förra inlegget, å rycktussar är provade😉 dock inte i lopp än då de blev startgalopp senast🙄 dom fick snurra lite väl länge på volten, å snurresprätt stressade upp sig lite, å när starten väl går, har han inte ritigt ordning på bena å går i passgång🙃 men fick sig ett «banjobb» 19/2200 å Erik var nöjd. Dyker nog upp i startlista innom kort!😛

190123

Fredagmorgon rullar hästbilen mot Eskilstuna för lunchtävlingar. Spår 11 bakom bilen, å vi är nöjda bara han gör ett ok bra lopp efter ett litet uppehåll i tävlandet. Känns fin som alltid hemma i träningen. Inga ändringar, vi kör med norsk huvudlag och fast bomull som sist.

Ett tandläkarbesök är inbokat innom kort! ( En rutinkontroll som gäller alla hästar nu)

190115

Struken för spårförbehåll i kvällens planerade lopp på Valla🙄, men dykter nog upp i någon startlista innom kort. Tränar fint!

190106

Nu har vi dimmat av selen å är igång igjen 😉 Började veckan med å jogga igång, å avsluttade veckan med 4 stk intervaller. Nöjd!

Imorgon väntas ett 4 + 2 pass🙂

181223

Igår vaccinerade vi alla hästar å nu väntas några dagar julledig för båda 2 och 4-benta. God Jul önskar jag och Winner🎅🐴❄️

181216

Blev lite trög i ledning i loppet i fredags. Men gick ändå hyggligt å var 4a. 88 i puls.

181209

Mkt godkänt prestation i senaste loppet. Vi alla var jättenöjda. Känns som har vaknat lite efter dom 2 senaste loppen. Mer framåt/pigg hemma i träningen också.

181201

I torsdags ryckte vi norsken hemma å de gick bra, men hade förväntat mig lite mer reaktion 😄

181125

Sprang lite på halvfart i loppet senast, å vi kommer prova norskt huvudlag nu till veckan hemma( inför kommande lopp) Evt om vi kommer plocka bort huvan också till nästa lopp.

181118

Å där satt segern! 🥇 Dock var de bara ett p21 lopp men ändå himla roligt.  På tirsdag är de dags igjen😉 Planen är å köra utan skor fram som vi brukar, men sist var han tvungen å gå med skor då de var lite dåligt med hov. Våran hovslagare kommer kolla de nu i början på veckan.

181101

Allt väl efter hans lilla olycka i hagen, han måste ju ha gått omkull i hagen🤨 Känns finfin hemma i intervallerna.

Nästa uppgift är planerat på Bollnäs på torsdag. Ett 3årslopp under medeldistans.

Kommande vecka kommer de inte bloggas då jag är på semester. ☀️

181021

Tyvärr fick vi stryka i dagens lopp då han gjorde illa sig lite i hagen igår. Inga större sår, men ändå dumt att chansa.

181014

Vi ändrade oss å ryckte framskorna istället för att prova halvrunda lätt metall som var planerat. De fall väl ut, å han sänkte sitt rekord med 1,5 sek från förra starten. Inte lätt när dom vinner på 14.4 🙈 Å inga sår på bakkoterna efteråt heller 🤙 Det går åt rätt håll!

181003

Nästa start planerat nästa Onsdag på Solvalla. Vi kommer göra några små ändringar på skoningen fram för att forsöka att han slår på sig mindre. Allt väl efter starten, och han känns pigg och fin i träningen.

180923

Nu är ”debuten” avklarat, å de skötte han fint. Helt okej prestation efter långt uppehåll från tävlingsbanan. Nu kämpar vi på vidare 🤙

180911

Lyckat banjobb på Solvalla förra veckan, 17.5 1640. 15 sista 500. ”Slog i hop” en gång, men ställde sig på en gång. Vi gör lite ändringar till nästa gång med lite kortare käk och lättare framskor. Fick gå ett 4 + 4 jobb i måndags på rakbanan å orkade bra i alla intervaller, med bra puls efteråt.

180902

Gokillen har tränat hemma på rakbanan även denna vecka, men nu börjar de närma sig ett banjobb på Solvalla👀 Så himla kul att se vilken skillnad de är på hela hästen för bara några månader tillbaka. Ett helt annan lugn i hästen, å mkt trevligare å köra och hålla på med.

180828

Finkillen tränar för fullt å känns fortfarande bara bra. Gick 6 stk intervaller i måndags, och på torsdag väntar samma lika.

180819

Winner går intervaller nu, å känns riktigt fin. Ett rundbanejobb är planerad inom kort.

180808

Igångkörningen har gått jättebra! Gick lite lätt motion i måndags, och kört honom idag igjen, en mer rejäl motionrunda. Passade på att utforska Albys skogsslinga. Han kommer jogga igjen fredag, sen skulle jag tro att han kommer få börja några lätta intervaller nästa vecka.

180804

Winner och hans nya hagkompis som han fick i fredags. Tog inte många minuter innan dom börja kliva varandra 😂 På veckan åker selen på igen 💪🏽 Woopwoop!180729

Brände hans harhas i fredags denna vecka. Så har fått stå på box över helgen. Men nu till veckan får han komma ut i hage. 10 dagars vila innan vi kan börja träna igen.

180718

Winner har fått en harhas som vi måste «bränna» som vi kallar de. Så nu blir de tyvärr lite stopp i träningen å vila.

180711

Winner har blivit jättefin å köra sen vi flyttade ner hit, så han värkar trivas bra. Ska få gå ett 4 + 4 jobb nu, sen är de dags för rundbanejobb snart. 💪🏽🤙

180630

Allt bara fintfint med grabben. Börja gått 4 +2 intervaller nu, å han orkar med bra. Blir finare och lungnare för varje träningspass, pulsen går åt rätt håll🤙

180624

Efter måndagens jobb vaccinerade vi nästan alla hästar. Så de blev en lungn vecka som avsluttades med ett motionpass i torsdags. 🤙

Nu är de inte länge kvar tills flytten ner går🙏🏽 Måndag 2 Juli siktar vi på.

180615

Nu är jag back in busniess efter semestern🤙 Winner började gå intervaller den här veckan, blev ju lite senare igångkörning då vi fick sätta honom på en pencillin kur då han svälde upp vid snorren efter kastrationen, å fick de lite besvärligt å röra sig normalt.. Men nu är de bra å vi är igång 👌🏽 Gått 4 intervaller 2 gånger den här veckan. Lite väl framåt i värmingen såhär i början, men blev fin sen i intervallerna. Dock tyckte han de var lite jobbigt såhär första gångerna, men han har ju varit ifrån ett bra tag, å gått mest motion så de e ju inte så konstigt. 😉Annars tycker jag han har blivit mkt finare i både kropp och päls. Även mer harmonisk överlag å hålla på med.

180520

Allt bara lungt och fint med Winner. Känns som han redan har börjat bli lite vallack å coolat ner sig.

Jag missar igångkörningen nu till veckan då de väntas några veckors semester för mig. Så de blir ett litet uppehåll i bloggningen😉 Men Winner är i dom bästa händer.

180513

De har varit en lugn vecka för Winner då har han har stått på box pga kastrationen. Fick börja gå ut i hage i helgen. Nu blir de hage en vecka innan selen åker på igjen!

180506

Imorrn väntar kastration för Winner, annars är allting väl. Ska nog bli skönt för honom å bli vallack å få coolat ner lite. ☺️

180429

Winner var frisk i sina ben på återbesöket hos veterinären. Men behandlade om dom muskulära spenningera vid bogen/armbogen med stötvåger osv. Jag håller efter med laser behandling.  Joggar fortfarande bara.

180422

Winner tagit de bara lungt den här veckan efter behandlingen förra veckan. Fick ut å jogga lite lätt bara i fredags. Han har börjat landa lite nu, å blir mer å mer harmonisk. Hingstar på nya ställen.. 😉 Ska bli skönt när han får börja träna riktigt igen, för ibland känns de som de kryper i kroppen på honom. 😄

180415

Winner fick ju besöka veterinären i onsdag för en genomgång innan vi börjar träningen riktigt. Behandlade ett framknä och en hovled. Hittade även lite muskulära spänningar osv. som vi behandlade å jag ska holla efter. Återbesök om 2 veckor. Annars allt väl med honom, han har haft lite svårt att hålla sig inne i hagen bara som ni vet 😁

180408

Winnertakesitall anlände äntligen gården fredagsförrmidag efter en lång resa. På dom här få dagarna man har hunnit bekanta sig med honom värkar de vara en trevlig och snäll herremann. Imorrn åker selen på, 4 intervaller i 30 fart är de som är tänkt för honom.

Inlägg kopplade till Winnertakesitall

Winnertakesitall avslutade

Winnertakesitall hade en lämplig uppgift i det avslutande loppet i Bollnäs och fixade tredje segern till stallet under kvällen. Ulf Ohlsson stod ensam på start med Winnertakesitall och satt förstås i spets direkt. Efter ett lugnt inledningsvarv skärptes tempot efterhand och Winnertakesitall klev undan säkert i snabb avslutning utan att vara bottnad. Thommie Grönlund och … Läs mer