Visa alla hästar

Valuta E.W.

Regnr
16-1181
Kön
Sto
Född
2016 (3 år)
Far
Chocolatier
Mor
Afrodite Sund
Morfar
Supergill
Hästägare
Eva Wahl, Stockholm
Uppstallningsplats
Knivsta
Skötare
Emma Tångring

Senaste nytt om Valuta E.W.

190913: Valuta gjorde ett bra lopp och slutade tvåa i tisdags. Väldigt roligt att hon börjar få visa vad hon kan och att hon sköter sig så bra. Vi blickar framåt mot nya lopp! Hon verkar nöjd med sig själv och det känns som att hon vet när hon har varit duktig, hon växer lite mentalt för varje lopp hon gör.

/Emma

190906: Vi tränar på hemma och Valuta känns fin. På tisdag är det dags för start igen, även denna gång på Solvalla. Hon är mjuk och fin i kroppen och är tacksam för allt man gör med henne, det är roligt och tacksamt!

/Emma

190830: Valuta var mycket fin i starten på Solvalla i onsdags och gick fina 14,7. Hon fick med sig ett sjättepris med full fart över mål. Spännande inför framtiden! Kändes fin i en lugn runda i skogen idag.

/Emma

190823: Valuta tränar på hemma och det är bra med henne. På onsdag är det dags för start igen, denna gång på Solvalla.

/Emma

190816: Vi fortsätter träna på för fullt och allt verkar bra med Valuta. Pigg och glad!

/Emma

190809: Valuta tränar på för fullt hemma och känns bra.

/Emma

190802: Vi tränar på hemma. Hon kändes bra i gårdagens jobb och var pigg och på alerten då.

/Emma

190712: Valuta var på återbesök igår och det var bra med henne så vi tränar igen. Jag har 2 veckors semester nu och lämnar över till Lovisa, det kan därför bli lite tomt här under den tiden.

/Emma

190705: Valuta var hos veterinären i torsdags och blev behandlad, så just nu vilar hon och det blir återbesök om en vecka.

/Emma

190628: Valuta var lite trög i loppet senast och tog aldrig riktigt tag i grejerna men spurtade ändå okej till en 5:e plats. Vi har tränat på som vanligt hemma under veckan.

/Emma

190614: Valuta har tränat på bra i veckan. På tisdag blir det start igen, denna gång på Eskilstuna. Där blir det auto och lång distans för första gången.

/Emma

190607: Vi har tränat på hemma den här veckan. Allt bra, pigg och glad!

/Emma

190602: Valuta startade idag igen. Från ett snävt spår 4 blev det galopp direkt i starten tyvärr, men Ulf var nöjd med hur hon kändes övrigt. Vi tar nya tag! 💪🏼

/Emma

190525: Valuta debuterade igår på ett mycket skitigt Hagmyren. Hon gjorde det på bästa sätt och inledde karriären med en seger 🥇

/Emma

190517: Valuta fortsätter att träna på hemma i mycket fin stil och hon är anmäld till Hagmyren nästa fredag. Mycket spännande!

/Emma

190510: Valuta har tränat på här hemma. Hon känns bra och nu är hon riktigt på hugget, väldigt pigg och alert! 😁

/Emma

190503: Valuta gick ett banjobb i tisdags på 19.5/1640. Det var ett mycket positivt intryck. Hon gick några intervaller idag och kändes bra. Nu närmar det sig start!

/Emma

190426: Tränat för fullt. Mycket fin i dagens intervaller. Det kommer bli ett banjobb inom snar framtid för henne 💪🏼

190419: Valuta tränar på här hemma. Hon börjar bli lite mer på här hemma i träning, vilket är bra!

/Emma

190412: Vi har tränat på för fullt igen denna veckan och hon känns bra, hon utvecklas en hel del. Snart kanske vi kan börja titta i propositionshäftet? /

Emma

190405: Valuta kvalade i onsdags på 20,4 på ett bra sätt, Anders var mycket nöjd med henne. Hon fick jogga idag och var precis som vanligt 😃

190329: Tränar på enligt planen. På onsdag blir hon en stor tjej då hon ska kvala!

/Emma

190322: Valuta har tränat på hemma på rakbanan den här veckan och det finns ingenting att anmärka på. Lugn och trevlig häst på alla sätt.

/Emma

190314: Valuta blir allt bättre och fortsätter sin positiva utveckling. Hon har gått på rakbanan och skött sig helt utan anmärkning. På måndag får hon ny skötare då Emma Tångring börjar ombord hos Båth.

190307: Valuta gick 19/1600 på Solvalla och fortsätter att utvecklas. Det lär bli ytterligare något jobb, men det närmar sig att hon är en tävlingshäst på riktigt.

190226: Valuta var inne på Solvalla förra veckan och traskade 1.21/1.600 meter på bra sätt. Han har även varit fin på rakbanan efteråt och är under utveckling. /Veera

190214: Valuta verkar allt bra med och fortsätter göra sitt jobb på bra sätt. Valuta går på rakbanan den här veckan.

190207: Valuta var inne på Solvalla igår, onsdag, och travade 1.22 utvändigt om häst med snabbare avslutning och skötte sig fint. Hon fortsätter utvecklas på helt rätt sätt.

190124: Valuta stärker det för dagen positiva intrycket och gick 21,5/1.600 meter på Solvalla i tisdags i rygg med spända linor! Vi var jättenöjda med hästen och hon har väldigt fin utvecklingskurva just nu.

190117: Valuta fortsätter träna på och känns allt starkare. Hon fixar sina intervaller på rakbanan utan minsta problem. Tandläkaren har varit här och kollat alla hästar i stallet, men hittade inget stort på Valuta.

190110: Valuta var fin i motionspasset igår, onsdag. Hon har blivit ännu finare i kroppen under ”julpausen” och idag rullar hon ut för första rakbanejobbet i år. Det ska bli spännande att se hennes utveckling.

181212 Valuta har tränat på fint! Hon tränar på normalt och äter som hon ska 😎 hon är en expert att ta ner hönätet 😂 men nu har jag satt det på andra boxväggen så nu har hon faktiskt låtit det vara ☺️ Tjejer! Dom ska alltid pyssla med något ❤️

181201 Valuta var in i tisdags  och gick banjobb på Solvalla. Vi satte på henne ett helstängt huvudlag. Hon gick runt 1.24 på ett bra sätt! Hennes puls var på 65 så det var ingenting att klaga på ☺️ Hennes bror tog även sin första seger i karriären förra veckan så vi säger Stort Grattis till honom 🤩 i fredags gick Valuta ett par intervaller på rakan innan det var dags för henne att göra helg ☺️ Hon var på bettet och det märktes att hon var lite mer ”vaken” ☺️ Hon kändes fin!

181111 Valuta tränar på, hon har gått 6-8 intervaller och till veckan har vi tänkt att åka in till Solvalla om allt ser bra ut ☺️ Jag kommer att ha en veckas semester v.46 men kommer att uppdatera här inne efter banjobbet ☺️

181023 Valuta E.W. gick jobb inne på ett soligt Solvalla i dag ☀️ I morse fick hon gå 30 min i skrittmaskinen eller sk ”walkern”  för att mjuka upp sig lite inför dagens uppgift! Vi rullade i väg med två lillbilar, jag körde tjejerna och Viktor och Viktor tog pojkarna ☺️ Det blåste friska vindar och solen var framme – härligt väder! 😍 Valuta kändes fin i värmningen. Vi åkte in och lät hästarna få gå in i boxen en 20 minuter innnan det var dags för jobb. Då hinner de dricka lite och kissa, samt att pulsen får sjunka. Valuta gick utvändigt 😎 hon var fin och vi var nöjda med henne! Hon gick 1.26 i 1609m och avslutade sista 500m på 1.23 🥕 hon klippte till med öronen och derby är ett tecken på att de är glada och att de tycker det är roligt ❤️ Pulsen var på 86 👍🏼 Väl hemma fick hon äta lite lunch innan hon blev borstad och fick lite liniment på musklerna ☺️

181013 Valuta har kommit i gång och tränat intervaller i veckan. Hon kändes helt normal och pulsen är som den ska ☺️ Hon har vuxit på höjden och blivit mer en ”vuxen häst” i kroppen ❤️ Hon är en trygg individ vilket är en bra egenskap för en framtida tävlingshäst. Pälsen är kort och fin vilket är ett tecken på att hon mår bra ☺️

181003 Valuta har tagit det lite lugnt den här veckan men kommer att gå intervaller nästa vecka ☺️ Hon ska skos nästa vecka så vi har tagit av henne skorna så dom ska få jobba lite extra! Dom får friskare och starka hovar när de får gå barfota vilket är jättebra! Hoven har många flera funktioner, den ska kunna bära vikt, tåla nötning, vara stötdämpande och fungera som halkskydd. Hovmekanismen fungerar så att strålen som sitter under hoven ska få ett normalt mottryck när hästen rör sig, som gör så att den elastiska putan (sitter innanför strålen i hoven) fungerar som en tvättsvamp som suger åt sig ”vatten”när man trycker och släpper ”tex en kökssvamp” cirkulationen är viktig för att hästens blod ska gå tillbaka i hästens kropp då hästens nedre del av benen saknar muskler. Man måste ha bra cirkulation i hovarna på hästarna, elastiskt horn som inte spricker, att de ska skos regelbundet och att dom får rätt vinkel, att dom får chansen att växa så man inte stänger in och får en trång hov.

180926 Vi tog det lite lugnt med Valuta i slutet av förra veckan då hon var lite fylld i ett ben. Vi kollade upp henne och nu är hon i gång och tränar igen ❤️ Hon är så snäll den här tjejen och hon verkligen stortrivs med sin hagkompis Poem In Motion (som vann i går på Eskilstuna 🤗 )

180911 Valuta har blivit finare i kroppen hon äter riktigt bra! Hon blev omskodd i helgen så nu har hon fina nys skor ☺️ Hon har tränat på hårt i veckan med 8 st intervaller, pulsen var normal.

180830 Vi har satt upp hönät hos Valuta och hon äter och pysslar bra med det! Fördelen med hönät är att endel hästar äter upp höt mycket bättre, det tar mer tid att äta för dom vilket är bra för magen när hästarna har en relativt liten magsäck med tanke på deras kroppsstorlek ☺️ det håller de även mer sysselsätta vilket är jättebra! Valuta har tränat på bra! I dag tränade hon i ledningen vilket hon tycker är kul! Hon tar i mer och det finns lite att hålla i ☺️Hon har vuxit på sista tiden tycker jag. /Anna

180822 I måndags blev jag riktigt glad när jag körde Valuta ☺️ Hon tar i mer och mer och det känns som hon börjar ta tag i grejerna! Hon har verkligen utvecklats den här tjejen hon har lite trång gång men det känns att hon blir starkare! Träning ger färdighet! Hon äter bra, trots att jag vill få upp henne mer i hull så ser det ut att gå åt rätt håll ❤️ Det känns skönt att vara tillbaka hos hästarna efter en skön semester. /Anna

180802 Jag kommer att gå på semester två veckor och då kommer Christer och Göran att ta hand om mina juveler ❤️

180730 Valuta har tränat på bra! I morgon ska hon åka in och gå banjobb på Solvalla, Svante ska köra henne i jobbet. I dag har vi friserat lite öron, nacke och kronränder ☺️ Vi har även bytt lite söm i skorna så de ska vara fräscha inför morgondagens uppgift ☺️Jag tycker att Valuta har vuxit och blivit lite finare ❤️ Hon trivs med sin snälla kompis Poem 😍

180721 I veckan har Valuta tränat på jättebra! Hon tar för sig mer och mer 😎 i fredags var hon riktigt på bettet och öronen framåt. Vi har plockat bort bootsen fram och det gick bra att träna utan⭐️ Hon har blivit starkare i kroppen och det känns jättekul! Valuta och Poem går snällt tillsammans i hagen och de pratar med varandra när dom får syn på varandra på morgonen 😍 så söta och snälla hästar! Jag är nöjd med att Valuta äter bra med hösilage och kraftfoder ☺️

180710 Valuta EW tränar på ☺️ Vi har hittat en hagkompis till henne -Poem in Motion, först ska Poem starta på Axevalla på fredag sen ska vi släppa i hop dom efter det. Nu står dom bredvid varandra i boxarna för att dom ska få lära känna varandra lite bättre ☺️ Jag tycker att hon har blivit finare i kroppen på bara två veckor ☺️ Hon är så snäll den här tjejen!/Anna

180629 Valuta har gått intervaller den här veckan. Allt har varit normalt med henne ☺️ Jag är på semester och har Christer och Göran som sommarvikarier☺️ De är så lugna och fina med hästarna! ⭐️ Valutas hagkompis har åkt så vi ska försöka hitta en snäll tjej till henne som hon ska få gå med ❤️

180612 Valuta känns fin! Hon gör framsteg den här tjejen 😍 så snäll hon är! Fast hon har lite j_vla anamma i sig 😎 hon kämpar och hon har fått beröm av vår extra kusk som kört henne i veckan! Det är kul! ❤️ Tanken är att hon ska träna utan skor den här veckan och bli skodd tills nästa. Hon äter riktigt bra. Hon kan slå sig till ro och gå och lägga sig och vila på eftermiddagarna vilket är ett plus tycker jag ☺️ /Anna

180602 Valuta kämpar på riktigt bra! Hon utvecklas hela tiden – vilket är jättekul! Hon äter bra och ser finare ut i kroppen. Temp, puls ligger normalt. Hon är en riktigt trevlig häst att jobba med ☺️❤️

180520 Valuta har gått framåt! Jag tycker hon har varit duktig i träningen och det är det som är så roligt med unghästar! Den ena veckan är inte den andra lik ☺️ Valuta var in på Solvalla och gick sitt andra banjobb. Hon gick bra på rakorna och i kurvan blev det lite rulligt. Det visade sig att hon gick sig lite på knäna. Så vi tar på henne ett par knäkappor. Till veckan är det den årliga 2 års kvällen ☺️ Då ska vi köra ”lopp” på Östuna och ha öppethus för våra hästägare ☺️

180508 Valuta ser bättre ut i hullet! Hon har en glans i pälsen och det känns att det går åt rätt håll 😍 hon är otroligt snäll och trevlig att jobba med! Hon busar när hon kommer till hagen på morgonen ☺️Hon verkar vara glad och då är jag glad också 😍 vi har tagit av henne skorna för att dom ska få jobba lite och växa. Det är det mest naturliga för en häst att gå barfota! Hovmekanismen får jobba fritt eftersom man låser inte hoven med en sko. I själva nedtrampet vidgas hoven och den fjädras som i sin tur gör att hoven blir friskare och starkare. Naturligtvis så beror det på hästens hovkvalite och träningsunderlag också men vi brukar ta av dom veckan innan dom ska bli skodd ☺️

180503 I onsdags var Valuta EW in på banan för första gången 😍 Hon gick upp på bilen på en gång! Hon stod jättefint på bussen påväg in till solvalla ❤️ Valuta var lugn och fin på banan! Vi var jättenöjd med henne! /Anna

180427 Valuta kändes fin i torsdagens jobb☺️ Normal puls. Hon är en snäll och trevlig häst att jobba med! Vi har gett henne olja för att lägga på sig lite mer, det synns redan att hon börjar bli lite rundare ☺️ /Anna

180416 Valuta tycker att det är riktigt skönt att vara utan täcke nu när solen är framme ☺️ Hon rullar sig och busar i hagen 😍 i morse när jag släppte ut henne pep hon och stegrade sig ☺️ Hon trivs med sin hagkompis Unstoppble❤️ Valuta tappar fortfarande vinterpälsen men det känns som det kommer att gå fort nu när det är fint väder ☺️ Jag skulle vilja att han la på sig lite extra kilon. Hon blev lite tunn den gången hon fick kolik. Men hon har gått upp men jag vill att hon ska gå upp mer, men det kommer ☺️ Hon har tränat på fint!

180410 Valuta var riktigt fin på rakbanan sist jag körde henne ❤️ Hon tar tag i bettet mer och mer vilket känns positivt! Hon fick gå med ett par avklippta boots fram. Inte vilka boots som helst utan Coins kriterieboots 😂

180403 Valuta växer och vi har ökat kraftfodergivan. Hon går motion och sköter sig fint! Hon tappar fortfarande vinterpälsen och det synns att den fina glansiga sommarpälsen är på gång ☺️ /Anna

180327 I dag har vi friserat öronen, nacken och klippt kronränderna ☺️ Hon är jättesnäll! Valuta går med ett läderbett när hon körs vilket har fungerat bra ☺️ (Unghästarna kan vara känsliga i munnen och ibland så tar de inte tag i bettet ordentligt.) vi desinficerar alla våra boxar en gång i månaden med en sk ”dimm maskin” som man blandar i ett antibakteriellt medel som tar bort bakterier och håller boxarna rena 👍🏼 Vi har ett högt tryck på hästar, unghästar, tävlingshästar som är ute och reser, det börjar bli vår (det är varmt/kallt/fuktigt då bakterierna trivs!) det här hjälper oss att få en bra och ren stallmiljö! /Anna

180315 Valuta sköter sig jättebra! Hon växer så det knakar ☺️ Hon har skjutit i både höjden och på bredden 😍 Hon fungerar jättebra med det öppna huvudlaget. Hon är jätte jättesnäll men man får inte göra hur man vill 😂 jag tycker hon ser pigg och glad ut! Hennes hagkompis Unstoppble och hon trivs bra tillsammans!

180226 Valuta har gått intervaller på rakbanan och hon är jätteduktig!! Hon äter och dricker jättebra som hon samtidigt växer både på höjden och bredden ❤️ Vi har kört med helstängt huvudlag på henne men vi ska plocka bort det och sätta på ett öppet huvudlag ☺️ tills nästa gång hon tränar ⭐️ Vi har fått mycket snö här i Knivsta! Hästarna rullar sig på en gång när de kommer ut 😂 det ser verkligen härligt ut! /Anna

180205 Valuta fick ont i magen för någon vecka sedan. Vi åkte in och kollade henne och det visade sig vara en förstoppning. Valuta fick stanna kvar ett par dagar och sedan hämtade jag hem henne när hon var redo att åka hem ☺️ Hon är en väldigt snäll och lättsam häst ❤️ Personalen på Mälarkliniken stod och borstade henne så fint när jag kom! Sånt blir man verkligen glad av att se när djuren trivs och får en fin omvårdnad ❤️ Valuta körde vi i gång lite försiktigt nästan på en gång. Sen har vi utökat motionen mer och mer. Det är alltid bra att röra på dom så fort som möjligt ⭐️ Hon är jättesnäll att köra!

20180119 I dag var vi ute på nya äventyr! Valuta gick motion i dag och hon sköter sig jättebra! Hon är så fin 😍 vi började med att jogga ett varv på rundbanan sedan körde vi ut på skogen för första gången! Vi tog det ”lilla”varvet så de ska få känna sig för innan vi börjar köra ut på det stora varvet 😊 hon känns trygg i sig själv den här tjejen och hon kändes mer lugn i munnen nu efter att vi tagit bort vargtänderna ☺️ ❤️ Vi passade även på att knäppa kort till hemsidan i dag! Hon var väldigt sammarbetsvillig ☺️ /Anna

Välkommen till Knivsta Valuta E.W 😍 som är syster till Valerie Strix (som jag sköter om) och Valle E.W. Hon kom förra veckan till oss och har funnit sig på en gång! Hon är en lugn och fin häst! ☺️ Valuta har gått motion tillsammans med de andra hästarna och det har gått jättebra! Hon har en stor fin stjärna i pannan ❤️ hon har sin storasyster som boxgranne 😊 det kändes självklart att ställa dom två bredvid varandra ☺️ Valuta ska få en snäll hagkompis som heter Unstoppble. Innan vi släpper i hop dom brukar vi ställa dom bredvid varandra box vid box så de ska lära känna varandra några dagar innan dom släpps i hop ( utan bakskor) för att vara på den säkra sidan speciellt nu när det är ” brodd säsong”. I dag har Valuta varit hos vår tandläkare Jan paul 😊 han har tagit ut två vargtänder på henne och raspat/slipat och jämna till tänderna ☺️ eftersom vi kör unghästarna med check/check bett så kommer vi ta bort checkbettet eftersom de kan vara lite irriterad i munnen efter att man tagit bort dom. Det är två små tänder som oftast sitter i vägen och de brukar får besvär med. Vi kollar tempen på hästarna varje morgon innan dom skall köras. Det är inte ovanligt att de kan få lite högre temp efter att man tagit bort vargtänderna. Hon verkar vara en väldigt trevlig häst som kommer på en gång när man ska hämta henne i hagen 😊 /Anna

Inlägg kopplade till Valuta E.W.

21/9: Rapport från Skottorp

Livet går sin gilla gång med ettåringarna. Två nya har kommit i vagn: Behind Bars (e. Maharajah) och Remain In Light (e. Muscle Hill). Den förste är en riktig bjässe som även jag känner mig liten när jag står bredvid. Turligt nog är han väldigt snäll och samarbetsvillig, det har fungerat utan problem. Även Remain … Läs mer

Rapport från Skottorp

Det är inte skolavslutning. Men åtminstone mitt-terminskonferens. Sprintermästarfredagen brukar det komma hästägare på besök, vilket är väldigt trevligt. Svante försöker hinna med att köra de hästar vars ägare är här och den här veckan har vi förberett lite inför detta. Vi har ju väldigt naturskön omgivning, men där vi är och kör hästarna är det … Läs mer