Visa alla hästar

Papa Pellini

Regnr
16-1248
Kön
Hingst
Född
2016 (3 år)
Far
Father Patrick
Mor
Jullan
Morfar
Juliano Star
Hästägare
Kjell Johansson, Sösdala
Uppstallningsplats
Knivsta
Skötare
Emma Tångring

Senaste nytt om Papa Pellini

191122: Papa står fortsatt på kliniken på grund av hoven.

/Emma

191031: Fortsatta problem med hoven tyvärr.

/Emma

191018: Vi har både börjat jogga och gått ut i hagen denna veckan och Papa är väldigt nöjd 🌟

/Emma

191011: Papa har idag fått på sig sko på sin dåliga hov igen och det ser bra ut. Nu får han börja gå i walkern och snart även hage. Vi börjar skritta honom för vagn i början av nästa vecka, äntligen!

/Emma

191004: Fortsatt vila, men det blir bättre med hoven. Vi kämpar på och han är tacksam att hålla på med. ❤️

/Emma

190927: Det går framåt med hoven, sakta, sakta men säkert. Fortsatt vila.

/Emma

190920: Papa vilar fortsatt.

/Emma

190913: Tyvärr fortsätter hoven strula. Papa var in till kliniken med hoven igår och nu blir det vila och behandling ett tag framöver. Han håller som vanligt humöret uppe vad som än händer och är alltid lika nyfiken och ”pillig” så fort man gör något i hans närhet.

/Emma

190906: Det fortsätter strula lite med hoven. Han är alltid lika glad och trevlig oavsett vad. Han fortsätter ”hjälpa” till med att sela och fixa hästarna på gången, han är expert på att ”massera” dom andra med mulen 👌🏼

/Emma

190830: Vi har fortsatt jogga under denna vecka och försöker få ordning på hovarna. Vi kämpar på!

/Emma

190823: Papa har joggat den senaste veckan då han fick lite problem med en hov.

/Emma

190816: Papa tränar på för fullt hemma och det verkar bra med honom.

/Emma

190809: För första gången på väldigt länge fick Papa besöka Solvalla i ett banjobb. Han gick 18/1600 meter. Vi är nöjda med hans jobb även om han gick något tung i balansen, han kommer att lättas i balansen till nästa jobb. Han gick intervaller hemma idag och allt verkar bara bra med honom.

/Emma

190802: Papa tränar på för fullt hemma på gården och han fortsätter att kännas lika bra.

/Emma

190712: Papa går nu för fullt och verkar nöjd med det. Han känns bra. Nu har jag 2 veckors semester och lämnar över till Lovisa. Därför kan det bli lite tomt här under den tiden.

/Emma

190705: Papa fick gå några intervaller i torsdags, äntligen! Han kändes mycket bra och han var väldigt nöjd efteråt.

/Emma

190628: Vi fortsätter jogga några dagar i veckan. Han är nöjd med det. Idag fick Papa en kompis i hagen och han var så himla glad för det!

/Emma

190614: Papa är så nöjd med att få en vagn på sig igen! Vi har skrittat i veckan och idag även joggat lite lätt något varv på banan. Vi fortsätter jogga nästa vecka. Jag går på en veckas semester nu och därför kan det bli tomt med uppdatering under nästa vecka.

/Emma

190607: Äntligen har det blivit så pass bra med hoven så att vi sakta kan börja sätta igång igen, nästa vecka börjar vi skritta.

/Emma

190531: Vi fortsätter läkningen sakta men säkert. Han är nyfiken på allt och vill helst hjälpa till att både borsta och sela hästarna jag har på gången ☺️

/Emma

190524: Papa fick äntligen skor på sig igår. Men vi fortsätter med besöken till kliniken så vi har riktig koll på hoven. Sakta, sakta, sakta blir det bättre!

/Emma

190517: Det fortsätter bli bättre med hoven hela tiden. Papa är trots allt nöjd med tillvaron och tar det mest lugnt om dagarna. Han är klok!

/Emma

190510: Vi fortsätter kämpa med hoven och vi är på kliniken och lägger om 2 ggr/vecka. Det går verkligen åt rätt håll nu och planen är att han ska få på sig skor om ca 2 veckor. Vi är inte bekymrade över framtiden men det kommer att ta tid.

190503: Papas hov fortsätter ställa till det för honom och han vilar ännu.

/Emma

190426: Papa vilar fortfarande pga hovsprickan.

/Emma

190419: Papa är mycket pigg och laddad i hagen för dagen!

/Emma

190412: Papa behandlas fortfarande för hoven. Jag tycker att han har blivit mer valack i beteendet den senaste tiden, han är riktigt trevlig och mysig.

/ Emma

190405: Papa har fått en rejält hovspricka och står nu under behandling för det under kastrationsvilan.

/Emma

190322: Allt har gått som önskat efter kastrationen.

/Emma

190314: Papa blev valack igår och det verkar ha gått bra. Han hade ingen höjd temp idag på morgonen. Nu blir det box i två dagar kombinerat med walkern och sedan får han börja röra på sig i hagen om allt ser bra ut.

190307: Papa var inne på Solvalla i tisdag och gick 19/1600, men var inte speciellt taggad på att ta i grejorna. Han får nog rycka upp sig nu, annars är det risk för att han blir valack.

190228: Papa var fin i måndagsjobbet och känns stark nu. Det kan nog bli ett banjobb till innan det är dags att titta i propositionshäftet.

190214: Han var inne på Solvalla i tisdags och gick runt 1.19/1600 meter i ”andra ytter” och fick gå utan rygg sista 600. Han var fin, men uppträder alltjämt lite omoget mellanåt.

190207: Ser lugn och fin ut i träningen. Eventuellt blir det ett Solvalla-jobb nästa onsdag, sedan bör det vara dags att kika i propositionshäftet.

190130: Papa har varit fin efter banjobbet och verkar uppåt. Jag tror att han ska in på Solvalla nästa vecka, eller möjligtvis veckan efter.

190124: Papa gick åtta intervaller i måndags och kommer gå åtta intervaller på måndag också. Det är tung träning och sedan blir det ett nytt Solvalla-besök veckan efter.

190117: Papa var inne på Solvalla i tisdags och fixade 1.19/1.600 meter utvändigt om häst. Han sprang dock och bröt lite och Svante var inte helt nöjd. Han får nog något jobb till på Solvalla för att fixa lite finslipningar. Tandläkaren har varit här och kollat alla hästar, men hittade inget stort på Papa.

190110: Papa Pellini gick sex intervaller i måndags och var fin på det. Han ska ut på rakbanan på nytt idag, torsdag.

181212 Papa som är lite av den hårda typen var så söööt i dag när han stod bredvid Ivanhoe i hagen och lekte 😍 han stod och hoppade lite försiktigt med frambenen med öronen framåt och det såg så gulligt ut och han sen så glad ❤️ I går var Papa in och gick banjobb han var fin och höll sig i trav hela vägen. Tror vi har hittat rätt med balans och utrustning nu 😎 han gick 1600m på tiden 1.19 Han låg andra utvändigt jobbet igenom. Nöjd och belåten låg pulsen på 74 😎 väl hemma igen fick han lite liniment på benen och en extra puss på mulen!❤️ Han är riktigt snygg och rejäl den här killen!

181201 Papa har tränat på bra! Han har varit lite dålig i karlederna.. vädret och den högaluftfuktigheten som i sin tur medför även  blöta leriga hagar gör så att bakterierna trivs. Det skulle vara skönt om det fick vara kallt och minus istället. Papa har fått stå med spiktäcke efter jobben för att få slappna av i musklerna och känna sig mjuk och avslappnad i kroppen ❤️

181111 Papa har provat på att stå i solariet 🤩 han tyckte det var skönt! Han var in till Solvalla förra veckan och gick banjobb ☺️ Han var fin! 78 i puls gick ca 1.19 avslutade sista 500m på 1.14 tid. Vi kommer att prova byta lite utrustning på honom. Han bryter ner lite i svängarna. Han fick prova gå bakifrån för att lära sig att gå fram ☺️ När han startade på Mantorp såg det ut som att han inte förstod riktigt vad det gick ut på. Träning ger både rutin och färdighet 😎 vi kämpar på! Papa ska skos till veckan. /Anna

181101 I dag kom jag på mig själv att jag satt och log lite extra när jag körde Papa 🤩 han var så fin! Han gick 6 st intervaller i dag och pulsen var 71 🥕 på eftermiddagen har vi masserat kronränder med hovsalva för att få dom att växa lite mer och få lite mer ”liv” i dom vilket är jättebra! Vi har hållt efter ryggmuskulaturen med spikmatta och liniment för att hålla han mjuk och smidig och få snabbare återhämtning av musklerna efter vi har tränat  ❤️ Nu har vi kommit till den tid på året då vi har det mörkare, ljuset är kortare. Hästarna liksom vi påverkas mycket av ljuset! Ett tydligt tecken är pälssättningen.. en häst som står i ett mörkt stall får oftast lång och matt päls, medans mordernare stallar med bättre belysning, taimer, solarie behåller oftast en blank och kort päls. Vi har tillgång till solarie hos Stall båth ☀️ Solariets ljus är infrarött ljus även kallad IR som är värmestrålar, de kan inte ge färg eller solbränna. IR får hästarna att känna ett välbefinnande, lugn. Spända muskler får värme och cirkulationen ökar vilket hjälper kroppen själv att transporterar bort slagg efter ett hårt träningspass/tävling. Till veckan ska Papa få prova att stå i solariet 😎🤩

181023 Papa har vi kollat upp och fixat till lite småsaker efter starten i mantorp. Han har joggat och i veckan fick han börja gå några intervaller ☺️ Lyck var nöjd med honom! Han gick utan skalpers och slog inte på sig någonting 🥕 han är snäll att köra och vi kör honom utan check. I dag har han fått massage på rygg och bogar med lite liniment. Han verkligen Älskar morötter den här killen 🥕🥕🥕  det är viktigt att dom får någon morot då och då 🤗 så de vet att de är duktiga och håller humöret uppe 😘 han är inte speciellt hingstig, han tittar mest på tjejerna medans de andra ”småkillarna” pratar lite. Han är klok och rejäl! Gillar honom skarpt 😍

I181013 Papa Pellini startade på Mantorp i måndags. Loppet öppnades första 500 m på tiden 1.12 (!) och varvet på 1.17,3  Papa blev femma på tiden 1.17,6 Vi har kollat upp honom efter loppet och fixat till några småsaker. Det positiva är att han är väldigt lugn och inte stressar upp sig ❤️ Han var på en ny bana det innebär ny miljö, nya saker att titta på. Men han sköter sig otroligt fint! Han drack och åt bra, det är ett bra tecken! Vi kommer tillbaka! Det här är en jättefin häst ⭐️🤗

181003 På måndag gör vi ett nytt försök-vi styr kosan mot Mantorp! 🤗 (dock ingen båt!) 😂 spår 1 med Ulf Ohlsson i sulkyn. Det ska bli spännande! Jag ser verkligen fram emot det ☺️ I veckan har vi masserat Papa- han tycker om det! Vissa hästar är ”känslig” och mottaglig för massage och han började gäspa ganska fort ☺️ Och såg väldigt tacksam ut ❤️ I dag har han haft en vilodag och varit ute i hagen hela dagen. I morse var det så tyst och fridfullt i stallet och de flesta hästar låg ner och vilade efter frukosten. Papa är en häst som vill gärna komma ut först ☺️ När man har sina 8 st passhästar lär man sig att se vem som har minst tålamod, eller den som tycker om att chilla lite, eller är morgontrött ☺️ Och utav det brukar jag försöka ta dom i den ordningen. Det är nästan som ”de sju små dvärgarna” 😂  -glader, butter, trötter eller toker mfl ❤️ Alla har dom olika personligheter! Och med de pratar de alla olika språk vilket man får försöka anpassa sig till 🤗/Anna

180926 Nu har han fått åkt båt och sett Gotland! ☺️ Tyvärr så kan ”sånt här hända”.. strul och åter strul.. det blev käppar i hjulet för oss! Löshäst i lopp tre och visbytravet tvingades att blåsa av loppet pga säkerhetsskäl! (Tur att det inte blev en större olycka) man får tänka att ”det kunde ha varit vårt lopp” .. lyckligtvis gick det bra med både kusk och häst. Tiden gick loppen blev försenade.. elavbrott a’ 3 ggr (som drabbade hela Gotland..) Jag värmde Papa och han skötte sig såå fint! ☺️ Mellan första och andra värmningen hade han 36 i vilopuls, en tvååring som har rest och ska göra sin första start på en ny bana plus att vi selade i uteboxar, jag blir imponerad! 🤗 tyvärr så fick vi stryka då Papas lopp blev gravt försenat. Men vi tar med oss all lärdom och upplevelse och sträcker på oss och ser fram emot en ny debut! 💪🏽😎 /Anna

180920 I dag befinner vi oss på VisbyTravet! Papa ska debutera ☺️ Det ska bli kul! Han har rest, ätit och druckit bra. Vi har varit ute och gått en lång promenad dels för att han ska få röra på sig och att han får se hur anläggningen ser ut. I går körde vi två intervaller och han kändes fin! Han fick bli schamponerad i duschen efter träningen och han såg nöjd ut. På eftermiddagen gick han en halvtimme i walkern innan det var dags att lasta och åka till färjan i Nynäshamn ☺️ Det var bra luft på båten och här på travet har de sovit i fina uteboxar med mycket spån ☺️ (Något banan ska få ett stort + i kanten för) det känns som en trivsam bana med ett trevligt bemötande ☺️ Det är alltid intressant och spännande med debut! Han startar i från spår 1 med Erik Adielsson i sulkyn.  Tänk att ”liten” börjar bli stor 🤴/Anna

180911 Papa tränar på fint! 😍 han känns lugn och fin att köra utan check. Han skrittar bra, nästan lite sakta men det är bara bra att han kan koppla av och vara avslappnad i kroppen ☺️ Pulsen är normal och aptiten är det inget fel på! I veckan ska vi sko om honom.

180830 Papa kändes otroligt fin i dag! Han tränade längst fram i ledningen i dag. Det märks att han har gått kvallopp och blivit lite mer taggad ☺️ Han har fått ett hönät i sin box vilket är jättebra då det tar lite längre tid för dom att äta upp höt. Hästarna har relativt små magsäckar till skillnad för deras kroppsstorlek, ju längre tid under dygnet de har att äta desto bättre mår magen! De håller värmen och de håller sig även sysselsatta ☺️ /Anna

180825  I går tränade Papa på rakbanan hemma i Knivsta. Det var det första träningspasset efter kvalet & han var jättefin! Han tog i rejält och sprang rakt och fint ☺️ väldigt kul att känna att han gått (ännu) mer framåt på två veckor! ☺️ det är kul med unghästar! /Anna

180822 I går kvalade Papa Pellini på Solvalla. Det blev en liten galopp sen ställde han sig och gick fina 1.21,1 ⭐️ Jag kunde tyvärr inte följa med då jag åkte bort på långresa, men Viktor Svanstedt tog väl hand om honom ☺️ /Anna

180802 Jag kommer att gå på semester och då kommer Christer och Göran att ta hand om mina hästar ❤️

180730 Papa var mycket fin i jobbet i dag 😍 han känns stark som en oxe! Han har blivit starkare i kroppen och jobbar jättebra! 😎 när vi värmer på slingan i skogen kör vi förbi några kossor som han är lite fundersam på men han är ändå så himla snäll ❤️ I dag på eftermiddagen har vi pysslat lite, klippt öron, nacke och kronränder. Papa äter jättebra!

180726 I dag tränade Papa på rakbanan 😎 han var superfin och lugn, han känns riktigt stark! Han är så fin att köra! 😍 I dag har vår hästtandläkare kollat igenom våra tvååringars tänder. Papa hade lite hakar som nu är åtgärdad. Annars var han fin i munnen ☺️ Det är alltid bra att kolla unghästarnas tänder i jämna intervaller. Till veckan kommer vi att utöka intervallerna.

180721 I veckan har vi kollat upp Papa hos veterinär och det var utan anmärkningar. Han sa att han var jättefin! ☺️ Papa gick riktig motion i fredags och han var lugn och avslappnad. Han känns glad ☺️ Det är så roligt att se hur han har utvecklats tycker jag ❤️ Han har blivit mer harmonisk i humöret, även fast han är en tuff kille i grund och botten 😎 den här värmen som vi har haft så länge gör att det blir torrt i hagarna (överallt!) och hovarna behöver fukt. Vi tänker lite extra på att smörja in både runt om och under hovarna med olja så hovarna får suga åt sig för att kunna behålla sin elasticitet, för att slippa att dom ska bli torra och fnasiga. Vi har plockat bort slaggjorden på honom och han sköter sig jättefint! Han går med längre check i träningen så han ska få vara ”så fri” som möjligt. /Anna

180711 Vi  har fixat till lite småsaker på Papa Pellini. Han kommer att gå motion hela veckan ut ☺️ I dag när jag körde honom kändes han väldigt avslappnad och mjuk vilket är jättebra! Jag ville köra honom längre ☺️ Papa har också fått lite mer hull på kroppen. Det känns bra att han har lite att ”ta av ”när han tränar. I dag har vi friserat lite nacke och öron. Han har fått nya framskor, han är en stor häst med rejäl storlek på hovarna. Jag tycker att han har blivit ännu finare nu när han börjat växa in i kostymen mer och mer, han ser ut som en starthäst ☺️ /Anna

180629 Papa har tränat på fint ☺️ Jag är på semester två veckor och har två legendarer till sommarvikarier ☺️⭐️ Christer och Göran som visar hästar på bla elitloppsauktion, kriterieauktion mm ⭐️ Dom är jätteduktiga! Göran ringde en dag och var supernöjd med Papa ❤️ Det känns jättekul! Han frågade ”Anna vem är ”din” bästa tvååring?” Innan jag han svara- sa Göran-dom är jättefina allihopa men Papa var jättefin i dag! ☺️ Dom är verkligen fina! ❤️❤️❤️

180612 Papa har känts fin i jobben hemma på gården 😍 i morgon ska ”liten bli stor” det är dags att åka in till Solvalla och köra det första sulkyjobbet! 😎🤴 det är verkligen jätteroligt att se utvecklingen! Även fast han har varit en tidig häst så är han med på noterna hela tiden. Han tycker om att träna! På morgonen när jag släpper ut honom i hagen går han en kort sväng och kommer tillbaka och vill bli klappad ☺️ Det känns kul! Han är en speciell häst med en stor personlighet. Jag gillar honom skarpt! På eftermiddagen bytte jag bakskor på honom. Det är viktigt att de får bra grepp speciellt när de ska gå lite fortare. Det är viktigt hela tiden under träning också. Hans puls är normal, tempen är normal så allt känns bra! /Anna

180602 I går var Papa in på Gävletravet och gick snabbjobb ☺️ Han gick 1.23 i 1600 m avslutade sista på 500 på en 16 tid 😎⭐️ Pulsen låg på 69.  Mycket bra gjort! 👏🤴

180523 Den här killen äter och äter vilket är jättebra! Han har blivit lite krallig i kroppen 😍 han är en grövre typ av häst med rejäl hingstnacke och muskulös trots sin unga ålder! I morse när i skulle gå ut i hagen tog han tag i en gran och drog av alla barren på en gren 😂 vi stannade och spottade ut dom. Vi tränar på på!

180509 Papa skötte sig fint inne på Solvalla! De var full fart på banan de börjar förbereda och sätta upp tält inför Elitloppet mm! Papa brydde sig inte alls 😎 han var fin i jobbet! Han gick utvändigt om Global Avenu och de sprang på tiden 1.27 i 1600 m sista 500 gick Papa på 1.20 ☺️ Pulsen låg på 69. Nu är vi på väg hem☺️ Han står snällt på lillbilen.

180508 I morgon ska Papa åka in till Solvalla och gå banjobb. Tommy körde honom i måndags och han var nöjd ☺️ Det var lite extra varmt i måndags och det märks att hästarna är lite ovan. Han har väldigt låg puls ändå ☺️ Han har gått med skalpers (helt normalt för en unghäst) det märks att han börjar bli starkare i kroppen 😎 så jag tror att vi ska ta bort dom snart.

180503 Papa var grymt fin i dag ❤️ Han var lugn och fin! Han går 6 stycken intervaller i 1.35 tempo med en puls på 59 😎

180425 I morse var Papa ute i hagen ett par timmar innan han skulle åka in till Solvalla. Han gick 1.33 i 1600m och var nere i 1.22 tid på upploppet! Han kom hem nöjd och belåten ☺️⭐️ Åt sin lunch och sedan pysslade vi lite på eftermiddagen. Han börjar se ut som en riktig racer 😍 han är både duktig på att äta och dricka vilket är ett stort plus! /Anna

180416 I veckan gick Papa 4 st intervaller efter 1.35 för första gången 😍 pulsen låg på stabila 55 slag 😂😍 han var jättefin! Det känns som den här hästen kan förflytta sig! ❤️ Han har blivit ännu mer muskulös ☺️ Han är såå fin! Kanske det är dax att öka lite mer på kraftfodergivan. Det gäller att vara steget före ☺️ Jag tycker verkligen om honom!

180410 Allt känns normalt med Papa efter banjobbet ☺️ Han har varit fin i jobben efteråt! Vi har fått fint väder här i Knivsta så nu är det dax att byta till lite mildare täcken 🌞

180403 Papa Pellini gick banjobb i dag inne på Solvalla tillsammans med Zagreb Kronos. Han gick invändigt med Erik Adielsson i sulkyn på tiden 1.31 i 1640 m och avslutade sista 500 m på 1.25 (!) ☺️😍 Erik sa att han var väldigt fin! Pulsen låg på 68 efter 12 min ☺️ Papa har varit lugn och fin i stallet hela dagen som vi har varit inne på Solvalla . Han har ätit, kissat och druckit ☺️ Det känns verkligen bra att dom kan finna sig till ro när de dels är unga och oerfaren ☺️ Träning ger färdighet! /Anna

180327 I torsdags var Papa Pellini in till Solvalla för första gången och gick banjobb ☺️ Han gick utvändigt om Harvard Student. De gick 1.40 i 1600 m och avslutade sista 300m på 1.30 😊 Viktor Lyck som körde honom var väldigt nöjd! Papa har gått på rakbanan efter det och vår extrakusk Lucas sa att han var en väldigt fin häst ☺️ Vi har ökat på kraftfodergivan på tvååringarna nu eftersom de tränar lite hårdare och samtidigt växer. /Anna

180308 Allt känns bra med Papa 😍 han är jättefin och en jättetrevlig häst! Han tränar på med sina 6 intervaller och vi värmer det stora varvet på slingan som är lite kuperat och svänger både åt höger och vänster ☺️ Det är jättebra då hästarna får jobba med båda sidorna och hitta balansen när det går nåden upp och ner! Den här killen har lätt för sig så här långt 😍 han är en trevlig häst! Han älskar verkligen godis och mat ☺️ Vi planerar att åka in till Solvalla med honom inom kort! 😎 /Anna

180228 Papa känns otroligt fin! Han har en stor personlighet den här pojken 😍 han är så snäll och ändå tuff 😎 han är inte alls hingstig, men han är robust och otroligt snygg häst! Han är väldigt lågpulsad ☺️ Så det verkar inte vara några bekymmer med hjärta & lunga då han har 49 i puls efter 6 st intervaller! ☺️ Man känner igen hans gång på ljudet när han kommer och går ☺️ Tex när vi tar in hästarna på eftermiddagarna ☺️ Vi jobbar mycket i team och det är jättekul! Det känns som en hel stor familj Stall Båth ☺️ Papa är väldigt fin i pälsen 😍 han fäller lite korta korta strån men är otroligt blank för årstiden! Han äter som en häst och det är jättebra! 🙌

180209 

Papa på premiärtur i walkern 😎 skötte sig galant! Jag tog lite bomull i öronen när det var första gången ☺️ Duktig kille! Jag trodde den här killen skulle vara lite mer hingstig än vad han är faktiskt! Han är jätteduktig och håller sig på mattan ❤️ Han var superfin i veckan när han gick 4 st 1.45 rakor 😍 (49 i puls!) han kan springa fortare 👑 den här killen tycker jag om, de ska ha lite personlighet! I morse låg han och sov i boxen när jag kom ☺️ Han äter upp all mat han får, det är tomt i höhäcken och slickat i krubban och då snålar vi inte heller ☺️ Det är viktigaste är att dom äter bra med hösilage och sen att de får Kraft Groov som innehåller mycket protein så de får hjälp på traven när de både växer, tränar och ska sätta muskler ⭐️ /Anna

180205 Papa Pellini sköter sig jättefint! ⭐️ Han gör vad man säger till honom att han ska göra ❤️ Han ser mer avslappnad ut på blicken och har börjat bli lite mer tillgiven, han vill att man ska klappa på honom och prata med han 😊 han har börjat gå 4 st intervaller runt 1.50 som han gör på ett väldigt fint sätt! Jag är fortfarande lite förvånad över hans låga puls 😂 extrakuskarna som är med oss och hjälper oss köra måndagar och torsdagar har kommit och sagt med ett leende ” han har inte tagit ut sig så jättemycket den här ” ☺️ Dom menar på att han har låg ☺️ /Anna

180119 I går utökade vi våra vyer här i Knivsta 😊 vi värmde ett varv på banan och fortsatte ut mot slingan och tog det ”lilla varvet” ☺️ Vi valde en äldre ledarhäst i täten som ska vara trygg och visa små hästarna vägen! Vem blev rädd när en bil kom längst vägen? Jo ledarhästen 😂 tvååringarna reagerade inte ens 😊 dom skötte sig galant! Dom var jätteduktiga! 😍 det som är så bra att värma på slingan är att den är lite kuperad, det går lite uppåt och neråt och svänger både till höger och vänster. Hästarna får tänka, det händer något nytt, dom får lösgöra sig i båda varven tex om någon biter dig fast i bettet, musklerna får jobba både vänster och höger! Samtidigt så är det jättebra och lyxigt att ha möjlighet till rundbanan så nära stallet ⭐️ Papa var jag jättenöjd med på rakbanan! Vi pulsar hästarna efter 12 minuter efter att vi kört sista rakan, sedan joggar vi ner två varv och skrittar sedan in i stallet. Papa hade 48 i puls (!) jag fick ta om tre gånger för att kolla så att pulsmätaren visade rätt 😍 det ska bli jättekul att se vad han har på måndag! /Anna

180116 I går gick Papa på rakbanan för första gången 😍 han var jätteduktig och fin! Vi värmde upp 5 km sedan skrittade vi 8 minuter och sen körde vi 3 stycken 1.50 rakor ☺️ han såg väldigt nöjd och harmonisk ut när han kom in och han visste att han hade varit duktig-det syntes 😊⭐️ Han är så rejäl och fin! Han ser nästan äldre ut än sina jämnåriga kompisar ☺️ I morse bytte jag bakskor på honom då Viktor Lyck hjälpt mig att svettas dit lite större tåkappor. I dag har han ätit morötter 😊 det tycker han om! ❤️ Jag tycker det är viktigt att dom får belöning och lite extra uppmuntran när de har varit duktiga ❤️ I morgon ska han gå motion (5+5) De känns att han är under utveckling han äter, sover, tränar, äter och sover 😊 han äter nästan en och en halv kaka hösilage (70% torrsubstans 30% vatten) dag nu  ( ca 14 kg) 😂 plus 2,4 kg Kraft Groov som innehåller mer protein än tex Kraft Sport 😊 /Anna

20180106 Papa sköter sig fint! Han har blivit starkare och lär sig lätt ☺️ De är otroligt snälla att köra och det är jättebra att vi kör så pass många tillsammans! Så de lär sig att gå i grupp! Ibland kommer det någon äldre häst bakifrån som kör lite fortare än vad vi har valt att göra. Det är bra träning så de inte känner sig rädda när det kommer hästar bakifrån ✌️☺️ Papa äter väldigt bra, vilket är kanon bra! Nu har vi passerat årsskiftet och han är nu två år ☺️

20171229 Papa har gått en mil motion två ggr i veckan ✨ 😊 han är en hårding 😎 Fast det känns som att vi kommer bra överräns även fast vi fortfarande håller på att lära känna varandra ❤️Han känns lite som en enmanshäst. Jag tycker om honom ☺️ Han är stor, har mycket muskler och fin att titta på ⭐️ Vi pysslar på eftermiddagarna, borstar ,lyfter på ben och byter broddar, pratar och står och gosar. Han gillar när man pratar med tjejig röst ☺️ Jag tror han trivs med att man är bestämd fast ändå mjuk på något vis ☺️ Papa blev vaccinerad dagen innan julafton. Han reagerade inte ens när han fick sprutan 😊  /Anna

20171218 Papa sköter sig jättebra! ☺️ Förra veckan var det en inskolnings vecka och han gick 6 km motion 2 ggr/veckan. I fredags var det dax för skoning runt om och han var jättesnäll! Viktor L började med bakhovarna och han stod som ett ljus 😍 Vi hade även vår tandläkare Jean Paul på besök i från Frankrike som kollade igenom Papas tänder och tandstatus vilket känns jättebra när vi får möjlighet att ta hit honom✨ ”varje länk är en viktig del” Det är en stor utveckling som unghästarna går igenom och det är med olika faser, både muskulärt, psykiskt och fysiskt ❤️ Det är otroligt intressant och kul att se! Papa verkar vara en hårding även fast han är väldigt snäll och han har skött sig jättebra ❤️ I dag har han gått motion 1 mil utan problem 😎 först skrittar vi sedan joggar vi 5 km sedan skrittar vi och joggar tttligare 5 km till 😊 /Anna

20171208

Välkommen till Knivsta Papa Pellini! I dag flyttade den här snyggingen in på min stallgång 😍 han är en stor och rejäl kille! Han är väldigt fint musklad. Hoppas du ska trivas här och att vi ska få det roligt tillsammans! 😍 Hästarna pratade lite just när han kom, efter några minuter var det tyst och ljudet i från att alla hästar stod och tuggade hö infann sig ❤️ Jag stannade upp och lyssnade och tänkte oj, vad det där gick fort 😊 Papa var blank som en säl likaså hans boxgranne Linares som anlände samtidigt som Papa ❤️ På måndag ska vi köra motion och tills dess får han acklimatisera sig i sitt nya hem! / Anna

Papa joggar 7-8 kilometer 3ggr i veckan.//Jimmy

171017: Papa tränar 7 kilometer 3ggr i veckan och känns bra. Snäll och fin och stannar gärna upp å äter lite grönt till och från hagen.//Jimmy

171107: Papa tränar på som han ska, inga moln på himlen.//Jimmy

171116: Papa sköter träningen som han ska.// Jimmy

171201: Papa tränar milen 3ggr i veckan och känns bra på det.//Jimmy

Inlägg kopplade till Papa Pellini

Hallå där…

…Tony Jönsson som just nu har 35 ettåringar åt Stall Båth under inkörning. Hur går det? – Bra, de första kom i april och samtliga dessa är för vagn och fungerar fint. Sedan har det kommit några efterhand som vi tömkör och är på väg att sätta i vagn. Nästa vecka lär hästarna från Allevamento … Läs mer