Visa alla hästar

Garzon de Calamar

Regnr
17-2324
Kön
Valack
Född
2017 (3 år)
Far
Zola Boko
Mor
Calamara Donna
Morfar
Pine Chip
Hästägare
Easy KB, Uppsala
Uppstallningsplats
Knivsta
Skötare
Alexander Ljungman

Senaste nytt om Garzon de Calamar

200929: Nu har jag och Garzon lastat oss båda på stora häst bussen och är påväg till Eskilstuna för kvällstrav i kväll.

Lopp 2 har vi idag och spår 8 med Ulf Ohlsson i vagnen som sist. Det vi ändrar idag är att vi tar bort den fasta huvan och sätter på rycktussar, och så blir det skor bak.

Allt har varit till belåtenhet hemma så ikväll får vi hålla tummarna att det går bra 👍🤗 //Alex

200923: Garzon har fortsatt tränat på bra hör hemma som vanligt💪

Han startar på tisdag nästa vecka igen på Eskilstuna, lopp 2 spår 8 och Ulf Ohlsson kör igen. Imorgon här hemma ska jag prova rycka tussarna på han för första gången, och om det går bra så kommer han att ha det i loppet för första gången på tisdag.

Allt i övrigt är bara bra med han, finns inget att klaga på. Han äter, dricker och tränar bra så finns inget att klaga på med den här grabben hemma💪😀

//Alex

200916: Garzon har tränat på positivt här hemma och igår var det dax för start.
allt kändes bra innan osv, Ulf värmde och han var nöjd. Sedan fick vi dödens i loppet och han höll mest sin fart och Uffe körde på säkerhet upploppet ner.
bara att leta nya lopp för han och han kommer utvecklas med loppen han får, så han får lite mer tempo i kroppen 🙂 /Alex

200830: Garzon tränar på fint här hemma och allt verkar bara bra med grabben. 😊/Alex

200822: Garzon har fortsatt tränat på bra. Han var in till valla och gick ett sulky jobb och det var till full belåtenhet, låg lite högt i puls så vi tränar på lite till innan han får starta igen💪😊 /Alex

200809: Garzon fungerade inte alls som vi trott när han gjorde debuten så han fick besöka veterinär och fräscha upp sig lite. Nu tränar han på för fullt hemma i träningen igen och det sköter han bra👍😊 /Alex

200714: Garzon har tränat på väldigt bra nu och ska starta sitt första lopp imorgon på Eskilstuna. Nu har jag gått på semester och därför blir det lite klent bloggande under den tiden. /Alex

200630: Garzon har fått tränat på efter kvalet och allt verkar tipp topp med grabben 🙂 / Alex

200617: Allt är var bra med Garzon och han har tränat på bra!👍  han kvalade i fredags på ett bra vis😊 / Alex

200527: Igår var det dags för ett nytt banjobb och det var ännu ett positivt sådant! Han gick 19/1600m på bra sätt så om inget oförutsett händer så anmäls han till kval om några veckor! 😃👏🏼

/Jonna

200517: Garzon är väldigt glad och sprallig för dagen och väldigt taggad till träning, kul när det har släppt ordentligt! 😍 Känns fortsatt fin i intervallerna här hemma, vi tränar på! 💪🏼

/Jonna

200507: I tisdags var det dags för ett nytt banjobb då regn ställde till det förra veckan så vi fick ställa in. Han skötte sig mycket bra i 22/1600m i rygg och det såg stabilt ut så det var ett bra jobb för hans självförtroende!

/ Jonna

200425: Garzon känns himla stabil och säker här hemma, en helt annan häst. 🙌🏼 På tisdag åker vi in till Solvalla för ett banjobb och hoppas han känner sig säkrare även där!

/Jonna

200414: Garzon tränar på för fullt och känns mycket fin efter förra banjobbet, mycket bättre med den nya balansen! Vi tränar på så åker vi säkert in på banan snart igen!

/Jonna

200404: Tisdagens banjobb var ett fall framåt för killen! Gick ca 18/2100m och det var klart bättre m ny balans och korrigeringar i utrustningen. Allt bara bra i 3st intervaller i fredags också, vi tränar på! 💪🏻

/Jonna

200325: Garzon kommer att åka in inom kort till banan igen med lite ändringar i balans och utrustning, det var ändå steg i rätt riktning förra veckan. Allt har känts bra här hemma och han har tränat på som vanligt.

/ Jonna

200315: Garzon har tränat på fortsatt fint och på tisdag är det dags att besöka Solvalla för ett banjobb, kul!

/Jonna

200306: Garzon tränar på och har fick återhämta sig med några färre intervaller i måndags efter lite tuffare jobb, gick igår 4+4 igen och allt verkar bara bra!

/ Jonna

200227: Här tränas det på och han känns finare för varje jobb! Denna vecka har han fått jobba på med 4+4 och det verkar bara bra! 😊👍🏼

/Jonna

200220: Nu så är vi igång med intervaller igen och han känns fin, äntligen! Vi ökar på och är uppe i fullt antal på torsdag! Kul! 😃

/Jonna

200208: Äntligen så har vi kommit igång och han har joggat denna vecka och trampet ser väldigt fint ut! Vi är nog igång m intervaller till veckan! 👏🏼

/Jonna

200119: Tyvärr har Garzon fått stå över något jobb nu då han lyckats trampa sig. Vi tar det lugnt tills det läkt men vi är nog snart igång igen!

/Jonna

200119: Garzon är nu igång med intervaller och känns bra, skönt att vara igång! Tandläkaren var här förra veckan så det blev lite vanligt fix där.

/Jonna

200107: Nu är det full fart igen efter några lugnare veckor och vi båda är nöjda över det! Garzon blev inför ledigheten vaccinerad, har nu joggat på och är redo att komma igång ordentligt, vi satsar på intervaller i slutet på veckan!

/Jonna

191216: Garzon är pigg och glad, joggar denna vecka och är igång ordentligt igen efter nyår!

Om det inte blir något mer bloggande innan jul så säger jag God Jul & Gott nytt år redan nu! 🎅🏻🌟

/Jonna

191205: Denna vecka åtgärdade vi hasen så nu blir det lite lugnare över jul som det också blir för många av de andra hästarna.

/ Jonna

191125: Garzon var in till Valla i tisdags och slog tyvärr i vagnen och galopperade så tanken var att han skulle få åka in den här veckan också men han har fått en harhas som vi måste åtgärda. Det brukar inte vara så lång vila på det, max 14dgr.

/Jonna

191116: Allt bara bra med Garzon, han gick i fredags 4st intervaller efter 1.30 för första gången och kändes fin! På tisdag åker vi in till Valla för ett banjobb.

/Jonna

191105: Garzon känns bara fin här hemma, fick jobba på med 4+3 igår och gör det enkelt och han ligger bra i puls.

/Jonna

191026: Killen var in till Valla i onsdags och gick 26/1600 med 22 sista 500m i långvagn på bra sätt! Nu tränar vi på några veckor här hemma igen.

/ Jonna

191017: Garzon tränar på här hemma och känns jätte fin, springer rakt och fint i intervallerna och ligger bra i puls. Fin utveckling!

/Jonna

191010: Garzon har tränat på och känns fin efter banjobbet, han känns mycket mer alert. Gissar att han åker in igen om 1-2 veckor.

/ Jonna

191001: Idag var vi in till Valla och luftade oss lite och killen skötte sig jätte bra och gick för första gången i sulky – 23/1600m, uppträdande var guldstjärna. Han var lite lätt i balansen så innan nästa jobb så har han fått på sig ett par sulor på framfötterna!

/Jonna

190921: Garzon tränar på och känns fortsatt fin, jag tror han står på tur för en tur in till Valla för banjobb, om inte nu till veckan så veckan efter! 🙌🏼

/ Jonna

190911: Det är bara bra med killen, han tränar på och känns fortsatt fin! Han verkar trivas med livet, massor med bus och lek med Bastian ute i hagen också lite träning och mat på det så är det topp! 😅🥰

/ Jonna

190903: Då var semestern avklarad och vi är redo för höst och vinter med allt vad det innebär! 🍁🍂☀️

Garzon tränar på enligt plan och känns jätte fin! Varannat jobb jobbar  han på med 4+3 utöver 4+2:orna och känns stark och rejäl.

/Jonna

190818: Garzon tränar på och känns jättefin för dagen! Han gör det enkelt.

Jag går på två veckors semester nu men Marie kommer att sköta om hästarna så allt flyter på som vanligt. 👍🏼☺️

/Jonna

190809: Garzon tränar på för fullt och känns jättefin för dagen!

/ Jonna

190730: Killen har börjat gå intervaller igen och känns fin, idag fick han en ny hagkompis- boxgrannen Bastian Boom och verkar nöjd över att ha någon att busa med igen.

/Jonna

190721: Garzon har fortsatt med motionsturer då han även hostat lite.

/ Jonna

190709: Garzon har tränat på fint sen han kom hit till Knivsta, har nu tagit det lite lugnare då en kota som han haft problem med tidigare varit lite ful. Inget allvarligt men vi är försiktig!

/Jonna

190630: Välkommen till Knivsta säger vi till denna trevliga kille! Han kom till mig i onsdags och fick i fredags gå 4st intervaller efter 1.35 och skötte sig exemplariskt på nytt ställe! Hag-kompisen följde med från Alby så han är nöjd!

/Jonna

16/6: Tränar på och känns fortsatt superfin! Jag kommer ha semester kommande vecka men till baka och uppdaterar v.26.

5/6: Allt väl med Garzon! Svante körde honom i måndags och va nöjd med hur han kändes.

23/5: Tränar på och känns fortsatt superfin.

13/5: Fortsätter att träna på bra hemma. Kommer att gå ett banjobb på Solvalla på onsdag.

28/4: Garzon fortsätter att träna på  ett bra sätt hemma i intervallerna.

17/4

Tränar bra hemma i 1.35-40 tempo i intervallerna. Gick banjobb för 14 dagar sen, 1.32/1600m. Trivs ypperligt som valack.

27/3

Tränar bra sprang 2 intervaller i 35 tempo i måndags

Tränar helt efter plan springer med lätthet 40 tempo på rakbanan 😀

10/2
Sårläkningen är nu ok och han är nu i full träning igen är jättefin

Sårläkning går bra och han har varit ute i hagen i dag svullnaden går ner så det ser bra ut😀
29/1
Garzon har råkat ut för en sår skada på ett fram ben så han fick besöka kliniken i går inget stort men feber ock svullet ben men ingen skada får nu penicillin och vila alltid tråkigt när sådant händer

24/1

Har nu börjat att träna på rakbanan det fungerar bra har också fått en kompis i hagen

1/1 är nu på gång efter kastrering skall få en kompis i hagen och snart dags for intervaller

Garzon tränar bra igen efter sin förkylning han kommer säkert att må gott av att bli valack kommer att få en kompis i hagen.

Bättre i förkylningen det var ju bra annars allt ok så det blir väll träning nästa vecka

22/11
Garzon har fått en liten förkylning så han får ta det lugnt ett tag men annars bra 😀
rtsätt bara bra med honom tränar på enligt planen👍
7/10I dag harGarzon tränat på skogsslingan för första gång det gick bra
16/10
Tränar bra 3 ggr i veckan trevlig häst