Visa alla hästar

Father Simon

Regnr
17-2284
Kön
Valack
Född
2017 (3 år)
Far
Father Patrick
Mor
Mara It
Morfar
Daguet Rapide
Hästägare
Lerstenen Invest AB
Uppstallningsplats
Knivsta
Skötare
Jonna Träskvik

Senaste nytt om Father Simon

200404: Simon har tränat på ordentligt i några veckor och känns bara fin, lugnare förra veckan m lite jogging för att återhämta sig. 🙌🏻

/ Jonna

200325: Här tränar vi på, banan har hållit sig mycket bra så vi har kunnat köra på med 8 intervaller och han gör det mycket bra. Dröjer nog inte så länge tills vi kan åka in till Solvalla för ett banjobb!

/ Jonna

200315: Simon tränar på och har nu gått några 4+4 och känns väldigt stark och fin!

/Jonna

200306: Simon känns fortsatt superfin i sina intervaller och pulsen ligger lågt. Vi båda längtar tills vi får öka på ytterligare så det snart kan bli dags för ett banjobb.

/ Jonna

200227: Läcker kille dansar fram på rakbanan! 💃🏼🙈

Han tycker att han är snyggast på hela gården under hela turen – känns riktigt stark och det känns som han verkligen suger åt sig träningen! 👏🏼 Vi jobbar på med 4+2 några jobb till och kikar sen så vi får grönt ljus till att trappa upp ytterligare!

/Jonna

200220: Den här glad-skiten blir man ju glad av! Det sprätter i kroppen nu när vi tränar på och ännu roligare blir det nu då vi förra veckan fick grönt ljus av vet. till att öka på så nu har han gått 2st 4+2 och känns jätte fin med låg puls! 😍👍🏼

/Jonna

200208: Simon känns fortsatt riktigt fin i sina intervaller, man bara njuter när man kör denna glada kille! Får se om vi till veckan kör en liten koll m veterinären innan vi ökar på antalet men allt ser bara fint ut med benet!

/Jonna

200129: Här tränar vi på och Simon känns mycket fin, han är väldigt sprallig och glad som vanligt. 😁 Vi har fortsatt med 4st intervaller så får vi se när vi ökar på.

/Jonna

200119: Simon har äntligen fått svängt ner på rakbanan igen och det var en nöjd kille! (Och skötare)! Det bara sprätter i kroppen på den här killen och han är bara så himla glad! Allt känns iallafall bara bra och vi ökar antal lite försiktigt. Han fick också besöka tandläkaren förra veckan och det blev lite vanligt fix.

/Jonna

200107: Nu är det full fart igen efter lite lugnare veckor över jul, Simon blev även han vaccinerad inför ledigheten. Vi kör ett återbesök på benet denna eller nästa vecka och visar det grönt ljus så är det dags för intervaller igen, längtar! Han sköter sig fortfarande exemplariskt som valack och fick idag en hagkompis i Jojo Keeper och dom verkade bli riktiga polare direkt!

/Jonna

191216: Simon joggar på och är lika positiv som vanligt! Vi är uppe i 6-7km nu 3 dagar i veckan så får vi se när det ökas på något mer, gissar att det blir efter nyår. 👍🏼

Om det inte blir något mer bloggande innan jul så säger jag God Jul & Gott nytt år redan nu! 🎅🏻🌟

/Jonna

191205: Killen är helnöjd att vara tillbaka till det ny-gamla livet med hage och träning! Exemplarisk i uppförande nu!

/ Jonna

191125: Simon har joggat på nu och allt verkar bra, vi ökar lite sakta och vi är nu uppe i 5-6 km varje gång. Han är nöjd att vara igång igen!

/ Jonna

191116: Återbesöket gick bra och vi smyger nu igång lite lätt, han blev väldigt glad och sprallig över första turen på länge! 😃

/ Jonna

191105: Killen här har verkligen landat och blivit lite valack, det är fortf. skrittmaskinen och mys som gäller om dagarna och återbesök för att se hur det ligger till blir nog nästa vecka då veterinären inte kommer ut denna vecka.

/Jonna

191026: Simon har funnit sig med att stå på box och gå i skrittmaskinen i omgångar under dagen. Han varvar med att lägga sig ner och ta en liten vila med att nästa stund stå och leka med sin boll.

/ Jonna

191017: Nu var killen kastrerad, han verkar må bra efter, nu hoppas vi att han snabbt förstår att han är valack så kommer först och främst hans viloperiod bli lite lättsammare men sen tror jag att han överlag kommer att trivas bättre som valack då det lätt blev lite rörigt uppe i knoppen som hingst. Det är skrittmaskinen som gäller här framöver så hoppas vi på snabb bättring utav benet.

/ Jonna

191010: Det kryper i kroppen på den här killen som inte är nöjd med att vila och som då blir lite bråkig i hanteringen. På onsdag blir det kastration för honom.

/ Jonna

191001: Vi fick lov att avvakta lite m intervaller ändå då överbenet gett en liten reaktion på ett fäste, veterinären har kikat och åtgärdat.

/Jonna

190921: Nu har vi joggat på och han är redan enklare att hantera utan all överskottsenergi. 🙈 Det verkar bra så till veckan blir det intervaller igen!

/ Jonna

190911: Simon har nu börjat jogga och det känns bra, vi smyger igång honom nu och hoppas vi är tillbaka på rakbanan snart för han är liite väl taggad för dagen. 🙈😅

/ Jonna

190903: Då var semestern avklarad och vi är redo för höst och vinter med allt vad det innebär! 🍁🍂☀️

Överbenet blev åtgärdat på Simon och han har fått tagit det lugnt i hagen efter det, ett litet återbesök imorgon så börjar han nog att jogga lite i slutet på veckan.

/Jonna

190818: Simon har fått tagit det lugnt nu efter att det smög fram lite hälta som vi trodde kom från ett överben. Det har redan nu innan vi hunnit åtgärda känts bättre och undrar om det var det som spökade ändå. Det kanske var i ett akut skede då som gjorde att han markerade lite hälta. Han får ta det lite lugnare i början på veckan så får vi se.

Jag går på två veckors semester nu men Marie kommer att sköta om hästarna så allt flyter på som vanligt. 👍🏼☺️

/Jonna

190809: Simon har tränat på för fullt och tanken var ett banjobb i tisdags men det visade sig att han känner av ett överben som vi får åtgärda.

/ Jonna

190731: Allt bara bra med Simon, han tränar på och känns fin!

/Jonna

190721: Simon tränar på och känns fin! Han var i onsdags in till banan för ett nytt banjobb – ca 1.26/1600m i långvagn. Det löste han mycket enkelt och avslutade sen veckan med en motionstur i fredags. 😊

/ Jonna

190709: Man får känslan av att Simon leker sig igenom livet för tillfället- allt är enkelt och bekymmerslöst! 😄 Han har för dagen en bra period där allt bara flyter på och han känns superfin och suger åt sig träningen på bästa sätt!

/Jonna

190630: Simon tränar på och gör det fortsatt enkelt och bra, han var in till Valla för ett banjobb och gick 27/1600 med 22 sista 500m på bra sätt!

/Jonna

190616: Simon tränar på och gör det fortsatt lika enkelt, på tisdag åker han in till Valla för ett banjobb.

/Jonna

190601: Här tränas det på enligt plan och vi kör nu varannat jobb 4+3 efter 1.35 och nästa jobb 4st efter 1.30 och han känns mycket fin och pulsen ligger bra.

Jag har semester nästa vecka så bloggningen kan utebli men Simon kommer såklart att träna på för fullt ändå! 🙌🏼😎

/Jonna

190522: Simon gick 4+3 i måndags efter 1.35 och kändes mycket fin med bra puls efteråt.

/Jonna

190514: Simon känns fortsatt jätte fin här hemma, pulsen ligger lågt och bra. 👌🏼

Nästa vecka är det dags att visa upp honom på våran tvååringskväll. ⭐️

/Jonna

190507: Simon tränar på med 35:or rakt igenom och känns mycket fin! Han har blivit väldigt fin i kroppen, så jag ska ta och lägga upp en ny bild och lägga in. Rejäl kille! 😊

/ Jonna

190428: Simon känns fin och han gick i senaste jobbet alla intervaller efter 1.35 med bra puls efteråt.

/Jonna

190417: Simon tränar på och gör det fortsatt bra, har nu gått 4st intervaller efter 1.35 och pulsen ligger bra. Igår var han in till banan för första gången och gick 33/1600 m 20sista 300m och kändes fin! 👍🏼

Glad påsk! 🐣💐

/ Jonna

190404: Simon har gått som vanligt denna vecka och känns jätte fin i sina intervaller, dom två sista jobben har vi kört 4st intervaller efter 1.40 och 2st i 1.35 tempo och det känns bara bra! Han har snart tappat all sin vinterpäls och verkar allmänt nöjd.

/Jonna

190324: Simon har tränat på med sina intervaller och gör det fortsatt bra. I torsdags var han dock lite snorig och hostig så han fick hoppa över intervallerna. Tillbaka på rakbanan imorgon igen. 👍🏼

/ Jonna

190310: Allt är bara bra med Simon, han börjar bli lite mer hingstig än vad han varit, väldigt vaken och är med på allt som händer. Han har jobbat så bra i sina 4 intervaller i 1.40 så imorgon startar han veckan med sitt första 4+2 jobb. Tanken var att han skulle gå det redan i torsdags men rakbanan var inte bra nog så det blev bara en motionstur då.

/ Jonna

190303: Simon sköter sig mycket bra i sina intervaller och kommer nu att börja gå intervallerna i 1.40 tempo.

/ Jonna

190217: Simon har börjat gå intervaller nu och det var inga problem, han går 4st efter 45-50.

/Jonna

190204: Simon har joggat på och orkar med sig bra, nu ska han få börja gå intervaller med dom andra..

/ Jonna

190119: Simon tränar milen 3 ggr i veckan och gör det bra! Tandläkaren var här i veckan och tog bort vargtänderna.

/ Jonna

190107: Här har vi en glad & busig nybliven 2-åring som har joggat på 3 ggr efter jul och har skött sig fint. Till veckan är vi igång ordentligt med träningen igen – han joggar milen imorgon.

/Jonna

181221: Välkommen säger vi till Simon som kom förra tisdagen. Han har joggat på tillsammans med dom andra småttingarna och det sköter han fint.

Nu blir det vaccination och lite julledigt så kör vi igång igen efter nyår.

God jul & Gott nytt år! 🎄🎅🏻

/ Jonna