Visa alla hästar

Cash Cowboy

Regnr
Kön
Valack
Född
2016 (3 år)
Far
Ken Warkentin
Mor
Enjoy My Face
Morfar
Viking Kronos
Hästägare
Gate 68 AB i Sollentuna
Uppstallningsplats
Stora Alby
Skötare
Ola Haga

Senaste nytt om Cash Cowboy

190915

Lillkillen forsätter imponera! Skötte sig bra bakom bilen för första gången, å med en tuff inledning ändå lyckas hålla undan till seger✊🏽

Nu forsätter vi leta lämliga lopp🙂

190907

Cowboy är anmäld till Örebro på torsdag, denna gång får han bekanta sig med startbilen, å han fick bricka 3. Kan fattas lite i honom då de är ett tag sen han startat å inte gått nått vassare jobb. Men han har tränat på bra hemma å känns fin!

190826

Cowboy har fått tränat på ordentligt nu dom sista jobben, å känns fin! Annars allt väl med honom. 🙂

190817

Nu är han friskförklarad å redan hunnit vara nere å rakbanan å sprungit av sig i 4 intervaller i fredags.  De var välbehövligt då han har varit lite väl pigg i sina motionspass i veckan..😏

190809

På återbesöket var han bättre, men lite kvar bara. Vi nötar på med motion, å kollar om nästa vecka. 🙂

190727

Planen var å starta på Färjestad på måndag, men nu blir de inte så. Han började hosta nu i slutet på veckan, så vi åkte in å kollade halsen på honom. Riktigt inflammerat.. 😕 Nu blir de vila, å kolla om nästa vecka.

Jag går på 1 veckas semester nu, så hoppas det finns överseende att de inte blir bloggat nästa vecka 🙂

190721

Å där satt den debuten 👌🏽 Skötte sig så himla bra hela tävlingsdagen och å i loppet förstås, värsta coola killen nu ju. 😎 Han har tagit loppet bra, å var pigg och alärt i 4 lätta intervaller i fredags. Imorrn kör vi på igen med ett vanligt standarpass med 6st intervaller.

190713

Mkt har hänt från förra bloggen, å nu känns han riktigt fin. Känns som vi har hittat rätt utrustning för honom(och rätt humör) 😂Lovar gott inför tisdag få de är debutdags. Ett lunchlopp på Hagmyren på tisdag. Springspår med Uffe i vagnen!

190614

I torsdag hitta vi ett bett som funkade bra efter några försök..🤔 tre-delat bett med bettupplyftare var grejen för honom.  Å i fredags var vi på återbesök hos tandläkaren. Såren i munnen är fortfarande under en läkningsprocess. Men vi fortsätter köra med bettlöst eller bettupplyftare hemma. Planen är att starta inom 2 veckor.

Nu går jag på 3 veckors semester å bloggandet uteblir under den perioden.

190611

Lite olika bett är under provning för att de vilket han trivs best med, så vi vet vad vi ska använda när vi börjar starta. Återbesök hos tandläkaren nu på fredag.

190506

Återbesök hos tandläkaren på fredag, så fort vi får klartäcken att anmälda så kommer han dyka upp i en startlista!

190524

I slutet på förra veckan vi hos tandläkarn med Cowboy, å ja han var ursäktad för sitt beteende i kvalloppet.. Han hade sår där bettet ligger inne i munnen(lanerna) så de var nog de som störde honom. Sen tog dom 2stk mjölktänder och lite foderinpackningar som dom gjorde rent.

Vi har kört honom med hackamore(bettlöst huvudladlag) å de har gått jättebra 😃 Tillbaka på återbesök om en månads tid.

190515

Godkänt kval på 18.1 på ett mkt bra sätt. Fin travare! Lite stökig i munnen i volten åså, då det blev 3 omstarter.. men han får besöka tandläkarn på fredag för en grundig koll, kanske är de så att han håller på å fäller tänder så de kan va de han stör sig på.

Han har ju gått ganska tungt balanserat fram, men vi hade lättat han till kvalet nu, å de va inga problem alls! Vi kommer lätta han yttligare lite tills nästa gång!

190507

Har fått gått några lite tuffare rakbanejobb hemma efter förra banjobbet å han känns stärk och fin. Anmäld till kval på tisdag nästa vecka.

190428

Tränat fint efter banjobbet. Imorrn väntar ett lite tuffare rakbane jobb 4 + 4.

190422

Var inne på Solvalla förra veckan. Gick ett bra jobb 20.5/1640m. Lite snabbare farter ner upploppet. Inte riktigt startklar, men kommer anmäldas till kval om ca 3 veckor som ett jobb.

190415

Banjobb planerat på onsdag. Ska bli roligt å se om han fortsätter utvecklas lika bra som han har gjort.

190407

Gick 4 x 4 i veckan å känns stärk och fin. Bra ork. Börjar snart bli dags för banjobb igjen.

190331

Haft en bra träningsvecka hemma, kuskerna kommer in med ett leeende på läpparna. 👍🏽

190324

Gick ett bra banjobb i tirsdags. 20.5 1640 i ryggledarn med fulla liner. Fullt godkänt! 90 i puls.  Gick 4 lätta intervaller i fredags å kändes bra.

190317

Fick ställa in banjobbet i veckan och skjuta på de en vecka då banan på Solvalla var stängd innan tävlingerna. Så vi provar igjen nu till veckan.

190310

Banjobb är planerad nu i början på veckan. Fortfarande lika nöjd med honom hemma.

190303

Har nötat på hemma i vårsolen. Riktigt nöjd med hur han känns för dagen.

190219

Känns bra hemma🙂 snart blir de väl banjobb igjen!

190211

Tränat på hemma sen förra banjobbet, å var inne igjen förra veckan för ett andra. Vi hade tyngt honom lite fram med suler inför dehär jobbet. 22/1640 på ett bra sätt utvändigt ledaren i kortvagn för första gången. 78 i puls. Men de är humöret och munnen vi har å jobba på!

190123

Cowboy var 1 utav många nyblivna 2åringar dom fick besöka Solvalla för första gången igår. Lite rulligt vare såhär första gången på banan, men hängde ändå på bra i ett jobb under 27/1640 med 21 sista 500. 77 i puls. Känns som vi har hittat ett bett nu som han trivs bra med. Men han kommer ändå gås igjenom av tandläkare innom kort då alla hästar tas nu.

190115

Matar på i intervallerna å känns bra! Men är fortfarande lite stökig i munnen emellanåt. Ska prova byta bett på honom å se. Vi har ju kollat tänderna så de är under kontroll.

190106

Tillbaka till vardagen å de är rätt skönt. Har dimmat av selen å börjat kört igång. Började med lite motionkörning, men i torsdags fick han sträcka ut i 4 stk intervaller på rakbanan. Fin!

181223

Igår vaccinerade vi alla hästar å nu väntas några dagar julledig för båda 2 och 4- benta. God Jul önskar jag och Cowboy🎅

181216

Känns bra i intervallerna å vi fortsätter nöta på.

181209

Har joggat lite lätt denna vecka, å imorgon är de intervaller på schemat igjen.

181201

Frysbrände hans överben/böld från hans gamla sår nu i slutet på veckan. Så nu blir de lugnt i en vecka.

181125

Tränar på för fullt, å känns stabil och fin. Ett banjobb borde inte ligga allt för långt bort.

181118

Tränat på för fullt å känns bra.  Riktig fin i både hull och päls 🐴

181101

Känns fortfarande bara fintfint i träningen hemma.

Nu har såret läkt riktigt nu, å nu går de bränna bölden som har blivit på benet. Vi kommer göra de vid läge.

181019

Har börjat gå intervaller nu, å känns fin. Äntligen är vi på gång igjen.

181014

Penicillinkuren har gjort sitt, å benet ser bättre ut. Har kört lite smått och forsiktigt med laser på benet, å efter de har läckningen på såret satt fart. Går fortfarande motion.

181003

Han börja fylla i benet där han har såret, så i samråd med veterinär stälde vi han på penicillin. De måste ha kommit in nå skit in i såret. Våran kommer titta på honom i slutet på veckan igen. Annars allt väl, men vi kör fortfarande bara lugnt med honom.

180923

Cowboy har fått tagit de lite lugnt en period nu, de har märkts på kroppen hans att träningen har gått fort fram.

Lite små anmärkningar hittade tandläkarn i veckan som va, lite vasst och små foderinpackningar.

Såret han fick på benet har börjat läcka fint😃

180912

Vi hat fått tid för ett tandläkarbesök nästa vecka då han var lite besvärlig i munnen i ett av förra veckans jobb hemma. Han kommer få ta de lite lugnare nu i en liten period så vi kommer passa på att gå i genom honom hos veterinären i slutet på vecka.

180902

Lillgrabben tränar fint på rakbanan, tränar nu för fullt igjen. Går nu  4 + 2 intervaller i 30 tempo 2 gånger i veckan. Lär ju inte dröja för länge tills han kommer få besöka Solvalla för ett banjobb nu.

180828

Nu känns han lika fin igen, så han hade nog bara en dårlig dag. Annars ser han jättefin ut i kroppen, rund om magen och glansig i pälsen. Ett jättefint individ som är hur snäll om helst 🤙

180819

Har denna vecka gått intervaller igjen. Men i fredags var inte hans kusk riktigt nöjd med honom. Böjde upp honom hos veterinären på eftermiddagen utan anmärkningar. Så vi provar köra som vanligt till veckan igjen.

180812

Denna vecka har Cowboy fått tagit de lite lungare då han fick ganka rejäla skav på bakbenen efter gamasherna..Så har gått motion 3 gånger istället, då vi inte har välat köra honom med några skydd. Men sårerna har redan läkt väldigt fint å troligvis kan köra intervaller nu till veckan igen 🤙

180804

I fredags fick ”Lillen” en hagkompis. Dom klickade på en gång, å de tog inte många minuterna innan dom börja klia varandra😂 Annars har de bara varit fintfint i jobben hemma denna vecka. Går sina 6 stk intervaller i 35 tempo på ett bra sätt, 2 gånger i veckan.

180429

Äntligen kom ”lite” regn i denna torkan som har varit. Märks på hästarna också att dom tycker denna extrema värme är jobbig, svettigt! Tränat fint denna vecka också, gillar verkligen denna häst. Äter å mår bra, rund om magen och blank sol en säl pälsen. 👀 🤙

180722

Intervallkörningen i veckan har gått hur bra som helst! Jättefin travare, mkt trevlig häst överlag också. Gick 4st (35) intervaller i tirsdags. Och avslutade veckan  i fredags med ett 4+2 pass. Orkar med bra💪🏽

180712

Cowboy värkar vara en riktig skön liten krabat. Fått ett bra första intrykk av honom, ska bli kul å få lära känna honom mer. Han har joggat några gånger den här vecka bara, mycket nytt å kolla på👀 men annars jättefin och trevig å köra! Till veckan kör vi igång med lite intervaller.