Visa alla hästar

Awesome Kronos

Regnr
16-2882
Kön
Valack
Född
2016 (3 år)
Far
Father Patrick
Mor
Bella Berry
Morfar
Yankee Glide
Hästägare
Kjell Johansson, Sösdala
Uppstallningsplats
Knivsta
Skötare
Jonna Träskvik

Senaste nytt om Awesome Kronos

191010: Killen joggar på och nästa vecka åker vi till Mälarkliniken för ett återbesök och förhoppningsvis så får vi klartecken om att få öka på i träningen, jag vet en som gärna är sugen på det!

/ Jonna

191001: Awesome joggar på och kommer att fortsätta med det tills nästa återbesök som är nu inom 2 veckor.

/Jonna

190921: Grabben här joggar på och håller sig någorlunda i skinnet, jag har försökt köra han ensam nu under igångsättningen så han inte ska behövs bli onödigt taggad, han längtar såklart tills det ska gå lite fortare.

/ Jonna

190911: Awesome har gått motion nu och allt verkar bra såhär långt, lugn och fin! Om han fick välja hade han mer än gärna återförenats med bästa kompisen Golden Boy i hagen men vi avvaktar lite till med det.

/ Jonna

190903: Awesome är tillbaka från Tommy dit han fick åka efter operationen och semestern är avklarad så nu är vi är redo för höst och vinter med allt vad det innebär! 🍁🍂☀️

Han har gått på skrittbandet hos Tommy och var på återbesök förra veckan och dom var nöjda så denna vecka smyger vi igång killen lite.

/Jonna

190709: Killen börjar lite smått finna sig med sin boxvila, vi fortsätter med våra promenader och återbesök m röntgen om 4 veckor.

/Jonna

190630: Awesome är nu opererad och har boxvila m lite promenader på schemat, han är inte jätte nöjd med detta men finner sig i det mer och mer och lägger sig och vilar. Återbesök på fredag för att ta stygnen.

/Jonna

190618: Det är inte en dans på rosor för grabben, han har fått en liten fraktur i en has och operation väntar på fredag. Vi kämpar!

/Jonna

190601: Awesome har haft lite mer myror i brallan än normalt här hemma på slutet men han har tränat på och han känns fin.

Jag har semester nästa vecka så bloggningen kan utebli men Awesome kommer såklart att träna på för fullt ändå! 🙌🏼😎

/Jonna

190522: Snurre-sprätt strulade till det från start på Bollnäs och stod nästan still innan han tog rätt gångart och tappade såklart mycket. Dom körde väldigt sakta där framme så han kom ikapp och gjorde det riktigt bra som 2a, huvud, hals från segern. 🙈👏🏼

Här hemma har det varit bra efter.

/ Jonna

190514: Idag prövar vi med Bollnäs och Ulf Ohlsson. Hoppas allt jag kan att han har vaknat på rätt sida. 🙏🏼 Han laddade upp igår med ett ordentligt lerbad och en liten träningsrunda.

/ Jonna

190507: Awesome tränar på och är lugn här hemma vilket är skönt, anmäls till lunchtrav på Bollnäs tisdag nästa vecka.

/Jonna

190428: Killen tränar på och känns bra, imorgon får han jobba på med 8 intervaller så får vi se när nästa start blir. 😊

/Jonna

190417: Awesome kom igång redan i slutet på förra veckan med intervaller igen efter sin lilla sträckning. Tur var det för vila är verkligen ingenting han föredrar. 😅

Glad påsk! 🐣💐

/Jonna

190405: Awesome har tränat på efter starten och känts bra dock måste han ha vrickat/sträckt sig i måndags men det verkar redan mycket bättre, gick motion idag.

/Jonna

190324: Awesome har hunnit med en start till, denna gången på Valla, tyvärr så blev det galopp igen men han var mycket lugn inför och det är positivt. Han blev väldigt spänd i starten mitt bland hästarna och fick väldigt många ben och svarade med galopp. Vi får kanske ändra lite i utrustningen och hjälpa honom att försöka tänka bort de andra lite. Han såg annars väldigt fin ut, nya tag för strul-pellen!

/ Jonna

190310: I fredags var killen till Romme, tyvärr blev det galopp men vi tar nya tag. Han skötte sig jätte fint på resan och höll sig relativt lugn hela kvällen! Han är med i startlistorna snart igen.

/ Jonna

190303: Allt verkar bra med killen, han var i tisdags in till Valla och gick 17/1600m på fint sätt och han är nu anmäld till Romme på fredag, kul! 😃

/ Jonna

190217: Awesome kvalade förra veckan och han skötte sig mycket bra och nu längtar vi tills han får komma ut och visa sig på tävlingsbanan.

/Jonna

190204: Awesome tränar på fint och var i tisdags in till Valla igen och gick 19/1600m på bra sätt! Har tränat på här hemma efter det och verkar allt fortsatt bra så blir det kval om någon vecka!

/ Jonna

190119: Grabben tränar på och känns fin här hemma, han håller sig i skinnet.. Han var in till Valla i tisdags och gick ca 20/1600m på bra sätt. Ett besök av tandläkaren blev det också i veckan och det var lite småfix där.

/ Jonna

190107: Awesome har fått joggat på ett par gånger här efter jul och gick sen 4st intervaller i fredags och var superfin! Imorgon är det dags för intervaller igen.

/Jonna

181221: Sista banjobbet som 2åring skötte han bara bra – 21,5/1600m med en lite snabbare avslutning och höll sig lugn. Har tränat på som vanligt här hemma efter det och nu blir han vaccinerad och får lite julledigt så kör vi igång igen efter nyår. 

God jul & Gott nytt år! 🎄🎅🏻

/Jonna

181210: Förlåt för glapp i bloggandet, jag har haft semester i en vecka. Awesome skötte banjobbet sist på bra sätt, han gick i rygg m 24/1600m. Efter det har han tränat på och varit lugn och fin! På onsdag åker vi in för ett nytt jobb.

/Jonna

181125: Banjobbet blev inställt då det skulle komma mycket regn så vi tränade på här hemma och det är fortsatt lugnt och fint i intervallerna och pulsen ligger lågt. Vi åker in till Solvalla nu på tisdag så imorgon går han motion. Ska bli kul att se hur han löser banjobbet nu när det varit så bra här hemma och han har kunnat tagit åt sig träningen på ett helt annat sätt än innan.

/ Jonna

181110: Awesome fortsätter på rätt spår och sköter sig fint i jobben här hemma! 🙌🏼 På tisdag åker vi in till Valla för ett banjobb.

/Jonna

181031: Killen skötte sig inne på banan och fick gå med i rygg i 26/1600m. Skött sig fint här hemma efter det, vi fortsätter att jogga honom dagarna emellan jobben. Han har fått en ny hagkompis i shetlandsponnyn Goofy och vi hoppas dom ska finna varandra. 😍🙏🏼

/Jonna

181023: Awesome tränar på och igår hade han en väldigt bra dag och var lugn och fin i 4 intervaller. Man blir så lättad och nöjd dom dagar det är bra dagar för honom, det blir ju så himla bra då! 👏🏼😍 Imorgon onsdag ska han få åka in till Valla för ett lugnare banjobb.

/Jonna

181013: Här har vi fortsatt med att varva rak och rundbana men även lagt in motionsturer i skogen mellan jobben just för att få komma ut och få ur myrorna från kroppen. 🙈🐜 Hoppas och tror att det kommer göra gott!

/Jonna

181002: Killen tränar på, försöker att köra rakbana på måndagar och sen rundbana torsdagar. Han strular som till det och stressar upp sig för mycket i dom vanliga rakbanejobben så det blir perfekt att alternera så här. Kanske att han på måndagar ska få gå ner i tid och börja träna med dom som går 1.30 istället så blir han nog lite nöjdare på oss. ☺️ Han känns och ser jätte fin ut bara han sköter sig.

/Jonna

180919: Här tränas det på och det känns som vi mer och mer trycker på rätt knappar, vi har nu varvat lite rundbana och rakbana och det blir lugnare och lugnare!

/Jonna

180905: Awesome tränar på och vi jobbar vidare med att hålla han så lugn som möjligt. Han har vissa dagar då det är mer snurrigt än andra och vissa som han slappnar av bra på, vi ska bara få honom att vakna på den sidan varje dag.. 😉🙈 I övrigt busar han på och pillar i sig lite gräs med kompisarna i hagen.

/Jonna

180823: Killen skötte sig super i banjobbet, skönt! Vi gjorde lite ändringar i utrustningen och det är lite småjusteringar vi får fortsätta pröva oss fram med även hemma så vi får honom att att slappna av och lägga sin energi på rätt saker. 😊

/Jonna

180814: Awesome har skött sig fortsatt bra i sina intervaller, det är lite mer vaket vissa dagar men han reder ut det och har tagit sig samman ändå och gått sina intervaller.  Imorgon åker vi in till valla för andra gången och hoppas han visar sig från sin bästa sida!

/ Jonna

180730: Här tränar vi på och han gör bara framsteg med sig själv för varje fortkörningsdag! 👏🏼

I måndags gick han 4+4 och sen 4st på torsdagen, känns fin och känns som en helt annan häst. Skönt för han framförallt. Idag måndag gick han 4+2 och kommer att göra det även på torsdag. Har ju mest legat längst bak i gruppen under intervallerna men har nu på slutet kunnat utmana honom med att ligga mitt i klungan utan att han hetsat upp sig.

Det har varit tandläkarbesök för dom flesta av tvååringarna och det blev lite vanligt fix för grabben.

/Jonna

180717: Nu är vi igång ordentligt, gick sitt andra 4+4 jobb igår och skötte sig bra, i dom två senaste jobben har vi prövat en springrem då han gärna kommer upp med huvudet och med den blev det mycket bättre och det känns som att han börjar koncentrera sig på rätt saker och tar då åt sig träningen på ett annat sätt utan hets.

/Jonna

180708: Grabben har nu gått tre jobb på rakbanan och skött sig bra, han gick 4 st förra fredagen och i måndags och nu i torsdags gick han 4+2 på bra sätt. Nu hoppas vi att han landat och mognat lite så blir det här super! Han har myst på ute i hagen både lördag och söndag så nu är han redo för en ny träningsvecka, imorgon får han jobba på med 4+4 sen 4+2 på torsdag. 💪🏼

/ Jonna

180626: Allt är bara bra med killen och han verkar trivas bra med sina nya kompisarna i hagen. Han har joggat på och kastratet har sett superfint ut hela tiden. Vi får se om vi prövar att köra några intervaller med honom på torsdag eller om vi väntar tills nästa vecka.

/ Jonna

180612: Förlåt för dålig uppdatering förra veckan, hade semester och glömde att förvarna om det. Det blev kastration för killen och det har läkt jättefint hittills, peppar peppar. Han går motion och har fått en ny boxgranne i 2-åriga Golden Boy Sisu, tanken är att släppa ihop dom tillsammans med två andra valacker så han får gå lite mer i flock. Han är ju lite ängslig av sig så det här tror jag blir toppen!

/ Jonna

180528: Awesome mår bra och vi tränar på som vanligt, i torsdags på tvååringskvällen skötte han sig väldigt bra även fast det var mycket folk och saker som hände runtomkring. Bra för han då han annars visat sig vara lite känslig och lite väl vaken vid vissa tillfällen. Jätte roligt att få visa upp hästarna för er ägare och byta lite ord i stallet istället! 🙌🏼☺️

Idag måndag har han gått sina intervaller som vanligt och vi tampas lite med hans humör och kommer att testa lite annan utrustning och hoppas att vi får honom mer harmonisk.

/Jonna

180514: Här tränar vi på för fullt och han känns riktigt fin! Vi kollade honom i munnen i fredags och där fanns det lite småfix bara. Han gick idag 4+2 i värmen och allt var bara bra, vi tränar på så får vi se om det blir något besök in till banan framöver! 🤗

/Jonna

180504: Awesome tränar på och gör det enkelt. Han har gått som planerat denna vecka, 4+2 i 1.35 tempo måndag och torsdag. Vi har haft han mycket i rygg i intervallerna för att hålla honom lugn och vänja han med stänket och det går bra nu.

/Jonna

180425: Allt är bara bra med killen, han tränar på och känns mycket tryggare nu när han fick på sig huvan. Lugnt och skönt. 🙌🏼☺️ Han gick i måndags 4+2 efter 1.35 på fint sätt och imorgon torsdag går han likadant. Vi tränar på så blir det nog en sväng in till banan snart igen.

/Jonna

180412: Awesome har tränat på och i måndags gick han 4 stycken intervaller efter 1.35 och fick idag jobba på med 4+2 i det tempot och var fin fin! Han har verkligen sommarkostymen på sig, blank som en säl. 😎

/ Jonna

180412: Killen har kommit in bra i rutinerna på gården. Han sköter träningen och vardagen i övrigt på fint sätt! Han gick idag 4+2 efter 1.40 dom 4 första och sen 35 dom sista två med en puls på 75. Han var lite ambitiös så vi sätter på han en huva hädanefter för att hjälpa han att hålla sig lugn.

/Jonna

180403: Säger välkommen till Knivsta & min gång åt fina Awesome som kom i mitten på förra veckan! En snäll kille som gillar att tala om att han finns, snackar med allt och alla. 😄

Han gick 4st intervaller i torsdags och var fin! Lite annat att träna med fler hästar för han så till en början var han lite stänkrädd i intervallerna men det gick snabbt över.

Idag tisdag var vi in till Valla för ett rundbanejobb och det skötte han galant. 32/1600m med en lite snabbare avslutning på ett mycket bra sätt med en puls på 86 efter 12 minuter.

/Jonna

180317 Awesome han gör att rätt o tränar sina intervaller på ett mycket bra sätt i 40 45 fart

180310 Awesome tränar på ett bra sätt o sköter sina 6 intervaller bra han går 40+45 två dagar i veckan 😀

180302 Awesome fort setet o göra allt rätt och är fin på sina 4+2 intrvaller efter 40 45 tempo 😀 /Tomas

180217 Awesome gör allt rätt o går sina intervaller i 45fart 3+2 o mår varpå det /Tomas

180210 Awesome går intervaller två gånger i veckan han går 5+2 o ska få öka på det till veckan /Tomas

180126 Awesome har gått 5 intervaller två gånger den här veckan o varit fin på det 😀/Tomas

180113 Awesome går en mil tre dagar i veckan o är fin på det ska snart börja gå lite intervaller har även fått sina tänder kollade av tandläkaren o allt ok /Tomas

180108 Awesome är en trevlig kille som går en mil tre dagar i veckan /Tomas

171222 Awesome tränar på tre gånger i veckan o är fin på det God Jul o Gott Nytt År /Tomas 🎅🎅

Inlägg kopplade till Awesome Kronos

Rapport från Skottorp 27 juli

Åter i ”selen” efter några veckors semester. Unghästarna har dock inte haft semester och sedan jag rapporterade senast har sju nya unghästar kommit i vagn. Det handlar om samtliga fem Kronos-hästar och två Global-hästar som efter stabilt arbete med tömkörningen medan jag varit borta var redo för skalmar i måndags. Alla skötte sig bra, även … Läs mer

Midsommarrapport från Skottorp

Tony Jönsson, hovleverantör av toppklass, rapporterar veckovis från natursköna Skottorp där Stall Båths ettåringar befinner sig på inkörning. – Det har varit en spännande vecka med många nya hästar. Fem Kronos-hästar från Italien (Awesome Kronos, Atlas Kronos, Adriatic Kronos, Arrow Kronos, Ancona Kronos) och tre Global-hästar från Frankrike (Global Avenue, Global Adventure, Global Abroad). Resan … Läs mer