Visa alla hästar

Awesome Kronos

Regnr
16-2882
Kön
Valack
Född
2016 (2 år)
Far
Father Patrick
Mor
Bella Berry
Morfar
Yankee Glide
Hästägare
Kjell Johansson, Sösdala
Uppstallningsplats
Knivsta
Skötare
Jonna Träskvik

Senaste nytt om Awesome Kronos

181210: Förlåt för glapp i bloggandet, jag har haft semester i en vecka. Awesome skötte banjobbet sist på bra sätt, han gick i rygg m 24/1600m. Efter det har hantränat på och varit lugn och fin! På onsdag åker vi in för ett nytt jobb.

/Jonna

181125: Banjobbet blev inställt då det skulle komma mycket regn så vi tränade på här hemma och det är fortsatt lugnt och fint i intervallerna och pulsen ligger lågt. Vi åker in till Solvalla nu på tisdag så imorgon går han motion. Ska bli kul att se hur han löser banjobbet nu när det varit så bra här hemma och han har kunnat tagit åt sig träningen på ett helt annat sätt än innan.

/ Jonna

181110: Awesome fortsätter på rätt spår och sköter sig fint i jobben här hemma! 🙌🏼 På tisdag åker vi in till Valla för ett banjobb.

/Jonna

181031: Killen skötte sig inne på banan och fick gå med i rygg i 26/1600m. Skött sig fint här hemma efter det, vi fortsätter att jogga honom dagarna emellan jobben. Han har fått en ny hagkompis i shetlandsponnyn Goofy och vi hoppas dom ska finna varandra. 😍🙏🏼

/Jonna

181023: Awesome tränar på och igår hade han en väldigt bra dag och var lugn och fin i 4 intervaller. Man blir så lättad och nöjd dom dagar det är bra dagar för honom, det blir ju så himla bra då! 👏🏼😍 Imorgon onsdag ska han få åka in till Valla för ett lugnare banjobb.

/Jonna

181013: Här har vi fortsatt med att varva rak och rundbana men även lagt in motionsturer i skogen mellan jobben just för att få komma ut och få ur myrorna från kroppen. 🙈🐜 Hoppas och tror att det kommer göra gott!

/Jonna

181002: Killen tränar på, försöker att köra rakbana på måndagar och sen rundbana torsdagar. Han strular som till det och stressar upp sig för mycket i dom vanliga rakbanejobben så det blir perfekt att alternera så här. Kanske att han på måndagar ska få gå ner i tid och börja träna med dom som går 1.30 istället så blir han nog lite nöjdare på oss. ☺️ Han känns och ser jätte fin ut bara han sköter sig.

/Jonna

180919: Här tränas det på och det känns som vi mer och mer trycker på rätt knappar, vi har nu varvat lite rundbana och rakbana och det blir lugnare och lugnare!

/Jonna

180905: Awesome tränar på och vi jobbar vidare med att hålla han så lugn som möjligt. Han har vissa dagar då det är mer snurrigt än andra och vissa som han slappnar av bra på, vi ska bara få honom att vakna på den sidan varje dag.. 😉🙈 I övrigt busar han på och pillar i sig lite gräs med kompisarna i hagen.

/Jonna

180823: Killen skötte sig super i banjobbet, skönt! Vi gjorde lite ändringar i utrustningen och det är lite småjusteringar vi får fortsätta pröva oss fram med även hemma så vi får honom att att slappna av och lägga sin energi på rätt saker. 😊

/Jonna

180814: Awesome har skött sig fortsatt bra i sina intervaller, det är lite mer vaket vissa dagar men han reder ut det och har tagit sig samman ändå och gått sina intervaller.  Imorgon åker vi in till valla för andra gången och hoppas han visar sig från sin bästa sida!

/ Jonna

180730: Här tränar vi på och han gör bara framsteg med sig själv för varje fortkörningsdag! 👏🏼

I måndags gick han 4+4 och sen 4st på torsdagen, känns fin och känns som en helt annan häst. Skönt för han framförallt. Idag måndag gick han 4+2 och kommer att göra det även på torsdag. Har ju mest legat längst bak i gruppen under intervallerna men har nu på slutet kunnat utmana honom med att ligga mitt i klungan utan att han hetsat upp sig.

Det har varit tandläkarbesök för dom flesta av tvååringarna och det blev lite vanligt fix för grabben.

/Jonna

180717: Nu är vi igång ordentligt, gick sitt andra 4+4 jobb igår och skötte sig bra, i dom två senaste jobben har vi prövat en springrem då han gärna kommer upp med huvudet och med den blev det mycket bättre och det känns som att han börjar koncentrera sig på rätt saker och tar då åt sig träningen på ett annat sätt utan hets.

/Jonna

180708: Grabben har nu gått tre jobb på rakbanan och skött sig bra, han gick 4 st förra fredagen och i måndags och nu i torsdags gick han 4+2 på bra sätt. Nu hoppas vi att han landat och mognat lite så blir det här super! Han har myst på ute i hagen både lördag och söndag så nu är han redo för en ny träningsvecka, imorgon får han jobba på med 4+4 sen 4+2 på torsdag. 💪🏼

/ Jonna

180626: Allt är bara bra med killen och han verkar trivas bra med sina nya kompisarna i hagen. Han har joggat på och kastratet har sett superfint ut hela tiden. Vi får se om vi prövar att köra några intervaller med honom på torsdag eller om vi väntar tills nästa vecka.

/ Jonna

180612: Förlåt för dålig uppdatering förra veckan, hade semester och glömde att förvarna om det. Det blev kastration för killen och det har läkt jättefint hittills, peppar peppar. Han går motion och har fått en ny boxgranne i 2-åriga Golden Boy Sisu, tanken är att släppa ihop dom tillsammans med två andra valacker så han får gå lite mer i flock. Han är ju lite ängslig av sig så det här tror jag blir toppen!

/ Jonna

180528: Awesome mår bra och vi tränar på som vanligt, i torsdags på tvååringskvällen skötte han sig väldigt bra även fast det var mycket folk och saker som hände runtomkring. Bra för han då han annars visat sig vara lite känslig och lite väl vaken vid vissa tillfällen. Jätte roligt att få visa upp hästarna för er ägare och byta lite ord i stallet istället! 🙌🏼☺️

Idag måndag har han gått sina intervaller som vanligt och vi tampas lite med hans humör och kommer att testa lite annan utrustning och hoppas att vi får honom mer harmonisk.

/Jonna

180514: Här tränar vi på för fullt och han känns riktigt fin! Vi kollade honom i munnen i fredags och där fanns det lite småfix bara. Han gick idag 4+2 i värmen och allt var bara bra, vi tränar på så får vi se om det blir något besök in till banan framöver! 🤗

/Jonna

180504: Awesome tränar på och gör det enkelt. Han har gått som planerat denna vecka, 4+2 i 1.35 tempo måndag och torsdag. Vi har haft han mycket i rygg i intervallerna för att hålla honom lugn och vänja han med stänket och det går bra nu.

/Jonna

180425: Allt är bara bra med killen, han tränar på och känns mycket tryggare nu när han fick på sig huvan. Lugnt och skönt. 🙌🏼☺️ Han gick i måndags 4+2 efter 1.35 på fint sätt och imorgon torsdag går han likadant. Vi tränar på så blir det nog en sväng in till banan snart igen.

/Jonna

180412: Awesome har tränat på och i måndags gick han 4 stycken intervaller efter 1.35 och fick idag jobba på med 4+2 i det tempot och var fin fin! Han har verkligen sommarkostymen på sig, blank som en säl. 😎

/ Jonna

180412: Killen har kommit in bra i rutinerna på gården. Han sköter träningen och vardagen i övrigt på fint sätt! Han gick idag 4+2 efter 1.40 dom 4 första och sen 35 dom sista två med en puls på 75. Han var lite ambitiös så vi sätter på han en huva hädanefter för att hjälpa han att hålla sig lugn.

/Jonna

180403: Säger välkommen till Knivsta & min gång åt fina Awesome som kom i mitten på förra veckan! En snäll kille som gillar att tala om att han finns, snackar med allt och alla. 😄

Han gick 4st intervaller i torsdags och var fin! Lite annat att träna med fler hästar för han så till en början var han lite stänkrädd i intervallerna men det gick snabbt över.

Idag tisdag var vi in till Valla för ett rundbanejobb och det skötte han galant. 32/1600m med en lite snabbare avslutning på ett mycket bra sätt med en puls på 86 efter 12 minuter.

/Jonna

180317 Awesome han gör att rätt o tränar sina intervaller på ett mycket bra sätt i 40 45 fart

180310 Awesome tränar på ett bra sätt o sköter sina 6 intervaller bra han går 40+45 två dagar i veckan 😀

180302 Awesome fort setet o göra allt rätt och är fin på sina 4+2 intrvaller efter 40 45 tempo 😀 /Tomas

180217 Awesome gör allt rätt o går sina intervaller i 45fart 3+2 o mår varpå det /Tomas

180210 Awesome går intervaller två gånger i veckan han går 5+2 o ska få öka på det till veckan /Tomas

180126 Awesome har gått 5 intervaller två gånger den här veckan o varit fin på det 😀/Tomas

180113 Awesome går en mil tre dagar i veckan o är fin på det ska snart börja gå lite intervaller har även fått sina tänder kollade av tandläkaren o allt ok /Tomas

180108 Awesome är en trevlig kille som går en mil tre dagar i veckan /Tomas

171222 Awesome tränar på tre gånger i veckan o är fin på det God Jul o Gott Nytt År /Tomas 🎅🎅

Inlägg kopplade till Awesome Kronos

Rapport från Skottorp 27 juli

Åter i ”selen” efter några veckors semester. Unghästarna har dock inte haft semester och sedan jag rapporterade senast har sju nya unghästar kommit i vagn. Det handlar om samtliga fem Kronos-hästar och två Global-hästar som efter stabilt arbete med tömkörningen medan jag varit borta var redo för skalmar i måndags. Alla skötte sig bra, även … Läs mer

Midsommarrapport från Skottorp

Tony Jönsson, hovleverantör av toppklass, rapporterar veckovis från natursköna Skottorp där Stall Båths ettåringar befinner sig på inkörning. – Det har varit en spännande vecka med många nya hästar. Fem Kronos-hästar från Italien (Awesome Kronos, Atlas Kronos, Adriatic Kronos, Arrow Kronos, Ancona Kronos) och tre Global-hästar från Frankrike (Global Avenue, Global Adventure, Global Abroad). Resan … Läs mer