Världens värsta drog!

Ja, det måste vi väl kalla travsporten. Är man fast så är man fast! Å vi har inga behandlingshem heller….

Tung bana.

Tänkte på det i lördags på Bollnäs, katastrofbana timmen innan start på grund av vädergudar.
Jag värmde National Prince och kunde bara konstatera att det var omöjligt att köra tävlingar.
Strax efter kom beskedet att de flyttade fram tävlingarna 3,5 timme.
Sen flyttade dom starten ytterligare till kl. 19:45 och flyttade V4-loppen till efter V75.
Några klagomål? Nä, hörde inte en enda klaga, alla hade förståelse och ingen ville missa sin älskade drog.
Dagen för oss blev riktigt bra med två mersmakande andraplatser på V75, samt sen en vinst i Lördagsloppet ca kl. 23:00 på imponerande sätt med National Prince.
Skötaren till National Prince, Kim Möller, undrade om vi skulle fortsätta med samma upplägg nu när han gick så bra, att köra första värmningen nio timmar innan start…..

Restaurangen på Bollnäs måste haft en bra dag, fick servera både lunch och middag samma travdag!
Apropå mat så fick jag frågan om vilket som var bästa stallfiken i Sverige, ettan är lika självklar som tvåan, men sen är det hårt om tredjeplatsen. Juryn bestod av tre tränare och två hästägare och klar etta är Eskilstuna-fiket och Gävle tvåa.
Synd att inte Mats haft sin restaurang Pershing innanför grindarna på Solvalla, då hade vi nog haft ett annat resultat.

************

Nu var man ju på gott humör då stallet levererade på Bollnäs.
Nästa tävlingsdag var tisdag på Bergsåker. Skulle innan tävlingarna även köra lite fort.
Vi sammanfattar 12-13 timmar enligt följande:
En häst var halt, himlen öppnade sig, en sele krånglade när det skulle defileras, full laddning mot bilen (1640) omstart på grund av materialfel på en konkurrent, två målfoton om andrapriset som båda blev tredjepris, en galopperade 100 meter innan bilen släppte starten….
Nåja skönt tisdagen var över och det blev onsdag.
Fick ett sms att jag skulle titta på en häst innan den släpptes ut, tog den rena fina stentrappan ned mot stallet, såg inte ishinnan som blivit av nattens regn….
Vips låg man där, reste mig försiktigt, nog inget brutet tänkte jag men det brände som fan i låret.
Två timmar senare så såg man ut som ett känt par norrifrån, Filippa Rådin & Anja Pärsson, högerlåret som Filippas och vänsterlåret som Anjas…..

Ringde 1177 för att få råd, jag var ju bra säker på att inget var brutet men värkte som fan och låret bara växte.
Efter samtalet var det sjukhuset som gällde, Mia, min fru, skjutsade in mig.
Bad henne att hämta en krycka så jag kunde ta mig in från entrén vid akuten fram till luckan, en distans på 15-20 meter.

Visst rullar den!

Jo, kryckor fanns sa dom i receptionen men dom lånade inte ut några, i så fall måste man köpa dom.
Mia försökte förklara att vi behövde bara en och bara i 20 meter……ett par minuter senare kom hon ut med en rullstol, den gick att låna. Skämmigt värre när man blev inrullad….
Inget brutet, men dom la in mig, rädda för att blödningen skulle fortsätta och då var dom tvungna att öppna låret. Dom behövde inte öppna mig, tror räddningen var att jag var med i SOWEPA Cup, bantnings tävlingen, har ju gått ned ca 8 kg och det var nog det lösa skinnet som blivit som räddade mig från öppning 😉
Känns i alla fall som ett dygn man kunde vara utan.
Hemma nu, stel som fan men har fått ”medicin&rehab” råd av Magnus Jernemyr: grina och gå!!!

************

Blev Premiechansen bättre nu?
Nja, rädd för att frågan kommer ned på individnivå istället för om ägaren behöver pengarna eller ej, så många kör premie i höst när dom tycker att dom inte har stjärnan.
Snälla snälla ni som har en tvååring, tänk på sporten i första hand och om ni inte behöver pengarna så var med i Premiechansen.
Förstår fortfarande inte varför man inte kunde ha ett anmälningsdatum i mars för de som vill köra premie, precis som i fjol fast man då anmälde till Premiechansen, innan man öppnat lotten.
Sen undrar jag en sak till, var tog de sista miljonerna vägen?
Räknar jag ihop alla lopp som skulle kunna ingå så fattas det fortfarande 4-5 miljoner kronor…

Svante, som tyvärr nu lär gå upp några kilo

Niclas Nordin-Stipendiat!

Stallets lärling Niclas Hammarström sammanfattar ett lysande trav-år och gör det som Nordin-Stipendiat 2023! – Det känns väldigt stort, namnet Nordin har ju betytt så mycket för travsporten, säger Niclas Hammarström, 30, som kommer att prisas på Solvalla på onsdag. Niclas tog ett beslut tidigt i våras om att köra så mycket lopp som möjligt … Läs mer

Svantes Kalender 2024

Svantes Båths populära kalender ges för sista gången ut för året 2024 där Båth har rankat sina hästar genom åren. Jag har som vanligt skickat den till er hästägare, både befintliga och de jag har haft i närtid. Men skulle det vara några fler som är intresserade så finns möjligheten att beställa en genom ALN till … Läs mer

Ny triumf för Adventure

Global Adventure är på rätt väg och tog andra raka triumfen efter comebacken. På Bergsåker stod Global Adventure med dubbla tillägg och Kim Moberg bidade sin tid i kön. Varvet kvar anslöt ekipaget i fjärde par utvändigt och 600 meter före mål tog Kim högertöm. Global Adventure växlade sällskapet på några få steg och Kim … Läs mer

Tack, Very Kronos!

En av landets mest kapabla och speciella hästar tackar för sig på tävlingsbanan. Very Kronos går till avel på heltid 2024. – Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi … Läs mer

Nya äventyr för ”Ture”

Efter operation och lång vila var det dags för comeback för Global Adventure på Romme. Motståndet avskräckte inte, men pausen och en tolva på vojlocken kunde förstås innebära positionsproblem. Kim Moberg fick hjälp av konkurrenterna där hon satt i femte utvändigt då farten var 1.11 första 500 och 1.14 på varvet. Global Adventure hade långt … Läs mer